Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Je li neko probao da ubaci ovakav ROM da dobije pure android kao na nexus 4 evo i linka http://www.youtube.com/watch?v=MiWejM-3BRw Ono sto ja vidim telefon bas leti nema nepotrebnih aplikacija kao na touchwiz-u koje usporavaju tel. Sve je brzo jednostavno pa i kamera isto, ovo m ise bas svidja. Ako je neko probao bas me interesuje njegovo misljenje mane i vrline ?

To je GE rom o kom se prica ovde. Prelistaj nekoliko strana unazad. GE = Google Edition

Inace evo ga i official 4.3 za i9500: http://www.sammobile.com/2013/10/18...al-android-4-3-update-for-galaxy-s4-gt-i9500/

Da javim da mi je stigao telefon posle 11 dana (zamenjena baterija). Telefon je, naravno, vracen sa ogrebotinama na poklopcu i sa preflesovanim software-om (*****i). Odmah sam pozvao servis (Promobi) da vidim sta i kako, ali je direktor (bar se tako predstavio) bio izuzetno drzak i bezobrazan. Bolje da sam dao pare za novu bateriju...

Pa sto u promobi? Sto nisi u BGelektronik nosio, oni su ovlasceni? Drugar je dobio posle 3 dana novu bateriju odande.

Ja sam ga odneo u Telenor a oni su prosledili ovima. Neljubaznost na nivou, ali isteracu ja ovo do kraja.
Nego, sad sam zaglavljen sa stock romom (MH6) zato sto je d.ebil flesovao telefon. :mad:

Pa kud si nosio u Telenor? Jesi li naucio nesto za ove 4 godine na forumu? Izgleda da nisi :) Nikad se kod operatera ne nosi telefon, zato sto je to dodatna procedura i duze ce ti trajati povratak telefona.

Ljudi ako neko ima problem sa pucketanjem home dugmeta moze da se resi tako sto ivicu lista iz nekog blokcica ili sveske provucete okolo dugmeta dog ne izvucete svu prasinu.... Ja sam poludeo dok nisam nasao resenje

za pucketanje home dugmeta sam koristio alkohol koji sipam na taster a onda ga klikam i tako nekoliko puta, sad vise ne pucketa

A garancija? :) jel alkohol moze da aktivira one indikatore?

Pa kud si nosio u Telenor? Jesi li naucio nesto za ove 4 godine na forumu? Izgleda da nisi :) Nikad se kod operatera ne nosi telefon, zato sto je to dodatna procedura i duze ce ti trajati povratak telefona.
Nije problem sto je trajalo duze vec sto je izgreban i flesovan nov firmware. I nista nisam naucio. :D

Prave li problem u telenoru ako se otkljuca kodom?

citao sam po forumu o knox zastiti pa bih voleo malo da razjasnim...meni se ona pojavila na poslednjem update preko kiesa 4.2.2 posle cega sam uradio root na telefonu, sada vidim da mi je knock warranty 0x1 i shvatio sam da je to brojac koji se ne moze resetovati i kada napise 1 gubim garanciju(verovatno zbog toga sto sam uradio root), e sad pitanje, sta u buduce smem a sta ne smem da radim da ne bih zeznuo telefon? u principu koristim oficial romove koje updatujem sa kiesa ili skinem sa sammobile i kasnije uradim root telefona.

Flešovanjem nećeš tako lako da toliko zahebeš stvari da ti zatreba servis.

Jel flesovao neko ovaj DBT, oficijelni 4.3?

Ma jel probao neko ovo?

Ja jos nisam, malopre mi drug poslao link.. Nije losa opcija cini mi se.

Da. Ali app nije instaliran, već nudi opciju da to ručno odradiš. Nisam je instalirao pa ne mogu dati sud o njoj. Inače, odlično odrađen rom...

ne pita gizmoid što mu treba aplikacija nego što ga plaši brojač :D

Da. Ali app nije instaliran, već nudi opciju da to ručno odradiš. Nisam je instalirao pa ne mogu dati sud o njoj. Inače, odlično odrađen rom...

Kako beshe,ako je sve stock ,status official Knox O-0 i flesuje se ovaj rom preko Odina ,ostaje sve official ?

Ovo je netacno sa zakonske strane jer sam upravo ja napravio tu gresku. Zakon o zastiti potrosaca je na tvojoj strani sve dok se tvoj odnos bazira na relaciji prodavac-kupac i obrnuto ali nikako servis - kupac. Ja sam se opekao nedavno na isti fazon kada sam direktno poslao Prestigio tablet direktno servisu (Zbog brzine usluge) preko pick up and return sluzbe umesto da sam vratio win-u. Uredjaj je za sitnicu ostao veoma dugo i kada sam hteo da se zalim cvrc nisam mogao jer zakonski nemam sta ja da trazim sa servisom to je duznost prodajnog mesta. Sve je napisano u temi o zastiti potrosaca samo sam hteo da upozorim da kada vam je uredjaj u kvaru a u garantnom je roku vracajte ga prodajnom mestu.

Evo ovako. Posto je mnogo ljudi slalo sto ovde na forumu sto licno poznajem, imali su vise problema sa operaterom i cekanjem nego da su nosili direktno u servis. Bar u slucaju BGelektroniksa. Ne pricam sigurno napamet.

Najpametnije je uzeti telefon bez garancije ili sa nekom "garancijom" od 6 meseci. Das manje para a na isto ti izadje na kraju. Nikad vise telefon preko operatera.

koliko sam razumeo knox je bitan samo zbog garancije a telefonu nista ne steti? Sto znaci da ja posto nemam garanciju mogu slobodno da flashnem 4.3?

@Djilkosh_Ns
Zato sam i napisao sa zakonske strane, a ni najmanje nisam mislio da opasku shvatis kao napad. Niko ti nije rekao da pricas napamet jednostavno kada uredjaj vratis u prodajno mesto i posle odredjenog perioda ti se ili ne jave, zadrze uredjaj previse dugo, ostete ga, ne budes zadovoljan uslugom... imas pravo da se zalis udruzenju za zastitu potrosaca i oni preuzimaju dalje postupke a ti ces imati pravo zamene ili... Nije u pitanju koliko poznajes ljudi da su zadovoljni uslugom nakon direktnog odnosenja nego jednostavno nemas pravo zalbe ako si nezadovoljan nakon takve usluge jer si sve izvrsio samoinicijativno tako sam i ja dobio odgovor od udruzenja za zastitu potrosaca. Pozz

Ljudi za**** sam stvar. Ubacio sam zadnji firmware mj5 preko odina i nakon restarta se jedva upalio i sve blokira za redom...udjem u recovery i uradim wipe data factory reset,nakon toga sve radi savrseno. Udjem ja u slike kad tamo nema nista,proverim ostale podatke i ustanovim da je sve obrisano. Jel moze neko da mi objasni kako je doslo do toga?? Koliko ja znam wipe data ne bi smeo da prise internal sd??

Nazad
Vrh Dno