Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Zagrevanje telefona, pogotovo ako se brzo ugreje kod opterećenja je dobar znak da je hlađenje čipseta efikasno odrađeno pa iznosi toplotu napolje. Šta vredi što je neki random plastikaner hladan spolja kad je unutra kao furuna na 90 C.
Što se tiče snap/exynos sage , samsung nam prodaje benzinca i dizela po istoj ceni kolko god zatvarali oči na tu činjenicu.

Jedno pitanje za sve, da li vam radi adaptive battery protection i posle koliko vremena je telefon naucio onaj usage patterns da koristi maximum protection dok se spava a basic kad se probudi?

Posto meni evo nedelju ipo dana kasnije idalje svaki put puni do 100 i onda kad se probudim vidim da je tel na 99 ili na 98 i jako brzo opadaju procenti do nekog 95. podeoka a posle sve normalno

Zdravo,
Kupio sam s24 ultra, ali ne i adapter za punjenje; imam 33w punjac od prethodnog xiaomi-a. Da li postoji neka smetnja da ga koristim i na dalje?
Jel ti prikazuje ono fast charging dok se puni i jel ti onaj krug zelen ili plav ?Ako je fast charging onda bez problema možeš nastaviti sa tim .Ja koristim od pixela ,30w kolko znam da je ,i zelen krug ,fast charging 2.0 ,tako da se nisam cimao dalje da uzmem orig 45w od samsunga .

Drugo u vezi ovog pitanja za adaptive punjenje ..ni meni jos nije naučio kad spavam ,kad ne ,izgleda .. Mada ema ni nedelju dana od kako sam uključio tu opciju .Baterija za sada ne opada brzo, traje odlično.

Prilozi

• Screenshot_20241016_221543_Device care.jpg
    Screenshot_20241016_221543_Device care.jpg
    52.4 KB · Pregleda: 127
Ne sećam se baš sto posto ali mislim da je u roku od dve nedelje naučio. Sad uvek noću ide sporo do 80 pa tek pred buđenje nafiluje do 100.

Ja inače sve Xiaomi punjače imam u kući i uvek piše na S24+ da je fast charging i da će se napuniti od 15% za oko 1h40. To je po meni sporo pogotovo što dolazim sa Xiaomija gde se telefoni pune za 20 min. Sa druge strane, ne cimam se jer uvek drži ceo dan bez muke (po dva često kod mene) pa ne dolazim u situaciju da je brzina bitna.

Inače, ne znam jel sam ja lud ili šta ali zakleo bih se da telefon radi lepše i glatkije sada nego kad je kupljen pre dva meseca. Evo konkretno primer - često je postojao mikro štuc kad prelazim sa home screen na Discovery, a već neko vreme se to više ne dešava.

Ne sećam se baš sto posto ali mislim da je u roku od dve nedelje naučio. Sad uvek noću ide sporo do 80 pa tek pred buđenje nafiluje do 100.

Ja inače sve Xiaomi punjače imam u kući i uvek piše na S24+ da je fast charging i da će se napuniti od 15% za oko 1h40. To je po meni sporo pogotovo što dolazim sa Xiaomija gde se telefoni pune za 20 min. Sa druge strane, ne cimam se jer uvek drži ceo dan bez muke (po dva često kod mene) pa ne dolazim u situaciju da je brzina bitna.

Inače, ne znam jel sam ja lud ili šta ali zakleo bih se da telefon radi lepše i glatkije sada nego kad je kupljen pre dva meseca. Evo konkretno primer - često je postojao mikro štuc kad prelazim sa home screen na Discovery, a već neko vreme se to više ne dešava.
15w punjenje je to napomenuh ranije.Jedino xiaomi 65w puni s24u do kraja brzinom kojom treba 33w i 120w od xiaomi pune sa 15w ogranicenom brzinom licno testirano imam i te punjace kod sebe

Jedno pitanje za sve, da li vam radi adaptive battery protection i posle koliko vremena je telefon naucio onaj usage patterns da koristi maximum protection dok se spava a basic kad se probudi?

Posto meni evo nedelju ipo dana kasnije idalje svaki put puni do 100 i onda kad se probudim vidim da je tel na 99 ili na 98 i jako brzo opadaju procenti do nekog 95. podeoka a posle sve normalno
Ne radi kako treba, pogotovo u poređenju sa ajfonom. Budim se u isto vreme, samo je jednom napunio bateriju do 100%, uglavnom napuni do 94-5.

Otvorili ste se 1000€ za telefon pa bio bi red da kupite i punjač od 45w samsungov, kako dolikuje ;)
Imam onaj od 25w, imam Magsafe, imam i od xiaomi 12 onaj 65w, ipak sam uzeo i od 45w sasmungov. Čini mi se da mu treba sat i deset minuta do pune baterije. Naravno, sporo u odnosu na xiaomi kako se punio, upola kraće vreme, al opet sam.zadovoljan i sa ovim, sve je bolje nego 25w.
U svakodnevnom korišćenju nemqm potrebe preko dana da dopunjujem telefon i uglavnom punim noću, tako da je skoro i nebitno koji je punjač, al par puta sam prešao sa baterijom u drugi dan i stavljao da sendopuni, realno, od 30% do 90% mislim da mu treba max pola sata i opet miran ceo dan.
Baš ću da istestiram u minut pa javljam.

evo primjera sa tri linije vidljive u mracnoj sobi sa smanjenim osvetljenjem na sivoj ka plavkastoj pozadini...za ono zrna sto se vide po meni je donekle prihvatljivo ali ovo nikako....vidim tonu je ovakvih problema po netu...ima li neko od vas ovo?
Pogledajte prilog 455231
Haha, jos to nisu resili, kakav crni eu quality control… Ja sam u DE i jos u preorderu sam narucio telefon, bila je ozbilljna pljuvacina na forumu od strane mene i jos nekih ljudi koji su se bunili umalo ban nismo popili jer pljujemo svevisnji samsung… Ovo je stvarno bruka da jos nisu resili i da to niko ne vidi i o tome ne sme javno da prica u testovima…

Isteklo mi vreme za edit.
Od 32% do 74% za tqčno 20 minuta sa samsungovim 45w punjačem.

Haha, jos to nisu resili, kakav crni eu quality control… Ja sam u DE i jos u preorderu sam narucio telefon, bila je ozbilljna pljuvacina na forumu od strane mene i jos nekih ljudi koji su se bunili umalo ban nismo popili jer pljujemo svevisnji samsung… Ovo je stvarno bruka da jos nisu resili i da to niko ne vidi i o tome ne sme javno da prica u testovima…
pa da, nisu i ne mogu da rijese osim sa sledecom serijom… svakako prodao sam tel pod garancijom s tom manom jer bas bode oci.

Jel samo Ultre imaju taj problem ili svi 24.
Isteklo mi vreme za edit.
Od 32% do 74% za tqčno 20 minuta sa samsungovim 45w punjačem.
Zašto je kabl od tog 45w onako gadan i jedva da se savije normalno, sve se lomi nešto imam osećaj kao da sam uzeo neki za 1$.

Da li se neko prijavio na promociju od 11.10 pa na vamo, da li je dobrio potvrdni mail da je uspesna registracija. Ne onaj prvi mail da ce da provere podatke.

Jel samo Ultre imaju taj problem ili svi 24.

Zašto je kabl od tog 45w onako gadan i jedva da se savije normalno, sve se lomi nešto imam osećaj kao da sam uzeo neki za 1$.
Nemam pojma o čemu pišeš. Debeli crni kabl i savija se kao i svi koje imam, sasvim normalno.
Evo GIF

Prilozi

• XiaoYing_Video_17291715651921729171567.gif
    XiaoYing_Video_17291715651921729171567.gif
    4.5 MB · Pregleda: 105
Ни ја нисам задовољан квалитетом оног што су давали на поклон уз пуњач од 65W. Већ ми је на једној страни искривљен, питање времена кад ће пући. Јесте да ми је такав положај пуњача када се пуни током ноћи, али је кабл тежак крш.

vide li se linije mnogo? po danu ili samo na niskom osvetljenju?

Vide se uvece kad skroz smanjis osvetljenje i to samo ako zelis da primetis, da bas pogledas (negde se vidi malo vise, negde skroz malo).
Ja bi na tvom mestu cekao novu s seriju.

Ja prvo od njega ne bih ni kupovao a ti kako želiš. Ako se tako ponaša kao sitna duša na početku dok još nije prodao kako li bi tek bilo ali ti ne daj Bože zatreba ostvarenje zamene uređaja kroz garanciju...
Ja kao prvo nikada ne bih uzeo tel od likova sa kp.
Vide se uvece kad skroz smanjis osvetljenje i to samo ako zelis da primetis, da bas pogledas (negde se vidi malo vise, negde skroz malo).
Ja bi na tvom mestu cekao novu s seriju.
A ćim ti stavljaš tuđe auto na prof sliku nije tebi verovati. Daj dokaze za to što pričaš
vide li se linije mnogo? po danu ili samo na niskom osvetljenju?
Daj dokaz za to ? 18 % Svetske populacije kupilo je ovaj tel. A ti pričas priče bez ikakbog dokaza i zbznjuješ ljude.
Ни ја нисам задовољан квалитетом оног што су давали на поклон уз пуњач од 65W. Већ ми је на једној страни искривљен, питање времена кад ће пући. Јесте да ми је такав положај пуњача када се пуни током ноћи, али је кабл тежак крш.
A šta će ti punjač od 65 w leba ti ? A što se tiče kabla,nije to istina Samsung baš ima dobra kabla izdrzljiva dugačka.
Meni je samo ultra bila interesantna tako da sam samo nju testirao i gledao, ali sam pogledao do sada 10+ modela i svi su imali isti problem, neki vise, neki manje…
Koji su imali ? Dajte slike sa dokazima

Poslednja izmena:
Ipak uzeh Ultru, dobra akcija sa tabletom, slušalicama i nekom fitnes narukvicom (pa cu vidjeti da je zamijenim za neki normalan sat...

