Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Jel ima jos neko da mu je google chrome poceo da divlja sa potrosnjom baterije?! Ranije sam imao takvu situaciju sa sonijem z5c i to me je jako nerviralo, sad posle skoro mesec dana koristenja s7 evo i ovde krenulo. Znaci sot koji sam ranije izvlacio tipa 7h sada sa istim podesavanjem i svim ne mogu 5 da izguram :(
Mozda da se vratis na stariju verziju?
Ja koristim 43.0.2357.93 i nikakav problem sa baterijom.

Xperia Z2

Ne znam ni da li bi mogao da se vrtim posto tel dolazi sa instaliranim chromom i ima samo opciju disable ne i unninstal?...inace imam neku ver sa 50.x.xxxxxx

6c0799235d436a1484b42981e8eb3a54.jpg
9157906491da842e77b0d343e8b8cd69.jpg

Strašno kako su loše urađeni prevodi.

Latinični prevod mnogo bolji. Nema promašenih padeža zbog bukvalnog prevoda množine (5 minuti), nema izmišljenih reči (osvetljaj), nema kompjuterske potrošnje ili šta je još bilo.

Nego, listam unazad u nadi da doći do dela teme gde se priča o rootovanju, međutim, mnogo screenshotova i priče o bateriji :)

Razmišljam da uzmem S7 Edge. Trenutno sam na OnePlus 2, ali se na leto spreman na duži put, pa bih želeo da imam veću autonomiju baterije.

Ako sam dobro video na XDA, nema root metoda koji ne okida Knox. Da li ga je bilo na prethodnim Samsunzima, pa da se očekuje u nekom trenutku i ovde? Video sam da tamo ima tema sa listom aplikacija koje koliko toliko zamenjuju root aplikacije, ali opet... :)

I, ima li telefon neku crnu temu? Grehota je na AMOLED-u imati belo.

Ne znam ni da li bi mogao da se vrtim posto tel dolazi sa instaliranim chromom i ima samo opciju disable ne i unninstal?...inace imam neku ver sa 50.x.xxxxxx
A koja je inicijalna verzija? Probaj da pobrises sve apdejtove i koristi tu prvu verziju.

Xperia Z2

Hvala na ideji. Evo vratio na 46.xxx pa cu da vidim sta se desava.

Imam pitanje u vezi duos modela ko zna; da li je i ovde reseno da 1st sim moze da radi na svim brzinama (lte/3g/2g) a 2nd samo na 2g?

Poslednja izmena:
Evo uzeh i ja S7 edge juče. Proizveden 20 aprila, pa stigao sa aprilskim updejtom. Javljam utiske za koji dan. Mada već sada vidim da Sistem Android troši oko 30% baterije.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Evo uzeh i ja S7 edge juče. Proizveden 20 aprila, pa stigao sa aprilskim updejtom. Javljam utiske za koji dan. Mada već sada vidim da Sistem Android troši oko 30% baterije.

Jos "malo" pa ce majski. On valjda resava taj problem.

Btw, imao sam 2-3 puta neki kao restart ali nisam primetio da se tel restartuje vec samo izadje neki katanac na ekranu kao kad se ukljucuje tel i posle toga tel se vrati samo moram da kucam pin umesto otiska prvi put kao da se restartovao.

Jel to taj restart koji se pominje da postoji na martovskom updateu?

Poslednja izmena:
Nadam se. Ovo ovako mi se već ne sviđa. Ali još nisam podobro pogledao šta može da se pogasi, a što bi pomoglo.

Taman sam se ponadao kako sam miran sa baterijom i evo ga mrtvi google..
33265b4ac661a6cf131ee3a0ca23ecc7.jpg
90fa45592a27afa11685dd576731b22b.jpg
dba2178e584dac7fa9a9910f49026327.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Je l' resen problem?

Xperia Z2
Ne nazalost. Danas mi je potrosio oko 500mAh za nekih 2,5h koliko kaze da je bio podignut...cak sam nekoliko puta isao i na force stop. Ekran za 5h sot nesto preko 1000mAh. Sve u svemu, kako god okrenem nema sanse da dobijem ni blizu onih 7h iako sam i dalje na martovskom firmweru i nista radio nisam osim sto sam update aplikacije preko play stora :(

@Prisic koliko ja mogu da primetim uvek nam malo fali da budemo sretni, obrni/okreni taj jedan proces nas upropastava!
P.s. os da se menjas za s7 :D ...ili ako izludim jedan dan ima da ga uvaljam i pazarim ip se!

Poslednja izmena:
Prodaj ti to lepo i predji na iP (ako ti vec ne smeta iOS) i zaboravi na ovakve stvari. :)

Xperia Z2

Још боље да узме Sony Z2 и остане му пара за море :)

^^ Da, samo sto ce tamo da se pati sa baterijom, a fast charging-a nema :d

Zechs, moze i tako. Ionako je koristio Z3c, dodje mu na isto. :D
Sto da se pati sa baterijom? Nece ovakva curenja da ima sigurno. I ne treba mu fast charging, mala baterija. :D

Xperia Z2

Sto da se pati sa baterijom? Nece ovakva curenja da ima sigurno. I ne treba mu fast charging, mala baterija. :D

Xperia Z2

Nece da ima curenja al ce i bez curenja da mu traje krace nego ovaj sa curenjem :D .

