Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Znači da si imao signal, ali da si gubio konekciju sa Google serverom. ;)

Jesi siguran? Zar ne označava jačinu signala? Skoro pa 100% sam siguran da oznacava jačinu signala.

Evo ti primer: Kuci u mojoj sobi imam pun 2G signal cim odem u kuhinju ili dnevnu signal padne na dve crtice a wi-fi i dalje radi odnosno postoji veza sa internetom. Tad na liniji za signal se pojavi zuta i siva boja. Sad sam na poslu i signal je pun a evo i zelene linije:

jydasuta.jpg

Mislim, nisam 101% siguran, ali sta onda oznacava zuta boja? Nema nijanse tipa zelena 100% signal, narandzasta 80%, zuta 50% itd itd...

Ima crvena kad nema signala.

alo majstori pomazite. iskljucim paket data i ono mi (najcesce usred noci) piste neka ***** za nove aplikacije ili slicno. nije mi jasno kako to dolazi kad sam iskljucio internet. moram da iskljucim zvuk da me ne bi nocu budili, a onda necujem ni neki stvarno hitan poziv. ima li neko resenje, bio bi zahvalan ?

Probaj ovu aplikaciju
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nightskeeper

Može jako lepo da se podesi da ti propušta samo pozive ili poruke (ili samo od određenih ljudi). Sve ostale notifikacije će biti mutirane.
Ima i opciju da mutira pozive i da pošalje poruku onome ko je zvao da ga obavesti da trenutno nisi u mogućnosti da se javiš.
Takođe možeš da namestiš da se ton uključi kada te neko zove drugi ili treći put (pretpostavka da je nešto važno).
Koristim je pošto mi telefon noću stoji pored kreveta zbog alarma.

Mislim, nisam 101% siguran, ali sta onda oznacava zuta boja? Nema nijanse tipa zelena 100% signal, narandzasta 80%, zuta 50% itd itd...

Evo Djilkos-e ko za tebe: mobile data off, wi-fi off - iskljucen je nemoj gledati to sto je po liniji uključeno to je opcija always allow scanning koju sam zaboravio iskljuciti juče kad sam flashovao novi rom. Znaci internet je bio iskljucen nekih 10 minuta a linija za signal je i dalje zelena a phone nije mogao imati komunikaciju sa Google serverom.

Pogledaj liniju za screen on - tu gde je ugasen tu je bio i internet iskljucen.

u7aby7uz.jpg

Poslednja izmena:
I ja mislim da je ovo neka jacina signala, jer sam celim putem imao 3G barem. (ne postoji nijedan delic gde nema, telefon mi je u WCDMA only rezimu, ne dajem mu da koristi 2G)

*** kad imam bolji signal na VIP-u nego na MTS-u :D

Ma jeste jačina, od sive do ove zelene ide jačina.
A kad je crveno onda nema signala, znam da je tako jer oće u Višnjićevu tako da se desi da skroz nema mreže :d

A koje su moguce boje?

Siva je najgori signal, pa onda "prljavo žuta", pa žuta i ova kao na ss-u od Pabla
I crvena kad nema signala.

Crna-ugasen tel
Crvena-bez signala
Zuta-0
Prljavo zuta-1
Prljavije zuta jos-2
Sivkasta-3
Zelena-4

Brojevi su jacina signala naravno

Jeste, pomešao sam boje :d
Zelena>siva>žućkasta>žuta>crvena :)

A sad kad malo bolje pogledam i ona siva ima malo neke zelenkaste nijanse u sebi :p

Poslednja izmena:
Evo jos jedan SS čisto da znamo na cemu smo: 1 ili 2 crtice, wi-fi on i linija je postala žuta ili siva a postoji komunikacija sa Google serverom.

u3yva5ez.jpg

Pa da, sve dok nije crveno ima komunikacije sa Google serverom, ili kad je crna (ugašen fon ili kad ima ona crna linija preko celog dijagrama kada restarujemo telefon)

Dao je malopre SS gde je zelena linija, a 3G i wifi su OFF, pa znaci sigurno nema komunikacije sa GS.

Ma nisam dobro napisao, ima signala dok nije crvena.
Na toj crti se ne vidi komunikacija osim kad je crveno ili crno, pa je logično da tada nije bilo komunikacije :)

Poslednja izmena:
Sad mi kaze drug da mu je stigao 4.4.2 na S4 :)

Probaj ovu aplikaciju
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nightskeeper

Može jako lepo da se podesi da ti propušta samo pozive ili poruke (ili samo od određenih ljudi). Sve ostale notifikacije će biti mutirane.
Ima i opciju da mutira pozive i da pošalje poruku onome ko je zvao da ga obavesti da trenutno nisi u mogućnosti da se javiš.
Takođe možeš da namestiš da se ton uključi kada te neko zove drugi ili treći put (pretpostavka da je nešto važno).
Koristim je pošto mi telefon noću stoji pored kreveta zbog alarma.
hvala. skinucu je, mada mislim da nece pomoci, jer sam provalio da su to gogle oglasi. bezkompromisni su. pogledajte samo sve njihove aplikacije fabricki namestene. ni jednu ne mozete izbrisati. jos mi nije jasno kako se uguravaju i ako mi je internet iskljucen?

Pricaju kako je malo poboljsan TouchWiz od bagova ali ne vidim promene.

hvala. skinucu je, mada mislim da nece pomoci, jer sam provalio da su to gogle oglasi. bezkompromisni su. pogledajte samo sve njihove aplikacije fabricki namestene. ni jednu ne mozete izbrisati. jos mi nije jasno kako se uguravaju i ako mi je internet iskljucen?

Možeš i da ih obrišeš ili da ih disable-ujes.

Pozdrav svima, kupio sam tel. pre neki dan pa se prijavljujem na temu :)

Prešao sa LG O2x na kom sam promenio milion custom ROM-ova na ovo čudovište koje u početku zaista deluje malo zastrašujuće sa morem opcija koje nudi.
Razmišljao sam o Nexusu 5 ili LG G2 ali presudila je SD kartica. POlako se upoznajem sa telefonom i ovim thread-om da vidim da li mi odgovara ovaj ROM ili ćemo da menjamo :D
Tel sam kupio polovan (sa MTS-a) i vratio na fabrička podešavanja. Malopre sam probao da vidim da nema neki apdejt kad ono zvanični Kit Kat ulete na telefon :p. Baterija mi je bila na 30% ali nisam izdržao i instalirao sam ga. Još nisam stigao da ga isprobam i vidim da li ima neke razlike ali na prvi pogled ne deluje tako. Mada, nisam još stigao da isprobam JB kako valja, kad stiže KK.

U svakom slučaju, veliki pozdrav svima na thread-u

:wave: :wave: :wave:

Koji KitKat rom si dobio na mts? Daj oznake

Evo i ja sam dobio update 500mega,e sada dali da prelazim uopste na taj kit kat ili ne?Zna li neko konkretno sta daje osim sto menja ikonice itd

Vrh Dno