Na prvu odličan, vidjecemo...
Kako si zadovoljan sa tel? Da li se vide famozne linije i fleke o kojima "stručnjaci sa neta " pričaju.

ma kasno. vec sam ga porucio, ne mogu bez samsunga a vec sam imao problema sa ultrama, koja je najbolja folija za ekran da ne narusava onaj premaz njihov, jel se linije vide i na kasnije proizvedenim modelima?
Ja bi na tvom mestu cekao novu s seriju

Čime se vi ljudi opterećujete. Dva dana sam čačkao koleginu Ultru. ne znam o kakvim linijama vi pričate. Totalno bezazleno. Ekran je savršen.
Ko vidi te linije i želi da ih vidi, teško će biti sa bilo kojim telefonom zadovoljan. Ja ne znam o kakvim linijama je reč. Gledao sam i na sivoj, beloj, crnoj, žutoj pozadini. Ništa video nisam.

Ni ja ne mogu da nastelujem tako da bih ih video .Ne znam jel od telefona do telefona ,al cim moramo da se trudimo (I opet ne uspevamo) da ih vidimo ,onda to nije ni vrijedno pomena ,a pogotovu da odbije nekog od kupovine . A ja sam daleko od fana samsunga ,ovo mi je drugi samsung u životu :) ,na kom najverovatnije ni neću ostat dugo .I kad se to desi ,razlog neće biti nikakvi problemi slične vrste ,već moji visegodisnji nagoni prema nekim drugim proizvođačima :) .

Čime se vi ljudi opterećujete. Dva dana sam čačkao koleginu Ultru. ne znam o kakvim linijama vi pričate. Totalno bezazleno. Ekran je savršen.
Ko vidi te linije i želi da ih vidi, teško će biti sa bilo kojim telefonom zadovoljan. Ja ne znam o kakvim linijama je reč. Gledao sam i na sivoj, beloj, crnoj, žutoj pozadini. Ništa video nisam.
Зато што ниси погледао на одређеној нијанси сиве, са погашеним светлима, у 3 ујутру, са осветљењем на 1%,е тад се види..
Ja kao prvo nikada ne bih uzeo tel od likova sa kp.

A ćim ti stavljaš tuđe auto na prof sliku nije tebi verovati. Daj dokaze za to što pričaš

Daj dokaz za to ? 18 % Svetske populacije kupilo je ovaj tel. A ti pričas priče bez ikakbog dokaza i zbznjuješ ljude.

A šta će ti punjač od 65 w leba ti ? A što se tiče kabla,nije to istina Samsung baš ima dobra kabla izdrzljiva dugačka.

Koji su imali ? Dajte slike sa dokazima
Пуњач од 65w се добијао као поклон и има 3 излаза па може да пуни слушалице, сат, телефон у исто време, надам се да је сад јасно.

^ Gasiću svetla u 3 ujutru,spuštaću osvetljenje na 1%>. Staviću umesto ljubičaste,sivu boju. Pa zar misliš da sam toliko dokon u životu?
Imam porodicu,želim da mi telefon radi kao doxa,sa fluidnim sistemom i da sve to softver podrži,a One UI je jedan od najboljih na Android sistemu. Još ću da se zanimam oko toga

ma ne vide se linije u 95 posto vremena korisecenja telefona, ali obratite paznju na toz screen banding. Boje se mnogo razlivaju, slika se raspada, na svim samsung tel prije toga je bila savrsena. Pojavljuju se talasi boja i bas je bzv za “najbolji display ikada”.
p.s. Pricam za gledanje video sadrzaja

Samo bi bilo lepo da se navede koji je model u pitanju kad se iznose kritike.
Ja ne vidim to razlivanje i raspadanje boja na S24+ ili ne znam da ih vidim.

PS
Evo samo jedan SS za kolegu koji se opekao na Exy čip , čisto iz prve ruke da vidi autonomiju baterije pri nekom svakodnevnom korišćenju. Dobar SoTa je bio na 4g. I skoro sve vreme BT slušalice povezane.

Prilozi

• Screenshot_20241018_104708_Device care.jpg
    Screenshot_20241018_104708_Device care.jpg
    63.1 KB · Pregleda: 51
Za ultru kazem, obicni s 24 kazu nema problem dok 24 plus i ultra imaju sa 1440p ekranima.

Nazad
Vrh Dno