Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Heh u prevodu ajd odjebaus :)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Pa njihov CEO nabada engleski na svakom predstavljanju telefona, šta očekivati od običnih radnika za podršku... Makar se vidi da nije genetički odgovor kao kod Google - a

To za novu može da se sredi ako imate root. Ima opcija u novi.
Display scaling je postajala kao skrivena opcija, mogao je da se izvuče shortcut za activity preko nove. Sad su eto dodali zvanično. Menja dpi.

Cini mi se da google play service na mobile data prouzrokuje da kazem malo jace curenje baterije. A kad odem na data usage nema vise opcije restrict background data. Ima background data, medjutim tamo nema google play service.

@Proday - na S7 na mobile data ocekuj nesto slicno kao na tvom N5, nekih 4h vjerujem.

Poslednja izmena:
@ hunder

Hvala, ne svidja mi se bas stock samsung PP ali posto ima RAW podrsku nece to biti veci problem za pejzaze i slicno :) Moze iz tog senzora dosta da se izvuce.

Pa evo vidis koliko je automatika losa. Cak i kad se sirovi raw prebaci u jpg lepse izgleda. Gornja fotka je max obradjena i senka podignuta skoro na max. Rezultat je nebo i zemlja.

Pa da, zato sam te i pitao da odradis par poredjenja, definitivno ima ''lufta'' za izvlacenje maksimuma iz tog senzora kroz RAW i dodatnu obradu, naravno mnogi se nece cimati sa tim ali je dobro sto uopste postoji ta mogucnost :)

Vidjao sam ovih dana neka poredjenja G4 vs S7 gde se vidi da je stock S7 PP prilicno prepucan, evo npr: G4 wide vs S7 wide i to sa sedmice je ozbiljan atak na oci a bogami i na mozak :) Ali uz sirov shot + dodatnu obradu kapiram da moze da presisa G4 sto je do 00, na taj nacin uz ultra brz AF, OIS i odlican kamkorder eto jedne od najboljih kamera na telefonima ikada (kao celina).

Poslednja izmena:
Pazi imas jpg+raw. Koga mrzi da odvoji koji minut po fotki onda ***. Nikad nisam gotivio nista automatski. Mozda za ove selfi i instagram momke i devojke koji odmah rade upload na mrezu znaci dobra automatika. To je presudno za broj lajkova :)

Pa njihov CEO nabada engleski na svakom predstavljanju telefona, šta očekivati od običnih radnika za podršku... Makar se vidi da nije genetički odgovor kao kod Google - a
Druze odakle to pises supportu da im i ja sastavim par pitanja?! Najvise me nervira sto kad hocu da koristim pattern kao zastitu, posle pritiska na power ili home prvo moram da odradim swipe na ekranu pa tek onda da crtam po tackicama, to nikad ranije nije bilo na samsung telefonu tako; odma je islo direktno!
Cini mi se da google play service na mobile data prouzrokuje da kazem malo jace curenje baterije. A kad odem na data usage nema vise opcije restrict background data. Ima background data, medjutim tamo nema google play service.

@Proday - na S7 na mobile data ocekuj nesto slicno kao na tvom N5, nekih 4h vjerujem.

Bas kao sto sam i mislio. Dodaj jos na to losiji signal u mom slucaju na poslu i videces na kakvim sam mukama :( A ovo sto su izbacili gp services iz restricted mi tek nije jasno!?

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Pazi imas jpg+raw. Koga mrzi da odvoji koji minut po fotki onda ***. Nikad nisam gotivio nista automatski. Mozda za ove selfi i instagram momke i devojke koji odmah rade upload na mrezu znaci dobra automatika. To je presudno za broj lajkova
Slazem se, aj razumem da je bitna ta ''insta/auto'' kamera ali ne razumem toliku odbojnost i hejtovanje naknadne obrade (jpg ili iz raw-a), meni je zadovoljstvo da se potrudim oko toga zbog sto bolje fotografije, posebno oko pejzaza.

Kako ti deluje kamkorder u odnosu na S6/e koji si imao? Izgleda da snima bolji zvuk, ima brzi AF.. i to je dovoljan dodatak na vec sjajne S6/E/+ kamkordere ali ako te ne mrzi probaj malo LL snimanje pa javi utiske.

Kontam. Sad sam i ja nasao u samsung acc opciju pa ih pozdravio :d

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

@ Proday - ma i kod mene je 3g ocaj, jednu crtu imam veci dio dana. Al srecom, gdje god da sam uglavnom imam wi fi.

Da li se nekome od vas čuje "mućkanje" nečega kada zatresete telefon? Malo pre rekoh da probam kompas i traži mi kalibraciju pomoću raznih pokreta gore, dole, levo desno itd. Pri tom "mućkanju" telefona čuje se nešto kod kamere. Je li ti normalno ili da ga vratim sutra?

Edit je li to možda ois? Neke komponente?

Evo sad uključio kameru i ponovo ga tresao definitivno se manje cuje ili skoro nikako. Trip ***.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nemoj mnogo da ga muckas, da ti ne bi crkao ois :) Meni je na S6 crkao taj motoric ois-a i kad upalim kameru culo se jako zujanje i kamera se tresla, nije moglo da fokusira.
Ne brini, cuje se i na mom S7 isto :)

Moj se cuje dok se ne zagreje :)

Da li neko ima utisak da sa ovim novim apdejtom, koji je inace posvadjan sa 3rd party aplikacijala za lock, brze opadaju procenti baterije?

Sent from my S7 Edge

Ja. Primjetno mi je skocio android system

Danas sam se zezao sa S7... Fin fon... Ali 9mpx za 16:9 je tezak fail. Svi tv u kuci i monitor su wide..i 4:3 je bedan na tim ekranima.... A 9mpx na velikim ekranima...hmmm...Nisam još probao ali sumnjam da je full kvalitet...Crop svake slike je prilično zrnast... ***...Inače, više mi se svidja s7 od edge zbog zaštite futrola..na preklop futrole su mi bzvz a bez toga edge telefonu gine ekran ako tresne jer futrola ne moze da prekrije zakrivljen deo ekrana... zanimalo me da ga kupim sinu pa sam otišao to shopa.. Fon je malo previše sjajan i staklo na pozadini mi se ne svidja jer mi je olako pucalo ranije.,, videću još. ...

Sent from Note 10.1 2014 edition

Poslednja izmena:
A sta radite sa slikama sa fona, vrtite ih na tv-u i kompu gostima? Ja jos nisam to video da neko radi, tek ovde na benchu sada cujem neku kuknjavu.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

A sta radite sa slikama sa fona, vrtite ih na tv-u i kompu gostima? Ja jos nisam to video da neko radi, tek ovde na benchu sada cujem neku kuknjavu.

svi tv su mi smart... 48 i 50 incha.... kada se vracam sa putovanja mi gledamo fotke i video na velikom ekranu tako sto share( jedan klik i ode slika na veliki ekran..prosto) odradimo i uzivancija..

Sent from Note 10.1 2014 edition

Poslednja izmena:

Kao što ja još nisam video ovde na benču da neko telefon koristi za pozive, da mu je to bitna stavka prilikom izbora telefona.

Poslednja izmena:
Pojasni malo, zbunio si me...

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Ali 9mpx za 16:9 je tezak fail. Svi tv u kuci i monitor su wide..i 4:3 je bedan na tim ekranima.... A 9mpx na velikim ekranima...hmmm...Nisam još probao ali sumnjam da je full kvalitet...

Ne shvatam :)
Na 4k monitoru/TV imamo 8 miliona piksela, ako se koristi full screen, koja je razlika da li fotografija ima 199 ili 9 miliona piksela.

Mada i nebitno, svaki telefonski senzor je više igračka nego nešto što treba nositi za beleženje bitnih stvari. Nego evo onda je i sony a7sII fail, ima samo 12,2 mpix, a košta samo telo 3000 dolara :/

http://www.bhphotovideo.com/c/produ...lce7sm2_b_alpha_a7sii_mirrorless_digital.html

Nazad
Vrh Dno