Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da,da kako da nije.
Mozda iphone,Htc...su se vukli kao prebijeni.
S6 ce biti duze vremena broj 1 u svetu mobilnih telefona u svakom segmentu.Zivi bili pa videli.

Ali u svakom segmentu 🙂 koliko realnosti i objektivnosti u jednom postu

možda, a možda i ne

Mislim da ne postoji tema da nisi postavio ovaj video. A ova se zove "S6".

ge6.png

T-Mobile gives us the best look yet of the "sixy" Samsung Galaxy S6

Galaxy S6 to use a new antenna technology for avoiding interference from the metal chassis

Poslednja izmena:
Ova s6 edge verzija moze jos i lepsa da bude od obicne sestice. Konacno nesto drugacije od klasicnih telefona.

Ovo je dosad najveci hype koji postoji koliko vec pratim trziste telefona. Kontam da su upumpali jos i jos para. Samo da ne razocaraju.

Hype je mac sa dve ostrice.

Ovo je dosad najveci hype koji postoji koliko vec pratim trziste telefona. Kontam da su upumpali jos i jos para. Samo da ne razocaraju.

Hype je mac sa dve ostrice.
Pa kad izbacuju flagship sa premium izradom u fazonu su mali korak za samsung republiku ogroman za racun u banci.

Ne bi me cudilo da su vec krenuli da slave porast prihoda

Ok, sad su potpuno otkrili dizajn 6 dana pre predstavljanja, samo malo zarotiramo ovu Emixovu sliku i to je to:
ge6.png

Vidimo kako je ekran zakrivljen na ivicama, ali ne mogu da ukapiram da li će ovo imati samo estetsku ulogu ili će funkcionisati kao nezavisna celina (kao na Note Edge)?
Power button su rešili tako što su ga postavili malo iza, videćemo da li će to imati neke posledice u pogledu ergonomije
Izgleda da pozadi nije "staklo" (kako su neki nagađali ranije), nego metalno aluminijumsko telo (unibody), što verovatno znači kraj izmenjivih baterija
Home dugme je i dalje prisutno u sličnoj formi, ovako sa slike je teško reći da li je došlo do promene funkcionalnosti.
Sudeći po slici, nema ništa od prednjih stereo zvučnika. Ostaje da se vidi da li će biti smešten na donjoj ivici (kao što su neki raniji renderi predviđali) ili sa zadnje strane

Poslednja izmena:
Jos se ne zna da li je ovo S6 ili Edge verzija ali izgleda da je Edge, evo i AT&T:

gs6-edge-att.jpg

Zanimljiv tekst:

Samsung 14nm SoC changes everything

-Qualcomm in trouble
Ove godine će mislim samo Samsung i Apple izbaciti SoC u 14nm tehnologiji.
To im u teoriji daje prednost koju novi proizvodni proces nosi (manja potrošnja, bolje performanse), ali kapiram da je tehnologija već dostigla određen nivo da će performanse u realnom radu krajnjem korisniku biti veoma slične bez obzira da li neko koristi Samsungov Exynos ili Snapdragon 810/81x.
Mislim da je veća šteta za Qualcomm što su izgubili dobrog kupca, a taj trend će se verovatno nastaviti u budućnosti, jer je i LG ukapirao da je neophodno da imaš svoj SoC i ubrzano radi na tome.

Poslednja izmena:
Po trenutnim "slikama" meni je ovo zanimljiviji telefon od m9... Cena će takođe biti veoma zanimljiva... 😀

Meni ovaj delic dizajna izgleda prelepo.
Ne mogu da docekam nedelju, ako im sve bude kao po glasinama i ne bude nekih vecih mana, a da HTC ne izbaci nesto neverovatno bolje, pada pre order cim ga izbace 😀

Izgleda da pozadi nije "staklo" (kako su neki nagađali ranije), nego metalno aluminijumsko telo (unibody), što verovatno znači kraj izmenjivih baterija

Zasto mislis da alu. znaci kraj izmenjivih baterija? 🙂 vec sam postavljao bas u ovoj temi primere Wave telefona sa alu kucistima i izmenjivim baterijama (imali su alu poklopce) a najjace resenje je bio Wave 3 koji je bio prakticno unibody ali sa baterijom koja se vadi http://i-cdn.phonearena.com/images/reviews/97464-image/Samsung-Wave-3-Preview-Design-10.jpg

Mada sve je moguce, mozda predju na klasicno ubibody resenje.

Zasto mislis da alu. znaci kraj izmenjivih baterija? 🙂.

Zato što nema nijedan telefon u poslednjih 2-3 godine od flagship-a ili bar neki mid-high segment koji ima alu ledja, a da se skida... Možda čak je jedino wave serija. Možda i ima, ali ne pada mi na pamet. 🙂

Po trenutnim "slikama" meni je ovo zanimljiviji telefon od m9... Cena će takođe biti veoma zanimljiva... 😀
Ja sam barem siguran u usa za cenu, ne mogu da je povecaju kako im se cefne kao operateri u srbiji.
Bice kontam 700$ osnovna verzija max, toliko je Note 4.

Poslednja izmena:
Bilo bi fino da bude toliko... Sačeka se par meseci i uzme se po ok ceni. Meni lično nikada nije bila prednost to da li može da se skida back cover ili ne.. Jedino ako vrisne baterija, mada do sada nikada nisam imao tih problema... Očekujem da će biti premium verzija A5... Video sam u ušću, sasvim fin telefon... Samo cena...

Bogami ja ocekujem cenu od 650$, 700$ je limit neki.
iPhone je 650$.
Mada mislim da ce biti 700$ zbog 32gb memorije.
Ove cene o kojima pricam su bez poreza jer se tako prodaje u usa, tek to na kasi kazu cenu sa porezom 😀 mada porez je oko 50$ na tu cenu, zavisi do drzave i grada, neke cak i nemaju

Poslednja izmena:
pa ako HTC za M9 odvali 750e u EU, ne vidim razlog da to ne uradi i samsung za S6. Bojim se da će biti malo više. Nisu normalni kako žele da isprate jabučare umesto da nadomeste to na neku razumnu cifru pa da odvale sa prodajom,jer mislim da će konačno da izbace brutalan proizvod.

Nema teorije htc toliko da bude. Bice 650e kao do sada. A i s6 ce biti koliko i ip6

Onda je ono buva da su švabe stavile 750e?

Ma ko zna koji je to sajt. Na saturn.de mediamarkt.de m8 je u startu bio 650e

Ne znam zasto se toliko kuka oko cena kada je sve to prakticno isto iz generacije u generaciju, mozda su od 2013 cene otisle 30-50e na gore ali ko je to jos sa foruma platio bilo koji telefon toliko? Korisnici skupljih paketa ih uzimaju za dinar ili placaju do 200e, ostali cekaju daleko jeftinije primerke po oglasima a manji broj ljudi (kojima kes nije problem) kupi telefon posle par nedelja i to opet po daleko nizoj ceni od zvanicne pocetne.

Koliko sam razumeo kod vecine Exynos soc i nekih MTK proizvodjaci mogu da biraju koji ce audio cip da ugrade. Do sada je to bio Wolfson kod Samsunga i pokazao se kao odlicno resenje.

Ali.. pre par meseci iskopah da postoje jos bolja resenja - TI i ESS cipovi. Ima i wolfson svoje novije i kvalitetnije dac ali TI/ESS imaju bolja resenja.

MX4 Pro Meizu ima najkvalitetniji dac i verovatno najjace pojacalo (1.95v dok npr ip6 koji je odlican na tom polju ima oko 1v) u nekom telefonu do sada http://www.esstech.com/PDF/ES9018-2M%20PB%20Rev%200.8%20130619.pdf

http://www.meizu.com/en/products/mx4pro/hifi.html

A to znaci da je u pitanju high end zvuk i da pojacalo bez vecih problema moze da ''gura'' i zahtevnije (on/over ear) slusalice.

Ovi cipovi se nalaze u muzickim plejerima od 300-600$. Sto se mene tice nadam se da ce Samsung izabrati upravo ovu dac/amp kombinaciju jer izgleda da bolje resenje za smart uredjaje trenutno ne postoji :smoke:

Poslednja izmena:
Nadam se da ga nece vracati na 5 inca. Nek ostane 5.1 ili 5.2
S tim sto je 5.2 limit, sve iznad mi je vec note.

Najvise ocekujem Samsung pay ako ce stvarno raditi na 90% terminala

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno