Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Z2 ne zasluzuje ni skor od 60. Taj sajt je ***** obicno.

Tako je, bolji je allaboutnokiamasterpiecesymbianwp, verodostojniji je od dxo i dpreview, sta oni znaju :d :d

Zašto? Ako je preko firme ne hepta se fiskalni, ili je dobio na poklon uz paket. Njih u servisu to ne treba da zanima, ako ih zanima mogu da pročitaju zakon. Svako kao kupac ima zakonsko pravo na garanciju sa ili bez fiskalnog racuna, u trajanju od 2 godine. Dok je rok 15 dana da trgovac odgovori na reklamaciju. Bila ona tipa usmeno ili pismeno. I to se konkretno odnosi clan 58.

Nemoj servis da izigravaju inspekciju. I fiskalni se ne pominje u garanciji, evo garantnog lista ovlašćenog servisa, baš za S5:
https://www.dropbox.com/sh/9xk0fpsbixcklk8/AAAdJic8wxQ1X6CM9PHUFZnCa

Može da tumači ko kako hoće (i to je njegova stvar, šta ja imam sa tim :d ), kratko i jasno lepo piše za one koji čitaju.

Poslednja izmena:
iskreno nemam pojma, ali dosadašnja iskustva drugih ljudi su se svodila na to. ili ugovor ili fiskalni + garantni list u oba slučaja.
skroz je moguće da nisam u pravu, da ne bude zabune

i zar postoje pokloni? mora valjda bar 1 dinar da košta, što opet traži fiskalni

Treba dokaz o poreklu telefona tj kupoprodajni ugovor, ugovor o poklonu, i slično čime ti dokazuješ da si vlasnik uređaja.

@Ivan
Potreban ti je dokaz o kupovini. Da li je to racun ili ugovor nije bitno. Takodje postoji razlika izmedju dokumenta o saobraznosti (to je ovo sto ti imas) i garancije. Cini mi se da ovaj dokument sto imas nije validan iz nekoliko razloga, i da je popunjavan od strane "random" preprodavca ( najocigledniji mi je 2 imei stickera jedan do drugog). Ovde mozes pogledati http://www.samsung.com/rs/support/warranty/warrantyInformation.do?page=POLICY.WARRANTY.

Edit: Pricam na osnovu sopstvenog iskustva jer su mi "tete" u BG Electronicsu trazile ugovor iako sam imao uredno popunjenu, potpisanu i pecatiranu garancijsku karticu.

Poslednja izmena:
iskreno nemam pojma, ali dosadašnja iskustva drugih ljudi su se svodila na to. ili ugovor ili fiskalni + garantni list u oba slučaja.
skroz je moguće da nisam u pravu, da ne bude zabune

i zar postoje pokloni? mora valjda bar 1 dinar da košta, što opet traži fiskalni

I ja mislim da je tako, cak su neki imali probleme zato sto fiskalni ''izbledi'' vremenom.

Bez uvrede ali Ivane taj garantni list je cista toalet garancija koju valjaju prepodavci. A taj datum pisu kad hoce i koji hoce. Bez validnog papira fiskalnog ili ugovora na kom stoji datum aktivacije uredjaja nebih ni uzimao takav telefon. Jedino ako je 50e jeftiniji od ostalih i tretira se kao bez garancije.

pa da.. nije ni cudo sto svi prodaju na oglasima uz garanciju od 2 god, a 95% tih garancija mozes da koristis umesto toalet papira..

naleteo sam na takvih 1000 "garancija".. i kada mu kazem,pa brate to nije validna garancija ,on se naljuti kao da sam mu opsovao majku. bolest

Poslednja izmena:
Te preprodavacke "Roaming" garancije ne vrede nista bez fiskalnog.Osecam da to nastancaju pa samo napisu za potreban fon i preprodaju.

isto tako i garancije vezane za telenor. plavo beli papir gde pise pin compjuters sa nekim satro pecatom telenora. a na papiru ne pise nista,samo potpis i nalepnica sa imei brojem i to je to. takvih sam 5 komada video do sada :)

Garanciju u Bg elektroniku mozes da ostvaris sa fiskalnim bez ugovora, ali ako dodje do toga da mora da se menja mislim da oni izdaju papir prodavcu o nemogucunosti popravke i zameni uredjaja, cisto sumnjam da ce bilo koji operater zameniti telefon bez ugovora uz koji je telefon uzet, jos ovi uzeti na firmu to tek nema sanse bez ovlascenja iz firme.

