Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Zašto nova launcher, kad jedna od bitnih funkcija ne radi, dupli tap za zaključavanje. A na microsoft launcheru dupli tap za zaključavanje radi.

radi savrseno dupli klik za lock / unlock - kao i sve sto je radilo ranije bez greske preneo podesavanja nista nisam morao dirati. A razlog - zasto nova launcher ... jer 10+ godina koristim isti layout sa manjim promenama tipa ikonice itd - na svim telefonima koje sam imao ... export periodicno radim na gdrive podesavanja i bilo koji telefon da koristim - samo importujem ista i to je to nema zezanja oko podesavanja UI-a - plus sto nova iako nije vise u full developmentu - dokle god bude sve sljakalo kako treba - ne planiram da je menjam - lenjost vise nego ista drugo.

Sad sam nešto probao novu, dupli tap radio nekoliko puta onda tražio da mu omogućim neku dozvolu za dupli tap koju nisam mogao da aktiviram. A i dalje nema srpskog jezika. Neka hvala, jezici iz regiona mogu da ubace srpski ne, i obrisao sam app. A i ocena u pley prodavnici i dalje ide na dole, od 4,8 koja je bila pre par godina sada je 4,2.

Ja imam Novu, plaćenu verziju godinama unazad, i od kad sam na Samsungu, nemam potrebu za tim lančerom.

Za UI7 da dodam da sve više koristim Gemini. Ima tu i tamo po neki bag , al ispeglaće se to

Sad ste me podsetili...
Godinama, godinama sam koristio Novu Launcher. Instaliram je juče Novu i odmah se pokajao i vratio na Samsung fabrički.
Da l jer sam na Apple sistemu ili šta već ali pre mi je Nova Launcher = Android.
Samsung fabrički mi baš odgovara.
P.S. Sestrić danas slavio rođendan i prelepe slike napravio i videe.
Oduševljen sam kamerom zaista.
iPhone nisam ni uzeo u ruke iako mi je bio na stolu. 😅
Sve više volim S24+.

Ja imam Novu, plaćenu verziju godinama unazad, i od kad sam na Samsungu, nemam potrebu za tim lančerom.

Za UI7 da dodam da sve više koristim Gemini. Ima tu i tamo po neki bag , al ispeglaće se to
Isto, ranije je na nova lunc. bilo nekih opcija koje fabrički pokretači nisu imali, prošli telefon mi je bio 1+ i sada samsung i od tada više ne koristim nova launcher. Beta verziju su zadnji puta ažurirali prošle godine 14.7.

Takođe Nova launcher već skoro 10 godina na svim telefonima. Nenadmašan lunčer pored koga svi deluju kao beta dečije igračke. Iako nije apdejtovan godinu dana bolje radi na 60Hz nego UI7 na 120Hz na S24U. Samsung jeste otključao gomilu podešenja preko HomeUP modula ali nije još uvek ni blizu mogućnostima Nove , šteta što se polako napušta njen razvoj.

Da li je Gemini nešto drugačiji na one ui7? Probao par puta na 6.1 ali kad npr zadam komandu da pusti sledeci video na yt on ostane otvoren i zaklanja video.

Ti luncheri i sl. su mi uvek bili kao neka budzevina, custom romovi itd. Kakav go da oficjelni ui svakako je bolji od tih nekih resenja.

Sad ste me podsetili...
Godinama, godinama sam koristio Novu Launcher. Instaliram je juče Novu i odmah se pokajao i vratio na Samsung fabrički.
Da l jer sam na Apple sistemu ili šta već ali pre mi je Nova Launcher = Android.
Samsung fabrički mi baš odgovara.
P.S. Sestrić danas slavio rođendan i prelepe slike napravio i videe.
Oduševljen sam kamerom zaista.
iPhone nisam ni uzeo u ruke iako mi je bio na stolu. 😅
Sve više volim S24+.
slike u zatvorenom ili na otvorenom? ja imam s24, i slike u zatvorenom, blagi uzas (ok nije uzas, ali jako lose), ne verujem da s24plus ima bolju kameru.

^ pa dizajnerima dosadile one ravne pa dodali obline (da ne žulja) ...

Samsungov UI nikad nije bio nešto naročito ( bar meni ) , od izleda preko animacija. Sad su konačno krenuli da ga sređuju , ali ono - korak napred nazad dva.

Drugačije je.
Nije kako bih voljeo, ali nije ni očaj.

Baterija na classic S24 ONEUI7, može jedan dan ili 4 sata SOT.

Not great, not terrible.

Meni se na UI7 svlđaju neke stavari i rešenja a neke ne mogu da svarim.
Svakako, najviše sam se tripovao da ne degradiraju bateriju. Za sad je sve ok što se toga tiče.
Jedan normalan dan korišćenja, s24+

Prilozi

• AISelect_20250428_113426_Device care.jpg
    AISelect_20250428_113426_Device care.jpg
    95.3 KB · Pregleda: 40
  • AISelect_20250428_113444_Device care.jpg
    AISelect_20250428_113444_Device care.jpg
    81.3 KB · Pregleda: 42
Uporedo koristim i iOs i sad S24+.
iOS, voleli ga ili ne, jeste savršen u svojoj jednostavnosti ali da budem iskren Samsungov sistem liči na Appleov.
Kako je bilo pre to već ne znam ali da liči - liči.

Личи Оне УИ 7, шестица и оне пре ње нису биле ни налик. Али ми се свиђа 7-ица, баш је супер.

Staviš Lancher neki i završiš 80% posla.
Makar je to lakši dio posla.

Pozdrav,

Ja još nisam dobio ništa S24 Ultra,trenutna verzija S928BXXS2AXD5 (MAY 01, 2024) zna li neko do čega je?

Nazad
Vrh Dno