Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Što se tiče prvih utisaka za oneui 7, očekivao sam veću razliku u vizuelnim promena, ima ih al opet mi nije velika razlika, animacije ikone i to je to manje više.
Od widgeta sam očekivao malo više, čak mi deluju malo nedovršeno. Imao sam stack widget na celoj širini ekrana sa listom iz remindera i prognozom koju sad ne mogu da dodam jer ne može da se postavi na tu veličinu na kojoj je remindera widget.
Gesture za paljenje geminija iz ugla ekrana više ne vidim, bio mi je koristan.
Zar nije appdrawer trebao da se lista vertikalno, i dalje ide horizontalno?
U good locku ima novina, vizualne modifikacije, podešavanje animacija, al meni najkorisnije rutine+ za dodavanje funkcija bilo kom tasteru.
Na ovom videu će te sigurno naći nešto korisno

Ima tu još izmena, za početak mi je ok, videćemo dalje.

За вертикално листање у App Drawer-у, кликни на три тачкице у пољу за претрагу (кад отвориш АД), иди на Sort, и изабери да иде по абецедном редоследу. Тада се листа вертикално.

Stigla zakrpa , ali Google Play nema ažuriranja i dalje na februarskom.

Screenshot_20250424_081508_Software update.jpg

Stigla zakrpa , ali Google Play nema ažuriranja i dalje na februarskom.

Pogledajte prilog 489337
Svima je od Feb. Samo kada je ispravka stigla videcemo kakva je bat. Realno ovaj One UI .7 je degradacija 6.1. Kao da mi ne lici na Samsung OS. Ovaj jajasti fazon os-a mi deluje katastrofa. Sve nesto zaobljeno. Ova okrugla ikonica za bateriju je po mnie najgora.

Kod mene je update oko 294 mb,ja sam jedino primjetio vece praznjenje baterije,ne znam dal su ovom ispravkom to rijesili.

Prilozi

• Screenshot_20250424_094942_Software update.jpg
    Screenshot_20250424_094942_Software update.jpg
    98.2 KB · Pregleda: 55
INstalirao sam i zkrpu pa cemo da vidmo bolje li je.

HR, sto bi to radio?
Šta znam, svi kao nešto rade HR zbog novog sistema.
Na temi za.S23+ ljudi iskukaše na trajanje baterije da im je postala očaj živi, ni HR ne pomaže. Svi se nadaju nekom ažuriranju da se to sredi. A meni za sada 24+ baš taman što se baterije tiče.
Evo ja sada proverih i atigao UI7, al dal je moguće da je 5gb veličine, jel i vama bilo ovako?

Prilozi

• SmartSelect_20250424_133058_Software update.jpg
    SmartSelect_20250424_133058_Software update.jpg
    120.2 KB · Pregleda: 37
  • SmartSelect_20250424_133123_Software update.jpg
    SmartSelect_20250424_133123_Software update.jpg
    182.4 KB · Pregleda: 70
Na S25U je stigao april za google play, vrv ce za koji dan i na S24 seriju

Još je rano ali baterija obećava, sa mojim korišćenjem ostaje mi više na kraju dana.
Screenshot_20250424_184758_Device care.jpg

Nakon jučerašnjeg update-a baterija je kao i ranije, ponovo ok. Na sedmici je bila užas, tako da su sredili.

Kolega isto kao ja dobio S24+, 512 gb ali vidim da mu nije svejedno i da hteo S24 Ultru jer je kompleksaš a volim ga kao brata, hahaha. 😁 On bi radije koristio iPhone 11 nego prejak Samsung ili Xiaomi.
Svi znamo makar 5 takvih likova u životu.
Pa me zamolio da Vas pitam koliko bi morao da doplati za S24 Ultru i je l ima u BG radnji koji uopšte tade to.
S24 plus je znači samo upaljen i to je to, nov novcat.

P.S. Ja nemem živaca da ga ubeđujem da imamo strašan Android telefon. Kapiram da bi mi odsekao onu stvar da sam izabrao Xiaomi 15. 😂🤣

Moji prvi utisci o UI7 su da je sav vizuelno blink blink. Ne mogu da svarim ikonu za bateriju jajastog oblika i da imam tri opcije povlačenja na dole tipa levi ugao, desni ugao i sredina za kontrolni panel, notifikacije itd.
To moram pod hitno da isključim.
Ubacili su brdo stavri za kostumizaciju ikonica, početnog ekrana, zaključanog ekrana itd, pogotovo preko Good Locka.
Dakle, vizuelno ko voli da se igra, ovo je za njega top.
Vidim da se najviše radilo na AI i Gemini pomoćniku.
Gemini sam malo probao tipa pošalji poruku, dodaj belešku, nađi na mapi itd i radi korektno mada nisam stigao da se previše igram. Imam celu noć pred sobom 😂.
AIatem.je brz kao što mi je i bio pre instalacije, tu ne vidim neku promenu

Još da ispratim bateriju

Šta znam, svi kao nešto rade HR zbog novog sistema.
Na temi za.S23+ ljudi iskukaše na trajanje baterije da im je postala očaj živi, ni HR ne pomaže. Svi se nadaju nekom ažuriranju da se to sredi. A meni za sada 24+ baš taman što se baterije tiče.
Evo ja sada proverih i atigao UI7, al dal je moguće da je 5gb veličine, jel i vama bilo ovako
Nema svrhe HR, svi ocekuju da ce time dobiti nesto bolje. To je nakada bilo neohodno sad nema nikakve svrhe.
Cudno meni je batreija nakoh zakrpe za UI7 odlicna. Doduse ja ne visim na drustvenim mrezama.

Ma ja u prinicpu nikad ne radim HR . Elem, ja za sad nemam problem sa baterijom, ispratiću malo bolje ovih dana, ali deluje mi skroz ok

Da li moze neko da mi kaze koje su razlike u ova tri modela. Sta znaci ovo FE, FE Enterprise i ovo DS? Za mene kao prosecnog korisnika ima li neke razlike koji telefon uzimam? Hvala.
Samsung GALAXY S24 FE S721B 8/128GB

Samsung GALAXY S24 FE Enterprise 5G S721B 8/128GB

Samsung GALAXY S24 5G S921B DS 128GB

Sto se tice povlacenja na dole za notifikacije, moze da se podesi da bude po starom, odjednom da sve otvara. Ja imam i s25+ i ta % bat me uzasno nervira. Moze se staviti kao vidget na ekranu posebno ali je i to sitno. Moze i info za bat da ide ispod sata na zakljucanom ekranu...

Poslednja izmena:
Da li moze neko da mi kaze koje su razlike u ova tri modela. Sta znaci ovo FE, FE Enterprise i ovo DS? Za mene kao prosecnog korisnika ima li neke razlike koji telefon uzimam? Hvala.
Samsung GALAXY S24 FE S721B 8/128GB

Samsung GALAXY S24 FE Enterprise 5G S721B 8/128GB

Samsung GALAXY S24 5G S921B DS 128GB
FE ti je Fan Edition, DS ti je Dual Sim, Enterprise nemam pojma sta oznacava ali nista preterano bitno.

Za sve ostalo imas GSM Arenu, lepo uporedjeno pa gledaj natenane

Danas sam ga urnisao, s24+, igrao se sa podešavanjima, društvene mreze nonstop, lokacija stalno uključena, sat ipo mobile legends

Prilozi

• AISelect_20250425_212244_Device care.jpg
    AISelect_20250425_212244_Device care.jpg
    97.5 KB · Pregleda: 51
s24 plus , odradio update - nista nije eksplodiralo :) indikator baterije zaokruzeni je katastrofa. Shajomi varijanta sa notifikacijama/settings itd nervira ali moze da se iskljuci. Napunjena baterija na 100% pa javljam utiske posle par dana ... Za sad sve lepo radi - ako ikog zanima - Nova launcher fercera kao sat bez greske.

Nazad
Vrh Dno