Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Ne znam sta ce tacno da naplacuju, telefon koristim kao i pre AI. Ne vidim nikakvu promenu. Doduse serija 23 ne 24.... Svakako ako sam platio telefon ovoliko ne planiram da im jos punim dZepove za nesto mi inace ne treba, a cak mi se i ne svidja pravac u kome sve to ide.

Šta uopšte koristite od AI funkcija? Ono sto je korisno ne moze da se koristi zbog jezika, a ostalo je bzv.

Stvarno misliš da će se kompanije poput Apple i Samsunga odreći profita zbog mišljenja javnosti o naplati bilo čega?
Stvarno misliš da ih neće zaboleti ,ako kineske kompanije dignu prodaju svojih telefona na osnovu svojih besplatnih AI funkcija? Misliš da Apple nema ništa sa pokušajem uništavanja huawei -ja ,taman kad ih je prestigao ?Taj eventualni profit sto bi dobili od naplate ,izgubili bi na broj prodatih uređaja, pogotovu bi tu samsung osetio.. Ali videćemo, svakako pričamo jos uvek na prazno ..

AI će tek da se koristi kad krene naplaćivanje,psihologija ljudi je takva da kad nešto košta sigurno je dobro.Kad je besplatno nije interesantno.
Što pomenu neko gore ono što valja beskorisno je jer nije podržan naš jezik.
Na kraju krajeva nije još sređen ni u meniju kako latiničnom tako i ćiriličnom.

Ja tesko da cu im platiti AI, pogotovo sto nema podrsku za srpski. Jedino sto bi mi vise koristio je za simultan prevod na neki jezik, ali posto to ne moze....Probao sam neke funkcije sa slikama ali posto na to i nisam navikao mogu i bez toga - za pare.

Google drive već ima uz klasična 2tb clouda pretplate opciju i 2tb Ai koja je poprilično skuplja.

Stvarno misliš da ih neće zaboleti ,ako kineske kompanije dignu prodaju svojih telefona na osnovu svojih besplatnih AI funkcija? Misliš da Apple nema ništa sa pokušajem uništavanja huawei -ja ,taman kad ih je prestigao ?Taj eventualni profit sto bi dobili od naplate ,izgubili bi na broj prodatih uređaja, pogotovu bi tu samsung osetio.. Ali videćemo, svakako pričamo jos uvek na prazno ..
Mislim da ih neće zaboleli kao što ih nije zabolelo ni kada su izbacili punjače - javnost se malo bunila zbog toga, njih nije bilo briga i kao što vidimo prodaja uopšte nije opala u većoj meri i svi su nastavili da koriste njihove telefone kao i do sada. U međuvremenu su i Kinezi počeli da izbacuju punjače... Isto tako će biti i sa ovim AI za koji će ako počnu sa naplatom veliki broj korisnika istih i zaboraviti da je uopšte postojao i sigurno neće menjati telefon/brend samo zbog toga.

Evo ja sam kupio iPhone 16 PM i kaže mi drugar što si kupio kad nema AI, a on koristi telefon da bi uklonio nešto sa fotke ili napravio sa sketch to image mačku na fotki... Druže ja sam do sada koristio koristio photoshop ili na telefonu retouch program i bez AI.

Verujem da ljudi koji ne znaju će da plaćaju AI za određene funkcije, jer ne znaju da postoje programi za to, a to su novije generacije. Uostalom mi tech entuzijasti koji smo decenijama sa tehnikom i naučili smo sve i svašta da radimo, nama ič ne treba.

Mislim da ih neće zaboleli kao što ih nije zabolelo ni kada su izbacili punjače - javnost se malo bunila zbog toga, njih nije bilo briga i kao što vidimo prodaja uopšte nije opala u većoj meri i svi su nastavili da koriste njihove telefone kao i do sada. U međuvremenu su i Kinezi počeli da izbacuju punjače... Isto tako će biti i sa ovim AI za koji će ako počnu sa naplatom veliki broj korisnika istih i zaboraviti da je uopšte postojao i sigurno neće menjati telefon/brend samo zbog toga.
Istina. Isto ko sto ih nije zabolelo ni kad su izbacili 3.5mm, i sd card slot. Malo bunjenja, malo 'ostrih' klipova osude na youtubeu, gomila ljudi koji se nacelno slazu da je losa odluka, da ce im se obiti o glavu...i nikom nista na kraju, svi i dalje menjaju telefone na po 2-3-4 godine max.

Kakvo je stanje sa promocijom? Jel moguće da se kupi telefon i da "ispale" za promociju, kakva su iskustva?
Oni su se ogradili "Promocija traje od 4.10. do 3.11.2024. godine ili do isteka zaliha poklona"
Malo mi je ovo neozbiljno, pa nije to šolja uz 2 litra jogurta.

Takođe vidim ovu dramu oko ekrana, pa mi sad i to malo poljuljalo planove

Ja sam uzeo tel i registrovao se 11.10. Pre neki dan sam pisao samsung podrsci i rekli su mi da rucno pregledaju prijave i da ce javiti da li je sve u redu ili treba neka dopuna

koliko god je ekran katastrofa na ultri baterija me odusevila, 6.5 sot a telefon na 50%
moze li se ovaj ekran jos malo softverski ispeglati, ovi sto imaju ultru duze vreme jesu primetili neki boljitak vremenom?

Ekran katastrofa ? Treba nešto peglati ? Nisam primetio za ovih skoro 8 meseci korištenja ove "linije" i " zrnatost" što vide ovi sa rengenskim očima a jedine mane su loša oleofobija i zatamnjivanje ekrana na višim temperaturama i to samo u autobrightness modu. S24U kupljen preko operatera ( Vijetnam 02/2024).

pa to sto nisi video do tebe je ili nisi lepo gledao.
Ekran kao da je star 10 godina pa je sav zut i ispran, nocu zrnast.
Mozda nije svaki takav ali ove sto sam ja video jesu

Kakvo je stanje sa promocijom? Jel moguće da se kupi telefon i da "ispale" za promociju, kakva su iskustva?
Oni su se ogradili "Promocija traje od 4.10. do 3.11.2024. godine ili do isteka zaliha poklona"
Malo mi je ovo neozbiljno, pa nije to šolja uz 2 litra jogurta.

Takođe vidim ovu dramu oko ekrana, pa mi sad i to malo poljuljalo planove
Наравно да могу да испале за поклоне. Увек је наведено док трају залихе... А до кад ће трајати нико не зна.

pa to sto nisi video do tebe je ili nisi lepo gledao.
Ekran kao da je star 10 godina pa je sav zut i ispran, nocu zrnast.
Mozda nije svaki takav ali ove sto sam ja video jesu
Znao sam za potencijalne probleme mnogo pre kupovine pa sam dooobro pregledao svoj primerak prilikom preuzimanja na licu mesta. Nema ni traga od navedenih problema.
Ispran i žut ekran mi liči na uključene "adaptive colour tone" i "eye comfort shield" - oni znaju da tako isperu boje i upropaste sliku.

Наравно да могу да испале за поклоне. Увек је наведено док трају залихе... А до кад ће трајати нико не зна.
Otkad pratim samsung teme i ove poklone, jos nisam cuo barem ovde na forumu da je neko "izvisio" za poklone. U teoriji je naravno moguce.

Koliko vidim, insistira se da grain ima na svakom. Meni bi to bio problem jer uglavnom i koristim mob uveče u mraku na 0 do 5% i plus extra dim.

prisutan jeste, samo sto ga neki ne registruju, ali kad uporedis direktno sa nekim telefonom primeti se razlika.
video sam pre da se bas vidi, na mom primerku je jedva primetno ali je primetno

Ne, nego sam imao nov od 512gb za 800e pa rekoh dobra opcija
Gde ima za te pare ? Verovatno znaš da se promocija odnosi samo na zvanične kanale prodaje, tipa provajderi ,gigatron i slično...
Inače kad sam im ja preko maila postavio isto pitanje koje tebe kopka (dal ce imati dovoljno poklona) rekli su mi da za sada ima ,i kad(ako) nestanu zalihe, da ce obavestiti javnost na vrijeme .Za sad takvog obaveštenja nema ..Inace meni je mail potvrde stigao posle 2 dana (ako ne računam dane vikenda ).
Ovo drugo pitanje oko displaya...Najbolje da nađeš nekog ko ima tel ,pa sam da probaš. Već sam pisao da nisam uspeo da izdejstvujem situaciju u kojoj bih primetio to što neki pricaju na svom telefonu .Ne kažem da nema ,al očigledno nije lako doći do nje .E sad ,ako koristiš noću sa 0% kako kažeš (mada ne znam kako ista vidite kad je 0%,a mislio sam da vidim ko sova) onda vredi da se iscimas,i potrazis nekog druga ,šta već, da probaš u tim situacijama..

Onda ne znam brate. Ako ne mozes da prebolis to, bolje nemoj onda. Ili proveri, mozda taj nema. Na primer moj nema.
Nov je pa nema proveravanja... Ima drugar ali trrba da se uvucem negde u mrak 😅
@zuke da, naravno, zvanični kanal, MTS, imam takvu ponudu da nekome dam poklon paket i mene toliko izadje telefon. Ja ne da gledam noću na 0% nego jos i uključim ono Extra Dim :/

Nov je pa nema proveravanja... Ima drugar ali trrba da se uvucem negde u mrak 😅
@zuke da, naravno, zvanični kanal, MTS, imam takvu ponudu da nekome dam poklon paket i mene toliko izadje telefon. Ja ne da gledam noću na 0% nego jos i uključim ono Extra Dim :/
Svaka ti cast kako mozes bas toliko, inace ja sam grain i color banding video i na oko 10 posto, na najnize je bilo tragikomicno za flagship, zato nikako nisam mogao da oprostim ultri… Meni isto nocu prija ocima nisko osvetljenje, ali ne bas na 0%…

Nazad
Vrh Dno