Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Ne znam, ja ništa video nisam. Telefon je predobar i ekran prelep. Boje, video, sve... I da ne bude zabune, ne koristim Samsung, već iPhone, ali ono što je dobro treba pohvaliti.
Samsung galaxy S24 Ultra je telefončina u Android svetu i sigurno najkompletniji uređaj.
ma ne vide se linije u 95 posto vremena korisecenja telefona, ali obratite paznju na toz screen banding. Boje se mnogo razlivaju, slika se raspada, na svim samsung tel prije toga je bila savrsena. Pojavljuju se talasi boja i bas je bzv za “najbolji display ikada”.
p.s. Pricam za gledanje video sadrzaja
''Toz screen banding'', znaš li ti uopšte koliko ljudi uopšte zna šta je to, i da li ima potrebu da zna šta je to... Ja sam gledao gomilu video klipova, i opet ću ponoviti, osećaj neverovatan, a pritom ne koristim neku kantu od telefona, već iPhone 13 pro max, tako da mogu da uporedim, iz ugla običnog korisnika, koji ako može da uzme S24 ultra telefon, ima da se nauživa. To su totalno nebitne stvari za 99% korisnika, dok za fanatike koji traže dlaku u jajetu, nijedan telefon nikada neće biti u potpunosti dobar!

Poslednja izmena:
ma kasno. vec sam ga porucio, ne mogu bez samsunga a vec sam imao problema sa ultrama, koja je najbolja folija za ekran da ne narusava onaj premaz njihov, jel se linije vide i na kasnije proizvedenim modelima?
Opusteno. Znam, secam se, posto si iz NP. Pogledaj kod Ada sta ima, ako ne bude imao imas posebnu foliju za taj premaz, trebalo bi da ima u a1, yettelu ili gigatronu. Linije i problemi su bili u prvim serijama, nema potrebe da se opterecujes s tim.

Ne znam, ja ništa video nisam. Telefon je predobar i ekran prelep. Boje, video, sve... I da ne bude zabune, ne koristim Samsung, već iPhone, ali ono što je dobro treba pohvaliti.
Samsung galaxy S24 Ultra je telefončina u Android svetu i sigurno najkompletniji uređaj.

''Toz screen banding'', znaš li ti uopšte koliko ljudi uopšte zna šta je to, i da li ima potrebu da zna šta je to... Ja sam gledao gomilu video klipova, i opet ću ponoviti, osećaj neverovatan, a pritom ne koristim neku kantu od telefona, već iPhone 13 pro max, tako da mogu da uporedim, iz ugla običnog korisnika, koji ako može da uzme S24 ultra telefon, ima da se nauživa. To su totalno nebitne stvari za 99% korisnika, dok za fanatike koji traže dlaku u jajetu, nijedan telefon nikada neće biti u potpunosti dobar!
screen banding je ozbiljna stvar i mana uredjaja od 1000e i ne moze biti drugacije. ne moze biti najbolji display u klasi zbog nekog premaza protiv refleksije a ispod toga ruglo.

Interesuje me kakve ste to linije vide na ekranu, šta se to vidi na ekranu na telefonu 'premium'..

Kako si zadovoljan sa tel? Da li se vide famozne linije i fleke o kojima "stručnjaci sa neta " pričaju.
Ne znam na kakve linije misliš, ali što se tiče telefona s obzirom da nisam Samsung dugo koristitio, odličan. Sve je onako kako treba da bude, iskreno ne tražim mu mane, jer vidim da ima ljudi što se samo time bave... ekran odličan, fluidan i to je to...

Kameru nisam još testirao, ali kapiram da će biti odlična. Više me zanima video snimak, ali to ćemo vidjeti. Još sam u fazi optimizacije aplikacija sa starog telefona i da podesim telefon da je sve na svom mjestu (kako meni odgovara).

Nego, ima li ko kakvih iskustava sa ovim charging stations gdje mogu da se pune telefon, sat i slušalice u isti vrijeme? Vidim na aliju da su povoljni, a praktični..

screen banding je ozbiljna stvar i mana uredjaja od 1000e i ne moze biti drugacije. ne moze biti najbolji display u klasi zbog nekog premaza protiv refleksije a ispod toga ruglo.
Screen banding na S24U, zajedno sa grain-om, je najveca bruka „Sljamsunga“ jos od samozapaljivog Note 7… A to sto vi pricate da 99% ljudi nece da primeti, mozda i nece, ali ovde, ja se nadam, da i dalje ima pismenih ljudi i tehnicki potkovanih kojima je ovo neprihvatljivo… Zalosno je da Samsung prodaje ekrane Apple-u koji su kalibrisani skoro pa savrseno, a u svojim flagshipovima uvaljuje ovo…

Ne znam na kakve linije misliš, ali što se tiče telefona s obzirom da nisam Samsung dugo koristitio, odličan. Sve je onako kako treba da bude, iskreno ne tražim mu mane, jer vidim da ima ljudi što se samo time bave... ekran odličan, fluidan i to je to...

