Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Zakrivljeni ekran najgora stvar koju su ikada napravili. Odlično je što prelaze na ravan ekran. SD gen 3 za Severnu Ameriku tako da će biti top.

^ ako je tako još bolje 😀

Apple nije ni pravio telefone sa zakrivljenim ekranima tako da oni nisu reper za ovaj segment. Meni je ovo korak u nazad, a 10-ak procenata napred u odnosu na S23 seriju. Nemaju ideje, pa kao ajde neka bude ravan ekran. A sto ne bi recimo edge iskoristili za novi notification screen?

Ako na iphone sve odlično funkcioniše sa ravnim ekranom ne vidim razlog što ne bi i na Samsungu. Prvo će ekran biti još veći na oko iz razloga što zakrivljeni deo neće smanjivati neki video kad se gleda.
Ne funkcioniše bolje nego na zakrivljenom ekranu, a tek ako postoji i neko staklo ili folija preko pa prst zapinje svaki put dok se ne odlepi, znači katastrofa.
Mislim, verovatno je to rezultat nekog ispitivanja tržišta ali to je po meni promašaj i hvala im što će mi uštedeti novac za ovu godinu.

^ kad se stavi neka folija ili staklo koje nema zaobljene ivice oseti sa i na samsungu i na iphone. A da li je dobro ili loše da je ekran ravan po postovima rekao bih da je do samog korisnika.

NIsta bitno nije doneo EDGE, samo nevolje. Licno sam uzeo S23+ samo zvog ravnog ekrana. Kada izadje S24U ako se pokaze dobar SD Gen3, bice to odlican prelazak za mene.

Zakrivljeni ekran se samo lakse lomi i imas previse odsjaja u krajevima ekrana kad snimas. Na kraju krajeva, zakrivljeni ekran i olovcica su me izludjivali.

Како ће сигурно изгубити кад ће бар са ове теме 5 људи пазари чим изађе😀.

Upravo tako. Znaju šta rade i nema zime za njih.

Sreća njihova pa drugi ili ne umeju ili ne smeju jer da se neko trgne i krene da ih šiša, a imaju materijala, ne bi oni ovu pesmu pevali.

Vidi se koliki je upgrade S24 serija kad se na 14 strana razglaba samo o zakrivljenom ekranu. Pravi "heavy" juzeri koji ismeju pitanja oko baterije i kamere a onda im je "heavy" usage pipkanje i buljenje u zakrivljen ekran jer izgleda "više" premium.

Danas svaki flagship može da izdrži ceo dan korišćenja, svaki ima odličnu kameru, zvuk, display...ergonomija je sa druge strane jako bitna za korisnike koji mnogo vremena provode sa telefonom u rukama.

Kad nije zakrivljen ekran svejedno je koji je telefon. Cigla pa cigla.
Ukusi su različiti ali sigurno znam da će samsung izgubiti bar pola korisnika ako nije zakrivljen ekran.
Bas zato sto nece biti zakrivljen, moja zenica bacila oko i eto mene u minusu 1500e, pa se vi sprdajte.

Ono kad vise ne znaju kako da ustede na novom modelu a da ipak promene nesto, pa izbace skuplji zakrivljeni ekran i stave ravni, a promene radi izbace 10x i ubace 5x i onda reklamiraju kao ZOOM WITH AI, jer jelte, sad je moderno pricati o AI-u a naravno i nazalost, prosecnom korisniku nista nije bitno, samo da je novo i "moderno".

Stvarno su slepci, od onako inovativne kompanije koja je postavljala standarde, postali su obicni smecari koje svaki kinez sije.

Retardirani Tramp i njegova politika, steta sto su ubili Huawei. Najvise smo izgubili mi koji koristimo Samsung jer ove vec godinama boli uvo da rade na bilo cemu osim na profitu.

Tako je bilo kukanje kad su i zakrivili ekran sa ravnog. Uvek nekome nešto ne odgovara

Meni se ovo pricanje i potenciranje na "AI" uopste ne svidja, a namerno samo to izbacuju teasere i press releaseove jer hardverski nemaju sta da rade.

Bice to izgleda malo jaci Magic Erase, mozda malo call screeninga kao na Pixelu, malo vise memojija, chatGPT wrapper ili dil sa microsoftom za ChatGPT (vec su sa OneDrive odavno uvezani), powered by Samsung gde ce fazon S24U dobiti ChatGPT4 i neke pluginove, i uzese oni pare a ubacise Exynos i ustedese na par drugih mesta...

Ravan ekran, Snapdragon i uprošten one ui me možda prebace na Samsung po prvi put.
Dok su štancali Exynos u svoje perjanice, nisam razmatrao kao opciju uopšte.
Nadam se da će srediti mikro lag/stutter na swipe gestures, to sam primetio na s23u. Možda je i do teme da se ogradim,
drugar ubacio gomilu tema i ikonica,
na sve liči, samo ne na Samsung.

Убеђују народ да је бољи дигитални 10х од оптичког, видећемо баш 🤔.

Jeste, to IceUniverse prica, do pre 3 nedelje je pljuvao po Samsungu i kako 5x nikad nece biti bolji od 10x.

Sad kad je krenulo rezervisanje i kad dobija procente od kupovine preko njegovog linka, sad je odjednom 5x super :D

Tako ce biti do kraja februara kad se zavrsi preorder i sve i onda ce ponovo da se vrati na staro i prica kako je kamera ocajna i kako nisu smeli da izbace 10x

Poslednja izmena:
Preorder za S23 seriju je trajao 15 dana, tako da se prodaja za S24 seriju moze ocekivati od 02.02.2024.

Nazad
Vrh Dno