Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

vec sad nosim ciglu u dzepu, ali je bar tanka. ako budu stavljali i optiku vtaticemo se u 90e godine kada su svi zbog velicine i tezine telefona nosili trenerke i vezivali jaaako iste, da im od tezine ne spadnu

prave novi telefoni dobre slike po danu i mogu da se porede sa compactima, ali cim imas manjak svetla ne mozes porediti ni sa 7 godina starim digitalcima(malo boljim compactima ne nekim krsevima) jer tu do izrazaja dolazi optika i naravno blic koje telefoni nikada nece imati zbog fizicke nemogucnosti

Ovaj post kao da je zalutao iz 2000-te.

me znam zasto tako mislis, ja imam g2 i mislim da stari canon od 7mpx pravi bolje fotke. mozda cak i danju

Mislim zato sto imam 1020 i ne mislim kao ti eto.

ok, cuo sam da pravi dobre fotkr, nisam gledao po forumima kakve su. govorio sam iz licnog iskustva za g2

Govorio si uopste o telefonima, a ako je G2 najbolje sto si koristio onda bolje ne govori. :D

Citajuci postove od pre dva dana nisam ni pretpostavljao da si ovako ogranicen, tj. da ograniceno razmisljas.

Ali ok prevari se covek.

nisam ogranicen. samo sam govorio iz mog licnog iskustva. ti si se odmah nasao uvredjen. inace koleginica ima lumiu model 8... i nesto. po danu pravi lepe fotke, ali nisam video nocu. njena zamerka na isti je da je "dosadan" fon. pre toga je imala arc S. posalji neku fotku ~predvece i razuveri me

gorane dot kome, Nije moja preporuka da se kupuju kinezi, ali je moja preporuka da se ne treba zaletati za ime kompanije, sto vec godinama rade Apple-ovci a sada i Samsungovci. Pisao sam na temi kineskih tlefona: svojim ocima sam video da je MSM727 u ono vreme (2010) ZTE od qualcomm-a kupovao za 12 dolara po komadu, a ceo SoC assembly za telefon je kostao 22 dolara (Blade san francisco). Neka je kompletna cena SoC-a jednog Note3 60 dolara, nek ode i na ekran i ostatak 100 dolara, oni i dalje uzimaju 500+ po flaghsip telefonu. Neka firma se odluci da ima manji profit a vise sold units-a, i ponudi svoj telefon za 400 umesto 600, a kinezi koji koriste MTK ponude slicne specifikacije slabijeg kvaliteta delova za 150 dolara. treba naci balans. One je telefon sa premium izradom i materijalima slicne cene kao S4 - bolja kupovina. U slucaju da nemas pare, a hoces telefon novije generacije, onda je za tebe najbolja kupovina MTK chipset od Alcatel, Huawei, itd.

pored svog busanja u grudi raznoraznih kompanija, trenutno najjaci telefon na svetu je Xiaomi MI3 koji ima custom pripremljeni Snapdragon 800 i kernel, i drzi 8 od 10 najvisih ikada izmerenih Antutu-a.

to sto ti govoris svi mi znamo i u pravu si, ali na kraju krajeva kada sve saberes i oduzmes opet uzmes nesto sa najmanje mana (ne znaci najbolji), a do sada (u poslednjih nekoliko godina) su to bas bili Samsung i Apple (meni je drago da su poceli da gube u tome i nadam se da ce potpuno izgubiti ili se izjednaciti zarad svih nas)

Don't feed the troll :D

Pijan si danas, take a seat!
ih baš ga pretera :) svaki je dobar na svoj način
nisam ogranicen. samo sam govorio iz mog licnog iskustva. ti si se odmah nasao uvredjen. inace koleginica ima lumiu model 8... i nesto. po danu pravi lepe fotke, ali nisam video nocu. njena zamerka na isti je da je "dosadan" fon. pre toga je imala arc S. posalji neku fotku ~predvece i razuveri me
ako je koleginici fon dosadan, onda je i ona dosadna. i svaki bi joj fon bio dosadan. inače emix je "slao" opasno mnogo slika na ovom forumu i sve su xtra, pokazuju ne samo kvalitet kamere na 1020 nego i njegovo umeće

ih baš ga pretera :) svaki je dobar na svoj način

ako je koleginici fon dosadan, onda je i ona dosadna. i svaki bi joj fon bio dosadan. inače emix je "slao" opasno mnogo slika na ovom forumu i sve su xtra, pokazuju ne samo kvalitet kamere na 1020 nego i njegovo umeće

Jel moze neki link za te postove? Bad me zanima..

Sobzirom da imam S3 meni nece biti problem da predjem na ovaj novi model...doduse slazem se strasono je ruzan u poredjenju sa prethodnim modelima...da ne spominjem HTC One ili Z1/2. Ostaje da se vidi sta je HTC pripremio jer mi se cini da ove godine imaju strasno dobru priliku da doskoce Samsung-u.

I ja ću vjerovatno sa S3 preći na S5 (red je da ženi dam S3 da joj zamijeni "već umorni" HD2 :) ), iako baš nisam nešto "oduševljen" sa S5 posle predstavljanja. Kao što je dobro napisao čovjek u članku što je Djilkosh postavio, glasine su bile takve da smo svi očekivali nešto više. Ali kada se realno pogleda, telefon je ipak u redu.

Telefon je skroz ok, kao i predhodni. Nista se nece razlikovati od S1, 2, 3, 4. To sto je nas smorio izgled i ta plastika to je drugo, bitno je samo da ce to sve raditi kako treba, da ce se reklamirati dosta i eto prodaje :)
Ja ga necu kupiti sigurno, ali sta je to za samsung, kao da oni zavise od mene :D

Nisi me razumeo.Nisam rekao da je krs.Stekao sam utisak da naprave bilo kakav telefon,prodali bi ga,koliko im kupci veruju.Kako neko moze da poruci telefon samo na osnovu gledanja slika preko neta,nisu ga uzeli u ruke,probali,ne znaju kako lezi u ruci,kako se ponasa u radu,kakva je kamera u svim uslovima,koliko traje baterija,kakav je zvuk,ima li bagova?Ja nikad ne kupujem telefon u prva tri meseca od izlaska.

Ti mislis da te pre ordere i vecinu kupaca cine ljudi koje to zanima? Ako se vodimo iskustvima iz nase zemlje to su kompleksasi koji zele da imaju najnovije, nije bitno da li valja ili ne, a pritom telefon koriste za pozive i sms uglavnom, malo slikaju ali se ne razumeju u kvalitet slike i fejs im je glanvi potrosac interneta. Samo bitno da je Samsung ili iPhone, za drugo nista i ne znaju. :)

Poslednja izmena:
Evo danas na predavanju od troje ljudi cuo kako je izasao S5 i da razbija kako je dobar. Na moju konstataciju da ni Z2 i N5 nisu losi, gledali me belo. Eto :)

Ja znam ribu koja kupuje svaki Galaxy kad se pojavi kod nas, ma u narednih 7 dana mora da ima taj fon a samo kuca sms i poruke po vajberima, skajpovima, razgovara i malo muzika, net, kamera :d
Sad ima S4 i jedva ceka S5 :)

Nazad
Vrh Dno