Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Sve je brže na art. Čak i mali zastoj koji nekad zna da se desi, spustite roletnu, kliknete na podešavanja, odmah brzo povučete na dole, tada u jednom trenutku primeti se kao da zastane i odmah nastavi, to se desi ako se brzo odmah povuče meni na dole a prikaz menia je u vidu rešetke. Na artu nema ovog zastoja. Uključene su mi sve animacije i na dalvík i sada na art. Ulaz u telefon, poruke i kontekte je momentalan na art.
Whatsapp, viber, dropbox, tapatalk itd. rade. Ne znam šta bih još mogao da proverim da li radi na art? Ne vidim neke greške.

Realno tesko je primetiti kad sve skupa uzmes koji je brzi. Negde dalvik negde art na mt. Ja evo i g2 i s5 na artu sam koristio i nisam primetio letenje :D ali dobro, valjda je normalno da telefoni takvih performansi lete, samo ne treba preterivati. Uostalom art sisa vise energije. Jos jedna stvar, tokom prebacivanja sa dalvika na art se ceka nekih desetak minuta. Telefon se zagreje kao da je na ringli stajao

zavisi na kom mobilnom. na nexusu 5 je meni bolje drzala baterija na art-u. mada mozda je placebo

Ovaj video gre nije merodavan, jer nisu dva telefona u pitanju jedan do drugog, već zasebni snimci, a on ih usporava/ubrzava...
Kod mene se primećuje ubrzanje (možda kada se isključe animacije na dalvik radi isti kao na art sa animacijama), videću i bateriju danas kako će trajati.

Decko je maksimalno odradio sinhronizaciju u video klipu. To vam je sve placebo :D

Baterija na ART, 2 punjenje:

ugasi makar location reporting *** :D

Upaljena mi je lokacija uvek, plus je upaljena i za slike.

On ti prica za location reporting ne za samu lokaciju u settings.

Gde to gasim?

u google settings pa location, ona siva ikonica u draweru.

Ako ugasim kao na slici ispod:

Onda mi je ugašena lokacija za kameru.

Ostavio sam ovako:

Hvala za predlog.

Ovakvo je stanje za sada na ART:

da na to sam i mislio. ne komplet lokaciju nego samo reporting odnosno izveštavanje kako tebi piše. pogledaj sledeći ciklus kad bude, ne bi trebalo da imaš google services (google usluge :) ) na listi potrošača i trebalo bi da bude bolji standby

Ok, hvala. Videćemo.

Sad, posle nekog vremena kako koristim s5 mogu reći da sam zadovoljan i da mi se fon svidja sve više :) Zna da se ugreje malo više kad se optereti...Baterija 1,5 dan...Kamera je odlična i sa Camera fv-5 programom pravim bolje fotke od njegove stock app. sa fv-5 se većina parametara manuelno kontroliše.
Moja verzija s5 je 900H tj. octa core gde vidim u CPU-Z app da sva jezgra povremeno rade odjednom pri većem opterećenju...Ne koristim otisak prsta i merenje pulsa, i te fensi dodatke, čak i google servise "štrojim" do maksimuma.Sve leti i telefon razbija kako je brz, ekran mi je pravo osveženje posle Note 2 :)
Evo fotke Antutu testa i to je maksimum koji sam dobio gaseći štošta nepotrebnog.Jedino mi nije jasno kako na Antutu "vladaju" sa Note 3? o_O

Prilozi

• Screenshot_2014-06-17-10-37-47.png
    Screenshot_2014-06-17-10-37-47.png
    430.4 KB · Pregleda: 165
  • Screenshot_2014-06-17-20-39-05.png
    Screenshot_2014-06-17-20-39-05.png
    202.9 KB · Pregleda: 161
Baterija na ART,3G, auto osvetljenje, mail, viber, whats, lokacija...

Pozdrav!

A sta mogu da pogasim od nepotrebnih stvari, da bi produzio zivot bateriji? Vidim da ima nekih stvari koje rade u pozadini iako ih ja nisam startovao. Koristite li one programe za produzenje baterije i koliko su efikasni(tipa batery saver etc.)?

da li pribacivanje se dalvika na art onemogućuje buduće apdejtove i šta se konkretno menja

Evo prebach na art. Osim što se ekstremno zagrejao dok je sve odradio, sve mi radi vidno sporije. Laguje na svakom koraku.Probaću da vidim da li će se šta popraviti kad se ohladi, jer ni kameru ne da da se koristi dok se ne ohladi.

@zhile, ugasi ono što ne koristiš. Od dodatnih app za baeriju ne koristim ni jedan.
@Goxy, moraš malo sačekati, restartuj fon ako treba. Traje malo prebacivanje..

Što si tiče baterije, gornji rezultat je brutalan. Ni G2 ne može toliko na 3G. Svaka čast S5.

da li i vreaćanje na dalvik traje ovoliko dugo, i da li je istina kao što se priča da se prebacivanjem na art onemogućavaju apdejtovi OS-a kao i da se gubi garancija ?

Zašto bi se gubila garancija kada ta opcija prebacivanje postoji u samom uredjaju

Ne, mnogo brže se vrati na dalvik. Za update da bih znao mora da bude update, nije još ni jedan došao za sada. Zašto bi se gubila garancija? To je nebuloza, mislim stvarno. Sada sam proverio, i knox je 0x0.

Pitao sam zato što neki strendžeri pričaju svašta pa reko' 'ajde da proverim. Kapiram da je nebulozno i da nema logike.

Vrh Dno