Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Pa jel mozes sad da upalis fon ili ne?

Meni radi telefon extra nego kada sam hteo da uradim restore onda me je pita za neki pin,a ja nikakav pin nisam stavljao ni na telefon ni na karticu tako da ne znam koji pin da upisem

Ahaaa, to je onda onaj default pin sto dolazi uz fon. Sad ne znam koji je to za samusng.

Jel se dešava nekom na zvaničnom 4.4.2 ROM-u da mu se muti slika uz pojavu ljubičastih nijansi prilikom skrolovanja menija (kao što je bio slučaj sa prvim 4.2.2 ROM-om)? Čitam da se ljudi masovno žale na ovo.

Meni ne... Sve ok!

Postoji smearing kao na 4.4.2, vratili su potpuno crnu pozadinu u settings

Dekodiranje najbolje sa kljucem kosta 2000 dinara i kako oni kazu da nema sanse da se telefon ponovo zakljuca, moze sve posle da se radi na njemu.

Dekodiranje najbolje sa kljucem kosta 2000 dinara i kako oni kazu da nema sanse da se telefon ponovo zakljuca, moze sve posle da se radi na njemu.

Ta sva dekodiranja su na isti princip. Mogao si da kupis kod za otkljucavanje za oko 5 dolara i cao..
Nije ti ovo iphone,nova verzija pa odmah ponovo zakljucan mob

Ako niste još prešli na kk možda je bolje da sačekate. Ja imam problem sa sd karticom što je još dosta ljudi prijavilo. Neće da piše, briše, i sl. Ima način da se reši ali samo za rutovane telefone. :(

Zavisi kako flesuju telefon i da li odrade reset tako koliko ja koristim KK nemam problema.

Neke app daju na sd, neke ne, nije slobodno kao pre, ogranicenije je sad sa 4.4

Ja sam prebacivao muziku i sve što prebacim na SD jednostavno nestane ili ne može da se pusti.
Malo sam guglao, i pronadjem ovo :

What this means is that with KitKat, applications will no longer be able create, modify, or remove files and folders on your external SD card. As a for-instance, you can no longer use a file manager to copy files from your computer to the SD card over a network. This ability, which has existed since the beginning of Android, has been taken away.

Predivno. Izabrao sam ovaj telefon baš zbog toga što ima mogućnost proširenja memorije, a oni ga s%ebu ovako. Sada svaki put kad nešto želim da ubacim na karticu moram da je vadim iz telefona. Nije ni to smak sveta, znam, ali mislim da je to baš loš potez i da će sada mnogi drugačije da razmišljaju prilikom kupovine novog telefona.
Sad mi pade na pamet, možda će moći sa kompa da se prebaci u internal storage, pa da se preko myfiles kopira na external.
Probacu.

Poslednja izmena:
Aaaa ma jel ovo stvarno ili se zezate ljudi?...pa koja onda poenta kartice?

Probao sam ovaj work around što sam pomenuo, fajl se prebaci na internal pa sa myfiles na external, tako da može to da posluži kada ne može da se izvede vađenje kartice...

Mislim da je to google stavio u Kit Kat imajući u vidu nexus i ostale androide koji imaju samo internu karticu zbog brzine i zaštite sadržaja, a zašto je Samsung to ostavio, to ni meni nije jasno. Samo će ići njima na štetu.

Od kako sam presao na kitkat konstantno mi je telefon budan(awake) kad je screen on, a ne mogu da instaliram ni better battery stats a ni wakeclock detector, ne podrzava 4.4 ako nije rutovan, sta da radim, kako sad da otkrijem sta trosi bateriju?

Factory reset za početak...

Moja zapažanja u vezi novog zvaničnog 4.4.2 firmware-a:

* Smearing definitivno postoji.
* ES File Explorer provereno može da piše i briše po SD kartici na 4.4.2.
* Ko ima instaliran iGO neka presnimi ceo iGO folder kao i device.nng fajl sa root-a SD kartice na comp pre nego što formatira istu (ako formatira karticu uz factory reset) jer u protivnom neće moći posle da pokrene iGO. Za promenu podešavanja mora da se edituje system.ini u iGO\save\profiles\01 folderu jer IGO ne može više da pamti podešavanja (jer ne može da piše po SD kartici).

Ja jos uvek nisam podigao sistem na kitkat. Prijatelj sad javlja da je ubacio update i da komp vidi karticu u telefonu. Od cega ovo zavisi?

Poz narode, imam jedno pitanje... koja je razlika izmedju I9505 i I9506? Ako ste vec pricali o tome recite mi odp gde da trazim. Hvala :)

I9506 ima s800 procesor i LTE.
I9505 ima s600 i nema LTE.
Da i9506 ima i tv tuner

Poslednja izmena:
Cekaj, cekaj malo... Ja koliko znam i9505 ima S600 i LTE a i9500 je sa Exynos čipom i nema LTE

Moja zapažanja u vezi novog zvaničnog 4.4.2 firmware-a:

* Smearing definitivno postoji.
* ES File Explorer provereno može da piše i briše po SD kartici na 4.4.2.
* Ko ima instaliran iGO neka presnimi ceo iGO folder kao i device.nng fajl sa root-a SD kartice na comp pre nego što formatira istu (ako formatira karticu uz factory reset) jer u protivnom neće moći posle da pokrene iGO. Za promenu podešavanja mora da se edituje system.ini u iGO\save\profiles\01 folderu jer IGO ne može više da pamti podešavanja (jer ne može da piše po SD kartici).

Posle update-a sve aplikacije medju niima i iGO, koje su bile na kartici, sada ih nema kao da nikada nisu ni instalirane bile.

prebacio sam sa kartice na fon i editovao .ini, posle restarta iGo se pojavio ali prilikom svakog pokretanja trazi da podesim jezik i ostalo...
Gde sam pogresio?

Pozdrav svima. Treba da kupim telefon i odlucio sam se za S4, ali dok sam proucavao malo detaljnije nasao sam na foruma i sajtova da je dosta ljudi imalo problem sa ekranom, odnosno da zna da pukne bez posebnog razloga, tako da se sada dvoumim. Da li je ovo nesto sto se cesto desava i da li takav defekat podleze garanciji?

Vrh Dno