Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

[YOUTUBE]AtvTDyalDWA[/YOUTUBE]

Ovaj crveni se sviđa i mojoj devojci. A i jeste vala ženstven :D

12 sati autonomija kada se gleda DVDRip u SD rezoluciji, 50% osvetljenja, WiFi na off. Nije loše uopšte.

*****.no parče asfalta, ali se dobro pokazao na ovom drop testu

Poslednja izmena:
Primjetio sam da Gorila nikad ne puca na sredini, nego uvijek sa strane pri padu. Sta mislite koliki uticaj imaju raznorazne folije na zastitu stakla od pucanja i zasto!? :)

Isprobao sam ga malo danas u Winwinu u Bg-u, dobar je skroz, jako brz idt. Ali stvarno mi je previse slican sa proslom generacijom.

*** od svih prodatih samsunga, pola zavrsi na ovim drop testovima...

Imao sam prilike malo da se poigram sa sokocalom.ovaj zadnji deo me podseca malo na stari nexus 7, prijatno je nekako pod rukom, ali vizuelno jedino u ovoj plavoj verziji deluje prihvatljivo.Linija je dopadljivija od s4, tu mi se vise dopada od prethodnika, nisam se smarao sa pulsevima i otiscima, ionako me zabole, ekran je kul, medjutim za moj ukus previse zasiceno i sljastece, a li svakako odlican...otprilike idealan za korisnike lsd-a.tw malo umerenije deluje, ali opet mi je odbojan kao i ovo fizicko home dugme.Sve u svemu, da imam sgs4 ne bih ni pomisljao da prelazim na ovo, a ovako da mi se dopada samsung, gledao bih tu plavu varijantu, deluje nekako najbolje.
Jel dobio kosta nagradu?: D

Da li neko zna kad ce objaviti review-e i kad ce da daju nagradu?

Telefon bi trebao da se dodeli pre zvanicne prodaje, mislim da su tako rekli a prodaja krece za 2 dana ako se ne varam, ima li kakvih novosti o ovome?

Ja nešto kontam da će sutra.

Interesantno je kako na različitim sajtovima različito vide rezultate testova ovog telefona.
Posle testa na displaymate.com, gde je u superlativima opisana "preciznost" boja ekrana na SGS5:
The Galaxy S5 Cinema Mode has the most accurate colors for any Smartphone or Tablet display that we have ever measured.
zanimljivo je kako se mišljenje razlikuje na testu Anandtecha:
The results show that the Galaxy S5 has a display that is dramatically improved from the Galaxy S4. However, the Galaxy S line doesn’t exist in a vacuum, so it’s important to also look at how it compares against the best LCDs in other phones. In this department, things aren’t quite as perfect. To start, the color gamut control is still rather poor even on Cinema mode, as effectively all of the secondary colors miss the sRGB targets for saturation sweep. Yellow, cyan secondaries and green primaries are also notably out of the sRGB gamut triangle. While recent headlines have raved about the Galaxy S5’s record-setting color accuracy, I don’t see this at all in the results. Still, against the competition in the Android space, Samsung has improved a tremendous amount while other OEMs seem to be stagnating or even regressing in color accuracy. The only Android OEM that actually beats Samsung in the color accuracy department is now Google, which is strange because they contract out their hardware to other Android OEMs
http://www.anandtech.com/show/7903/samsung-galaxy-s-5-review/6
Da li je moguće da se rezultati na testiranim primercima telefona toliko razlikuju, ili marketinški novac utiče na rezultate ovih testiranja? ;)

displaymate je vec nekoliko samoleda proglasio za najbolji displej na telefonu ikada.. a razlika izmedju S3/S4 i S5 je velika, bas bolje deluje ovaj novi amoled (i N3 je odlican i napredak u odnosu na S4).

Naravno da moze i da se razlikuje, ovi su testirali US verziju mislim.

Ali sto se displej reviewa tice displaymate >>>>>>>>>>>

[YOUTUBE]JX9LERPkHxw[/YOUTUBE]

Ima li ko S5 se oseca razlika u RADU izmedju cetvorke i petice??? pala mi neka petica za jeftine pare a sasvim sam zadovoljan sa cetvorkom..neznam sta da radim..

