Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Ja sinoć stavio ovu...

c62573522303cf884155730a73756fdb.jpg

Ne, izgubio sam jos sam Xperia-om volje da isprobavam ROMove, nesto, osim raznih buildova i da radim de-bloat.
Probao sam da otvorim 20 tabova, od prostih (recimo vesti.rs cisto za probu) do dosta tezih (Bench Desktop site i finance.yahoo.com, ovaj drugi je extra zahtevan), BusPlus, Twitter, sve dok sam gledao klipove preko MXPLayer/ESFE combo-a u pozadini. Sve drzi.

Ako si ti nekada izvlacio 10h Sot, nebitno sa kakvim koriscenjem, iskrneo nisam onda nesto zadovoljan baterijom na Nougat, ALEXNDR DevBase4.3 :( 6h izvlacim olako, moze do 7h, ali to je samo uz podosta gledanja klipova preko WiFi-a, a to je jako kratak period. Jacina ekrana ne cini primetnu razliku uopste, do 30min. Rezolucija nikakvu.

Nesto mi je WiFi slabasan i dalje, ne znam da li da probam neki drugi modem, ili je slucajno postao slabiji bas od kada sam uzeo S7?

Poslednja izmena:
Isplati li se sada uzeti nov S7 edge i koliko je pametno, sobzirom da je godinu i po dana star model? Naravno mislim na KP.
Da li je mozda pametnije uzeti nesto drugo u tom cenovnom rangu.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ne, izgubio sam jos sam Xperia-om volje da isprobavam ROMove, nesto, osim raznih buildova i da radim de-bloat.
Probao sam da otvorim 20 tabova, od prostih (recimo vesti.rs cisto za probu) do dosta tezih (Bench Desktop site i finance.yahoo.com, ovaj drugi je extra zahtevan), BusPlus, Twitter, sve dok sam gledao klipove preko MXPLayer/ESFE combo-a u pozadini. Sve drzi.

Ako si ti nekada izvlacio 10h Sot, nebitno sa kakvim koriscenjem, iskrneo nisam onda nesto zadovoljan baterijom na Nougat, ALEXNDR DevBase4.3 :( 6h izvlacim olako, moze do 7h, ali to je samo uz podosta gledanja klipova preko WiFi-a, a to je jako kratak period. Jacina ekrana ne cini primetnu razliku uopste, do 30min. Rezolucija nikakvu.

Nesto mi je WiFi slabasan i dalje, ne znam da li da probam neki drugi modem, ili je slucajno postao slabiji bas od kada sam uzeo S7?
Ništa skinuo sam taj rom i videćemo kako će mi odgovarati. Ovo na stock je nepodnošljivo. Ne kapiram jel sam ja sreće kurate uvek da mi je baterija očajna na 4G ili drugi imaju 3 app na telefonu.
Ako ne bude valjao uzimam nešto tipa Huawei ili Xiaomi u ovom rangu.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Isplati li se sada uzeti nov S7 edge i koliko je pametno, sobzirom da je godinu i po dana star model? Naravno mislim na KP.

Pa u tom cenovnom rangu tesko da mozes nesto bolje da nadjes.. Baterija vrh, kamera fantazija, nije losija od S8.. Juri exynos verziju obavezno ako se resis..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ništa skinuo sam taj rom i videćemo kako će mi odgovarati. Ovo na stock je nepodnošljivo. Ne kapiram jel sam ja sreće kurate uvek da mi je baterija očajna na 4G ili drugi imaju 3 app na telefonu.
Ako ne bude valjao uzimam nešto tipa Huawei ili Xiaomi u ovom rangu.
Koliko se secam, tebi cesto update zezne stvari sa baterijom :)
Nemam ja uopste puno aplikacija (tj. nemam aktivnih, ima instaliran Polaris Office i jos nekoiko takvih, ali one se pokrenu jednom mesecno, nisu to stvari tipa Viber, WA, TW, FB, GM, IG pa sve sa notifikacijama...). I opet 6h SoT samo.

Jedino cime sam EXTRA happy na S7 BTW - KAMERA! Kako dobar zoom za citanje! Prvi Android koji mogu komotno i prijatno da koristim da procitam stvari koje su sitne, bez da ih slikam sa daljine od 10cm pa uvecam. WOOOHOO!!

Nije problem update, već ne znam ni sam. Pokušao sam root da bi video šta jede bateriju i syebao sistem pa sam ponovo isti stavio.
Imam baš dosta app, što zbog posla što zbog gluposti. Probao sam i da obrišem face i opet isto. Google stavio trolove da nas natera da menjamo bateriju.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Da je samo baterija da se menja, mi bi skakali od srece ;)

Hvala za teme :)

Ja sam uzeo nema 2 nedelje S7 nov preko KP-a vakum pakovanje sve full jos iz Svajcarske. Ma kakvi prezadovoljan. Iskreno samo nov gledaj jer polovni su 350e koji lice na nesto ali opet za tih 50e razlike ne mozes da znas da li je servisiran ili bilo sta. Koga god da sam terao da ubaci tel u vodu niko nije hteo a to ti je jedini nacin da saznas da li je tel servisiran. Opet novo je novo, znas da niko nije akao bateriju i da imas tel na mestu. A te garancije sto imaju jos po godinu dana i ostalo dzabe sve to kad niko nece u vodu da stavi fon, sto samo podize sumnju jos vise ;) (tako sam gledao ja na stvar prilikom kupovine, jer sam se tako zezno oko Z2 kada sam je kupovao... Uzeo polovnu za 240e koja je licela kao casa a za 300e sam imao novu... A ovu koju sam uzeo ispostavilo se da su menjali ekran i jedva ga i zalepili, baterija se naduvala posle 2 meseca tako da je fon otiso u ofsajd i lik na kp-u je imao preko 700 pozitivnih i ni jednu neg tako da nikad nemas 100% siguricu kao kad kupujes novo)

Poslednja izmena:
Tražio si da ideš da se nađeš sa ljudima i da oni prilikom kupoprodaje potapaju mobilni? I tebi je to normalno?

to se on samo šalio da vidi kako će da reaguju.... [emoji4][emoji4][emoji4]

from komsa's edge

Da li zna neko sta nevalja, dupliraju mi se slike koje uslikam i posljem preko vibera, budu u folderu camera i u viber images... A nije slikano preko samog vibera...

Znaci uslikam, posaljem i pojave se duple...

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

^ To je normalno ponašanje. Viber kompresuje slike, tako da slike koje vidiš u njegovom folderu tehnički nisu iste kao one u DCIM-u.

Pa do sad mi to nije bilo tako, tako da mislim da nije normalno... Normalno mi je bilo kad iz vibera odmah slikam i saljem, ali ovako ne

*nisam siguran, ali cini mi se da se i meni se ovo desavalo na Viberu ranije, tj. normalna stvar :(

Sinoc baterija 1hSoT/1h!!!! I to uz Blue Filter sve vreme. Sad cemo videti da li je neki od paketa koje sam disablovao ili se prosto baterija normalizovala. GPS verzije su iste kao ranije, dakle nije do toga. Ali je CPU potrosnja Android System/OS nesto manja, potrosnja same baterije extra manja, i Awake istih je extra manji, imao sam nocas svega 2 min Awake ukupno na nekih 10-15h. Da li Package Disabler ima non-pro verziju? Uzeo sam rucno kroz neki drugi disabler da poiskljucujem, ali ono je bas bas rucno! :)
Koja dobra stvar je ovaj Blue Filter! Note 3 je imao onaj odlican Reading Mode, gde su boje doduse dosta lepse nego sa Blue Filterom, ali BF mi se stvarno cini da manje smeta u svemu.

Prvo mi je bilo krivo sto nisam uzeo Note 3 umesto S7, ali kamera close-capture, BF.. polako, polako, ali mi je vec drago sto nisam :)

U Adhell aplikaciji postoji mogućnost da se uključuju/isključuju sistemske aplikacije (vratio sam se korišćenju ivog programa pošto definitivno ne utiče na pivećanu potrošnju energije). Da li Package disabler radi istu stvar ili ima još nešto više što može da uradi kad je reč o deaktiviranju sistemskih aplikacija?

