Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Koristio sam oba modela. Note 3 sam prodao samo zbog veličine, nije mi odgovarala. Da mi je odgovarala veličina, apsolutno nisam imao razlog za zamenu. Na S5 mi više odgovrara veličina uređaja, ima bolju bateriju, kameru i za nijansu displej. Mislim da rade identično, obzirom da S5 ima nov TW, plus ART.

Od juce vlasnik S5-ice... Presao sa S4 jer mi je dosadila...Mislio sam da promenim,ali od silnih modela ,covek ipak nema sta da kupi,cak ni za velike pare. Ni S5 ne vredi toliko ,ali u celokupnom izboru cini mi se ,jedini kompromis...

Ljudi postoji li mogucnost da se u Srbiji kupi neki originalni case za s5, recimo Spigen?

Poslednja izmena:
Evo utiska nakon 10 dana korsicenja arta. Dosta bagova, skype, google, lock screen itd. Samo pukne i zablokira na par sekundi. Ipak to jos nije uradjeno kako treba tako da bih svima preporucio dalvik.

Evo utiska nakon 10 dana korsicenja arta. Dosta bagova, skype, google, lock screen itd. Samo pukne i zablokira na par sekundi. Ipak to jos nije uradjeno kako treba tako da bih svima preporucio dalvik.

Otprilike isti vremenski period korišćenja art-a, koristim sve što si naveo i niti jednom (da kucnem u drvo) nije zakucao mada nikad se ne zna. Radi nešto brže ali ne mnogo,a ona priča o trajanju baterije se kod mene ne vidi, isto traje, plafon dan i kusur.

Pa dobro, i na kraju zaključak , preći na Art ili ne?

Da, predji. Sad jedino ako koristis neke aplikacije koje ne rade na artu, ali te ni ne zasluzuju da budu na telefonu, jer se dev ne muci oko njih. ART je vec skoro godinu dana na sceni, imao je vremena da je napravi kompatabilnom.

Poslednja izmena:
Moze li jedno prosto prosireno objasnjenje za nas laike, sta je taj art a sta taj dalvik, i kako se prelazi s jednog na drugi? :)

Moze li jedno prosto prosireno objasnjenje za nas laike, sta je taj art a sta taj dalvik, i kako se prelazi s jednog na drugi? :)

Art je zamena za dalvik. Najprostije, prevodi java aplikacije u exe (rade mnogo brže). Za igrice ne znači ništa.

1. Da li moze da se koristi neki efekat i blic u isto vreme? Na s3 sam to mogao a na s5 ne moze. Cim se izabere neki efekat blic se isključi.
2. Gde moze da se nadje auto drzac za njega? Ne bih da uzimam univerzalne drzace.

Po meni je pametnije da slikaš normalno uvek pa posle dodaj šta hoćeš

Gubi kvalitet kada se kasnije sredjuje. Na s3 je moglo i slike su bile odlične. Takodje ne moze blic kada se koristi selektivni fokus kao i kada se koriste rezimi kamere.

Kod efekata ne ide vise frejmova. Ako se prvo slika normalno pa se onda obradjuje, moze da se snimi u rezoluciji od 5 ili 8 mp.

Ali kod drugih efekata ide po jedan frejm. Takođe nema noćni mod koji je na s3 bio odlican.

A vidis da petljaju nesto sa ovi modovima da mozes zasebno da ih skidas i instaliras. Ko li mu ga zna, daj da sacekamo malo pa cemo probati neke druge romove

Vozio sam ART par dana... Nije to jos kako treba... Koči nekad i to drastično...

Ali kod drugih efekata ide po jedan frejm. Takođe nema noćni mod koji je na s3 bio odlican.

Ima night mode samo se nekako glupo zove. Mislim da se zove smart stabilization ili tako nekako.

Jesu li pustili 4.4.3 update za S5?
Čitao sam negde na netu da je trebao u Junu, a za S4 u Julu...

^ i? kako ti se čini? Može da prođe. Za mene je odlična kamera.

Pa jok ne moze da prodje :)

Vrh Dno