Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

pozdrav drustvo postao ponosni vlasnik, no jel moze neko da mi kaze kako mogu da nateram telefon da se ne uljucuje ekran kad stigne SMS?

ps. uzeo sam Tech21 impact mesh clear svaka preporuka za case odlican i lep

Udes u poruke pa u settings i odchekiras "turn on screen"

uvadupy8.jpg

Pozdrav

Moze li preporuka za Bumper ili cover ali da je onako minimalan tj. ne bih da mi doda 10mm na sirinu i visinu,ako sam jasan.

tnx

@Pablo nemam ja tu opciju ne znam zasto...

Poruke, pa u podešavanja u gornjem desnom uglu meni pa u obaveštenja. Tu sve imaš. Dakle podešavanja iz poruka a ne u generalna podešavanja. Tu svi greše. (ovo sve važi ako koristiš originalnu aplikaciju za sms/mms a ne hangouts ili neko đubre sa playstora)

Ladno... Nemam pojma onda.

jeste na s4 je koliko znam bilo na s5 nema. da li je to touchwiza ili kitkata ko zna

Sad sam video gomilu ljudi trazi I ima isti problem valjda ce dodati tu opciju

Ako imate srece, moguce samo da je disejblovana opcija u message apk.

Poslednja izmena:
^ to je samsungov promo video, pogledaj ko je postavio :d

Još jedan dokaz da je prodaja smartfona dostigla neki plato - Samsung, najuspešniji proizvođač Android telefona, najavljuje "ne tako dobro drugo tromesečje":
http://www.cultofandroid.com/65094/samsung-warns-investors-q2-doesnt-look-good/
Samsung’s CFO Lee Sang-hoon made a rare public statement to a group of reporters at the company’s Seocho headquarters, saying “it doesn’t look too good” when pressed for info on Q2 performance.
Ovo je već treće "ne tako dobro tromesečje" u nizu. Usprkos velikom broju isporučenih uređaja, veliki udeo čine "low cost" uređaji, a profit opada u poređenju sa istim tromesečjima prethodne godine.
Vlasnici akcija kompanije, koji gledaju samo sposobnost kompanije da uveća profit i ništa drugo prodaju akcije i vrednost akcija kompanije je pala za 8.5% ovaj mesec. Istovremeno nema novih podataka o prodaji S5, posle prvih podataka koji su bili veoma optimistični.

Šta ovo znači za Samsung? Verovatno ništa. Apple je sve ovo doživeo prethodne godine, pa su se akcije kompanije na kraju oporavile, a prodaje u poslednja 2 kvartala su rekordne.

Zašto se ovo dešava? Ne verujem da je toliko u pitanju konkurencija (LG, Sony, HTC) pošto po obimu isporučenih uređaja teško pariraju Samsungu, mislim da su hardverske specifikacije telefona dostigle neku tačku gde korisnici ne osećaju potrebu da ih menjaju svakih 6 meseci-godinu dana, a suštinski smartfoni nisu ponudili ništa novo u poslednje vreme.
Moguće je da će čitav niz novih primena koje Google planira (pametni satovi, android auto, android tv, "pametna kuća"...), a u čijem centru se nalazi smartfon ponovo pogurati prodaju telefona.

Poslednja izmena:
"mislim da su hardverske specifikacije telefona dostigle neku tačku gde korisnici ne osećaju potrebu da ih menjaju"
to je, i došlo je do prezasićenja sa brdo uredjaja a svi su realno dobri :) dok, razlike u napretku su sve manje...
meni su sad zanimljive dodatne spravice za mobilne kao što je Sony QX10 i Tascam iXZ...sa S5 Sony QX10 radi super, testiram ga malo ovih dana :)

ps:evo rezultata mog sa baterijom ;) osvetljenje ekrana uglavnom na maksimumu...

Prilozi

• Screenshot_2014-06-26-21-59-51.png
    Screenshot_2014-06-26-21-59-51.png
    122.5 KB · Pregleda: 265
Poslednja izmena:
Tehnologija jeste cudo ali ne toliko da se svake godine moze izbaciti uredjaj dosta jacih performansi od onog proslog. Generalno gledajuci prodaja je svima opala. Retko ko belezi neki rast. Setite se kako je s2 bio boom. E do nekog sledeceg s2 prodaja sigurno nece rasti nesto mnogo. Zasicen je narod vise, a i nije da se mnogo ima. Jedno su zelje, drugo mogucnosti. Pogledajte samo na primeru Srbije. Duplo manje se prodaje nego prosle godine. Oglasi 3, 4 puta manje sigurno.

Edit: Neko je pitao za spigen kopije. Generalno za 700 dinara nije lose. Ali telefon je 400e, nositi kopiju spigena koja je deblja, ne uklapa se savrseno sa svih strana i ima krs dugmice je jako glupo. Govorim prema svojim iskustvima.

Poslednja izmena:
Ne znam za s5 ali ja sam nabavio kopiju spigen neo hybrid za note3 i sve izgleda ok osim otvora za olovku koji je preuzak i olovka se ne može izvući bez nekog pomagala.

da, isto sam imao loše iskustvo sa Spigen kopijama sa kupujem-prodajem...sve je to bofl roba...krcka, dogmići tvrdi, spoj na lajsni se vidi o_O smejurija...

Vidi se kako je lose farbana, dugmici plasticni, ne moze da se odradi puls, krcka na sve strane, poklopac za punjac ne moze da se otvori bez pomagala. Dovoljno za pametnog :)

Ja jos nisam naletio na neki case da je precizno uradjen, ono bas pod konac i da odise nekim kvalitetom. Ne znam za neka oficijelna rjesenja od strane proizvodjaca u koliko postoje. Da je sve pod konac ne bi kostalo ovo malo crkavice. :)

Da li neko ima problem sa YT meni posle 15 sekundi video blokira a zvuk ide dalje.

Resio sam problem trebalo je restartovati mobilni.
:D:D

Poslednja izmena:
Da li ima neko da mi da ovu pozadinu, nigde na marketu ne mogu da nadjem ni na internetu
amevajes.jpg

@BogdanB, nije pozadina, to je app S Health.

Vrh Dno