Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Takodje i na g pro 2, g3 i note 3 sa kojima sam imao priliku da snimam i gledam 120fps, definitivno nema 720p :D

Ne znam sta je LG radio, odavno nisam koristio G2 a koliko se secam ti LG telefoni nisu imali hd/120 fps mogucnost kada su se pojavili? Ocigledno su dobili naknadno tu opciju a prema ovome sto vidim - https://www.youtube.com/watch?v=NOJMJCp7em8 ocigledno je da se radi o upscale-ovanoj rezoluciji, verovatno neki tamo CIF/VGA to HD :)

Na Z seriji to slow motion snimanje deluje bolje od LG, konkretno za klasu iznad tog primera sa G2, prikaz je prakticno u rangu 720p kamkordera sa Lumie 550 (koja ima jedva prosecan 720p kamkorder, znaci nije to sad za neku pohvalu) ali do sada nisam video nista bolje na telefonima tog godista.

Inace ne mogu ti HD slo-mo snimci da budu bas istog kvaliteta kao obican HD kamkorder sa istih telefona (dinamika je losija, detalji su losiji itd) a i mi smo razmazili oci uz ove FHD/4k pa nam danas svi 720p deluju strokavo :)

Neki tekst o S7 senzoru i kameri - https://translate.google.bg/translate?sl=ru&tl=en&js=y&prev=_t&hl=bg&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fmobile-review.com%2Farticles%2F2016%2Fbirulki-370.shtml&edit-text=

Ima i nekoliko foto semplova, kao da imaju neki tint..

Poslednja izmena:
^ Vidim da se zanimas oko raznoraznih tekstova. Reci mi da li i S7 dolazi sa dva tipa senzora za kameru?
Kao sto je bio slucaj kod S6?

Ovaj put su rekli da sve sedmice dolaze sa IMX260, dakle nema vise senzor lutrije :) Mada ni ranije nije bilo vecih razlika.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]1zdSs3hivIM[/YOUTUBE]

Emix
Dobra prva reklama :) koliko li su samo para iskesirali.. :)

Tek sada videh trecu.. Dobri su

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
^ Definitivno kamera ima defekt oko softwera
Gornji levi i gornji desni ugao veoma mutan.
Da li ce Samsung ovo ispeglati kroz neki apdejt,ostaje nam da vidimo

Primer 1

Full crop

Primer 2

Full crop

Dakle nema govora o nekim velikim razlikama, sto se CPU i GPU tice, minimalne razlike kao sto sam i ocekivao. Nema potrebe juriti odredjeni model definitivno.

No clear winner

A clear winner is not there. Multi-core measurements catapult the Exynos 8890 forward, single-core tests see the Snapdragon 820 slightly forward. In terms of GPU there are currently at least in the two conducted benchmarks a small lead for Qualcomm. With the market launch of the series devices with Exynos 8890 and Snapdragon 820 is therefore more critical, which can keep the power over longer load with lower temperatures of the two SoCs.

@emix
Previse je rano za takve zakljucke.. Plus je sam test sa tog sajta u najmanju ruku los. Kao sto sam pisao ranije,ceka se anandtech. Bilo bi najbolje kada bi ga izbacili u formi exynos vs s820 vs kirin950 :)

Poslednja izmena:
Pa da cekaju se bolje odradjeni testovi plus finalni softver, ali opet razlike ce biti minimalne po mom misljenju.
Malo SD, malo Exynos i tako u krug. :D

^ Flickr ne laze. Nista nije dodatno cackano,sto se vidi po exif fajlu. Naravno da ce biti jos primera,ali za sada ovo ne 'mirise' lepo ;)

Pa da cekaju se bolje odradjeni testovi plus finalni softver, ali opet razlike ce biti minimalne po mom misljenju.
Malo SD, malo Exynos i tako u krug. :D
Svakako ce biti zanimljivo.
Kacio sam tamo u mi5 temi neka kineska detaljna merenja s820 i oni su isto primetili sto i anandtech,s820 guta energiju kada se optereti jedno jezgro.

We do see some significant improvements for Qualcomm and the Snapdragon 820 represents a substantial reduction in power over the Snapdragon 810 and 808. At first glance though it seems Qualcomm isn’t able to beat HiSilicon’s Kirin 950 in terms of efficiency – although it looks like it will be able to display better efficiency than the Exynos 7420. A bit worrisome was the rather high 1 core power load but it’s still too early to determine if this is CPU-core related or rather power from another SoC block. Nevertheless it seems that the Xiaomi Mi5 and other Snapdragon 820 devices should be able show off concrete improvements over last year’s flagship phones.

On the GPU side we see some good improvements as well, although it seems the Snapdragon 820’s GPU is yet again oversized for smartphone form-factors as power figures are well above sustainable thermal envelope of phones such as the Mi5, so significant long-term throttling should be expected.

Poslednja izmena:
@ ixon

Meni ovo lici na problem sa socivom, to se desavalo dosta puta do sada sa svim telefonima, poslednji u nizu su Z5/c a koliko sam video i odredjeni primerci G5 imaju slicne probleme, posebno sa onom wide kamerom.

S obzirom da telefon jos nije u prodaji svi ov primercii koji kruze su predprodukcijski modeli i tu uvek ima odredjenih hardverskih problema (naravno ni sw im nije u finalnoj verziji).

Uz to sto je ugradjeno socivo sire to su zamucenja po ivicama izrazenija. Svaki IP do sada je imao ''uza'' sociva od konkurencije pa prakticno imaju minimalna izoblicenja po ivicama a najizrazenija su bila na sony z telefonima bas zbog najsirih sociva (ne racunam tu fail sa odredjenim primercima Z5 koji imaju primetna zamucenja sa leve strane fotografije, mislim na ona ''tolerisana'' zamucenja super-wide smartfon sociva).

Jedan ortak je kupio S5, platio je ispod svake realne cene ali je imao primetno zamucenje cele leve strane sociva kamere, dok jedan drugi ortak ima S5 sa socivom ostrim kao zilet, desava se jednostavno jer je QC nesto sto je danas diskutabilno.

Mene vise nervira taj neki zuti tint koji se javlja na prakticno svim fotografijama sa S7 do sada, LL fotke su odlicne ali mi ove ''dnevne'' deluju kao da nisu napredovale od S6, konkretno Nexus 6P/5X kamere mi deluju bolje za sada.

Inace i da S7 kamera ne bude najbolja na trzistu to mi nece promeniti utisak hardverski najkompletnijeg telefona ali sa diskutabilnim UI :)

Poslednja izmena:
da ovo je sočivo ala neki Z2 primerci :)

ako se ne varam S7 ima šire sočivo od S6, 26 vs 28mm. Z2 npr ima 27.

Odlična stvar...

One of the highly touted features in Canon’s new 80D DSLR is the Dual Pixel autofocus system, which uses ever pixel on the CMOS sensor for phase-detect AF.

Guess which other camera has Dual Pixel AF? The one on the upcoming Samsung Galaxy S7 and S7 Edge smartphones. It’s the first time the technology has appeared in a smartphone.

Samsung did a grand unveiling of the two smartphones this past Sunday, and the Dual Pixel technology was one of the new features that drummed up a good deal of excitement. At the core of the camera modules is a 1/2.5″ Sony IMX260 sensor, which features bigger pixels (1.44 microns) than the camera in the S6. There’s also a larger f/1.7 aperture, so the S7 has a total 95% increase in light capture compared to the S6.

Instead of using special pixels on the sensor — less than 5% of the total number — for phase detection AF like traditional AF systems do, Samsung uses 100% of the pixels for focusing. This allows the sensor to be both fast and accurate, locking onto subjects regardless of where they’re positioned in the frame.

Backpack je simpatično rešenje, uz Edge, telefon ima 7000mha što je dovoljno da izgura dan power korisnika.
Ali opet skeptičan sam jer je punjenje wireless rešeno, a sama baterija košta prokletih 90$...

Mislio sam na taj zuti tint kada su u pitanju fotke sa S7 snimljene na dnevnom svetlu, kao da stalno vuku u zuto (to nije slucaj na Z2, u LL uslovima jeste ali mozes da promenis WB).

A sto se LL tice tu inako vecina kamera sa telefona masi WB (npr htc je sa M serijom tu bio dosta dobar do sada) tako da ne vidim nista cudno sto je i na S7 tako s tim sto je ovo sa S7 ipak preterano (99% zbog tog piss filtera koji je ukljucen po defaultu na sedmici :D)

Nexus 6p moze da odrzi cas za low light fotke. Dugo nisam video onako odlicne fotografije u low light uslovima na automatici :)
Ovde su sigurno namerno kameru zeznuli softwerski. Videcemo uskoro jos primera,ali ako se ipak ovo ispostavi kao tacno,zasluzuju jedan veliki minus. Namerno i svesno useru svaku S seriju

Nexusi ocigledno imaju odlicne kamere iako im fali OIS ali sa druge strane imaju odlican hdr+ (mislio sam da nikada necu reci za neki hdr mod na telefonu da je dobar).

Ne verujem da ce Samsung osakatiti S7 kameru, ovo je samo pitanje tog tinta i WB-a sto moze vrlo lako da se sredi.

@hsv.stoned

Pitanje je da li hoce da to srede. Mozda namerno ostave tako. Pa ko hoce da prcka,izvolte xda i gubitak Knox-a. Pa ko voli,nek izvoli. Saznacemo vrlo brzo o cemu se radi

Fotke na Samsungu često deluju oštrije, ali boje su uglavnom off, na dnevnim uvek promaši nebo (na konkretnom primeru sve boje ;) ) :
http://pics.computerbase.de/7/0/8/5/6/3-1080.2836660351.jpg
a na noćnim ima taj yellow hue:
http://pics.computerbase.de/7/0/8/5/6/13-1080.2838194762.jpg
pošto sam totalni laik sa fotografije, ne kapiram na koju foru uspe da na HDR fotografiji svetle delove preeksponira više nego na 6S, a da delovi u senci opet budu tamniji, npr:
soba i zid:
http://pics.computerbase.de/7/0/8/5/6/8-1080.855188313.jpg
sličan primer, zgrada i nebo prepaljeni, travnjak u tami:
http://pics.computerbase.de/7/0/8/5/6/10-1080.1813989085.jpg

Poslednja izmena:
pa i nisi baš laik ako si to primetio :)

a razlog je "nov" način HDR obrade kod samsunga (navodnici jer tako radi od note 4). više ne hvata 2 ili više fotki različitih osvetljenosti, koje onda spaja u jednu, već hvata samo jednu koju eksponira prema highlightovima a onda podizanjem osvetljenosti na senkama postiže bolji DR. prednosti ovog načina su da nema duhova koji mogu da nastanu kod spajanja više fotki, a mane su više šuma u senkama (jer je osvetljenost takva kakva je, ne možeš je drastično softverski popraviti bez da dobiješ šum) kao i ovo što si primetio na nekim primerima, desi se da na slici nema dovoljno svetlih delova koje bi dovoljno oborile ekspoziciju, tako da oni ostanu spaljeni (nekad ih čak i dodatno spali).

a ta oštrina... obično softversko oštrenje koje ni na šta ne liči. taman su krenuli da ga smanjuju (S5 - Note 4 - S6) i sad koliko vidim opet budže obradu

ja sam ovo žutilo baš često viđao na iphone fotkama, izgleda je samsung rešio i tu da ih kopira :D

Nazad
Vrh Dno