Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Ja sam bas hteo da vidim da oni nisu pobrkali fotke jer zastitni znak iPhone fotki je piss filter. Kad ono i samsung sada ima piss filter

Detaljan S6 vs. S7 kamera test. Pretpostavljam da je u pitanju telefon sa retail softverom posto u tekstu pise ovo:

With the Singapore variant of the Samsung Galaxy S7 arriving at our office, we took it upon ourselves to see the difference in photo quality and camera performance between the new flagship and the Samsung Galaxy S6, which received outstanding praise for its camera performance in our earlier review.

Ispod svake fotografije cete procitati da S7 daje realnije boje, onakve kakve zaista jesu. Dok sa druge strane na S6 su malo hladnije i nerealne. (Pogledajte crvenu na prvoj fotografiji)

Zakljucak:

Conclusion
It seems like the Samsung Galaxy S7 generally has better low-light performance, and it manages to bring out the colors in most situations. That's not to say that the Galaxy S6 is now obsolete, given how it fared well in brightly-lit night shots. Do you think it's worth making the switch from S6 to S7 because of its camera? Tell us on Facebook or in the comments below!

Link:

http://www.hardwarezone.com.sg/feature-samsung-galaxy-s7-vs-galaxy-s6-who-takes-better-photos

@ LGanilo Pantelic

Pa ti da poznajes bar osnove fotografije znao bi da potezanjem tog pitanja samo ispadas smesniji na kub :)
Nikakve veze ovaj piss filter nema sa tim sto ti tripujes i pominjes kao nekakvu ''epic'' manu S7 jer kako onda Nexus 5X/6P kamere snimaju odlicne fotografije u svim uslovima cak i pored nedostatka OIS-a tako da psst ;)

Kakvu ce kameru S7 zvanicno imati videcemo uskoro a to famozno pitanje rezolucije i AR-a o kom smaras ovih dana nema apsolutno nikakve veze sa kvalitetom fotki u ovom slucaju ;)

Poslednja izmena:
Evo jos jednog primera :d

PS. Dzaba novci,moji sinovci ;) Zali boze reklame :) Mada ovoj curici sa prezentacije bih oprostio sto se nasla na pogresnom mestu u pogresno vreme :D

Dje god udjem najvise se komentarise o kamerama, ko da je to jedino i najbitnije na telefonu tj. smartphone-u. [emoji23]

^ Danas je i to glavna tema na svakim prezentacijama :) Pogledaj samo koliko je Samsung potrosio na reklamama oko kamere,prelistaj koju stranu :d
Podsjeca me na onu, das nekome da pogleda telefon, odma' pali kameru, ako je kamera dobra, dobar tel...jbs ostalo.[emoji23]

Slikanje je umjetnost. [emoji41]

Smorili ste sa kamerama.. Ja nisam 20 slika uslikao na svim mobilnim telefonima koje sam imao do sada.. Za to koristim ili fotoaparat ili ne palim kameru na telefonu..

Evo jos jednog primera,sa drugog S7 modela. Ovo ne da vuce na zuto,nego przi. Bice ovo zanimljiva kamera za komentarisanje ;)
Do citanja ;)

https://flic.kr/p/EnPz4r

***...ne stignem tako brzo da procitam, usporite malo! :D

Polemika dva tabora...nema sumnje da su to odlicni fonovi, a da je sudeci po svemu kamera daleko od nekog standarda!
Bitno da su oni hw-ski sposobni, ostaje samo da se vidi sw-ski kako ce implementirati sve to...i ono zutilo, zamucenje u svim uglovima, OIS itd!
Ali, stvarno se preterano prica o tim kamerama...ljudi, breee! :D

Dje god udjem najvise se komentarise o kamerama, ko da je to jedino i najbitnije na telefonu tj. smartphone-u. [emoji23]

Naravno, sigurno nije keširanje, misliš da neko za to zna van ovog foruma? Mislim na one 99,99% kupaca telefona. Kamera, displej i zvuk jedne od najbitnijih stvari.

Ajde kamera ali de nadje zvuk i ekran. Jeste svako nosi sa sobom kolorimeter da proveri boje. Prosecan korisnik zna da mu telefon ima 8 jezgra (tako reko prodavac) da ima 18 megapiksela, i to je to.

Cekajte i sta ce da se desi ako se nekim slucajem ove stvari o kojima se pise ne isprave softverski ili samy ne bude hteo da ih ispravi? Pojeo vuk magarca a [emoji3]

Totalno se ne razumem previse u fotografije ali mogu da primetim da tu nesto nije dobro i ne mogu da verujem da nakon prosle godine i odlicnih kamera(s6,g4,6p,5x) ove godine kamere nazaduju.
P.s. koliko se secam prosle godine se nije cekalo na finalni softver i da su kamere na s6 i g4 od starta bile odlicne bez ovako uocljivih mana.

Cudi me da ovo niko nije kacio.. :/

[youtube]s6VUPgOzGlw[/youtube]

Cudi me da ovo niko nije kacio.. :/

[youtube]s6VUPgOzGlw[/youtube]

Ne odgovara nam ovo fkloznica.
Sad moramo da se potrudimo da svim silama pokazemo da S7 ima "piss filter".

Ja okacim S6 vs. S7 test od juce, ti ovo, niko ne komentarise. Da sacekamo jos neku "piss filter" fotku pa da se strucnjaci jave. ;)

Poslednja izmena:
Ma kakav piss filter, deluje odlično kamera, kako zadnja tako i prednja.

Da li je Iko testirao dual sim funkcionalnost? Pretpostavljam da je dual sim stand-by, i može li 4G na obe kartice?

Teško da će to biti kod operatera. Ono što sam ja našao, a potpuno je besmisleno ja da biraš na kojoj ćeš kartici biti u datom trentku što znači da ne mogu u istom momentu obe da budu aktivne. Obe stoje gore u dashboardu kao notifikacije i klikom na jednu od njih biraš onu koja će ti biti trenutno aktivna. Ako je tako ako izabereš da ti je sim1 altivna, ko god te zove na sim 2 bićeš nedostupan. Ako bi Samsung omogućio dual sim 4g bio bi prvi. Kod svih dual sim telefona je sim 1 4g ili 3g dok je sim 2 samo 2g ili obrrnuto.

A i tu ima razlike.. Da li je dual sim active ili ne

Pa ako je istina ono što sam ja našao niti je active niti standby nego nešto treće

Da, deluje da ce se mobovi dobijati ranije(pre 11og marta) pogotovu sto na xda vec ima ljudi koji ga poseduju..

Ovo je onda rekord u mob industriji (7dana posle prezentacije) a i razlog zasto je bilo onoliko slika i tacnih inf. o s7 mesecima pre mwc. Uveliko su usli u proces proizvodnje dok npr g5 deluje da je krenuo sa proizvodnjom tek posle mwc-a.

Poslednja izmena:
Kažu u Vipu da 6. Marta stižu S7 izložbeni primerci...

Preko Vip-a samo zlatna verzija S7 Edge nažalost, naručih danas jedan, trebalo bi da se dobije i VR uređaj. Koliko sam skapirao kupovinom online možda se uređaj dobija i pre 11og Marta.

Neeeee, nije valjda samo zlatna, barem crni da ima ako nema srebrni... To menja stvari, izgleda da ću morati da ga potražim negde drugde, koliko god da je jeftin.

Na vip stranici...
Kupovinom u promotivnom periodu dostavu možete očekivati nekoliko dana pre zvanične prodaje u Vip centrima.

Teško da će to biti kod operatera. Ono što sam ja našao, a potpuno je besmisleno ja da biraš na kojoj ćeš kartici biti u datom trentku što znači da ne mogu u istom momentu obe da budu aktivne. Obe stoje gore u dashboardu kao notifikacije i klikom na jednu od njih biraš onu koja će ti biti trenutno aktivna. Ako je tako ako izabereš da ti je sim1 altivna, ko god te zove na sim 2 bićeš nedostupan. Ako bi Samsung omogućio dual sim 4g bio bi prvi. Kod svih dual sim telefona je sim 1 4g ili 3g dok je sim 2 samo 2g ili obrrnuto.
Da, ovo što si naveo je razlika izmedju dual sim active i dual sim stand-by.
A, za obe 4G kartice, ne bi trebalo da ima uticaja to što je dual sim stand-by. Ne znam kakav je S6duos bio po tom pitanju..

@Gizmo
Nažalost samo zlatna online, biće i crne posle 11og Marta tako da kome se ne žuri može tad da poruči. Sad mi reče žena da ću verovatno 6og Marta dobiti telefon pa ćemo videti. VR ću svakako odmah da prodam.

Da, ovo što si naveo je razlika izmedju dual sim active i dual sim stand-by.
A, za obe 4G kartice, ne bi trebalo da ima uticaja to što je dual sim stand-by. Ne znam kakav je S6duos bio po tom pitanju..
Isto važi i ako te niko ne zove. Ako ti je sim1 aktivna sim2 nije i opet si na nju nedostupan. To nije ni active ni standby.

Nazad
Vrh Dno