Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Gde si uzeo i jesi trazio povracaj skroz, ili je cimanje da se vrati telefon, iako je samo 3 dana proslo?
Uzeo ga u Austriji,kada sam im odneo fon rekli su mi da vide o cemu je problem i da ce mi dati nov telefon,uvideli da je fabricki kvar i pitali da li cu nov Nexus 5 ili cu neki drugi do te cene,ja sam dodao jos 100 evra i uzeo S4,tako da biram do Aprila Z2 :D Sta kazete? Jel vredi?

Pitas u S5 temi da li valja Z2, pa to je kao da udjes u pab gde su navijaci kluba X i pitas da li vredi najbolji igrac ljutog rivala, kluba Y :d :d

Vredece oba mesec-dva posle pojavljivanja kod nas, kada se malo smire cene i kada ih bude po oglasima.

Poslednja izmena:
Ma zezam se :) Sacekaj prve testove pa sam proceni koji je bolji.

Jedva cekam da se se pojavi kod nas...i da ga propustim kroz jedan test :D

Odlicno, steta sto nema pune velicine.

Pa nije to LG ili HTC, Sammy je uvek imao najbolju kameru u klasi. Cekam da vidim Z2 u ovakvim nekim random slikama.

Pa dobro.. Ovo se znalo.. S5 ce se izdvajati od ostalih android flagsipova bas zbog kamere. Ocekujem bolesne slike.

Svaki vodeci Galaxy S do sada je imao najbolju kameru u klasi a i samsung telefoni uopste, sam vrh sto se kamere tice. HTC One je imao malo bolji kamkorder (stabilizacija/zvuk i low light) pa onda N3 i Z1 malo bolji generalno ali sada ce S5 opet biti u samom vrhu, mozda i najbolji za foto. (od Androida), bice tu ''klanje'' izmedju S5 i Z2, tesko da ce novi One moci da im parira.. Mozda G3 kad izadje.

Softver deluje zanimljivo, vecinu opcija ce imati i ostali ali S5 moze da izdvoji panning.

Slike deluju super, samo zašto je veličina po 17-18MB? I zašto piše "Software used - Adobe Lightroom"?

Biće gusto izmedju S5 i Z2 :)

Poslednja izmena:
Ladno pise Adobe Lightroom a a za neke i PS CS6, treba ubaciti u prevodilac da vidimo da li su Rusi pomenuli to.

Ove koje su najbolje ispale u info imaju LR/PS a samo neke kodnu oznaku S5.

Ne bi trebalo, mada ne verujem ni da ce imati i znacajno bolje. :) Odlucivace nijanse. Mada sacekajmo testove.

Mada mi je malo cudno ovo Lightroom i PS vezano za ove slike sa S5. Nisu valjda *****i pa da ih sredjuju i onda kače kao samplove.

Poslednja izmena:
Cim u info imaju ta 2 programa znaci da su fotografije sacuvane iz tih programa. E sad sta su radili sa njima.. ko zna. Resize nije sigurno a velicina od skoro 20Mb za neke, pa to je i duplo vise od vecine fotografija sa L1020.. cudno.

U svakom slucaju ja ne sumnjam da ce kamera biti odlicna ali ovo je cudno.

Nece Z2 imati losije fotke od ovoga....

Valjda nece, umeo je Sony do sada da syebe softver kamere ali mislim da ce Z2 biti u samom vrhu.

Poslednja izmena:
Čuj pa Sony izbacio dobar ekran, mora sad da omanu negde :d

^ mislim da ti ne odgovara ova hiperprodukcija i flaghsip na 6 meseci fazon.. vec postoje glasine da ce se novi GS pojaviti odmah po predstavljanju S805/10 ili sa novim exynos cipsetom. Ako ne GS onda premium F serija, nema sanse da se ponovi duga i velika popularnost GS I, II i III.. moje misljenje. Ne samo novih S telefona nego uopste, 6 meseci je kratak period.

Poslednja izmena:
U tekstu kažu da to nisu slike koje su oni napravili, već im ih je "dostavio" proizvođač (Samsung)

Ove slike nisu slikane mobilnim.
Čak i ako jesu kojim slučajem, očigledan je PS.
Ja kao laik u vezi Photoshopa vidim da su "gažene" poprilično u istome.
Ima li još ko istog mišljenja?

Ove fotografije jesu sa S5. Ne znam da li si pratio ali Samsung je uvek imao odlicne kamere, softver je takav da je balans izmedju uklanjanja suma i kolicine detalja bas dobar a boje su malo napucanije ali ne bas preterano.

E sad, ocigledno je da je vecina ovih promo semplova provela neke vreme :d u PS/LR, to pored exifa govori i duplo veca velicina nekih fotografija od L1020. Obicno uklanjanje suma uz malo povecanje dinamickog kontrasta u PS primetno povecava velicinu fajlova.

Ako te bune oni kao pro semplovi.. Samsung je odlicno odradio background defocus i panning mod. Ti lazni efekti blura, bokeha, panninga, selektivne desaturacije itd fotografi smatraju za kic ali u nedostatku ozbiljnijih podesavanja, objektiva.. na telefonima ljudi ce se oduseviti tim efektima i tu ne vidim nista lose, ionako 80% korisnika kameru na mobilnom koristi samo za instant fotografije, drustvene mreze i slicno. Panning efekat za sada ima samo S5.

Mada su i ti semplovi sa oznakom PS/LR ali svejedno, nema sanse da ce S5 kamera biti losa, bice najbolja na nekom Androidu uz Z2, kapiram da ce razlike biti male (foto) a za kamkorder.. ko zna, za sada Z2 vise obecava zbog steadyshot stabilizacije i to ce biti verovatno jedina razlika (ako i samsung nije odradio nesto slicno).

Ko hoce dobar kamera android.. sa S5 i Z2 nece biti greske ;)

Poslednja izmena:
Bice ako mi neko kupi. Ne pada mi na pamet da bacam pare na Galaxy s seriju. Evo i na ovom ****** od s3 gledam kako je pukla lajsna na 2 mesta. Telefon NIKADA nije pao i samo ga ja koristim. Uzas

I meni na S2 pukla tacno tamo oko power i volume tastera, a nikad mi nije ispadao...

Vrh Dno