Mislim da niste u pravu. Ovako izgleda moja garancija koju sam dobio u mts-u. Garantna knjizica je prazna, bez pecata. Takodje nisam ni fiskalni dobio

2igzii8.jpg

ali imas ugovor.. a jeste cudna ta mts garancija :) telenor i vip se dosta razlikuju.. (pricam o privatnim korisnicima a ne firmama )

Poslednja izmena:
Mi smo u firmi dobili blanko garancije od Telenora i onda je dokaz o datumu kupovine bio ugovor.

Da, na ugovoru pise galaxy taj i taj ali nema imei-a, nema serijskog broja...samo neki osnovni podaci o modelu

Moras imati na ugovoru isti datum kao i datum na garanciji. Tog dana se i telefon ubacuje u bazu podataka kod ovlascenog servisa pa fiskalni i ne treba. Al u slucaju menjanja telefona mora licno da ide preko potpisioca ugovora. Pa ako ne znas ko je i koji mu je broj pa da coveka pozoves eto uzmes taj listic pa u wc posto ce sigurno od nervoze da zaboli stomak :). Te blanko garancije stancaju samo tako. Imaju pecete potpise sve. Bez ugovora ili fiskalnog ne priznajem garanciju

E ako imaju neku bazu podataka onda je u redu, mada opet kazem, zadnja 3 modela koja sam uzeo u mts-u nijednom nisam dobio fiskalni a garanciju sam jednom iskoristio normalno

Kod operatera kad uzimas, imaju tvoje podatke, na tvoje ime se vodi garancija, to su na kompu ukucali.Ni ja nisam dobijao fiskalni uz telefon, preko paketa.

Ljudi, daj da te što štancuju garancije prijavimo? Ko tačno? Gde? Znate li šta ste napisali, falcifikovanje. Ne opra ga niko. Pod uslovom da to što pričate ima veze, nije neka teorija teorije. Nisam video da se neko ovim problem obratio na forumu, da je kupio ovako nešto, otišao u servis i rekli mu da ne važi, pocepali garanciju, prijavili za falcifikovanje... kako je moguće ni jedan takav slučaj a spominjete štancovanje tih garancija? :trust:
Ako ima neka baza podataka, šta će im garancija ili fiskalni? Dovoljno je samo da se pojavite u servisu. Ja kada sam kupovao nisam video da su u neku bazu podataka ubacivali imei (govorim za mts).
Ovu što sam postavio je iz MTS 100%, ima ih nekolko u firmi. Isto kao i @_Sale_.

Poslednja izmena:
Ma te sto kao kum im radi u mts telenor vip pa dobio na poklon a nigde nikakav trag. I za poklon ima papir samo da znate. Niko na divlje ne daje telefone. Sve mora da stoji u bazu podataka. Kad vam citacem skeniraju kutiju u poslovnici tek tada se aktivira garancija i postaje validna. Ko misli da gresim nek me ispravi

@fcinterbgd, nije isto (sećam se ovakvih starih njihovih, dobijane u radnji), ali i da je isto ovo. Da vidim ko može da se snađe za pečat? Kao da je to kliker pa kupiš na trafici. Ko će da falcifikuje pečat? Daj recite da uradim par komada, obogatio bih se sa mnogo krupnijim stvarima, obećevam da vas neću zaboraviti. Ovo je sitno da neko da rizikuje za falš pečata. Probajte da odete da vam urade pečat, pa napišite iskustvo.

@hunder, prvi put za to čujem, znam da se skenira kod, kao i kod za Plazmu u Tempu, i to košta toliko i toliko...
Ako to postoji tako, onda bi morala da postoji i baza gde se može proveriti po imei broju garancija, kao što može za apple proizvode.
Stoji pitanje, zašto onda treba garancija ili fiskalni? Zašto nikad u servisu ne proveravaju tako preko imei ako je on u bazi? Niko nije napisao da je otišao u servis i da mu nije trebala garancija, da su ga našli preko imei, ako jeste, dajte nađite mi taj komntar?

@fkloznica, samo te pečat muči? A gde je pečat :D

Zašto član @_Sale_, nema sve to što navodite? I ja i on pišemo za MTS.

Svako kao kupac ima zakonsko pravo na garanciju sa ili bez fiskalnog racuna, u trajanju od 2 godine. Dok je rok 15 dana da trgovac odgovori na reklamaciju. Bila on tipa usmeno ili pismeno. I na to se konkretno odnosi clan 58.
http://paragraf.rs/propisi/zakon_o_zastiti_potrosaca.html

Ljudi, daj da te što štancuju garancije prijavimo? Ko tačno? Gde? Znate li šta ste napisali, falcifikovanje. Ne opra ga niko. Pod uslovom da to što pričate ima veze, nije neka teorija teorije. Nisam video da se neko ovim problem obratio na forumu, da je kupio ovako nešto, otišao u servis i rekli mu da ne važi, pocepali garanciju, prijavili za falcifikovanje... kako je moguće ni jedan takav slučaj a spominjete štancovanje tih garancija? :trust:
Ako ima neka baza podataka, šta će im garancija ili fiskalni? Dovoljno je samo da se pojavite u servisu. Ja kada sam kupovao nisam video da su u neku bazu podataka ubacivali imei (govorim za mts).
Ovu što sam postavio je iz MTS 100%, ima ih nekolko u firmi. Isto kao i @_Sale_.

Zato sto i ti kao korisnik i stranka tog provajdera moras da imas neki papir, a na papiru imaju odeljci koje popunjava serviser.I tu ti ne treba fiskalac, jer si po podacima ti licno kupio uredjaj i tu nema sta da dokazujes, znaju da si uzeo konkretan fon, imei su oni zapisali ili skenirali pre nego sto si preuzeo fon i to je to.
A u radnji nisi ostavio nikakav podatak, sve sto imas su garancija i fiskalni racun(majka mara za svaku kupovinu od preprodavca da ima taj fiskalni, ako nema, cao zdravo)

ovde se doktorati i diplome falsifikuju, a da nece mali perica neku garancijicu.:)
Samo sta imas od prijave? Niko tebe ne tuce po usima da kupis tako nesto_Oglasi su prepuni kradene, falsifikovane i neproverene robe, godinama su se slale opomene sajtovima i opet po starom, i kurve i erotske masaze, i vracevi i prorocice i skidaci kojekakvih magija i "replike" telefona i gitara, telefona sa ovakvim garancijama i koliko god prijavljivao, nastave po starom, a ti ispadnes ****** sto si prijavljivao.
Jednostavno samo zaobidjes takav oglas.

Baza postoji za svaki telefon koji je registrovan u Srbiji. To ce neko da ti proveri neko nece. Ja sam imao nokia 1520 pre ovog sa tom toalet garancijom iz telenora. Pozvao promobi proverili imei a telefon niti ima veze sa telenorom niti ima veze sa Srbijom. Eto moj savet bez fiskalnog ili ugovora zaobidjite te telefone. Pa nisu oni dzabe skuplji malo od ovih divljaka.

Ja sam lepo konkretno pitao. Ima gore par pitanja.

E ako imaju neku bazu podataka onda je u redu, mada opet kazem, zadnja 3 modela koja sam uzeo u mts-u nijednom nisam dobio fiskalni a garanciju sam jednom iskoristio normalno
Hoćete da kažete da čovek laže?

Da rešim misteriju, sada sam pozvao korisnički mts, fiskalni ne treba za servis (snimljen razgovor).

ps. sve vreme pišem za MTS, ako nema ima garanciju S5 sa MTS i fisklani može da postavi (sem mene i člana Sale).

pss.
Ovi što falcifikuju pečate su čudo, ajde što to rade, nego i zaključaju telefon na određenu mrežu po dogovoru (S5 sa MTS, zaključan tj. ne radi telenorova kartica).

^ i ovo još da objasnite, pošto mi kažete gde mogu da se urade falš pečati.

Poslednja izmena:
Aj sam kupio telefon sa mts-a . Samsung garantni list nije popunjen ali imam papir roaming el na kome je "Obavestenje o pravu na saobraznost" i sa druge strane "Reklamacija" gde su podaci o telefonu, imei nalepbice, pecat i potpis prodavca. Na prvoj strani je pecat roaminga, a na drugoj telekoma.

Isto kao kod mene. Da li ti je zaključan na mts?

Ovi što falcifikuju pečate su čudo, ajde što to rade, nego i zaključaju telefon na određenu mrežu po dogovoru (S5 sa MTS, zaključan tj. ne radi telenorova kartica).

^ i ovo još da objasnite, pošto mi kažete gde mogu da se urade falš pečati.

Taj koji ti je prodao zakljican fon, nije nista falsifikovao, samo ti je dao bezvrednu garanciju.
Skoro otvorena tema o ostvarivanju garancije takvog jednog preprodanog fona je lepo dala odgovor.
Covek je morao da stupi u kontakt sa osobom od koje je kupio taj fon, pa da se on saglasi ili donese osteceni fon u servis, da bi servis uvazio garanciju.

Vrh Dno