Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 review: Fab Five

Samsung Galaxy S5 Review

http://blog.gsmarena.com/samsung-galaxy-s5-battery-test/

gsmarena_002.jpg

Baš suprotno iskustvo. Uveče pustio PeaceKeeper battery test na 50% osvetljenja, i vratio mi rezultat od 5h i 20 minuta Screen On. Čudno.

Inače, mnogo su im visoke cifre autonomije za svaki mogući model, kao da stavljaju osvetljenje na 0%...

Poslednja izmena:
Inače, mnogo su im visoke cifre autonomije za svaki mogući model, kao da stavljaju osvetljenje na 0%...
Ma, kao da stavljaju i svoje ROMove... 11h video playback time ni na koji nacin nisam uspeo da izbacim na S4 ni blizu (nesto preko 7h max.), i to sa min. brightness :) A kod njih 11-12h.

alfaunits brate odakle je sig, iz koje teme ? :D

Konkretno ocu da primetim sa ostalima da je prelagan. Svaka cast za trpanje tako jakog hardvera u tako lagan sklop ali meni to ne pasuje. Personalno volim da "osetim" telefon u dzepu, ruci, da vuce na dole da imam osecaj da ga zapravo drzim. S5 je jezivo lagan!

Samsung Galaxy S5 vs Apple iPhone 5S
http://www.phonearena.com/reviews/Samsung-Galaxy-S5-vs-Sony-Xperia-Z1_id3642

Samsung Galaxy S5 vs Google Nexus 5

Ima jos mnogo ovih kracih testova. Logicno, S5 je malo bolji od svih ali sam ocekivao da ce razlika u kameri biti veca u korist S5. Prema ovome sto vidim bolja je od N5 na dnevnom svetlu, malo bolja u istim uslovima od 5s i prakticno egal sa Z1s (s'tim da ima malo losiju dinamiku). Low light i indoor su pomesani rezultati jer auto modovi ne rade isto u svim situacijama i iso se razlikuje, nekada je S5 bolji, cesto su rezultati i slicni.

U svakom slucaju, meni S5 foto semplovi deluju odlicno i zadovoljan sam kvalitetom. Zumiranjem se pojavljuju problemi slicni kao kod Z1 (na dnevnom svetlu) ali nije to nista strasno i to nije uvek slucaj. Za razliku od M8 vecina flagshipa danas ima kameru koja na dnevnom svetlu pravi fotografije koje su u rangu sa boljim dzepnim kamerama pa i nekim prosumerima (p&s rezim rada, logicno). Ok, mozda malo softveri brljaju ali za pregled fotografija na kompu pa i izradu iphone/samsung/sony pa i LG/Nexus kamere deluju odlicno.

S5 je super P&S kamera/kamkorder a ko hoce tu su i razni insta softveri, mene to ne zanima ali to je postalo veoma bitno.

Kao celina S5 je sjajan uredjaj ali stvarno u diskutabilnom kucistu (meni je odvratan s5, iskreno jedan od najgadnijih telefona ikada), trebali su da idu na 3Gb rama i malo vecu bateriju ali dobro.

Ali kome ne treba IP zastita za manje para moze da dodje do nista losijeg Note 3 koji je sada jos bolja kupovina ;)

Konkretno ocu da primetim sa ostalima da je prelagan. Svaka cast za trpanje tako jakog hardvera u tako lagan sklop ali meni to ne pasuje. Personalno volim da "osetim" telefon u dzepu, ruci, da vuce na dole da imam osecaj da ga zapravo drzim. S5 je jezivo lagan!

Zar je toliko veći od S4? Pošto je teži 15g od S4, a njega nisam doživljavao kao nešto preterano lagan telefon.

Takođe, ova konstatacija mi je bila jako interesantna, voleo bih da čujem mišljenje vas koji ste testirali telefon:

Overall, while the Galaxy S5 isn’t as nice in the hand as the HTC One (M8), it’s certainly not as bad as the Galaxy S4 or S3. I have to say that compared to the GS4, the back makes a huge difference in improving the feel of the device. It's not what I'd consider premium (despite the GS5's price point), but it's much better than before.

Ja nemam taj utisak, barem na osnovu slika. Jedva čekam da vidim S5 uživo

Ima ga u mts-u,danas sam se malo igrao sa njim,nista posebno,zbog malo bolje kamere u odnosu na S4 ne vredi davati duplo vise para.Ali to treba da nas raduje bar ce cene starijih modela padati.Burazer od strica kupio S3 pre neki dan za 130e,pa zar to nije super

neee.. sačekaj makar dok ne napravim kokice! :)

sony standardno očajan mada se ni samsung nije proslavio na ova 3 sempla što si okačio. detalji ako ne 0 onda bar dosta blizu njoj, kao da ga denoise ubija (mada možda i lupam)

Standardno ocajan a egal sa S5 (uz bolji wb sto se u par primera ovde vidi, s5 jedini ima roze tint) http://www.anandtech.com/show/7903/samsung-galaxy-s-5-review/2

I to je jos ovo anand test a svi se pozivate na njih :)

Z1s = z1c kamera, samo apdejt moze da pravi razliku.

A ono sto je emix postavio je ocajno, ja jos nisam video onako lose fotografije sa z1c.

Inace, skoro sam naleteo na poredjenje Z1 i S5 gde su S5 semplovi ocajni i pored exifa koji govori da je sve na auto i da nista nije namerno budzeno ali nisam hteo da postavim jer je ocigledno da nesto nije u redu sa tim S5 i da bi se izbegao flejm ;)

mada se ni samsung nije proslavio na ova 3 sempla što si okačio. detalji ako ne 0 onda bar dosta blizu njoj, kao da ga denoise ubija (mada možda i lupam)

Kakva god da je S5 kamera je na samom vrhu u android segmentu, kome se ne svidja ima drugi os i Nokie :)

Poslednja izmena:
ne znam burazeru, rekoh ti da ne gledam te testove, samo ovako kad nešto naleti pa kliknem... možda ovaj pokvareni emix namerno podmeće samo takve fotke :D

Jeste ja samo takve kacim. :D

Postavio sam test a da nisam ni pogledao slike kako treba.
Pogledao samo S5/S4 i napisao da ne vidim neku razliku.

Pogledao Z1C slike i ostao u cudu zbog onoga sto sam video, slike su sa sajta nisam ja slikao, namesta, editovao pa postavio.

Pogledao 808 slike i skontao da ih je oduvaaaaoooooo sve! :D

Edit: Inace slicne ovakve (katastrofa) su bile i neke Z2 slike koje je hsv kacio u odgovarajucoj temi tako da...

Poslednja izmena:
^ pa u tom testu S5 ima dosta slican kvalitet fotografija kao 808 uz atraktivnije boje i uopste izgled

808

S5

cropovi su cesto malo bolji na S5/S4 nego na 808 a i ta nokia stalno ima hladan wb :)

A svi znamo da ce 808 u pravim rukama da razvali i flagship androide 2016 generacije :d

Poslednja izmena:
Jednom djilke napisao listu komponenti koji bi hteo u svoj telefon (fantazija u rangu Elite RPG lika koji sam taba 10 gildova od jedared) i cenim da su trenutni najavljeni Flagshipi upravo ono sto je Djilke rekao tad. Osim eventualno audio modula. A na kompletno svim temama hejtujete ove telefone kao da kritikujete izlozbu likovne umetnosti 4 razreda osnovne skole iz Male Krsne. Znaci sad ne pricam o Samsungu, pricam o telefonima koje vi kao korisnici ne bi ste napravili da imate 15 ljudskih zivota, celu jednu novu planetu sa neograniceno resorsa i u startu celu wikipediju.

Pocinjem da se pitam dal je ikakva kritika vise opravdana majke mi.

pa lepo si rekao, kao korisnici. što bih ja kao korisnik morao da pravim telefone. ne moram ja sve da znam :)

pricam o telefonima koje vi kao korisnici ne bi ste napravili da imate 15 ljudskih zivota, celu jednu novu planetu sa neograniceno resorsa i u startu celu wikipediju.

Izvini Rambo :)
Ipak je S5 najbolji telefon (dok ne ode nekom u ruke) kasnije ce biti samo plasticni sh!t od kog je G2 i M8 bolji :)

Jednom djilke napisao listu komponenti koji bi hteo u svoj telefon (fantazija u rangu Elite RPG lika koji sam taba 10 gildova od jedared) i cenim da su trenutni najavljeni Flagshipi upravo ono sto je Djilke rekao tad. Osim eventualno audio modula. A na kompletno svim temama hejtujete ove telefone kao da kritikujete izlozbu likovne umetnosti 4 razreda osnovne skole iz Male Krsne. Znaci sad ne pricam o Samsungu, pricam o telefonima koje vi kao korisnici ne bi ste napravili da imate 15 ljudskih zivota, celu jednu novu planetu sa neograniceno resorsa i u startu celu wikipediju.

Ja, iskreno, bih mogao.. Ne da napravim telefon, ali da grupi inžinjera i dizajnera kažem šta hoću i kako hoću i da to bude napravljeno. :)

Jednom djilke napisao listu komponenti koji bi hteo u svoj telefon (fantazija u rangu Elite RPG lika koji sam taba 10 gildova od jedared) i cenim da su trenutni najavljeni Flagshipi upravo ono sto je Djilke rekao tad. Osim eventualno audio modula.

Ma neće... HTC će da zezne kameru, LG će isto da zezne kameru i ostaće na glossy-u, Sony će da isto zezne kameru, Samsung će da natrpa TW svakakvim stvarima...

Ako ne bude nešto valjano do decembra sa dobrom kamerom i baterijom, već vidim iP6 u džepu (pod uslovom da je veći ekran od 4.5") ako je manji, onda možda N6 (tipujem da će unaprediti kameru (mems kamere) i bateriju, mada su to puste želje za Nexus :)

Samsung Galaxy S5 vs Apple iPhone 5S
http://www.phonearena.com/reviews/Samsung-Galaxy-S5-vs-Sony-Xperia-Z1_id3642

Samsung Galaxy S5 vs Google Nexus 5

Ima jos mnogo ovih kracih testova. Logicno, S5 je malo bolji od svih ali sam ocekivao da ce razlika u kameri biti veca u korist S5. Prema ovome sto vidim bolja je od N5 na dnevnom svetlu, malo bolja u istim uslovima od 5s i prakticno egal sa Z1s (s'tim da ima malo losiju dinamiku). Low light i indoor su pomesani rezultati jer auto modovi ne rade isto u svim situacijama i iso se razlikuje, nekada je S5 bolji, cesto su rezultati i slicni.

U svakom slucaju, meni S5 foto semplovi deluju odlicno i zadovoljan sam kvalitetom. Zumiranjem se pojavljuju problemi slicni kao kod Z1 (na dnevnom svetlu) ali nije to nista strasno i to nije uvek slucaj. Za razliku od M8 vecina flagshipa danas ima kameru koja na dnevnom svetlu pravi fotografije koje su u rangu sa boljim dzepnim kamerama pa i nekim prosumerima (p&s rezim rada, logicno). Ok, mozda malo softveri brljaju ali za pregled fotografija na kompu pa i izradu iphone/samsung/sony pa i LG/Nexus kamere deluju odlicno.

S5 je super P&S kamera/kamkorder a ko hoce tu su i razni insta softveri, mene to ne zanima ali to je postalo veoma bitno.

Kao celina S5 je sjajan uredjaj ali stvarno u diskutabilnom kucistu (meni je odvratan s5, iskreno jedan od najgadnijih telefona ikada), trebali su da idu na 3Gb rama i malo vecu bateriju ali dobro.

Ali kome ne treba IP zastita za manje para moze da dodje do nista losijeg Note 3 koji je sada jos bolja kupovina ;)

Slažem se sa boldovanim, ima jaču bateriju, više ram. Kačio sam slike sa note 3 ovde na forumu u predviđenoj temi, odlične su.

Meni je na 5s bolja, po ovome, samsungove su mi malo tamne:
2014-04-09121057.jpg

2014-04-09121447.jpg

2014-04-09121514.jpg

@DTHC, trenutno cena i razlika šta dobijaš na S5 ide u korist note 3.

Poslednja izmena:
^ rekao bih da je ovo razlika koju 5s u svoju korist pravi nizim iso u auto modu u indoor uslovima. I to je samo jedan primer, u celom PA testu S5 fotografije na dnevnom svetlu deluju malo bolje ali u low light.. ili su tu negde ili je 5s malo bolji, zavisi. Obe kamere su odlicne i trenutno sam vrh od vodecih modela i razlike su male. Za n3 sam ubedjen da ce biti bolja kupovina dok cene S5 ne padnu jer nema nista losiju kameru a ima 3Gb rama i jos neke prednosti.

[YOUTUBE]655M3v9SO68&list[/YOUTUBE]

Preko dana...
iP5s:
5s1.jpg

S5:
s5-1.jpg

iP5s:
5s-2.jpg

S5:
s5-2.jpg

ps. na testu se vidi bolje razlika :)

Nisam gledao u taj cosak.. :d :)

Video sam slicne tripove, zato sam i napisao da S5 ume malo da zabrlja i da ima probleme kao i Z1 kamera, ocigledno je da su stare senzore i jednostavnu optiku znali da iskoriste kroz dobar softver.

Samsungu je ovo prvi Android sa novim senzorom koji vise nije sony koliko znam a i sa kompleksnijom optikom (6lens), verovatno im treba vremena da ispeglaju softver.
Ne treba zaboraviti i da su GS camera i S4 Zoom dosta brljali sofverski pa ima testova gde S4/Note 3 prave bolje fotografije u skoro svim uslovima osim led vs xenon. A to su samsung android kamere sa 1/2.3'' senzorima i mocnijom optikom, znaci samo softver skripi..

Ne branim Samsung ali ocigledno im treba vremena da ispeglaju softver i maksimalno iskoriste hw.

Poslednja izmena:
Vrh Dno