Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Da, no na jabuci je to totalno nesto drugo. Ni 1/10 od onoga sto je na Androidu
Naravno, to sam i rekao.
Na iPhone skoro svi (i ja) SwiftKey koji je odličan.
Naravno, ljudi koriste i onaj užas od fabričke Apple iPhone tastature ali to su velika većina (ne svi) ljudi kojima je bitno da se vidi Jabuka i ringle. 😆😆

Dva dana je možda malo ali hajde prvi utisci.
S24 Plus, 512 gb je zmaj, prava aždaja.
Možda je čak za nijansu i brži od mog 13 Pro Max.
Ekran je savršenstvo, ne mogu ga porediti sa ajfonom jer je 13 Pro Max značajno stariji i ne bi bilo fer poređenje.
Uživanje je surfovanje na netu, zvučnici prejaki.
Sve izuzetno brzo. Kamera odlična ali nekako mi više odgovara ajfonova, iskren da budem.
S24 Plus je zaista odličan, odličan telefon.
Pa kako sad to, zar stručnjaci ovde ne napljuvaše taj Exy?
Za 6 meseci, ni jedan bug, radi perfektno, a da ga maltretiram, maltretiram ga.

Nisam ja u Android svetu, iPhone mi je primarni fon, brate.
Čekam u ovo vreme (kad se slegne prašina) 17 Pro Max, Bože zdravlja.
Ovo mi je sekundarni fon, poklon od firme.
Exynos kida, brzina rame uz rame sa iPhone.
Dobro, možda je za nijansu brži od Jabuke.
Imao sam dve godine LG V20 i 4 god moj najdraži Xiaomi Mi Max 3.
Maloooo je falilo da uzmem Xiaomi 15.
Ali nikad nisam imao Samsung fon (interesantno da Ultru nisam hteo da izaberem, ni sam ne znam zašto...) tako da S24+ je bio moj izbor.
Obzirom da ima 512 GB (realno, neću ni pola popuniti sve i da želim) i da ne volim da menjam telefone a i dual sim je, lagano vidim kako ovaj fon imam sa sobom sigurno 4 godina, Bože zdravlja.
I ponoviću opet, EKRAN NA S24+ JE SAVRŠENSTVO!

Ne znam sta je to toliko savrseno na tom ekranu?
Samsung ekran ne vidiim veliku razliku. Te spec razlike se ni ne vide. Ja se secma kakav je bio ekran na note8/9, koja je razlika u prikazu?

Igrao se sa sestrićem od godinu dana kojeg ne drži mesto (hvala Bogu) i napravili divne slike.
Teška srca priznajem da S24+ ima bolju kameru od iPhone 13 Pro Max.
Nebitno šta meni više odgovara i subjektivnosti na stranu. Šije ga S24+.

Неки кажу да су на С24 испране боје, у поређењу са, рецимо, С22. Али то на С22 су вероватно пренапуцане боје, ја више волим природније боје, увек гасим на мобилном вивид у опцијама.

Sve je to subjektivno sa ispranim bojama.
Bitno je da nešto prija očima.
Privatna stakla ma koliko da su korisna one zatamne mnogo ekran, recimo.
Ne odgovaraju mi iako ga imam na iPhone.
Ekran na S24+ mi je bombona. Kakav je na Ultri nemam pojma.
Cenim da je bolji ali da li je mnogo bolji pa ne bih rekao, ne znam.

Ekrani na + i Ultri su praktično isti ako nema refleksija. Ako ima refleksija od nekog svetla onda ih Ultra baš bolje suzbija. Ima taj mnogo dobar antireflektivni premaz.

Inače se slažem da je izvanredan ekran. Odlično kalibrisan, punih i tačnih boja. Objektivno nema priče da je ispran, samo starim samsungovcima treba detox od radioaktivnih boja. Po tome su bili poznati oduvek bukvalno. Sećam se ono iP 4s i Galaxy S2 kad su bili davno. iP ekran top kalibrisane boje po industrijskim standardima a na S2 svetli sve kao mutogenska džidža. I ko u to gleda godinama, mozak mu se rasšteluje.
Kao ono kad odem kod tetke a ona boje na CRT TV-u odvrnula toliko da se boje na logou televizije izlivaju van linija, a lica ljudi crveno-roza ko da su zaspali ceo dan na suncu. Sad toj tetki profi Sony mastering OLED od 30K evra da iznesem, koji se u holivudu koristi za montažu, rekla bi isprane boje. 😄

Mada ne znam šta ih košta da ostave mogućnost za još jaču saturaciju, jer hardver može sigurno, nije do njega već do štelovanja, pa ko voli neka cepa.

Poslednja izmena:
Ako je verovati glasinama , izgleda da je Samsung naučio nešto iz UI7 fijaska. Od sada će razdvajati izdavanje novog androida od izdavanja novog UI-a, tako da će android 16 izaći na vreme u Q3 ove godine kao ONEUI 8.0 sa minornim promenama ( premijera na preklopnim telefonima ) a u januaru 2026 izlazi ONEUI 8.5 sa S26 serijom i novim fičerima.

@zoreli_ Da evo krenuo one ui7 i kod mene upravo stigao, ovi na redditu nisu normalni, beskonačan broj postova kako je stigao update😄
Не би било лоше ако није тешко да напишеш прве утиске мада колико сам видео на с25 серији нема већих унапређења осим редезијнираног УИ.

Što se tiče prvih utisaka za oneui 7, očekivao sam veću razliku u vizuelnim promena, ima ih al opet mi nije velika razlika, animacije ikone i to je to manje više.
Od widgeta sam očekivao malo više, čak mi deluju malo nedovršeno. Imao sam stack widget na celoj širini ekrana sa listom iz remindera i prognozom koju sad ne mogu da dodam jer ne može da se postavi na tu veličinu na kojoj je remindera widget.
Gesture za paljenje geminija iz ugla ekrana više ne vidim, bio mi je koristan.
Zar nije appdrawer trebao da se lista vertikalno, i dalje ide horizontalno?
U good locku ima novina, vizualne modifikacije, podešavanje animacija, al meni najkorisnije rutine+ za dodavanje funkcija bilo kom tasteru.
Na ovom videu će te sigurno naći nešto korisno

Ima tu još izmena, za početak mi je ok, videćemo dalje.

Nazad
Vrh Dno