Poslednja izmena:
Interesantno je kako na različitim sajtovima različito vide rezultate testova ovog telefona.
Posle testa na displaymate.com, gde je u superlativima opisana "preciznost" boja ekrana na SGS5:

zanimljivo je kako se mišljenje razlikuje na testu Anandtecha:

http://www.anandtech.com/show/7903/samsung-galaxy-s-5-review/6
Da li je moguće da se rezultati na testiranim primercima telefona toliko razlikuju, ili marketinški novac utiče na rezultate ovih testiranja? ;)

To ti nije smetalo kada je taj isti "doktor" Soneira pisao isto tako placene superlative o ekranu ajfon cetvorke onomad :p

Poslednja izmena:
To ti nije smetalo kada je taj isti "doktor" Soneira pisao isto tako placene superlative o ekranu ajfon cetvorke onomad :p
Nikad nisam komentarisao Soneirine navode o displeju na četvorki, ne sećam se ni da sam ih čitao pošto sam u to vreme (jun 2010) imao HTC Desire. Al ajde ako ti kažeš...
Činjenica je ono što sam napisao, da Soneira kaže da ovaj ekran najpreciznije reprodukuje boje od svih koje je video na telefonima i tabletima, a ovi sa Ananda ne spore da je ekran izvrstan, ali kažu da to što Soneira tvrdi nema veze sa rezultatima njihovih testiranja.
Pritom prilažu tabelu njihovih merenja, gde se SGS5 u ovoj kategoriji nalazi na sedmom mestu od telefona koje su testirali...

Poslednja izmena:
hmmm.. vidim vec se uveliko javlja na oglasima za 650e.. koliko se secam divlja cena za s4 je bila mnogo veca kada se pojavio.. ?

Samsung Galaxy S5 u Srbiji konacno!

Samsung Galaxy S5 stigao je u Srbiju i korisnici već od sutra mogu da ga kupe u svim Telenorovim prodavnicama: čak i po ceni od jednog dinara uz novi Premium paket, poručuju iz ove kompanije. Oni najbrži uz njega će na poklon dobiti Samsung EO-SB330 Bluetooth Active zvučnike. Model Samsung Galaxy S5 koji se nalazi u Telenorovoj ponudi ima 16 gigabajta unutrašnje memorije, i postoji u ugljenocrnoj i svetlucavobeloj boji.

Samsung Galaxy S5 zvanično je predstavljen u Barseloni tokom događaja „Mobile World Congress“. Ima full HD ekran dijagonale 5,1 inča, otporan je na vodu i prašinu, ima visoko kvalitetnu kameru sa brzinom autofokusa od 0,3 sekunde, kao i merač brzine rada srca. Ovaj model pruža naprednu zaštitu podataka putem nove tehnologije skeniranja prsta, kao i sjajno Wi-Fi povezivanje.

Uz nove postpejd Telenor tarifne pakete svi korisnici dobijaju brzi internet saobraćaj kako bi mogli da uživaju u svim prednostima pametnih telefona, kaže se u saopštenju kompanije Telenor. Novi paketi sadrže i više minuta za razgovore ka svim mrežama kao i 5000 minuta u Telenor mreži. Nepotrošeni minuti, internet saobraćaj i SMS poruke mogu se preneti u naredna tri meseca, što korisnicima omogućava da maksimalno iskoriste saobraćaj koji plaćaju.

Izvor: Telenor

za paket od 2 soma mesecno ,kosta oko 530e.. ?

Nemoj da se cudis, cene telefona kod nasih operatera su uzasne i to vazi sa sve poznatije proizvodjace, mozda ce samo alcatel/zte/huawei i slicni imati neke kao povoljne cene, posebno u nizim klasama. I S4 je bio skup kao i sva konkurencija, to vazi sada i za S5 a vazice i u narednim godinama. A ko hoce da ustedi ima nekoliko opcija pa i da kupi bas primerak od operatera za manje kesa ;)

Telenor je oduvek prodavao dinar za bubrege. Ja nikada necu znati kako se ikome isplati da uzima flagship i skoro-flagship telefone kod sva tri operatera. Oni drze cene koje su ekvivalent svajcarskim ponudama, u zemlji gde su plate 20x manje od svajcarske. Meni je vec 4ti ugovor na neko sokocalo cisto eto da ga ima 50e jeftinije od onog sto je u prodavnici i da ga se odma ratosiljam.

^ firme i poslovni korisnici. Telenor godinama zivi od njih za razliku od vipa npr, posebno do pre 2 godine, sada i vip malo menja strategiju..

Znam 10-ak ljudi koji odu u telenor, potpisu ugovor sa racunima od 3-6 crvenih mesecno i ne razmisljaju da uzmu/kupe telefon na drugi nacin, sve zavrse za 15 min, brzo efikasno.

Poslednja izmena:
Kad cena bude oko 500 e. onda cu i uzeti moram prvo da se otarasim moje S3!

^ firme i poslovni korisnici. Telenor godinama zivi od njih za razliku od vipa npr, posebno do pre 2 godine, sada i vip malo menja strategiju..

Znam 10-ak ljudi koji odu u telenor, potpisu ugovor sa racunima od 3-6 crvenih mesecno i ne razmisljaju da uzmu/kupe telefon na drugi nacin, sve zavrse za 15 min, brzo efikasno.

Ja znam 10ak ljudi koji uzmu na ugovor od 6 crvene i plate prva dva meseca :d

znaci ova igracka kosta kao nova XZU + nova 808 zajedno :)

Nazad
Vrh Dno