Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Pazarih danas S5, ono sto mi je upalo u oko cim sam ga uzeo je lajsna koja je uzasna. Ledja su po meni lepo odradjena iako nemam neki osecaj sigurnosti i generalno ga ne bih potapao u vodu namerno. Ono sto me razocaralo je options dugme koje su zamenili onim novim recent apps, nekako sam na s3 i s4 navikao i sad mi je muka da ulazim u podesavanja na bilo koji drugi nacin. Kamera je odlicna, bar je takav moj prvi utisak. Pustao sam full hd i uhd i slika je odlicna. Otisak je tu i tamo, ok opcija ali je necu licno koristiti jer oduzima dosta vremena. Za bateriju cemo videti tek pa cu javiti rezultate. Prednji deo je nekako ruzan, ebem li ga, lepsi mi s4. Svakako da ce funkcionalnost uredjaja odluciti ali opet izgled dosta znaci :) By the way, hvala na savetima ;)

Ono sto me razocaralo je options dugme koje su zamenili onim novim recent apps, nekako sam na s3 i s4 navikao i sad mi je muka da ulazim u podesavanja na bilo koji drugi nacin.

Tu je Settings i dalje, nisu ga skroz izbacili - samo duže drži pritisnuto isto to dugme za recent apps.

Ono sto me razocaralo je options dugme koje su zamenili onim novim recent apps,
Mislim da ti je to stvar navike. I ja sam je imao na samsungu, kasnije kako sam menjao razne modele odvikao. Meni je gotivno i brže da tako šaltam sa app na app (na G2). A u podešavanja ne ulazim svaki čas, podesš fon i vozi. Mislim da ćeš se navići.

Mislim da ti je to stvar navike. I ja sam je imao na samsungu, kasnije kako sam menjao razne modele odvikao. Meni je gotivno i brže da tako šaltam sa app na app (na G2). A u podešavanja ne ulazim svaki čas, podesš fon i vozi. Mislim da ćeš se navići.

Ma hocu, nije to frka, guram ja i G2 pored ovog nego cisto mi zasmetalo :)

Zamoliću te da uporediš. G2 sam uzeo devojci, ja sam imao G2 ali tada nije bilo fix za kameru, nije me držao... Razmišljam se da li sebi isto G2, ili S5 ili Z2.

Zamoliću te da uporediš. G2 sam uzeo devojci, ja sam imao G2 ali tada nije bilo fix za kameru, nije me držao... Razmišljam se da li sebi isto G2, ili S5 ili Z2.

Ma kamere ne mogu da se porede ni sa fixom, ja moram to da kazem sad. S5 ima dosta bolju kameru iako nema ois. Baterija me nesto ne odusevljava. Inace s5 jako fluidan bez primetnog laga. Z2 ne znam kakav je ali ga ne bih uzeo zbog materijala od koga je izradjen, jednom ispadne i eto problema. Ovako na plastici se ne primecuje mnogo. Samsung od s3 ima problematicnu lajsnu, uvek pri dnu i sa strane naprsne. G3 i S5 ce voditi bitku ove godine, bar dok ne izadje Iphone mada ja ios nikad ne bih mogao koristiti jer dosta ogranicava korisnika.

Prilozi

• spigen-sgp-neo-hybrid-case-for-samsung-galaxy-s5-gold-p44248-450.jpg
    spigen-sgp-neo-hybrid-case-for-samsung-galaxy-s5-gold-p44248-450.jpg
    39.9 KB · Pregleda: 198
Ne znam vise kome verovati, za svaki fon ima dobrih i losih drop testova

Tu se slazem, mada mi se ovi cine kao dosta objektivni nisam ni sam pametan. Najj bi bilo da tel ne ispada.. Evo meni Nexus 4, koji ima pozadi isto kao neku vrstu stakla ili cega vec, od februara kad sam ga kupio nije ni jednom ispao, a imam samo folije naprijed i pozadi..Kao nov je..Samo treba pazit. Jer kad znas da ce se nesto lako slomiti ako padne sa male visine itekako se pazi :)

Prvo punjenje malo preko 5h sota. 1 dan i 10h na bateriji. Nije lose. Trajalo bi i vise ali sam menjao sa dalvika na art i nazad pa je to povuklo lepo baterije i za vreme restarta i azuriranja appa se telefon lepo ugrejao. Sve u svemu nije lose. I aktivirajte se malo, stoji mrtva tema :)

Mrtva je tema jer nema mnogo ljudi ovaj fon, kad mu padne cena...

Odmah mi je ponudio update, oko 100MB, sada je:

Novi TW radi dosta brže i fluidnije, prijatno sam iznenađen. Ovo može da se nosi sa iP5s.

Baterija je odlična, veoma sam zadovoljan. Još je nisam ispraznio, 60% ovog vremena juče sam proveo napolju (auto osvetljenje, što znači 100%), dosta slikanja (uključena gps lokacija, tako da za svaku fotku pali se i gps), 3G sve vreme, sve sinhronizacije mail, viber, whats itd.:

Sinoć kada sam legao probao sam režim izuzetne uštede, ostavio sam tako dok se jutros nisam probudio:

Displej je ukratko sjajan, do sada najbolji koji sam imao, odlična vidiljivost na suncu.
Zvuk sa Sennheiser CX 300 II je perverzija, bolji od iP5s (iste slušalice, iste pesme).

Rezim izuzetne ustede sam i ja probao, za par sati koriscenja sa 17% nije skinuo ni procenat. Inace za razliku od lg-a koji dugo drzi na 100% ovaj dugo drzi kad padne ispod 10

Ljudi uzeo sam s3 pre dve godine a pre par meseci sam vlasnik s5 da li je neko dobijo produzetak naloga na dropbox ili moram da otvaram novi nalog?

jel realno da držiš sav taj bloat na telefonu :)

Ne smeta mi, nikad ne znaš šta može da zatreba. Telefon lepo radi, nema potrebe bilo šta da popravljam. Ima samsung gotivnih dodataka.

Transparentnost iz fabričke app:

Poslednja izmena:
Sad sam video u vezi Dropboxa da to dobijaju samo novi korisnici.
Nista pravicemo novi nalog.
Jel uspeo ko da aktivira Deezer besplatnih 6 meseci?

Ja sam uspeo...

Baterija je stvarno odlična na S5. Auto osvetljenje (danas sam bio dosta napilju), 3G, dosta razgovora itd.

8udega2u.jpg

ame4atu5.jpg

8apu5uta.jpg

4adaduta.jpg

Sad je kraj dana. Ide na punje je :rolleyes:

Mogao bi još bolje pojeli su Google servisi malo.

ta8uraba.jpg

6u3azegu.jpg

U sustini nije lose. Juce je bio nakacen oko 8h na 3g neprestano. Oko 1h poziva. Slicni rezultati kao g2 samo sto ima bolji prikaz slike s5 i manje mi dosta trosi na 3g.

Fino je ovo. Samo da ga ne shebu update-ovima kao sto imaju obicaj.

Mogao bi još bolje pojeli su Google servisi malo.
Napolju na auto osvetljenju najviše ode baterija, ali zato vidim i ne ćoravim, uvek držim na auto. Razgovori 1 sat i 50 min. Sa identičnim korišćenjem G2 izvlači isto ili malo više (nemamo nikad isto razgovora da baš uporedim). Iphone 5s sa korišćenjem na suncu kao juče S5, sa auto osvetljenjem i ovoliko razgovora, ne može da se približi ovim ciframa, i više se greje.

Ps. Sinoć sam prebacio da vidim koliko bi izdržao ako zatreba:
3apadu8e.jpg

Upalio sam displej posle 9 sati, baš me znimalo koliko je potrošio baterije, spalo je za 2%. Ne može u tom režimu izuzetne uštede da se snimi SS.
Vratio sam ga jutros naravno, ugašen režim izuzetne uštede. Još nisam useo da ga ispraznim. Baš me znaim koliko će da izvuče, crko net na IKOM-u, pa visim na njemu preko 3g.

Poslednja izmena:
Nemam opciju da izmenim gornji odgovor :smash:

Konačan rezultat:

Nazad
Vrh Dno