Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Kao sto ih i samsung ima, i to na pretek ;)

Objektivno, dosta manje nego konkurenti. No, da ne vracamo na isto stoti put. ;)

Ali ipak ima - i to dosta.

ali opet manje nego drugi lol. to je ona priča vidiš trn u tuđem oku a u svom ne vidiš šumu.

Ne kazem ja, shvestan sam i problema sa ostalim proizvodjacima, ali me iznerviralo kako je rekao "ima ali sa problemima". Msm kao da je samsung savrsenstvo, sto nema veze sa vezom.

ja nisam video da je pisao da je samsung savršen.

svakako je vreme najbolji sudija. pogledaj gde su danas i kakav status među korisnicima imaju S, S2, S3.. a gde su njihovi konkurentii iz tog perioda. smešno je porediti uopšte.

Vojkan je poznati samsung-amoled lover,nemoj da ulazis u pricu sa njim :) a kada vec pricamo o s4 i htc one za mene ce uvek biti htc one >>>>>>> s4

o kakvom statusu među korisnicima ti čoveče pričaš? to što je neko kupio mobilni i moli mu se kao ispred oltara nema nikakve veze sa zdravim razumom.

pogledaj kakav status među korisnicima ima iphone4 krntija.

među "korisnicima"

Zašto me ovakav post od tebe ne iznenađuje?

Inače pričam o statusu tipa da dođe čovek na forum i kaže imam 130e šta najbolje mogu da kupim za te pare. Ti ćeš mu preporučiti meego koji može profi da se nabudži, sensei će da mu preporuči 2 kineza sa 5" full HD ekranom i 3GB rama, (za ostatak da izvede ribu na večeru), a ostalih 99% će mu reći s2. Ono što je izvesno je da se niko neće setiti Sony i HTC konkurenata iz tog vremena.

kako si pogodio :D ali si promašio u nečemu, meni su sva tri izbora ok. s2 je super telefon, ali ga ja ne bih preporučio. bolje dodaš još malo za hox. jedino što ne bih preporučio je apple jer je ono uvreda mozga korisnika, a sve ostalo po izboru. i meego, i kinezi i s2, sve je ok. samo što s2 tu nije nikakav oltar pred kojim treba da klečimo.

E pa jel vidiš? Posle samo 2 godine je došlo do toga da je HTCov flagship spao u cenovnu klasu sa godinu dana starijim Samsungom.

to ne govori o kvalitetu samog uređaja već o gluposti "korisnika"

iphone 4s po svemu inferiorniji i odvratniji od jednog galaxy s3 košta sad isto. u istoj su cenovnoj klasi. gde je tu logika? to je tvoj primer. ne radi se o kvalitetu i mogućnosti samog uređaja već o ratardima koji to kupuju.

do koje smo mi krajnosti došli da se taj isti 4s upoređuje sa nexusom 4 i neki tvrde da je bolji?! o čemu mi onda da pričamo.

Poslednja izmena:
Ne kazem ja, shvestan sam i problema sa ostalim proizvodjacima, ali me iznerviralo kako je rekao "ima ali sa problemima". Msm kao da je samsung savrsenstvo, sto nema veze sa vezom.

Daleko je od savrsenstva, ali ima manje problema nego konkurenti.
Ako te to nervira vreme je da dobro razmislis o nekim stvarima...
@ Hunter, znaci ljudi koju kupuju iPhone su retardi?! Sta sve covek ovde nece da procita...

Poslednja izmena:
HOX je imao mali milion problema dok je bio aktuelan.
HTC-u nije kriv ni Samsung ni bilo ko drugi.

to ne govori o kvalitetu samog uređaja već o gluposti "korisnika"

iphone 4s po svemu inferiorniji i odvratniji od jednog galaxy s3 košta sad isto. u istoj su cenovnoj klasi. gde je tu logika? to je tvoj primer. ne radi se o kvalitetu i mogućnosti samog uređaja već o ratardima koji to kupuju.

do koje smo mi krajnosti došli da se taj isti 4s upoređuje sa nexusom 4 i neki tvrde da je bolji?! o čemu mi onda da pričamo.

kako po svemu inferiorniji? kvalitetnije je izrade, lepši je za 99% ljudi (iako je to kao subjektivno), manji i pogodniji za korišćenje jednom rukom, tečnije radi i radi na platformi koja generalno ima dosta manje softverskih problema. nekim ljudima su to prioriteti i to plaćaju. ne lože se svih da hakuju telefon i da ubacuju offline google mape u IGO navigaciju.

Zašto me ovakav post od tebe ne iznenađuje?

Inače pričam o statusu tipa da dođe čovek na forum i kaže imam 130e šta najbolje mogu da kupim za te pare. Ti ćeš mu preporučiti meego koji može profi da se nabudži, sensei će da mu preporuči 2 kineza sa 5" full HD ekranom i 3GB rama, (za ostatak da izvede ribu na večeru), a ostalih 99% će mu reći s2. Ono što je izvesno je da se niko neće setiti Sony i HTC konkurenata iz tog vremena.

i realno bi ja tu bio u pravu, samo sto tih 99% ne kapira da Kinezi sada nude 99% onog sto nudi "brend" .. :) Samsung Galaxy S5, ili opste poznat kao "mnogo skup mobilni koji su ovi iz Samsunga izbacili da profitiraju od marketinga a realno je sasvim obican high-end telefon prosecnog dizajna i ne-tako-premium izrade" nikad u zivotu ne bih kupio, jer bih fakticki davao Samsungu oko 400 evra na racun ovog:

Samsung-Logo.jpg

Ja sam vam lepo rekao, do pre samo 5 godina bilo je nezamislivo da postoji network oprema a da nije CISCO, sada ljudi svesno uzimaju Huawei kao identicsno resenje drasticno nize cene.

[YOUTUBE]9xceJg6MdiA[/YOUTUBE]

Tema nije kalitet s3 niti mala cena g2..
Vec S5

[YOUTUBE]9xceJg6MdiA[/YOUTUBE]

Jako mi se svidja kvalitet i boje ovog snimka, deluje vrhunski.

Samo me nešto zanima, kako moj je6eni kompjuter koji je AMD Phenom X3 ne može da reprodukuje 4k normalno već sve secka a jedan hiljadu puta slabiji procesor u telefonu to pušta bez problema?! :mad:

Optimizacija :d

Samo me nešto zanima, kako moj je6eni kompjuter koji je AMD Phenom X3 ne može da reprodukuje 4k normalno već sve secka a jedan hiljadu puta slabiji procesor u telefonu to pušta bez problema?! :mad:
moze to tvoj kompjuter da pusti, vrv ti youtube trokira

inace ne razumem poentu postavljanja 4k semplova na yt, kad ce em yt da umanji kvalitet, em ljudi ne mogu da gledaju normalno... upload fajla negde pa da ljudi lepo mogu da skinu i pogledaju

Poslednja izmena:

ARM vs X86 media decoding mogucnosti. Glavu za glavu jedan Snapdragon 800 vs i7 je negde oko 1:7 realne snage u mrrtvom FLOPS slovu (izmedju ostalog sto je povrsina procesorske kockice 1:20) , ali nacin na koji ARM dekodira medijski sadrzaj je drasticno efikasniji od x86. Najveca razlika u prednosti ARM-a zapravo lezi u low power potrosnji, koju x86 moze da sanja, pored svih optimizacija koje Intel pokusava da ugura u Atom.

@ nikola1970

Odlican je 4k sempl mada je hdr + ka suncu.

Pisao sam vec, YT dodatno kompresuje pa 4k semplovi sigurno izgledaju malo losije. Inace 4k na YT baguje samo tako, najbolje i najtecnije radi u Chrome-u, ubedljivo najgore na Operi 12 (slide show). I zahtevan je 4k sa YT, ako i u Chrome-u nema 30 fps onda je do jacine kompa, drajvera, dx, win, YT.. ko zna cega tacno.

ARM vs X86 media decoding mogucnosti. Glavu za glavu jedan Snapdragon 800 vs i7 je negde oko 1:7 realne snage u mrrtvom FLOPS slovu (izmedju ostalog sto je povrsina procesorske kockice 1:20) , ali nacin na koji ARM dekodira medijski sadrzaj je drasticno efikasniji od x86. Najveca razlika u prednosti ARM-a zapravo lezi u low power potrosnji, koju x86 moze da sanja, pored svih optimizacija koje Intel pokusava da ugura u Atom.
sve to sto si objasnio nema veze sa time sto coveku secka sempl, njegov proc sigurno ima firepower da pusti 4k. aj ti pusti 4k iz browsera iz flasha na armu, da te vidim?

a taj x86 atom je objasnio na androidu. dual core atom skoro pa isto kao quad core arm. pogotovu sto su ht mogucnosti diskutabilno, ako uopste, iskoriscene na androidu, i sto x86 android sucks big time.

ne znam, meni je x86 nekako bas heavy. bas bih voleo da intel poradi malo na tome. njima je mobilno trziste sekundarna stvar, a naprave dobar soc koji moze da se meri sa ovima koji samo to rade.

x86 je bas heavy.

@ nikola1970

Odlican je 4k sempl mada je hdr + ka suncu.

Pisao sam vec, YT dodatno kompresuje pa 4k semplovi sigurno izgledaju malo losije. Inace 4k na YT baguje samo tako, najbolje i najtecnije radi u Chrome-u, ubedljivo najgore na Operi 12 (slide show). I zahtevan je 4k sa YT, ako i u Chrome-u nema 30 fps onda je do jacine kompa, drajvera, dx, win, YT.. ko zna cega tacno.
bas to. em se gubi na kvalitetu, em secka zbog raznoraznih gluposti. bolje da se uploaduje fajl na neki server odakle ce ljudi lepo da skinu i pogledaju.

Poslednja izmena:
Hvala na obajšnjenju. :) Potražiću i skinuću neki 4k sempl od nekog od ovih novih telefona pa ću ga pusiti u KMPlayer-u i videti kako će da se ponaša. :)

Ed-Hunter-e, x86 je toliko mrtav set instrukcija, da mu ARM dodje kao poslednji ekser u kovcegu. "tebi je bas heavy" te bih te zamolio da odes i da procitas malo o tome koliko je x86 vestacki budzen u beskonacno i koliko je (do eskanzije ARM-a) njegova nemogucnost ekspeditivine zamene unazadila kompjutersku eru cinjenicom da je u pitanju kompjuterska lesina na infuziji. To sto Atom postoji kao mobilno resenje nije opravdanje, jer je efikasnost po "dye size" u korist ARM-a veca 15 puta.

tacno. samo kako objasnjavas to da je atom skoro isto jako kao jaki arm procesori, a atom je toliko los da boli.

gde je arm procesor na desktopu? zasto ga nema?

ms je u celoj prici tu najveci krivac i najveci smrad od kompanije.

Da, tamo cesce vidjaju mitska bica nego sunce..

Vrh Dno