Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Učlanjen(a)
26.11.2019
Poena
135
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 PRO 4650G 3.7 GHz & LC POWER Cosmo Cool LC-CC-360-LiCo
Matična ploča
ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4
RAM
KINGSTON DDR4 16GB (2x8GB) 3600MHz Fury Beast
GPU
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 480 8GB GDDR5 OC
Storage
SAMSUNG 500GB M.2 NVMe 970 EVO PLUS Series SSD & WD HDD 320GB
Zvuk
Genius 5.1, 7.1 CH HD Audio (Realtek ALC1220/ALC1200 Audio Codec), Nahimic Audio
PSU
Asus ROG STRIX Gold Aura Edition RGB 750W
Kućište
FSP CMT580B
Monitor
BENQ GC2870 60Hz @ 75Hz
Miš & tastatura
Asus ROG STRIX Gold Aura Edition RGB 750W
Tablet
Windows 11 IoT Enterprise LTSC SUPERLITE SE 24H2 & Brave
Mobilni telefon
Iphone 16e
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. ADSL
  3. Mobilni internet
  4. Wireless provajder
Mozda, je rano, mozda nije, ali neka.....da pocnemo da diskutujemo polako.

Mali S25 Specs:

Ako bude ovako, defitivno preskacem S24 zbog CPU-a i uzimam S25 kad bude izasao.

Jeste tako, evo sad negde vidim, da ce mali S25 da ima 12/256 i 108mp kameru.

Ma gde. Jos nisu optimizovali kako treba s24 seriju. Rano je za ovu temu, sve su ovo nagadjanja.

Exynos 2500 ispada iz igre – svi telefoni Galaxy S25 serije će dobiti Qualcommov najnoviji flagship čip​

Premda su Qualcommovi Snapdragon čipovi u pravilu cjenjeniji zbog njihovih performansi i i učinkovitosti, Exynos 2300 ispod poklopca Galaxy S24 kompakta, pokazao se ništa manje sposobnim.

Povratak lanjskoj strategiji​

Iduće godine, Samsung će se navodno vratiti prošlogodišnjoj strategiji pa Galaxy S24 serija, kao Galaxy S23 serija lani biti u potpunosti opremljena Qualcommovim Snapdragon 8 Gen4 čipom.

Drugim riječima, Galaxy S25, Galaxy S25+ i Galaxy S25 Ultra će neovisno o regiji imati isti pogonski čip.

Plan navodno nije bio takav. Samsung je planirao koristiti i svoj novi Exynos 2500, no problemi u proizvodnji natjerat će ih da se još jednom u potpunosti oslone na Qualcomm.

Ako vako bude, tek S23 menjam kad izadje S25...

Registruj se i ostvari pravo na poklon u vrednosti od 29.000 RSD*
*Pravo na poklon ostvaruje se uz uslov registracije za praćenje Galaxy Unpacked događaja, kupovine uređaja koji su predmet ove promocije i registracije u Samsung Members aplikaciji do 23.8.2024. Preporučena maloprodajna cena. Stvarna vrednost poklona može se razlikovati u zavisnosti od izabranog prodajnog partnera koji samostalno određuje iznos cene. Detalje promocije i pregled prodajnih partnera koji u njoj učestvuju potraži na samsung.rs

"Premda su Qualcommovi Snapdragon čipovi u pravilu cjenjeniji zbog njihovih performansi i i učinkovitosti, Exynos 2300 ispod poklopca Galaxy S24 kompakta, pokazao se ništa manje sposobnim"
Kako bre ništa manje sposoban kad kaska u svemu (negde i poprilično) za snapom?!

S23 je bolji od s24,
S23 ima jaci cpu brzi je. Ima bolju kameru zbog cpu. Exynos u s24 zaostaje za Snapom u S23 i em si na S24 nedostupan

Samsung could adopt MediaTek chips in its next-generation Galaxy S phones. The company is rumored to utilize the new MediaTek Dimensity 9400 SoC in the Galaxy S25 series, which will feature 3nm flagship Cortex-X925 CPU and Immortalis G925 GPU.

Galaxy S25 series’ rumored MediaTek Dimensity 9400 will have Arm’s all-new 3nm flagship Cortex-X925 CPU and Immortalis G925 GPU. While Samsung’s decision to adopt the MediaTek chip is uncertain, the Dimensity chip is confirmed to have upgraded CPU and GPU.
Compared to Exynos, Samsung consumers would happily use MediaTek Galaxy S25. The chipset is doing a better job on the Galaxy S24 series but consumers still prefer avoiding it. Notably, MediaTek chips adopt TSMC foundry, which is considerably better than Samsung.

Poslednja izmena:
S23 je bolji od s24,
S23 ima jaci cpu brzi je. Ima bolju kameru zbog cpu. Exynos u s24 zaostaje za Snapom u S23 i em si na S24 nedostupan
Bukvalno sam i ja ovako gledao kada sam uzimao telefon na početku ljeta (trebao mi je što manji telefon).
S23 je dolazio sa SD i bolji je osim dizajna u svemu od S24 Exynos.

Sad je proculera informacija na Tvitter, da bi S25 Ultra, mogao da izgleda kao Note7

"Galaxy S25 Ultra is as round as Galaxy Note7, and I like this change."

Ice Universe sad najavljuje potpuno drugačiji dizajn Galaxy S25 Ultra perjanice, koju očekujemo u siječnju iduće godine. Prema njegovim, saznanjima, Galaxy S25 Ultra će biti zaobljeniji, navodno jako nalik na Galaxy Note7.

Ja sam jedva dočekao ravni ekran, gde sad da ga ukinu :). Ako ništa ovakav dizajn s24u izdvaja od mora zaobljenih klonova.

Hm? Ako se dobro secam slicna prica je bila i za s24 seriju. Kao vlasnik upravo plus modela ovaj potencijalni potez mi se ne svidja...

Tako je, ista priča je bila za s24 da nema s24+ . Ova priča ne pije vodu barem meni, jer mi je mali s24 ipak premali, a ultra glomazna. U suštini ako to urade verovatno ce bazni s25 da podignu na 6.4 incha ili 6.5. Mada mislim da ovoga nema ništa ipak.

Kao sto iphone ima "obican" pro i veci pro max nista ne bi bilo cudno kad bi i samsung to uradio, samo bi ostao problem ime tel, mozda bi menjali.
Edit: kad bi se to desilo bilo bi odlicno, ali da i manji model ima iste funkcije kao i ultra, ali bez s pen podrske i 10x optickog zuma npr.

Screenshot-20240706-195219-X.png

Pa verovatno će pratiti Google i Apple.
S25, s25 pro, s25 pro XL (Max) I s25 Note. Ili nešto slično tome. Ali gotovo sigurno ide copy paste

Fali jos plus i ultra i eto 6 modela. 😛😅
Ne verujem da ce da vrate Note liniju.
Pravi potez bi bio da kopiraju google i apple. Nebitno je kako ce da se zove, samo da ostanu iste specifikacije kao i veci model.

Ne verujem da će kod samsunga ikada manji model biti istih specifikacija kao veći. Realno, potencijano tržište manjih telefona nije toliko profitabilno.
Ako je ovo u tekstu tačno radi se samo o promeni naziva, a sve ostalo ostaje isto

Nazad
Vrh Dno