Inace ja sam fast charging iskljucio. Tel uglavnom punim preko noci pa mi ne znaci nista a valjda malo olaksavam bateriji da bude citava duze vreme. I onako je tesko zameniti kad crkne :D

Poslednja izmena:

Xperia Z2

1:20 +/- za Samsung, a 2h+ za 6s (baterija slabija, dopunjavanje u toku dana obavezno) ili 6s+ jedno 3 sata, pa ti vidi :d

Nije bas da sam imao lepih iskustava kada sam sa z3c presao na z5c (random restart, takodje chrome i play service procesi redovno jeli bateriju...)! Vidim i sad u temi da se zale i vlasnici pomenutih (z5, z2) na android system drain itd.

Iphone bi uzeo definitivno da ima bolju bateriju; 5s nije mogao 5h usage da mi izvuce na 3g ni u kom slucaju.

Inace ovaj android kao da ima mozak; sinoc sam ga napljuvao i evo sad imam 1:50h sot i jos 81% baterije!?! ...(za 7h stajanja dok sam spavao skinuo samo 3% sto ne pamtim kada mi se desilo)!

Btw @MICRO V91 nije bas istina da bi z3(c) manje izvlacio nego ovaj sa curenjem, to je telefon odlicne autonomije (bar je kod mene bio dok sam ga koristio; doduse furao sam 4.4.4 na istom, nikad nisam hteo da prelazim na LP).

Poslednja izmena:
Secam se toga sa Z5c a i realno dao si pare bespotrebno. Z3c je odlicno radio i baterija je bila brutalna. Android system drain ne pamtim kada sam iskusio (ni na Z2 ni na Nexus 7), ko zna sta sve drze popaljeno.
Pa iP Plus ti ima bolju bateriju dosta, a i za SE kazu da je skroz dobra.

Xperia Z2

Evo i mene na S7 (nije edge) :)
Ima netko preporuku za kejs i staklo? Danas idem vidjeti u jedan ducan pa ce mi odmah stroj staviti staklo

thx

Opa Mr.bender_007 presao na Samsung....vidim pratimo se u stopama sto se telefona tice znamo sta valja [emoji1] [emoji1] [emoji1]

Evo i mene na S7 (nije edge) :)
Ima netko preporuku za kejs i staklo? Danas idem vidjeti u jedan ducan pa ce mi odmah stroj staviti staklo

thx
Bolje folija (preeporuka za spigen hd crystal) i neki oficijalni samsung flip cover) clear view ili led view

Koji ce mu pored flip covera zastita za ekran?

I kakva je ta spigen folija sto preporucujes za obican s7, ja imam neko staklo ali je 5mm odmaknuto od ivica telefona i nervni slom dobijam koliko ruzno izgleda...svaki dan razmisljam da skinem to djubre i bacim/poklonim nekom!

Nego jel rutovao ko tel, ja ozbiljno pocinjem da se zanosim idejom!?

Poslednja izmena:
Jel probao neko ovaj Samsung Gear VR sa s7 ili s7edge?

Ja kupio neke VR Box po yt ih dobro ocenjuju a ****** zivo. Mutna slika vide se ivice telefona i samsung logo i dugme sa strana.

Pa me zanima koliko je gear vr bolji od ovih thirdparty ****** i dal vredi kupovati?

Koji ce mu pored flip covera zastita za ekran?

I kakva je ta spigen folija sto preporucujes za obican s7, ja imam neko staklo ali je 5mm odmaknuto od ivica telefona i nervni slom dobijam koliko ruzno izgleda...svaki dan razmisljam da skinem to djubre i bacim/poklonim nekom!

Nego jel rutovao ko tel, ja ozbiljno pocinjem da se zanosim idejom!?

E ja imam neko ***** staklo koje VISI preko rubova i onako izgleda jeftino smece. Poslikam danas sta nadjem u ducanu(navodno imaju svasta)
Hvala na preporukama :)
@zota81 - pa evo uzeo sam nexusa 5x pa u firmu. Nije to to sto oni reklamiraju na recenzijama, nit´vidim tu kameru famoznu nit brzinu (bio to 6.0.1 ili android N) ali evo na android n mi baterija suxxala, doslovno ostavim ga bez neta i bez sim kartice u petak poslije posla i ujutru u ponedjeljak on je mrtav. (mislio sam feler neki..)

s7 mi je zasad dobar, kako kamera tako sve ostalo. Naravno tu i tamo fali ir blaster i naravno manual postavke za kameru nisu kao na g4 ali super je uredjaj(meni) :)

Nisam ga rootao jos, trazim razlog :)

@bender_007 Ima manuel kameru mada mozda nije toliko bogata kao na g4 ali veruj mi nije toliko ni potrebna koliko kamera ubija sa slikama i na auto...fluidan radi kao sat...ja sam prezadovoljan inace ja sam na edge...neka nam je sa srecom i da nam posluzi ova masina [emoji1] [emoji1] [emoji1]

Недостатак даљинског се лако надомести.

Ја сам за z3 купио ово:
247881ea8622f27833d0718cb5cc05eb.jpg

Кошта 3-4е. Сад ми криво што у старту не узех бар два три комада.
Ради одлично, јесте да се мора качити на моб, али на крају то ти је као да качиш слушалице.

Vrh Dno