Послато са SM-G9350 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Jel' vama AdHell uklanja reklame iz MX Playera i ESFE-a? Te dve reklame me u stvari najvise smaraju, a bas njih mi ne sredjuje :(

Package Disabler - samo disabluje aplikacije/servise. Ako mozes i sistemske da disablujes kroz AdHell, ocigledno nema nista plus u PDu. (jedino ako moze automatizovano da se uradi, ali po meni ni ovo prvo ne vredi 2$)

Iz MX Playera ne. Sad sam proverio

Послато са SM-G9350 уз помоћ Тапатока

Tražio si da ideš da se nađeš sa ljudima i da oni prilikom kupoprodaje potapaju mobilni? I tebi je to normalno?

to se on samo šalio da vidi kako će da reaguju.... [emoji4][emoji4][emoji4]

from komsa's edge

LOL... Svaka cast, svaka cast.. ocigledno ste vi oni koji do 400e dodju za 4 dana pa vam nije bitno da li ce neko da vas uvrne... :d Cak sta god mozda ste jedni od tih, pa ste u fazonu "e vidi ovog trazi nesto nemoguce ili nesto nije fabrika propisala" xD. Mnogo ljudi je pristalo i to im nije bio nikakav problem (izgleda da niste upuceni da je telefon IP68) samo sto su im telefoni bili malo "osmirglani" i sl. tako da nisam hteo ni da kupim onaj koje je spolja gladac a u untra ... a ni obrnuto. Takodje razgovarao sam sa covekom koji na kp-u ima 1700 ocena i prodaje i nove S7-ce i polovne. I bez obzira sta uzeli imate 1 god garanciju i naravno kada sam ga pitao reko mi je da ne moze da mi garantuje i da sam u pravu jer jedino tako mogu da znam da nikad nije servisiran (a svi su kao case polovni a ni za jednog nije hteo da garantuje da se neko nije igrao snjim po servisu) i da trenutno nema nov na stanju (imao je samo S7E), pa sam naso drugog i tu uzo ovog Svajcarca :D

Samo znam da sutra kada ja budem prodavao moj telefon, mogu odma i u vodu da umocim i gde god oces xD Prodajem ti polovnu stvar 100% ispravnu ;)

Poslednja izmena:
jesil' potopio svajcarca? [emoji5][emoji5][emoji5]

from komsa's edge

Novo je novo sinovac ;) Nema nikakvih problema naravno

Poslednja izmena:
Neću da komentarišem nivo besmislica koje si izneo u svoja dva posta. Ne bih da širim offtopic.

*nisam siguran, ali cini mi se da se i meni se ovo desavalo na Viberu ranije, tj. normalna stvar :(

Sinoc baterija 1hSoT/1h!!!! I to uz Blue Filter sve vreme. Sad cemo videti da li je neki od paketa koje sam disablovao ili se prosto baterija normalizovala. GPS verzije su iste kao ranije, dakle nije do toga. Ali je CPU potrosnja Android System/OS nesto manja, potrosnja same baterije extra manja, i Awake istih je extra manji, imao sam nocas svega 2 min Awake ukupno na nekih 10-15h. Da li Package Disabler ima non-pro verziju? Uzeo sam rucno kroz neki drugi disabler da poiskljucujem, ali ono je bas bas rucno! :)
Koja dobra stvar je ovaj Blue Filter! Note 3 je imao onaj odlican Reading Mode, gde su boje doduse dosta lepse nego sa Blue Filterom, ali BF mi se stvarno cini da manje smeta u svemu.

Prvo mi je bilo krivo sto nisam uzeo Note 3 umesto S7, ali kamera close-capture, BF.. polako, polako, ali mi je vec drago sto nisam :)
Dvoumio si se izmedju S7 i Note 3 [emoji146]

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Jel' vama AdHell uklanja reklame iz MX Playera i ESFE-a? Te dve reklame me u stvari najvise smaraju, a bas njih mi ne sredjuje :(

Package Disabler - samo disabluje aplikacije/servise. Ako mozes i sistemske da disablujes kroz AdHell, ocigledno nema nista plus u PDu. (jedino ako moze automatizovano da se uradi, ali po meni ni ovo prvo ne vredi 2$)
Plati obe i nećeš imati nervoze; zaslužuju te novce ;)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Pa do sad mi to nije bilo tako, tako da mislim da nije normalno... Normalno mi je bilo kad iz vibera odmah slikam i saljem, ali ovako ne

Oduvek je bilo tako, možeš eventualno da probaš da isključiš AutoSave opcija u podešavanjima Vibera.
Kad odeš u njegov Settings > Media.

To će sprečiti da čuva fajlove automatski.

Izgleda da ga još uvek nećeš moći isključiti, jer su iz nepoznatog razloga isključili te opcije iz novijih verzija Vibera.
6fc52ae36ec8fa24fddef01bc334f322.jpg

Vrh Dno