Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Istinu zboris 🙂 ali makar ne hejtujem svaku temu kao neki i to bez osnovnog znanja..

Nisam mislio nista lose, presao si u ozbiljne vode. Meni je ovo samo hobi, ne znam sta podrazumevas pod osnovno znanje a i nadam se da nisi mislio na sebe posto ima lumia sa izmenjivim baterijama 🙂 A dal je hejt ili ne, samsung vec godinama vraca cele serije zbog baterija. Nisam video da npr htc to radi(mada su imali problema druge vrste)

Edit: http://www.phonearena.com/news/Samsung-declares-2015-the-year-of-wireless-charging-pointing-at-the-Galaxy-S6_id66101
Mogli su umesto namotaja upakovati jos koji mAh

Poslednja izmena:
Nisam ni ja mislio nista lose samo pricam/pisem istinu..

To samo pokazuje koliko postaju neozbiljni.
I dobro je po mom misljenju ne samo sto S6 navodno izlazi krajem Marta vec i zbog drugih razloga, ovaj 14nm 7420 deluje kao bolji SoC. Idu na sigurno.

Bas me zanima sta ce da bude oko M9 i Flex 2, za Flex 2 se vec zna koliko su zeznuli sa 810. Mada opet i M9 izgleda ima FHD ekran pa tu dosta toga moze da se zamaskira. S6 bi sa 810 u ovakvom stanju bio fail, kao i bilo koji QHD telefon. Mislim da zbog toga i Z4 i G4 dolaze kasnije.

Poslednja izmena:
Pa i Flex 2 ima fhd ekran. Uspavali su se na lovorikama, nadam se da će ih ovaj potez Samsunga opametiti

Baš vala, dosadno je postalo, svi telefoni isti SOC, isto rama, isti kamera senzor... Razlike su samo kućište i softver. Kada bi mtk još napredovao i Samsung krenuo i drugima da prodaje exynose i isocelle makar bi poređenja bila zanimljiva 🙂 šteta i što HTC nije uspeo sa ultrapixelima nego se vratio na ovo nebulozno pumpanje mpx, doduše on ima Toshiba senzor izgleda 🙂

Видећемо како ће се показати у Ми Ноте-у а чини ми се да ће га бити и у Вибе Z3 Про моделу. 😉

Pa to je LG Flex.. i G2 sa S800 i 1080p (i stock softverom) obara klokova i laguje cak i u nebuloznim igricama od 30-ak Mb 🙂

Aj da vidimo kako ce da radi S810 iz M9 sa sense-om 😉

Poslednja izmena:
To su cinjenice a ne prozivanje i povezane su sa temom tj sa tim kako zmaj radi u LG a kako u ostalim telefonima 😉 To sto S810 ima probleme u flex 2 (ili sto flex 2 ima probleme sa tim cipsetom) ne znaci da imaju i ostali a to ce se videti za 2 nedelje kada htc predstavi M9.

G2 radi kao zmaj i to pola foruma može da ti potvrdi, nije džabe njegova tema najveća u ovom podforumu. Ne znam zašto imaš potrebu da ga spominješ u gotovo svakoj temi i to po pravilu u negativnoj konotaciji tim pre što ga nikad nisi imao.

Elem, on nije tema ovde i trebao bi neki moderator da pobriše ovaj offtopic

Tema o G2 ima toliko strana jer za pola stvari ili treba fix ili nesto ne radi a 90% vlasnika G2 sa ovog foruma ne koristi stock softver vec neko xda resenje ili G3 🙂 Mozda ne samo zbog problema vec i iz licnih potreba, nebitno.

A u kvalitete G2 sam se dovoljno licno uverio kao i u to da sve to sto ne radi ili kilavi ovlasceni LG servis ne priznaje kao problem vec kao ''to je normalno ili feature''.

Preporucio sam i privatno i na forumu dosta puta taj telefon ali u poslednjih nekoliko meseci (po drugom dolasku iz servisa i zamene displeja) je pokazao o cemu se tu radi. Potpisujem da Temple Run 2 npr secka posle 10-ak min (stock softver), da je zahtevan mutltitasking lagovit kao na nekom slabijem telefonu 2013 sa 1Gb rama kao i probleme sa LL kamerom i ocajnim odlaznim audio kvalitetom. A radi se ponavljam o zvanicno ispravnom telefonu 😉 Koji je ponovo u servisu zbog zute fleke na ekranu ali to je stvar nesrece.

A slicne probleme imaju TRI primerka G2, al da napomenem da su kupljeni u prvih par meseci prodaje tako da je mozda prva, falicna serija u pitanju. Nemam razloga da lazem, jednostavno je tako u ta 3 slucaja (a do ova 2 se doslo jer smo ortak i ja hteli da proverimo ima li jos ko slicne probleme od ljudi koje znamo). Posle nekog vremena su pokazali mane i sta sve ne valja a zvanicno su ispravni.

Ali posto je ovo tema o S6 ne bih vise o tom telefonu.. uostalom to za obaranje klokova je dokazan problem, bar sa odredjenim softverom i serijom LG. Ne vidim zasto se o tome ne bi polemisalo? Ponavljam, kakav je S810 videce se na osnovu primera sa M9 i sense UI, ako tu bude problema, lagova, pregrevanja e onda je 99% problem u zmaj cipsetu.

Poslednja izmena:
Ima pola foruma, jer je najjeftiniji od svih flagship telefona ostalih proizvođača, a najviše se piše, zato što mora neki fix uvek da se uradi, a i ne čita se tema, pa se piše non stop jedno te isto, a ima i dosta off topic-a.

Slažem se da ovde treba isto da se pobrise...

Jedno pitanje.
Exynos SoC je najveci problem na S2, odnosno cinjenica da za njega nikad nisu izbacili source codove, pa je malo problem za development.
Sto se tice ovih novijih telefona sa exynos procesorom, da li su izbacivali kodove za njih? Da li ce izbaciti za S6?

Ne. Exynos uglavnom nema podrsku xda zajednice

Možda to što si ti video je bio samo loš primerak g2ke?Bez problema sam igrao asphalt 8, oko 45min,nikakvih dropova, lagova nije bilo. 6 telefona u okruženju, nijedna žalba. Što se tice audio kvaliteta, bilo je problema na prvim verzijama kk, poslednje 2,stvarno nikakvih, bio sam na stocku poslednjih 3 meseca. Čak sam i testirao sa drugarom, nije me čuo tek kada sam pomerio telefon 90° od usta. Nije savršen telefon, ima svojih mana, kao i ostali flagshipovi, ali je def. Best Buy do 250-270e.
Izvinjavam se za off topic.

Napisao sam sve iznad.. sve je to super ali eto 3 telefona od kojih sam taj 1 najproblematicniji ja preporucio pa lik mesecima koristi dumb nokiu i se i baca kletve na LG a i mene :d U celoj prici me najvise nervira to sto je upotrebljivost ogranicena sa stock softverom (***a, nisu svi za xda resenja) i sto je prema servisu sve ok. Zato sam i napisao da ako je to problem prvih serija ipak treba proveriti G2 pre kupovine i da ko planira koriscenje sa stock sw i apdejtovima razmisli jos jednom. Ali recimo da je provera obavezna i ako sve radi ok i neko planira G3 softver apsolutno je tacno da je dobra kupovina za te pare.

Ali da ne idemo dalje u off.

Sto se S6 Exynos tice, malo je verovatno da xda podrska nece biti bolja od dosadasnje za taj cipset. Moraju naci neko resenje, S6 ce biti popularan telefon i prodace se bar u 20 mil. primeraka od kojih ce jedan dobar deo kupiti ljudi koji su navikli na xda. Do sada je postojao izbor pa su mnogi svesno trazili Snapd. primerak bas zbog xda ali sada postoji samo 1 opcija pa ce morati da se iscimaju.

Poslednja izmena:
B-EXEjJIEAAM4V-.jpg:large

Tema o G2 ima toliko strana jer za pola stvari ili treba fix ili nesto ne radi a 90% vlasnika G2 sa ovog foruma ne koristi stock softver vec neko xda resenje ili G3 🙂 Mozda ne samo zbog problema vec i iz licnih potreba, nebitno.

Ima pola foruma, jer je najjeftiniji od svih flagship telefona ostalih proizvođača, a najviše se piše, zato što mora neki fix uvek da se uradi, a i ne čita se tema, pa se piše non stop jedno te isto, a ima i dosta off topic-a.

Slažem se da ovde treba isto da se pobrise...

Ima toliko strana zato što je development odličan, najpopularniji romovi za G2 se skinu više za 1 dan nego najpopularniji romovi za Nexus 5 za mesec dana. Broj strana je proporcionalan prodaji, pošto su do sada najpopularnije teme bile one od SG2, Nexusa 4, SG3 i SG1 pošto su ti telefoni imali najveću bazu korisnika ovde na forumu. G2 sa 32gb košta isto kao SG4, tako da cena nije jedini razlog zašto se on kupovao već odnos uloženo/dobijeno.

Ontopic, novi teaser od Samsunga:

Aj da se ne lažemo, ima toliko strana zbog ovog što đilke piše i zbog toga što je to tema sa najviše ubijenih telefona u istoriji, svaki dan neki novi car ga brikuje. A development je takav da jedan čovek radi 5 različitih portova gde svakom nešto fali. Nemoj mešati kvantitet na g2 sa kvalitetom na nexusu što se podrške i razvoja tiče.

To ima da se greje kao ludo dok se puni na qi punjacu 🙂

Da li je to prvi mob sa pot. staklenim ledjima koji podrzava qi punjenje ? Mada tesko je za poverovati da u 7mm mogu da stave i 2600mah bateriju a i risiver za te talase..

Poslednja izmena:
Galaxy S6 Edge pops up on GeekBench with higher record, confirming Exynos 7420 and Android 5.0.2

-The retail units might just as well decimate everything in their way, even the iPad Air 2, for the foreseeable future. Needless to say, this is all due to the octa-core Exynos 7420 chipset that manages to crush it with 1,495 points in the single-core, and the breathtaking 5,375 points in the multi-core test, putting the new Samsung flagship at the top of the mobile game.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno