Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

aj sada ozbiljno/glupo pitanje. slikas u 4:3 mobilnim i hoces da pogledas sliku na njemu. display mobilnog je 16:9. jel se vide strafte sa strane ili telefon to nekako smulja da se razvuce na ceo ekran? :)

BTW moram i ja jedno glupo pitanje da postavim - ti naravno znaš da S4 koji imaš ima 4:3 13 mpx senzor?

Odavno se koriste 4:3 senzori, nije to nista novo ni ''strasno'' ali nemaju svi ista sociva i fov :)
dok recimo Z5 ima prvi multi-aspect senzor koji je verovatno najbolji na trzistu + najsire socivo na do pojave G5

FOV je potpuno druga priča, povela se diskusija o AR sad.

Nokija je odavno koristila takve senzore, oni su imali verovatno najbolju implementaciju istog u nekom telefonu:

gsmarena_001.jpg

Meni je fov dosta bitan a vidim neki porede Samsungova 4:3 resenja sa Apple-ovim pa ono, da se vidi razlika u socivima :)

Nokija je imala i koristila, ja pricam o Androidima i uopste o aktuelnom stanju na smartfon trzistu :)

Poslednja izmena:
Pa u suštini je bitno šta se slika i koja je svrha fotografija. 16:9 je bolji za landscape, dok je 4:3 bolji za portrete. Ako se slike često čuvaju u digitalnom obliku i tako pregledaju onda je wide aspekt obično bolji izbor, dok je za izradu i Web publikaciju češći izbor 4:3

Naravno ali meni je i 9MP wide sa S7/E uz raw podrsku, najbolji AF i OIS vise nego dovoljan (ma odlican) kamera ''komplet'' za jedan telefon :) Nego mi nije jasno da se toliko pljuje kao da nema uopste wide opciju pa makar bila i ta cropovana, senzor je takav-kakav je i to je to.

Poslednja izmena:
Slažem se, ali me ne bi čudilo da sledeće godine u S8 stave senzor poput ovog iz poslednje Xperije, i da predstave to kao multi-aspekt revoluciju od 25mpix :)

Sve je moguce ali ne verujem.. mislim da ce se drzati nizih rezolucija (krupnijih piksela), otvorenijih blendi itd.
A neko iz sony ''senzor'' divizije je rekao da se krajem ove i pocetkom sledece godine ocekuje poplava dual kamera androida, ocekuju se prve implementacije nekih sistema sa opt. zoom-ovima i slicno. Ocigledno ce se senzori jos drugo vrteti oko velicine 1/2.x-1/2.8'' a napredovace softver, sociva, OIS sistemi itd.

Iskreno ja bih voleo vise neko portretno socivo od 85mm f 1.5 pre nego ove wide sto ugradjuju.

E ***a sad, ti bi neki 85mm prajm da nakacis na ovaj S7 cover :D

Samsung-Lens-Cover-2-840x561.jpg

Gledam da li sam zalutao u temu, pomislih kamere na mobilnim telefonima a ne s7/edge...[emoji14] [emoji6]

Poslednja izmena:
Mora to da se iplementira u samom telefonu. Ta budzevina nikada nije bila sretno resenje.

Ma kamera je sra.. Nemojte ni slučajno kupiti telefon i oni koji su mislili a i oni koji samo bulazne a videli telefon na YT
Telefon je dobar skroz što ste toliko dosadni sa kamerom

1. Keširanje
2. Kamera
3.
uploadfromtaptalk1460298482392.jpg

Nema sledeće - to su jedine teme na celom forumu

602f469aa6812be9200ee8a1156bd71a.jpg

5e578741bb3fabb6eb78a2e43d9f671f.jpg

Bas sam ga lepo przio. Ne mogu da verujem da ovih 600mah toliko znace.

Dok nema play servisa medju prvih 3 to nije lepo przenje...tj bio si na wifi sve vreme ;)

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

To da wifi svo vreme. Al nebitno ostali bi se ugasili i to odavno

BTW moram i ja jedno glupo pitanje da postavim - ti naravno znaš da S4 koji imaš ima 4:3 13 mpx senzor?

iskreno, nisam znao. kada sam procitao tvoj post, prvi put sam usao u podesavanja kamere (jedva sam ih nasao) i videh da mi stoji 9MP 16:9 i tako sam skljocao do sada misleci da je to 13MP, kacih i slike u S4 temi. poenta je da bih 4:3 odnos svakako primetio i sigurno bih kukao u S4 temi kako mi se pokvarila kamera na telefonu :D
ali o cemu mi pricamo, poredimo S4 od 130e i S7 od 700e? S4 je fantastican za te pare takav kakav je i svasta mu se da progledati kroz prste dok kada kupujes najaktuelniji flagship onda...