Kameru nisam još testirao, ali kapiram da će biti odlična. Više me zanima video snimak, ali to ćemo vidjeti. Još sam u fazi optimizacije aplikacija sa starog telefona i da podesim telefon da je sve na svom mjestu (kako meni odgovara).

Nego, ima li ko kakvih iskustava sa ovim charging stations gdje mogu da se pune telefon, sat i slušalice u isti vrijeme? Vidim na aliju da su povoljni, a praktični..

Video snimak najbolji ikada na samsungu ako mene pitas 😀Pusti ove gluposti sa linijama sto pisu i slicne stvari.Tel je babaroga u svakom smislu.

ako hoces da ti je samsung dobar samo ga ne uporedjuj sa drugim telefonima i uzivaces u njemu, a za sve koji zele da ga kupe i neodlucni su, nikako ga ne kupujte, ovo je bruka da se ovako igraju sa svojim najjacim telefonom.

Ja sam jako zadovoljan telefonom. 1200h rada bez ijednog baga i restarta. Prosto neverovatno za jedan Samsung da ovako dobro radi. Zato ga nikad više neću ažurirati. 🤣🤣

Primeti se taj grain na niskom osvetljenju ali u mraku i ako se zagleda iz blizine. Svakako neprihvatljivo da flagship ima tu boljku. Ali ja je u svakodnevnom radu nisam primetio, sem tada kad sam ga tek kupio i proveravao.

Strpite se jos malo, S25 stize, jede sve sto mu se nadje na putu!

Toliko zadovoljnih korisnika S serije, naravno tehnološki nepismenih , i par naprednih korisnika koji su našli sve mane koje su pročitali na netu da postoje, sve je to OK, al tvrditi da je neki uređaj sra*e je ozbiljna tvrdnja a još ozbiljnije je odvratiti nekog od kupovine uređaja kao i nagovarati nekog za kupovinu. Za tako nešto morate biti baš ozbiljna faca sa opipljivim argumentima.

Evo ja skinuo neki program Display Tester, odradio sve testove, sve super. Ja i ukućani gledamo, oči nam ispadoše da bi videli te crte, pixele, razlivanje boja, očigledno moramo kod oftalmologa. Primera radi, siva je siva u svim uglovima displeya pod svim uglovima gledanja, kao i ostale boje.
Video klipovi 4k odlični, postaviću i SS klipa
Evo paterni koje smo gledali u Svim mogućim osvetljenima od najmanjeg do najvećeg.
S24+

Kome su ovi paterni mutni, pikselkasti, sa crtama, razlivenim bojama, nek se javi

Prilozi

• Screenshot_20241018_150645_Display Tester.jpg
    Screenshot_20241018_150645_Display Tester.jpg
    27.9 KB · Pregleda: 143
  • Screenshot_20241018_150723_Display Tester.jpg
    Screenshot_20241018_150723_Display Tester.jpg
    27.7 KB · Pregleda: 55
  • Screenshot_20241018_150708_Display Tester.jpg
    Screenshot_20241018_150708_Display Tester.jpg
    27.9 KB · Pregleda: 43
  • Screenshot_20241018_150659_Display Tester.jpg
    Screenshot_20241018_150659_Display Tester.jpg
    28.2 KB · Pregleda: 35
  • Screenshot_20241018_150652_Display Tester.jpg
    Screenshot_20241018_150652_Display Tester.jpg
    28.1 KB · Pregleda: 32
  • Screenshot_20241018_150729_Display Tester.jpg
    Screenshot_20241018_150729_Display Tester.jpg
    27.9 KB · Pregleda: 30
  • Screenshot_20241018_150737_Display Tester.jpg
    Screenshot_20241018_150737_Display Tester.jpg
    27.9 KB · Pregleda: 35
  • Screenshot_20241018_150743_Display Tester.jpg
    Screenshot_20241018_150743_Display Tester.jpg
    28 KB · Pregleda: 28
  • Screenshot_20241018_150749_Display Tester.jpg
    Screenshot_20241018_150749_Display Tester.jpg
    28 KB · Pregleda: 53
  • Screenshot_20241018_152335_YouTube.jpg
    Screenshot_20241018_152335_YouTube.jpg
    310.6 KB · Pregleda: 136
Screen banding na S24U, zajedno sa grain-om, je najveca bruka „Sljamsunga“ jos od samozapaljivog Note 7… A to sto vi pricate da 99% ljudi nece da primeti, mozda i nece, ali ovde, ja se nadam, da i dalje ima pismenih ljudi i tehnicki potkovanih kojima je ovo neprihvatljivo… Zalosno je da Samsung prodaje ekrane Apple-u koji su kalibrisani skoro pa savrseno, a u svojim flagshipovima uvaljuj
Ma ne valja…

Toliko zadovoljnih korisnika S serije, naravno tehnološki nepismenih , i par naprednih korisnika koji su našli sve mane koje su pročitali na netu da postoje, sve je to OK, al tvrditi da je neki uređaj sra*e je ozbiljna tvrdnja a još ozbiljnije je odvratiti nekog od kupovine uređaja kao i nagovarati nekog za kupovinu. Za tako nešto morate biti baš ozbiljna faca sa opipljivim argumentima.

Evo ja skinuo neki program Display Tester, odradio sve testove, sve super. Ja i ukućani gledamo, oči nam ispadoše da bi videli te crte, pixele, razlivanje boja, očigledno moramo kod oftalmologa. Primera radi, siva je siva u svim uglovima displeya pod svim uglovima gledanja, kao i ostale boje.
Evo paterni koje smo gledali u Svim mogućim osvetljenima od najmanjeg do najvećeg.
S24+

Kome su ovi paterni mutni, pikselkasti, sa crtama, razlivenim bojama, nek se javi
Ja ne verujem sta citam na „benchmark“ forumu, eh zivote… Prijatelju prvo „problem“ ili mana ekrana je najvise izratena kod S24U, ko tebe dira sa S24+ 😂
Drugo i ono najbitnije ti nama hardware-ski problem ekrana ne mozes screenshotom da posaljes, jedino i mi da ga imamo, ali opet necemo isto da vidimo…
Ovim potezom svaka dublja diskusija nema smisla… Odlican telefon, bruka, bice sigurno telefon godine i svi srecni…

Ja ne verujem sta citam na „benchmark“ forumu, eh zivote… Prijatelju prvo „problem“ ili mana ekrana je najvise izratena kod S24U, ko tebe dira sa S24+ 😂
Drugo i ono najbitnije ti nama hardware-ski problem ekrana ne mozes screenshotom da posaljes, jedino i mi da ga imamo, ali opet necemo isto da vidimo…
Ovim potezom svaka dublja diskusija nema smisla… Odlican telefon, bruka, bice sigurno telefon godine i svi srecni…
imas li s24 ultra trenutno?

pametno
definitivno je nesto do ovog premaza, kad gledas direktno u belu boju, zuta je a kad malo iskosis telefon pobeli 😂
ne mogu da se nacudim ovim samsungovim glupostima sa ultrama 😂🥲

S24+

Sad cu ti ja objasniti. To ti vecinom kukaju ovi sto nemaju ultru veruj mi. Pa onda ubedjuju sebe da je los i sa linijama nekim nesto da bi im lakse bilo😄😄😄😄

Te linije na S24U .... uhhh 😳🙄 da nije trip od wallpaper-a 🤔😁

Prilozi

• Screenshot_20241019_000019_Google.jpg
    Screenshot_20241019_000019_Google.jpg
    109.7 KB · Pregleda: 104
Evo ima i običan S24+ te famozne tri linije. Prvo mi nije uspelo da ih nađem. Koristio sam neke sive, skoro pa uniformne wallpapere - potpuno amaterski, znam. Zato sam se večeras zainatio i na testmyscreen ušao na sivu u fullscreen. Ali, brightness mora da bude skroz na nuli, pa ja da gasim svetlo u sobi da mi se oči priviknu... I konačno! Tri linije su tu!

Jesam ga platio samo 690e ali se sada osećam skroz flagship. 😀

Za ultru kazem, obicni s 24 kazu nema problem dok 24 plus i ultra imaju sa 1440p ekranima.

POšto vidim da voliš da pametuješ, mogao bi da pratiš šta se piše na temi, pa kao što sam citirao, navodi se problem i na S24+, dakle, ne pišem napamet.
To u šta ćeš ti da veruješ ili ne , to je isključivo tvoj lični problem a što se tiče SS ekrana koji sam postavio, to je čisto informativno stavljeno da ONI koji čitaju sa razumevanjem, steknu utisak o čemu pišem i kako sam testirao, na kojim paternima.
To dal će telefon biti ili ne najbolji na svetu, koga boli uvo, od toga pate kompleksaši. Kome se ne sviđa kupi drugi, bolji, pogotovo VI u DE imate popriličan izbor.
Meni je npr veća enigma da neko da 1500€ za jabuku a nema neke osnovne funkcije koje ima android od pre 10 godina, al ne idem po temama o iPhonu i smaram ih o tome i omalovažavam njihov izbor pored , meni, očiglednih nedostataka iOSa.

PS eto meni je baš žao što šljamsung nema izrazit logo na poleđini telefona i maske sa rupom za isti da svi vide koji brend nosim i na tome zavidim jabučarima, čak bi dodao i koji evro više za tako nešto!

