Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

svi tv su mi smart... 48 i 50 incha.... kada se vracam sa putovanja mi gledamo fotke i video na velikom ekranu tako sto share( jedan klik i ode slika na veliki ekran..prosto) odradimo i uzivancija..

Sent from Note 10.1 2014 edition

koja je rezolucija na tim tvima?

Posto niko normalan nece praviti 2016. god 4:3 slike trebalo je da napisu za kameru da je 9MP a da moze da dobaci do 12 za one koji vole retro format. Naravno da se od flagship uredjaja ocekuje da ne pravi kompromise, svinjarija sa default 4:3 formatom i nizom 16:9 rezolucijom je tipicna za jabuku, od samsunga to ne ocekivah. Prosecan korisnik veze nema i ima da se naslika na defaultu a kada se prebace slike na tv ili monitor bice veselo. A da li se nesto gubi ili ne kada se prebaci na 9MP ili se nekada gubi a nekada ne korisnika ne treba da zanima. Naravno da treba da bude veca rezolucija i da bude zaboga wide.
S6 zakon :)

Neverovatno šta se ovde može pročitati :d

Brate, umesto da razmišljaš da li na tvom fancy televizoru imaš crno sa strane ili ne, jesi li se zapitao ŠTA ti se nalazi na tim fotkama 16:9 fotkama tj. kakav ti je kadar?

Hoćeš da slikaš ribu koja stoji ispred tebe, jesi li razmišljao koliko besmislenog kadra i koliko miliona razbacanih piksela imaš pored nje? I onda se žališ kako ti je 9Mp malo?! :d

A ako okreneš vertikalno, na šta liči ta slika tada? E smejurija....

Jedina dilema može biti da li 4:3 ili 3:2, lično više volim 4:3 jer je tu iskorišćenje svega maksimalno.

16:9 format je totalna nebuloza koja samo razbacuje piksele, površinu senzora, format slike objektiva, itd...Onemogućava pravilo komponovanje slike i utrpava gomiletinu besmislica u svaku fotografiju.

Poslednja izmena:
@ Carbon i Lappy

Gubite vreme na objasnjavanje :)

Jer ako kamera nije 10MP+ (pozeljno bar sesnes a jos bolje dvaes+) u wide onda je to tako fucked up retro shit a senzor i sam kvalitet fotografije ko ebe :d
giphy.gif

Poslednja izmena:
Pa dobro čovek ne voli 4:3 aspect ratio i šta sad. Mene lično, boli uvo, slike su odlične, u ll uslovima slika fantastično, a fon je babaroga.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Neverovatno šta se ovde može pročitati :d

Brate, umesto da razmišljaš da li na tvom fancy televizoru imaš crno sa strane ili ne, jesi li se zapitao ŠTA ti se nalazi na tim fotkama 16:9 fotkama tj. kakav ti je kadar?

Hoćeš da slikaš ribu koja stoji ispred tebe, jesi li razmišljao koliko besmislenog kadra i koliko miliona razbacanih piksela imaš pored nje? I onda se žališ kako ti je 9Mp malo?! :d

A ako okreneš vertikalno, na šta liči ta slika tada? E smejurija....

Jedina dilema može biti da li 4:3 ili 3:2, lično više volim 4:3 jer je tu iskorišćenje svega maksimalno.

16:9 format je totalna nebuloza koja samo razbacuje piksele, površinu senzora, format slike objektiva, itd...Onemogućava pravilo komponovanje slike i utrpava gomiletinu besmislica u svaku fotografiju.

pa nista, moras onda da obavestis proizvodjace display-a da su ludi sto prave wide panele jer svi ti pikseli sa strane zapravo ne koriste nicemu, svi ionako gledaju sta je na sredini. stvarno svasta moze da se procita ovde, nekada cak i da ce naidje na ovakvo otkrovenje. a mozes da obavestis i proizvodjace kamera da je i 2MP dovoljno jer ionako 99.9% ljudi ima 1080p display a dok se predje na 4K, ko ziv ko mrtav.

prosecan S7 korisnik, ili bilo kog telefona, nije profi korisnik, ne zeli 4:3, 3:2 vec zeli ada/rostilj/toilette blowjob casual fotke. daleko od toga da je S7 neupotrebljiv za to ali ostaje gorak ukus u ustima kada nesto mora da se smanjuje na flagship telefonu. a ko ne smanji (jer ne zna da treba da se smanji ili bilo kog razloga) imace crne trake sa strane kada bude gledao na ekstenom display-u slike. a ljudi koje zanimaju bolje slike, vole da edituju raw i ne smeta im 3:2 i 4:3 sigurno imaju neki fotoaparat u te namene, svakako ih nece mobilni zadovoljiti, moze cisto da im bude zanimljivo sa aspekta dokle se napredovalo i da se poigraju malo i to je sve.

Tv uređaji se prave da bi se na njima gledao video materijal a on je kao što znamo u celom svetu postao standard i to 16:9 rezolucije 1080p (2Mpx), i uskoro 2160p (oko 8.3Mpx). 8.3<9Mpx! Šta više tu nije jasno? Hoćete rezolucije za bilbord ili šta?? Imate bre jedan od najboljih telefona na tržištu, i verovatno će biti u samom vrhu u naredne 2god, ranije ste bili zadovoljni da platite 1000e za telefon čija je kamera toliko kvalitetna, da vam je slika dobra jedino za displej tog telefona od 3.5in, sada imate kvalitet fotografije dostojan nekog mid range kompaktnog fotoaparata a video snimak bolji od mnogih skupljih kamkordera i opet vam ne valja. Imate manuelna podešavanja, imate raw, imate da birate hoćete 16:9 ili 4:3, imate nešto što vam omogućava da napravite super solidne fotke u svakom trenutku i brate, opet kenj*te. Stvarno ste čudni ljudi. Zapamtite, 16:9 je ok samo za landscape za portret je 4:3 mnogo bolji, televizori nisu napravljeni da bi na njima gledali fotografije, već za video, i zato su u 16:9, to što danas možete da pregledate fotke na tv-u, ili da ga prikacite kao monitor za komp, to je samo dodatni plus.

Posle zadnjeg update potrosnja android system mi je skocila sa 8% na 24%. Jel jos neko primjetio ovo?
Nemam drain na standby, za 8 sati nocas skinuo je 2% s bio je nakacen na wi fi.

Kazu da problem pravi ovo, mada meni nije pomoglo
44706fc285c8b07554e697add903bbf0.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel kod vas osetljivost ekrana na malo vecem nivou. Ovo nisam imao i na malo vecem s6 edge+. Ekran reaguje dok ga drzim u ruci . Jel ima negde da se podesi osetljivost?

U pocetku mi je smetalo to, al nekako sam navikao. U pocetku sam malo malo pa udjem u nesto slucajno, narocito u kameru pri vadjenju tel iz dzepa.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Jel kod vas osetljivost ekrana na malo vecem nivou. Ovo nisam imao i na malo vecem s6 edge+. Ekran reaguje dok ga drzim u ruci . Jel ima negde da se podesi osetljivost?

Primetio sam da je kod vecine telefona koji imaju zastitu od vode/prasine osetljivost displeja veca od nekog proseka. Verovatno ce se pojaviti neki jednostavan mod na xda e sad da li ce biti potreban root.. moguce.

Imate manuelna podešavanja, imate raw, imate da birate hoćete 16:9 ili 4:3, imate nešto što vam omogućava da napravite super solidne fotke u svakom trenutku i brate, opet kenj*te. Stvarno ste čudni ljudi. Zapamtite, 16:9 je ok samo za landscape za portret je 4:3 mnogo bolji, televizori nisu napravljeni da bi na njima gledali fotografije, već za video, i zato su u 16:9, to što danas možete da pregledate fotke na tv-u, ili da ga prikacite kao monitor za komp, to je samo dodatni plus.

Imamo i odlicne telefone koji rade u 16mpx na 16:9 (note 4, 5, galaxy s6 itd) i sta ja sad treba da se vracam sa konja na magarca jel...mislis da se nece primetiti razlika izmedju 16 i 9 megapixela na tom odnosu!?!

Naravno, razumem ja i ove iz samsunga, moraju opet nesto da uskrnave da bi popravili ili vratili na sledecu seriju!!

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Kako da se primeti razlika ako i jednu i drugu gledaš u 8mpx (4k ekran) ili 2mpx (full hd ekran)?

Imamo i odlicne telefone koji rade u 16mpx na 16:9 (note 4, 5, galaxy s6 itd) i sta ja sad treba da se vracam sa konja na magarca jel...mislis da se nece primetiti razlika izmedju 16 i 9 megapixela na tom odnosu!?!

Naravno, razumem ja i ove iz samsunga, moraju opet nesto da uskrnave da bi popravili ili vratili na sledecu seriju!!

Ali zasto se sad toliko hejtuje 4:3 i na to gleda kao na neko nazadovanje nije mi jasno kao da je to neka novost? Zasto se iPhone korisnici ne zale na ovo vec godinama? Nexus 6P/5X? Huawei P8/P9...? Ispade kao da 4:3 ne postoji kod smartfon kamera vec godinama.

Poslednja izmena:
Postoji, ali vecina nas ne voli kada nam trecina ekrana stoji ne iskoristena (sto na telefonu, sto na monitoru, televizoru itd).

ti si vidovit? aj ne lupaj.Ako nemaš nista pametno da napises onda nemoj..please..... 2 tv su 4k i 2 1080p...

Tv uređaji se prave da bi se na njima gledao video materijal a on je kao što znamo u celom svetu postao standard i to 16:9 rezolucije 1080p (2Mpx), i uskoro 2160p (oko 8.3Mpx). 8.3<9Mpx! Šta više tu nije jasno? Hoćete rezolucije za bilbord ili šta?? Imate bre jedan od najboljih telefona na tržištu, i verovatno će biti u samom vrhu u naredne 2god, ranije ste bili zadovoljni da platite 1000e za telefon čija je kamera toliko kvalitetna, da vam je slika dobra jedino za displej tog telefona od 3.5in, sada imate kvalitet fotografije dostojan nekog mid range kompaktnog fotoaparata a video snimak bolji od mnogih skupljih kamkordera i opet vam ne valja. Imate manuelna podešavanja, imate raw, imate da birate hoćete 16:9 ili 4:3, imate nešto što vam omogućava da napravite super solidne fotke u svakom trenutku i brate, opet kenj*te. Stvarno ste čudni ljudi. Zapamtite, 16:9 je ok samo za landscape za portret je 4:3 mnogo bolji, televizori nisu napravljeni da bi na njima gledali fotografije, već za video, i zato su u 16:9, to što danas možete da pregledate fotke na tv-u, ili da ga prikacite kao monitor za komp, to je samo dodatni plus.

Blago tebi... Ja i moja porodica a i svi prijatelj koristimo smart tv i za prikaz slika sa mora, putovanja i sl.... Znaci u zabludi smo.,,, nista onda cemo samo video da gledamo, kako ti kazes. Salu na stranu, verovatno su svi ludi u svetu sto su im kamere u full rezoluciji 16:9 i svi ce da pojure novi Samsung standard... Jer slike se ne gledaju na monitorima i smart tv, akko ti kazes..oni su svi 16:9...... Ne znam na cemu se onda gledaju ali ajde, to samo ti znas...
Ziv bio oa video da ce samsung ovo na S8 da promeni... Jer ce svako slikati na 9.1 mpx, zbog full prikaza na monitorima i televizorima, koji su svi zadnjih 10 godina wide...

Poslednja izmena:
Ok pitao sam zato što su to rezolucije u mpx 8 i 2, pa mi nije jasno šta je problem sa prikazom 9mpx slike i na jednom i na drugom...

Ok pitao sam zato što su to rezolucije u mpx 8 i 2, pa mi nije jasno šta je problem sa prikazom 9mpx slike i na jednom i na drugom...
da vidis tek crop kakav je na 9.1 mpx.... retro.. :) A tek kada zumiras nesto, optickim zumom na 9mpx... ma to su vrhunske slike.. :)

Iz istog 4:3 AR razloga su jabučari prozivani godinama, a sada kada je isto na Androidu nikom ništa :)
Malo licemerno, kao i epl priča o veličini telefona/displeja.
Kako vreme prolazi Android i iOS sve više liče!
Još ako omoguće da Swift bude i za Android kao što se šuška ...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

da vidis tek crop kakav je na 9.1 mpx.... retro.. :) A tek kada zumiras nesto, optickim zumom na 9mpx... ma to su vrhunske slike.. :)

Zumiraš fotografije na 50" 4K tvu i zbog toga je 9 mpx malo?

OK, odustajem :)

Toliko polemike oko kamere a niko da se pozali oko preosetljivosti ekrana i to da ce trebat sledece...

Verovatno ce se pojaviti neki jednostavan mod na xda e sad da li ce biti potreban root.. moguce.

Siguran sam da ce trebati root ali nisam siguran koliko ce taj mod biti jednostavan nekom obicnom korisniku koji nije ni cuo za xda.
Takodje znamo da se uz root gubi garancija tako da im ovo nije za pohvalu sigurno.
Mada ne zelim da brzam,nemam telefon pa ne mogu reci da li je tako kod svih. Medjutim ako stvarno sam otvara aplikacije itd. meni bi to smetalo bruka.

Iz istog 4:3 AR razloga su jabučari prozivani godinama, a sada kada je isto na Androidu nikom ništa :)
Malo licemerno, kao i epl priča o veličini telefona/displeja.

I ja se slažem da je 16:9 bolje za nativnu rezoluciju na mobilnom, niko se nije žalio kada su prošlogodišnji flagšipi imali taj AR. Sa druge strane, gotovo svi ove godine imaju 4:3, počev od Nexusa, jabuke, Xperije, Samsunga, Huawei-ja, kako se šuška HTC-a... Jedino je LG zadržao 16:9, i to samo zato što nisu promenili prošlogodišnji senzor.

Drugo, zašto vas buni taj 4:3 odnos, kad je na profi telu difoltni 3:2 i tu isto je "kockastija" fotka?

Pa gotovo isto ti dođe kada sa 3:2 kropuješ na 4:3 i 16:9:

cropping.jpg

Odavno se koriste 4:3 senzori, nije to nista novo ni ''strasno'' ali nemaju svi ista sociva i fov :)

fov.jpg

fov.jpg

fov-4k.jpg

Toliko o ''ocajnom'' potezu Samsunga, uopste nemam nameru da ih branim zbog nekakvog fanbojizma ali ovo su cinjenice.
Apple vec godinama ima vrhunski softver svojih kamera - u odnosu na karakteristike i velicinu senzora i na taj nacin izvlace maksimum (skoro uvek imaju manji fov od konkurencije) dok recimo Z5 ima prvi multi-aspect senzor koji je verovatno najbolji na trzistu + najsire socivo na do pojave G5 (pogledajte fov) ali softverski nije izvucen maksimum iz kamere (u smislu detalja po kropovima) dok Samsung sada ima i odlican senzor, poslednju generaciju OIS-a, uz Z5 najbrzi AF, odlican kamkorder i na kraju RAW podrsku sa kojom moze da se ukloni vecina mana fabrickog postprocessinga (ko hoce vise od S7 kamere, za vecinu korisnika je i stock odlicna za insta pucanje). Malo li je?

Treba pomenuti i G5 kameru:

gsmarena_051.jpg

Poslednja izmena:
Ali zasto se sad toliko hejtuje 4:3 i na to gleda kao na neko nazadovanje nije mi jasno kao da je to neka novost? Zasto se iPhone korisnici ne zale na ovo vec godinama?

pa zato sto su iPhone korisnici :d apple je lud sto ne podigne jos 100e/$ cenu, isto bi se prodavali a zaradili bi jos koji desetinu milijardi vise :)

aj sada ozbiljno/glupo pitanje. slikas u 4:3 mobilnim i hoces da pogledas sliku na njemu. display mobilnog je 16:9. jel se vide strafte sa strane ili telefon to nekako smulja da se razvuce na ceo ekran? :)

Zumiraš fotografije na 50" 4K tvu i zbog toga je 9 mpx malo?

OK, odustajem :)
ako ti mislis da je isto 16:9 sa npr. 16mpx i 16:9 sa cropovanim delovima fotke na 9mpx ili sa digitalnim zumom na 9.1 okidanju u odnosu na 16mpx dig. zoom, onda nesto nije u redu sa tobom..zaista..

Jel sam ja jedini ovde koji kupuje ovaj tel a boli ga ona stvar za kameru :D . Manite se fotkanja uzivajte u trenucima :) .

aj sada ozbiljno/glupo pitanje. slikas u 4:3 mobilnim i hoces da pogledas sliku na njemu. display mobilnog je 16:9. jel se vide strafte sa strane ili telefon to nekako smulja da se razvuce na ceo ekran? :)

Imaš galerije koje rade crop pri prikazu da slika bude full screen ako to želiš. Piktures npr.

pa zato sto su iPhone korisnici :d apple je lud sto ne podigne jos 100e/$ cenu, isto bi se prodavali a zaradili bi jos koji desetinu milijardi vise :)

Nikon i Kenon su, koliko se secam, mnogo stariji od Epla.

Naravno da ne razvlaci, koja je poenta da razvuce.

Stvarno svasta ovde moze da se procita..samo sto jos neko da dodje mrtav ozbiljan i da pita zasto procesor mora da ima glupih 64 bita,sto ne zaokruze na 100 vec jednom.[emoji1]

Sent from my m2 note using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno