Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prvi put u zivotu sam kupio case, donekle je providan, svidja mi se, slikacu pa cu okaciti. Izbegao vam sam caseove ali previse je lomljiv telefon. Aluminijum kad dodje u dodir s betonom nakon pada se deformise i bukvalno se poseces kad predjes prstom, tu je plastika dominirala.

Aluminijum kad dodje u dodir s betonom nakon pada se deformise i bukvalno se poseces kad predjes prstom, tu je plastika dominirala.

Zavisi koji je fon u pitanju i kakva je zavrsna obrada alu, ovi telefoni koje imam od betona su zaradili samo najsitnije moguce tackice (uglavnom na ''ledjima'') i to se jedva vidi, vise je stradala plastika (deo oko antena na oba telefona). A naravno sve to zavisi i od toga kako i gde telefon padne.. nema pravila.

Poslednja izmena:
Na mom starom m7 je fina šmirgla rešila posao oštre ivice nakon pada. 😀 Skoro pa se ništa nije videlo 😀

Ma Toza to otrese s razumevanjem :d:d:d
I meni se, na prvo držanje, učinilo da su ivice "usb otvora" oštre - u odnosu na plastiku su samo drugačije...
Nisam ga oštrio o beton 🙂

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam uzeo original Samsung case i super mi cuci. Tamno plavi je, ima finu texturu pa ne klizi telefon vise i ivice ne rezu.

CFCrRNdVIAAtpF3.jpg:large

:/

Nakon nesto vise od 2 nedelje koriscenja sasvim sam zadovoljan telefonom.

Baterija: Iskljucim ga sa punjaca oko 8am. Baterija izgura ceo radni dan i izlazak na pice uvece sa drustvom. Do 22/23h baterija ostane na nekih 20-30%.
Moje svakodnevno koriscenje je uglavnom chrome, email, par news readera, slack i to je to.

Kada se telefon onako intezivno cacka opusteno izgura 5-6h SOT.

Sto se kvaliteta izrade tice, stvarno vrhunski napravljen telefon.

Iako su vec neki clanovi ovde komentarisali kako je telefon hladan kao led to bas i nije istina. Telefon se prilicno zagreva kod nekih zahtevnijih operacija. Npr. chrome i stranice sa velikim brojem slika, igrice itd.

Telefon brzo radi ali se i dalje laguje, npr. pri startovanju intent-a (npr. share nekog media contenta preko maila, poruka itd.).

Shareujem i par nekih slika uslikanih u auto modu: https://www.dropbox.com/sh/aoraqqs0wonma40/AACVPlZL6gIkoujnAgqde5sMa?dl=0

Kamerica je zadovoljavajuca. Zanimljiv je slow-mo ali je daleko losiji od onog na Iphone-u.

Kada se telefon onako intezivno cacka opusteno izgura 5-6h SOT.

Sto se kvaliteta izrade tice, stvarno vrhunski napravljen telefon.

Iako su vec neki clanovi ovde komentarisali kako je telefon hladan kao led to bas i nije istina. Telefon se prilicno zagreva kod nekih zahtevnijih operacija. Npr. chrome i stranice sa velikim brojem slika, igrice itd.

T.

Ako je na moj račun, pisao sam o neverovatnom osećaju, griftu, na 'ladno. Uzmeš telefon, koji spava, imaš neverovatan osećaj - osećaj da nisi bacio pare... Da, 'ladan k'o zmija, oštar, čvrst - premium! Nekom se sviđa, nekom ne - skroz legitimno!
Telefon se greje - hladi, kroz metalnu konstrukciju... Poznato je da su bakar i aluminijum odlični provodnici... disipacija toplote, ovo ono... Otud priča o grejanju kroz igre. Ja na primer ne vidim, pa koristim tablet (P-605) za sve bitne radnje. Premator sam da bih se prepirao, tražio dlaku u jajetu... Odličan hardver na besmislenom softveru. Valjda nešto promene... Da, mislim da je lolipop smešan, blago rečeno!

Edit:
5-6 sati SOT može ugašen! Tad može i više 🙂 Ja ga punim na 50 sati (P-605)! I tad bude na 20%

Edit 2:

Ne postoji fast čardžer, isti je kao punjač za Note 10.1 SM-P605. Nema razlike u brzini punjenja...

Kod mene oba 70-75 minuta. Oba 2mAh. Jedina razlika je što na "originalnom S6" ima fast charge nalepnica... Na istoj utičnici mi nekad voda za kafu provri za 3, nekad za 9 minuta... Sorabia!

Fast puni 9.0V = 1.67A
A obican 5.0V = 2.0A
Ako telefon podrzava fast punice na 9.0 u auprotnom puni kao obican na 5.0
S obzirom da je to od tableta pogledaj da on ne podrzava isto 9.0V
Fast charging puni 15 minuta brze otprilike od 0 do 100%

Nisam kod kuće, sigurno je ta priča. Punjači izgledaju identično, baterija na tabletu je ogromna i treba joj jak punjač - takav je bio i na prvom noutu (N 8000) ako se dobro sećam... fast charger, kao takav, ne postoji... Imaju neku foru s punjenjem baterije - definitivno je brže, ali ne postoji novi, drugačiji punjač. Mogu na isti da zalepe šta god hoće, to je klasični punjač za tablete i Nout 3, na primer. Imao sam i njega.

Fast charging znaci da telefon podrzava punjenje na 9.0V sa 1.67A
Nije Samsung izmislio novi punjac vec im telefon podrzava gore navedeno. Takodje i punjac treba da podrzava to.

Ti si, nedavno, tražio brzi punjač za S6 - eto, ne postoji! Sem ako nećeš da platiš nalepnicu!

Ne znam da li si razumeo. Koliko sam ja pohvatao da bi punjac bio fast charging on mora biti 9.0V/2A dok je obican 5.0V/2A . to jest toza je sve lepo objasnio. Nije samo razlika u nalepnici 🙂

"A, u stvari, jeste." - Djordje Cvarkov
15min razlike na full punjenju je smesno, taj fast jedino kad je pri kraju pa da digne brzo do ~30%

Kliko 15 min na sat vremena znaci i to dosta. Mozda tebi ne ali meni da. Pogotovu kad ga stavis dok je prazan, duplo vise procenata napuni nego obican za kratko vreme.
Uletim u kucu sa par procenata na 15min da se istusiram i izadjem sa 35% dok sa obicnim izadjem sa 20%. Oseti se razlika, nije samo nalepnica
Obicnom treba 90min, sta ste vi ocekivali da ce fast charging da ga napuni za 9min?
15min brze je jako dobar rezultat.
Ako pise na punjacu 9.0V=1.67A znaci da je fast charging.

Poslednja izmena:
Eh kada bi mogao da se napuni za 5 min i onda nekima ne bi valjalo... 😉

evo sad malo utisaka s6edge vs s6,oba telefona imaju sjajnu zavrsnu obradu i mislim da su trenutno najbolji telefoni,po meni prednost s6edge je izglezd a prednost obicnog je po meni lakse nosenje u ruci,definitivno mi bolje lezi obican,displeji iako identicni su identicni po spec ipak se razlikuju,s6 edge ima neki 3d efekat koji je sjajan,baterija na oba katastrofa kao i manjak slota za mmc jer mislim da je 25gb iskoristivog prostora malo sto je po meni jako veliki nedostatci za ovu klasu aparata,kamera ,wi fi ,i sve ostalo je identicno i na kraju mislim da ne vredi davati toliko novaca na edge jer ne nudi osim estetike nista vise

Haha.. Danilo car... 😀 Google nego šta nego Google... 😉

Google diktira mAh i debljinu telefona 🙂

Poslednja izmena:
Ma nema to veze sa google-om.na pocetku sam mislio da mi nece to smetati kso ni nedostatak mmc slota medjutim iz dana u dan sve vise i vise iritira.baterija na s5 je trajala minimum 40% duze nego na s6 i to je cinjenica koju niko ne moze da ospori

Nazad
Vrh Dno