PPS ovo je iznad sarkazam

Evo ima i običan S24+ te famozne tri linije. Prvo mi nije uspelo da ih nađem. Koristio sam neke sive, skoro pa uniformne wallpapere - potpuno amaterski, znam. Zato sam se večeras zainatio i na testmyscreen ušao na sivu u fullscreen. Ali, brightness mora da bude skroz na nuli, pa ja da gasim svetlo u sobi da mi se oči priviknu... I konačno! Tri linije su tu!

Jesam ga platio samo 690e ali se sada osećam skroz flagship. 😀
Dobro ih nadje. Mozda ima i moj ali ne trazim i ne vidim - pri normalnom koriscenju. A za wallpaper koristim sto tamniju - crnu sliku.

Posle skoro nedelju dana sa S24 8/256...

Pre svega mislim da su negativne kritike na račun procesora i drugih stvari preterane i prenaduvane na internetu. Kada sam pročitao komentare ispod recenzija Benčmarka na YT mislio sam da je ovo najgori Galaksi ikad napravljen. Posle toga sam zaista bio u dilemi da li kupiti ovaj telefon ili ne. Nisam stručan da ulazim u detalje, ali u toku korišćenja nisam primetio niti jednu manjkavost u radu.

Drugo, mnogo mi se sviđa što je telefon da kažem normalnih dimenzija. Lepo leži u ruci, ne umara šaku, staje u džep. Zaista mi je muka od velikih telefona i mrzim taj trend. Ko hoće telefon ovakve veličine a da spec. ne manjkaju, ovo je prava kupovina. Tu mu dajem najveći plus. Izgleda elegantno i kvalitetno. Vidi se u ruci da je poseban uređaj.

Ovo ostalo... Iskreno da vam kažem,.. Ove-one specifacije, ***** materine, za prosečnog korisnika... Ja ga gledam kao statusni simbol, "evo ovo je najbolje i najskuplje" i to je sve. Baš će ovaj telefon da ti učini život boljim ili da imaš neku korist od njega. Radi isti posao kao i telefon od 200 evra. Naravno da telefon nije nikakav statusni simbol ali eto, kao što je Iphone, neki lifestyle fazon.

Video sam i AI opcije... SAMO PRC, Biće besplatno samo do 2025 posle mora da se plati. Evo ovo je nešto što prezirem i neka svaki telefon stave sebi u zadnjicu. Da ti daš MASNE pare za uređaj i posle da plaćaš dodatne funkcije, pa to je čist bezobrazluk.

Sve u svemu, ako ovaj telefon možete da kupite a da ga bukvalno ne osetite finansijski kao da ste kupili blender, onda okej. Za ostale imam savet, bolje za te pare uložite u ishranu, trening, kupite nove gume za kola, idite na letovanje, bilo šta korisnije. Previše se pažnje posvećuje telefonu, ili bar nečemu što je nekad bio telefon.

Jel ja ovo jedini mislim da od tog famoznog placanja AI funkcija neće biti ništa i da ce sve ostati besplatno ,kao i do sada ? Ne kažem da nemaju nameru, al sva ova najava mi lici na osluskivanje javnosti ,i pošto neće dobro proći, ostat će free kao što i treba da bude ..

Jel ja ovo jedini mislim da od tog famoznog placanja AI funkcija neće biti ništa i da ce sve ostati besplatno ,kao i do sada ? Ne kažem da nemaju nameru, al sva ova najava mi lici na osluskivanje javnosti ,i pošto neće dobro proći, ostat će free kao što i treba da bude ..
Ja bas mislim da jedva cekaju da krenu da „sure“ i Apple i Samsung… Jedino ako kinezi ne krenu u kontra smeru agresivno, pa da ih nateraju da bude dzabaka…

Svako iole ozbiljnije korišćenje programa sa AI se plaća oko 20$ mesečno. Ne znam zašto to ne bi bio i ovde slučaj.

Stvarno misliš da će se kompanije poput Apple i Samsunga odreći profita zbog mišljenja javnosti o naplati bilo čega?

Ako se bude plaćalo , fer je i normalno da omoguće i deinstalaciju sa telefona za ljude koji ovo neće plaćati.

Verovatno će tako i biti - moći će da koriste samo oni koji plate, ono koji ne žele da plate nastaviće da koriste telefon ali bez te opcije.

Telefoni će se i dalje koristiti nesmanjeno plus će ubrati i solidan prihod od onih koji žele da nastave sa korišćenjem te opcije, što bi se reklo - i vuk sit i ovce na broju.

Ne znam su ljudi toliko digli prasinu oko AI,ima par korisnih stvari bez kojih smo realno do sada ziveli a mozemo i ubuduce.😀Nek oni naprave jos bolji telefon a za ovo mi se...😅

Vrh Dno