:d

@ hunder - To je to, 6h Sot ce biti dovoljno za 24h i za najzahtjevnijeg korisnika.
Kod mene je slicno stanje bilo, ali mi sad dize andoid system posle update. Ili mu treba koji dan da se sve slegne posle update?
uploadfromtaptalk1460303911665.jpguploadfromtaptalk1460303916743.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

iskreno, nisam znao. kada sam procitao tvoj post, prvi put sam usao u podesavanja kamere (jedva sam ih nasao) i videh da mi stoji 9MP 16:9 i tako sam skljocao do sada misleci da je to 13MP, kacih i slike u S4 temi. poenta je da bih 4:3 odnos svakako primetio i sigurno bih kukao u S4 temi kako mi se pokvarila kamera na telefonu :D
ali o cemu mi pricamo, poredimo S4 od 130e i S7 od 700e? S4 je fantastican za te pare takav kakav je i svasta mu se da progledati kroz prste dok kada kupujes najaktuelniji flagship onda...
Aman :D
Nisam to rekao kao manu S4, nego čisto da vidiš da možeš i kod sebe da proveriš kako funkcioniše prikaz 4:3 slika na 16:9 ekranu. 4:3 nije mana, 4:3 i treba da bude, svi telefoni imaju 4:3 osim m7, m8, s5 6 note 4 5 g4 5. I ona nebitna nubia što koristi isti senzor kao G4. Nekih 10ak modela naspram hiljade drugih koji su 4:3.
To što mislite da je 9 mpx u tom željenom 16:9 odnosu malo, to je tek posebna priča. Najbolji ekrani trenutno imaju 8 mpx, a ogromna većina cela 2 mpx. Da ne pominjem što sa ovim đubretom od samsungovog post-processinga detalja svakako nema :D pa nije mnogo ni bitno koliko mpx ima. Možeš misliti zumiranje i kropovanje na 50" 4k ekranu su problem...

Poslednja izmena:
Pa morate da se odlucite, jel je S7 kamera jedna od najboljih ili je krs? ☺ Kako bilo, tu je S6 za jos manje para a i dobije se nepotrebnih 16MP wide pa...☺

S6 je sada fina kupovina... U cenovnom rangu od 300e do 400e možda i najbolja... Nego što svi bolujemo da furamo najnovije telefone... :) Od 250 do 300e nexus 5x...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Što se tiče problema sa baterijom posle update-a. Imao sam ja sličan problem sa S6 edge. Stigao neki mali update, 50 nešto megabajta, i posle toga baterija katastrofa. Ne bih lenj i odradim backup preko Smart Swithc, pa posle backup "Emergency software recovery and initialization". Update je već integrisan bio u firmware koji je na Smart Switch-u. Na kraju odradio restore. I posle toga baterija još bolja nego što je bila. Vidim i dalje da Android OS troši malo više baterija, ali generalno trajanje baterije je na ranijem, ako ne i boljem, nivou.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

SOT 6h 27min 4% preostalo.
Ima li neko problem sa blicom. Primetio sam da na auto modu blic nije sinhronizovan sa okidanjem tako da mi je u par navrata fotografija bila malo tamnija.

Screenshot_20160410-205456.pngScreenshot_20160410-205516.png

Što se tiče problema sa baterijom posle update-a. Imao sam ja sličan problem sa S6 edge. Stigao neki mali update, 50 nešto megabajta, i posle toga baterija katastrofa. Ne bih lenj i odradim backup preko Smart Swithc, pa posle backup "Emergency software recovery and initialization". Update je već integrisan bio u firmware koji je na Smart Switch-u. Na kraju odradio restore. I posle toga baterija još bolja nego što je bila. Vidim i dalje da Android OS troši malo više baterija, ali generalno trajanje baterije je na ranijem, ako ne i boljem, nivou.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Pa ako cu posle svakog update raditi factory resete, smart svičeve i ovo trece ne znam ni sta znaci, onda bolje da ga odmah stavim na oglase.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Vi ne koristite sbb-ov UniFon. Da vidite šta je potrošač. Android sistem i ekran su mala deca :-D

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno