- Učlanjen(a)
- 25.09.2008
- Poena
- 915
FalSifikuju. Elem, ne ulazim u prethodnu raspravu, već samo da ti odgovorim pitanjem: Telefoni se otključavaju. Misliš da se ne mogu zaključati na neku mrežu, u ovom slučaju MTS?
Nisam kupio telefon na oglasu, telefon je iz firme. Ali, ajde da sam kupio, to je neko uradio zbog?Taj koji ti je prodao zakljican fon, nije nista falsifikovao, samo ti je dao bezvrednu garanciju.
Može link do te teme?Skoro otvorena tema o ostvarivanju garancije takvog jednog preprodanog fona je lepo dala odgovor.
Covek je morao da stupi u kontakt sa osobom od koje je kupio taj fon, pa da se on saglasi ili donese osteceni fon u servis, da bi servis uvazio garanciju.
Da, zakljucan je . Inace mts obicno ne daje fiskalne uz garanciju telefona. Garancija se moze ostvariti u ovlascenom servisu bez fiskalnog racuna.Isto kao kod mene. Da li ti je zaključan na mts?
Fiskalni nije potreban niti vlasnik ugovora ako korisnik uredjaja licno ode kod ovlascenog servisera sa overenom garancijom.Taj koji ti je prodao zakljican fon, nije nista falsifikovao, samo ti je dao bezvrednu garanciju.
Skoro otvorena tema o ostvarivanju garancije takvog jednog preprodanog fona je lepo dala odgovor.
Covek je morao da stupi u kontakt sa osobom od koje je kupio taj fon, pa da se on saglasi ili donese osteceni fon u servis, da bi servis uvazio garanciju.
Ali fiskalni ne treba za dokazivanje garancije. Imaš link do zakona, zvao sam i MTS koji je to potvrdio.A tempo je obican prodavac, ne mora nista ni da zapisuje, izdali su fiskalac, to je ono o cemu smo ovde pricali, u radnji ne ostavljas nikakve podatke, kupujes fon, dobijes garanciju i fiskalac i to je to.Kad prodas fon, predas tu garanciju i fiskalac i taj drugi moze da potrazuje garanciju, jer je vezana za fiskalni racun, ne za vlasnika.
^ pa šta bi sa onim da treba fiskalni u servisu? Gde imaju da se kupe garancije? Daj da napravimo dil da uzmemo na više. I gde imaju pečati?
I zašto zaključavaju telefone?
Ali fiskalni ne treba za dokazivanje garancije. Imaš link do zakona, zvao sam i MTS koji je to potvrdio.
jel ovo provereno tačno?jer se garancija ne moze preneti na drugo lice.
@Zlajo Fiskalni ili ugovor... al najbolje ovlascenje, kao za kola![]()
jel ovo provereno tačno?
koja je to glupost i prevara ako jeste. ispada da samsung garantuje da će saletu83 telefon raditi ispravno, a ne da će galaxy s5 raditi ispravno... *****izam :S:
@Sale83
koliko ja shvatam telefoni koji se dobiju preko firme(naravno firma ih dobije npr od telenora) i prodaju drugim licima nikada nemaju ostvarivu garanciju(mislim na lice koji je kupilo takav mob preko oglasa) ? ili nisam upravu..
Drugarica je pre nedelju dana dobila nov z1 od comtrade jer se gasio a telefon kupljen u oglasima bez fiskalnog samo pecat mts poslovnice i datum na garanciji.
Ako ne pišu podaci tj. ime i prezime, onda nije vezana garancija. Možeš da je iskoristiš ti ili neko drugi. Kada odneseš u servis, njih treba da zanima garantni list, kao što je napisao član @goran.com.jel ovo provereno tačno?
Tempo običan prodavac? Pa ne bih baš rekao, al ajde, oni rade na sitno, prodaju po koju gajbu piva... Kako može garancija sada da bude vezana za fiskalni? Jasno je definisano u zakonu, nema ovde je vezano ovde nije vezano, lepo piše kako se ostvaruje.A tempo je obican prodavac, ne mora nista ni da zapisuje, izdali su fiskalac, to je ono o cemu smo ovde pricali, u radnji ne ostavljas nikakve podatke, kupujes fon, dobijes garanciju i fiskalac i to je to.Kad prodas fon, predas tu garanciju i fiskalac i taj drugi moze da potrazuje garanciju, jer je vezana za fiskalni racun, ne za vlasnika.
Ne može poslovanje sa provajderom da bude nešto drugo. Ne može zakon da bude selektivan, da zavisi od radnje do radnje. Druga stvar je što kada ode neko u servis i oni mu svašta napričaju, a APP (ako prođe, prođe).Poslovanje sa provajderom(mts,vip ili telenor) je nesto drugo, jer je tu garancija vezana za onog ko je kod njih kupio/dobio uz paket, ne moze se preneti na drugog.
:dJa sam ga otključao, ne znam kojim načinom, odradio ga je lik i rekao da mogu i dalje da ga guram pod garanciju, samo da se pravim lud da ga nisam dirao
u međuvremenu sam ga i rutovao da bih upgradeovao softver na 4.3.
Došao sam noćas do toga da ipak nije rutovan
isto tako i garancije vezane za telenor. plavo beli papir gde pise pin compjuters sa nekim satro pecatom telenora. a na papiru ne pise nista,samo potpis i nalepnica sa imei brojem i to je to. takvih sam 5 komada video do sada![]()
Takve su garancije od pina ako ih nisi do sada vidjao.Dobijes od njih blanko garanciju pa ispises model kad ti zatreba a oni svakako znaju da li je kod njih kupljen ili ne,nisu mutavi.
Imam tih pinovih blanko garancija u servisu bar 100 komada,tako funkcionise.
isto tako i garancije vezane za telenor. plavo beli papir gde pise pin compjuters sa nekim satro pecatom telenora. a na papiru ne pise nista,samo potpis i nalepnica sa imei brojem i to je to. takvih sam 5 komada video do sada![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari