Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Ahahahahahahahahahaha
Kosta, ono je bilo skroz ironično :D
Iako nije stavio smajli...

Ccc jao Zlajo ja sam mislio da ti nešto znaš o tehnici :D :D :D
Ahahahaha :p

Covece, koliko netacnih informacija na netu oko galaksija S5, moram da ispravim u postu, jer su ljudi u velikim zabludama citajuci i domace i strane forume i vesti:

1. Telo telefona NIJE od karbon fibera, vec od polikarbonata. U pitanju je samsungovo licencirano resenje koje je po navodima bolje od ABS + PC, jer je u pitanju lejerovan PC, koji je izdrzljiviji od ABS+PC kombinacije (plastika na svakom telefonu od 2002)

2. Postojace i Exynos verzija, koja ce imati bigLITTLE implementaciju nalik na MTK (drasticna stednja baterije) koju Qualcomm odbija da stavi u snapdragon.

Kosta10 - molim te zaboga, ne ubacuj mi reci u usta. NIGDE ja nisam rekao da je S5 los telefon, niti sam cak po objavi telefona rekao bilo sta drugo osim da je dizajnerski klonirani S4 nakon 40ak tudjih postova "kakav fail", a sa druge strane JESAM kritikovao TW, i to referentno sa bratovog S4 sa kojim imam iskustva. Ja imam svoje pros i cons za ovaj telefon i ako budem u prilici da napisem review, veruj mi da necu pisati poltronski vec objektivno sobzirom da kao gadget fanboy imam odredjene stavove prema uredjajima koji oduzimaju korisnikov udeo interfejsu. Jos jednom ponavljam - Ne planiram da osvojim telefon niti da se takmicim zarad nagrade.

Meni je recimo bio odbojan ovaj dimple pattern, dok nisam video da je u pitanju soft pozadina, sto je dizajnerski zapravo kvalitetnije resenje od glossy back cover-a jer ce ovo biti prvi Galaxy S koji ne mora obavezno u silikonsku futrolu, uzevsi u obzir i IP67. A opet sa druge strane, kakav god da je, u ruci ne deluje kao 600 evra vredan uredjaj pored jednog One-a ili iPhone-a, dizajnerski gledano.

Naravno da ne deluje zato je i fail...u stvari veci fail ce da bude kada za 18 meseci Samsung obustavi softversku podrsku za njega i kaze da hardverski ne moze da podrzi sledecu verziju Androida :d

Смеће од телефона. Имајући у виду претходни модел мене би било срамота да овако нешто избацим. Шљамсунг.

Bas me zanima koliko ce biti ljudi sa S5 na forumu... Na osnovu ovoga, trebalo bi nijedan, jelte (?!) ali garant ce biti popularnija tema od novog One-a ili Z2... Stavio bih i LG, ali on nema telefon dolazi kasnije...

Naravno da ne deluje zato je i fail...u stvari veci fail ce da bude kada za 18 meseci Samsung obustavi softversku podrsku za njega i kaze da hardverski ne moze da podrzi sledecu verziju Androida :d

Sto ne kazu ko Google, necete dobiti update i govoto, a ne da zavlace narod kao ne podrzava :D

[YOUTUBE]AzDh_KtLm4s[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Samsung je dobio od Google-a "savet" da olaksaju malo sa TW-om i da priblize user experience na Nexus stranu, te je meni ogromna zelja da vidim na sta to lici u praksi, ujedno ako neko zna hoce li takav intefejs biti opciono izvodljiv i na S4 .. ? Kao opcija, ili kao redovan update ?

Ma dovoljno je da TW bude stabilan i da ne uzima puno rama kao sto uzima sa stvarima koje imau sebi,sto se tice neka naprave Tizen pa neka ga saraju a TW nemoj da kvari android :D

Pa i jeste fabrički, bar za S4 GPE Edition ;)

Bas me zanima koliko ce biti ljudi sa S5 na forumu... Na osnovu ovoga, trebalo bi nijedan, jelte (?!) ali garant ce biti popularnija tema od novog One-a ili Z2... Stavio bih i LG, ali on nema telefon dolazi kasnije...

istina i sa S4 je bila ista prica...i opet se prodavao kao alva

Večeras sa ostatkom Bench ekipe idem da vidim na šta liči ovo čudo...

Ne znam šta da kažem... Jel imate nekad onaj osećaj da je nešto već viđeno? Znam da je teško napraviti revoluciju svake ili svake druge godine, ali S5 zaista nisam doživeo kao nov telefon. Kako da kažem, nisam imao taj osećaj oduševljenja, kao kad sam recimo pre dve godine prvi put došao u kontakt sa S3. Naredne godine kad sam prvi put video S4 taj osećaj je bio slabiji, u fazonu "hmm, interesantno", a sada je već to bilo "meh, S5"... Ne znam da li sam možda oguglao na nove modele, pošto mi kroz ruke prolazi veliki broj smartfona.

Ajde malo na pređem na vedriju stranu. Napredak po pitanju dizajna postoji u odnosu na S4. Kako prolazi vreme, sve više shvatam koliko su mi zaobljeni ćoškovi na telefonu ružna stvar. Pre nekog vremena slučajno naiđem na fotku svoje bivše S trojke i bio sam u fazonu "wtf je ovo, zar je stvarno bio ovoliko zaobljen". Na S4 slično, ali malo bolje, a sada na S5 je i prihvatljivo - uporedio sam ga sa svojim N3 i negde je između njega i S4, što je već poznato.

Materijal zadnje strane je mekan na dodir, baš mi se dopada, ali zašto, o, zašto su morali da stavljaju rupice?? Da je tako mekan a skroz ravan bio bi savršen. Plavi mi je ubedljivo najlepši od svih, mada uživo sam video samo još crni koji je baš nekako običan. Nisam video beli i "flaster edition" - nisu bili izloženi. TouchWiz je malo doteran, nije to i dalje to, ali može da prođe, ima napretka. Isprobao sam senzor za otisak prsta i lepo prepoznaje. Merač pulsa nikako nije hteo da pruži rezultat, očigledno mu prevelika buka smeta... Da se ne raspisujem, čitali ste već o svemu na internetu. Nije neko preveliko iznenađenje - barem meni - doteran je tu i tamo, ništa spektakularno, a znajući Samsung, čak iako nije epohalan napredak, opet ima da se prodaje veoma lepo.

20140326211612.jpg

20140326220712.jpg

20140326213004.jpg

20140326220533.jpg

20140326213831.jpg

Poslednja izmena:
pa klasika.. ako nisi viđena na zeznutim bg događajima kao da ne postojiš.. mogu da zamislim kakvi su se sve ljudi tu skupili, ali globalizacija i brz život su čudo.

što se tiče telefona očekivao sam ovakav opis od tebe.. :) a pojava zvana trpanje rupica, pa samsung je to, šta si drugo mogao da očekuješ od njih? :)

p. s. nisi bacio kompliment ka promoterkama? mogao si i neku sliku da zakačiš, ionako s5 nije nešto zanimljiv :)

Poslednja izmena:
@Gizmo
Meh je zato što i jeste meh... Još jedan u nizu..
Međutim da si u ruci držao prvi komercijalni model projekta Are, ne znam koliko bi ti bio...meh :D

Da li je prošle godine bio neki tekst na sajtu u vezi dolaska S4 u Srbiju? Da li će tako i za S5?

Edit: aha,evo na sajtu.

Poslednja izmena:
tek sad se u mraku vidi da soni ima najvecu "čelendru i bradu" sto mene mnogo odbija kao dizajn resenje.

tek sad se u mraku vidi da soni ima najvecu "čelendru i bradu" sto mene mnogo odbija kao dizajn resenje.

Ti bezeli na M8/S5 i Z2 su veoma slicne velicine, neko je bio zaludan da premeri sve to tacno :) Ovo nije full screen.

@ Emix

Ja ovde vidim da S5 ima odlican prikaz bele ali da direktno LG/S5 imaju malo hladniji prikaz od M8/Z2 (x-reality on verovatno), bar na mom monitoru a svi mi koji nemamo IPS ko zna sta vidimo :d Gledano iz ugla S5 je u prednosti je IPS malo potamne.

Poslednja izmena:
A kako to sammobile pa onda i emix nisu postavili bas ovu sliku za poredjenje? :d

Samsung-Galaxy-S5-HTC-One-M8-Sony-Xperia-Z2-LG-G-Pro-2-011.jpg

Samsung-Galaxy-S5-HTC-One-M8-Sony-Xperia-Z2-LG-G-Pro-2-010.jpg

Par postova iza sam istu vest postavio Display comparison: Samsung Galaxy S5 vs. HTC One M8, Sony Xperia Z2 and LG G Pro 2

I sta sad? Kako deluje bela na ostalim, uglovi iz istog poredjenja? :)

Ukratko, nemojte da se spustamo na nivo zvezda-partizan i polemiku iz VI-2, svi ovi ekrani kidaju ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno