Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Da, water resistant. Odnosno neće mu biti ništa ako se malo pokvasi.
Ali su lepo rekli na prezentaciji, ni slučajno se ne sme potapati u vodu.

Mene vise cudi sto stvarno cesto cujem o felerima "premium" uredjaja.Cesto i ovde procitam po dva tri puta vracali ili se "pomirlili" sa tim.I na kraju sledeci fon, opet ista firma.
Za neksuse labava dugmad, pikseli,kod cetvorke lomovi zadnjeg dela, za htc-ove su bila bese ona probijanja i fleke po ekranu na crnoj pozadini(ili je to bese bio sgs3), sd i lajsne koje se grebu kao nenormalne na samsunzima, za sonije maticne crkavaju...a za ove jeftinije uredjaje mnogo redje.

Šta misliš zašto je to tako? Svi ti uređaji se prodaju u ogromnom broju, pa samim tim postoji i više potencijalnih korisnika koji će prijaviti određeni defekt.

- IP67 certified - dust and water resistant
- Water resistant up to 1 meter and 30 minutes

Ovo je kao za S4 Active. Ko nece ne mora ni da potapa nigde, ja ove IP sertifikate shvatam kao mogucnost da telefon koristis u svim mogucim (teskim) vremenskim uslovima bez ikakvih problema. Ko zna koliko puta sam morao da koristim telefon na kisi, snegu a morao sam da jurim stekove i zaklone, sa S5/Z2 i slicnim taj problem ne postoji a telefoni i dalje imaju prihvatljive dimenzije za tu velicinu ekrana i hardver. Da su kao neki Sonimi. CAT pa i da razumem hejt. Mislim, ovako dobri uredjaji sa brojnim tehnologijama a kucas poruku/razgovaras na kisi, snegu.. malo li je?

Poslednja izmena:
Šta misliš zašto je to tako? Svi ti uređaji se prodaju u ogromnom broju, pa samim tim postoji i više potencijalnih korisnika koji će prijaviti određeni defekt.
i ne samo to, high end telefoni su "žrtve" negativne kampanje konkurencije
Npr. Samsung je u Tajvanu platio kaznu, zato što je ustanovljeno da je angažovao ljude iz neke agencije koji su se javljali na tehnološkim forumima i predstavljali kao ogorčeni korisnici HTC telefona koji su se pokvarili...

da, ali niza klasa uredjaja je ubedljivo prodavanija od premijum telefona(sto zbog materijalne situacije, sto zbog ne davanja vecih para na telefon), a nekako je realnije ocekivati takve felere na nekom jeftinijem uredjaju.
Primer, imam ortaka koji da se kaze, pati od brenda, u zivotu "kineza" ne bi uzeo(brendirani, ne kopije), uvek su tu ironicni komentari da se raspadne, da ima feler, nema podrske, mrtve piksele, da crkne, da ne radi ovo da ne radi ono, a njemu se to desava upravo na premijum telefonu jos otkad ga je uzeo(3 puta sprzena kartica, softverski problemi, ogrebotine i sl) i opet ce uzeti istu firmu, tj u njegovom slucaju Samsung.

I koje kao zastita bolja za prasinu i vodu?

Sony Xperia Z2
- IP58 certified - dust proof and water resistant over 1 meter and 30 minutes

ili

Sljamsung S5
- IP67 certified - dust and water resistant
- Water resistant up to 1 meter and 30 minutes

Kao neko ko je proturio kroz ruke najvise telefona verovatno na forumu, dakle listam telefone koje sam nosio bar nedelju dana:

Desire, Desire Z, Wildfire, Wildfire S Sensation XE, One X, Desire X, One V, One

S2, S3, Note1, S3 mini, Grand duos

Xpiera mini pro, Arc S, Xperia Z, Xperia Neo L

LG L9, LG L7

Huawei G300, G510

Idol 6030

iPhone 3GS, iPhone 4S

Blade 3, Grand X, V967s

ZOPO C2

i kao neko kome je kroz ruke sto za popravku sto za dzore i kombinacije kroz ruke proslo jos bar 200 telefona, odgovorno tvrdim:

sve isti crap. Nijedno zvucno ime ne garantuje kvalitet kao sto nije nuzno da lose ime garantuje los uredjaj. LG ne stavlja u svoje telefone nikakvo termalno resenje (grej se procesore dok ne umres, i ovo je realan problem zbog pojave "thermal runaway efekta), HTC nije u stanju vec 5-6 godina da lepo rasporedi stvari na SoC-u, kao ni da urade "final check" pre pustanja telefona u prodaju (One X ekran itd) , Samsung telefoni su jednostavno krhki i lomljivi vise nego konkurencija, a cuveni iPhone je Ooo itekako podlozan kvarovima banalne prirode. Pritom ne govorim o amaterima sa iFixit-a vec o realnim problemima koje imaju iPhone vlasnici, upravo zbog popularnosti - u Foxcon-u se mnogo brza i to je fabrika de rade mucenici na proizvodnoj liniji u surovim uslovima (verovatno i kod svih ostalih ali sa manje narudzbina od Apple i Samsung-a)

Djilke ide kako vetar duva a jesmo li do juce zaboravili izrezane primerke iPhone 5 direktno iz kutije ? Ako su kucista "chipped", koliko ima ZIF konektora i poluprovodnika da se jedva drze da prodju prve testove ?

Sa jedne strane imamo kompanije koje usled malog budzeta prave losiji uredjaj, sa druge strane imamo kompanije koje usled gomile narudzbi ima previse felera, kao i nevidljivih felera i "time bomb" felera. Svaki telefon je lutrija, kao sto je bio i Xperia Z clana benchmark foruma koji je crkao zbog toga sto je stojao pored piva.

po Dzeksonu bi svi mi trebali da kupujemo "kineze"

mozda je u pravu posle iskustva koje ima ili zbog drugog interesa..

[YOUTUBE]9vL6mSPJytM[/YOUTUBE]

po Dzeksonu bi svi mi trebali da kupujemo "kineze"

mozda je u pravu posle iskustva koje ima ili zbog drugog interesa..

gorane dot kome, Nije moja preporuka da se kupuju kinezi, ali je moja preporuka da se ne treba zaletati za ime kompanije, sto vec godinama rade Apple-ovci a sada i Samsungovci. Pisao sam na temi kineskih tlefona: svojim ocima sam video da je MSM727 u ono vreme (2010) ZTE od qualcomm-a kupovao za 12 dolara po komadu, a ceo SoC assembly za telefon je kostao 22 dolara (Blade san francisco). Neka je kompletna cena SoC-a jednog Note3 60 dolara, nek ode i na ekran i ostatak 100 dolara, oni i dalje uzimaju 500+ po flaghsip telefonu. Neka firma se odluci da ima manji profit a vise sold units-a, i ponudi svoj telefon za 400 umesto 600, a kinezi koji koriste MTK ponude slicne specifikacije slabijeg kvaliteta delova za 150 dolara. treba naci balans. One je telefon sa premium izradom i materijalima slicne cene kao S4 - bolja kupovina. U slucaju da nemas pare, a hoces telefon novije generacije, onda je za tebe najbolja kupovina MTK chipset od Alcatel, Huawei, itd.

pored svog busanja u grudi raznoraznih kompanija, trenutno najjaci telefon na svetu je Xiaomi MI3 koji ima custom pripremljeni Snapdragon 800 i kernel, i drzi 8 od 10 najvisih ikada izmerenih Antutu-a.

Erica pokušava da sklopi manje ružan s5 :)
a ima i korisnih closeup snimaka

bez razloga napravila eurokrem.. i ovako je dovoljno ruzan.. *** sto ga vise gledam to mi je gadniji :)

Poslednja izmena:
Je'l zna neko informaciju o velicini senzora na ovom uredjaju?

Ako mislis na kameru - 1/2.5''. To je senzor velicine kao kod vecine dzepnih fotoaparata ili malo manji.

Poslednja izmena:
Одг: Samsung Galaxy S5

Da na kameru mislim,hvala.
Ovi telefoni ce da istrebe kompaktne fotoaparate.Definitivno :)

Poslednja izmena:
pogledaj samo emixove, ili bilo čije slike sa 1020, prelistaj malo šta može 808. ja sam zanemeo kad sam video kakve sam slike ja nub napravio sa 808. mani šljamsunga za slike

ali čak i takvi telefoni ne mogu da nadmaše prosumera koji je danas jeftin u pm. ja sam devojci kupio panasonik 21x zoom 16mpix, 808 mu nije ni prići, a verujem ni jedan mobilni ako 808 ne može.

Poslednja izmena:
ali čak i takvi telefoni ne mogu da nadmaše prosumera koji je danas jeftin u pm. ja sam devojci kupio panasonik 21x zoom 16mpix, 808 mu nije ni prići, a verujem ni jedan mobilni ako 808 ne može.

Najjace da ne moze ali ne vredi polemisati..

Ovi telefoni ce da istrebe kompaktne fotoaparate.Definitivno

Pa sto se tice snapshotovanja tu su ih stigli i prestigli (ne sve, neke dzepne fotoaparate, uglavnom jeftinije a najbolji androidi su cak u rangu nekih prosumera). Ali je fazon sto ce sada i kompakt fotoaparati da napreduju (veci i bolji senzori, bolji procesori i obrada, razne nove tehnologije za foto/video..)

Poslednja izmena:
i tako se trkaju...

poenta je što mobilni telefon može da slika neku scenu bez zuma, i kada se to uporedi sa kompaktnim ili prosumerom dođe ti na isto, možda neki mob bude i bolji (govorim o sve na auto)

ako se javi potreba da se iz daljine slika nešto, tj. da treba zum, ode mas u propast. bilo koji aparat koji ima 8x zum jede bilo koji telefon, a recimo u konkretnom slučaju koji sam probao 21x zum prosumer sa ois ubija 808 kako oće.

Pa bem mu misa, logicno je da ne mogu da se porede sto se zoom-a tice..

yes. ali macro/ slike gde ne treba zoom sasvim super, u suštini ako imaš neki high end telefon imaš i prosečan digitalac. sigurno bolji nego što su digitalci bili pre 7 godina, a i sa tim su ljudi živeli i pravili uspomene....

yes. ali macro/ slike gde ne treba zoom sasvim super, u suštini ako imaš neki high end telefon imaš i prosečan digitalac. sigurno bolji nego što su digitalci bili pre 7 godina, a i sa tim su ljudi živeli i pravili uspomene....

prave novi telefoni dobre slike po danu i mogu da se porede sa compactima, ali cim imas manjak svetla ne mozes porediti ni sa 7 godina starim digitalcima(malo boljim compactima ne nekim krsevima) jer tu do izrazaja dolazi optika i naravno blic koje telefoni nikada nece imati zbog fizicke nemogucnosti

Nazad
Vrh Dno