Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Samsung ima u prodaji godinama 65W punjač, koji se između ostalog, koristi za Galaxy Book laptopove...

Takođe ima i ovaj sa više ulaza/izlaza :)

rs-65w-power-adapter-trio-ep-t6530-ep-t6530nbegeu-530706429

Stižu nove verzije punjača, što je u principu nebitno jer S24 serija prema najavama neće podržavati 65W!

Poslednja izmena:
^ verovatno kablovi ... ili možda grešim 😳🤔, ... ko zna može svašta tu da bude 🤔🤔🤔Pogledajte prilog 422618
Ha baš smešno.
Mislim da bar na ovom forumu ljudi znaju šta je izlaz a šta ulaz. U punjač ulazi "struja" iz utičnice, a izlazi "struja" u mobilni.
Da li zoveš npr. hdmi izlaz na stb-u illi računaru ulaz? Iako ulazi kabl u njega.
Ali dobro, evo da ti ja objasnim, taj kabl što "ulazi" u punjač, ustvari služi da se aktivira IZLAZ punjača, jer punjač snabdeva mobilni strujom a ne obrnuto.

Ja sam možda previše očekivao da ljudi na it forumu ipak znaju osnovne stvari pa sam se zato zbunio

^ jel ti ne shvataš da se čovek sprda 🤣

Ha baš smešno.
Mislim da bar na ovom forumu ljudi znaju šta je izlaz a šta ulaz. U punjač ulazi "struja" iz utičnice, a izlazi "struja" u mobilni.
Da li zoveš npr. hdmi izlaz na stb-u illi računaru ulaz? Iako ulazi kabl u njega.
Ali dobro, evo da ti ja objasnim, taj kabl što "ulazi" u punjač, ustvari služi da se aktivira IZLAZ punjača, jer punjač snabdeva mobilni strujom a ne obrnuto.

Ja sam možda previše očekivao da ljudi na it forumu ipak znaju osnovne stvari pa sam se zato zbunio
Druže to je bila šala , bez ljutnje 🙂

Imaju pool od 25, 35, 45, sada spremaju valjda od 50 sa novom serijom i od 65 vati. Od punjaca nauku napravise.

I to im je reklama za novu premium seriju telefona. A prodaju ga preskupo i posebno.

Akcenat nove serije će biti na Ai i biće to extra priča ako je u pitanju neki chip za Ai u samom telefonu, sve ostale cloud fore će sigurno doći kasnije i na s23 seriju ili legalno ili preko nekih portova.
Ljudi dosta zanemaruju potencijal Ai-a u budućnosti na mobilnim uređajima, ko se prvi okrene tome taj će imati najveći broj kupaca. Neće više biti bitno kakav je hardver kamere već hardver za neural engine koji će raditi sav posao.

Komplatan Sony dizajn i izrada,od prvog modela na ovamo

Akcenat nove serije će biti na Ai i biće to extra priča ako je u pitanju neki chip za Ai u samom telefonu, sve ostale cloud fore će sigurno doći kasnije i na s23 seriju ili legalno ili preko nekih portova.
Ljudi dosta zanemaruju potencijal Ai-a u budućnosti na mobilnim uređajima, ko se prvi okrene tome taj će imati najveći broj kupaca. Neće više biti bitno kakav je hardver kamere već hardver za neural engine koji će raditi sav posao.
ne znam zasto google ne gura da Google assisten ne bude fazon chatGPT na telfonu. I da radi na sve jezike kao sto ChatGPT radi, pa ne moras da uzmems telefon u ruke, bukvlano budes po faoznu Hey google, posalji milici poruku na viber da kupi hleb kad dolazi... I sve to na Srpskom, ako google napravi to sa bikpsi ja cu prvi da ga kupim :D

ne znam zasto google ne gura da Google assisten ne bude fazon chatGPT na telfonu. I da radi na sve jezike kao sto ChatGPT radi, pa ne moras da uzmems telefon u ruke, bukvlano budes po faoznu Hey google, posalji milici poruku na viber da kupi hleb kad dolazi... I sve to na Srpskom, ako google napravi to sa bikpsi ja cu prvi da ga kupim :D
Pa i guraju, najavili su Gugl Asistent sa integrisanim Bardom pre par meseci, uskoro krece test faza za neke Piksel korisnike.
A kad ce i da li ce na ostale androide, ne zna se jos. Trebalo bi da hoce posto je sve u cloud-u, nista se ne radi na samom telefonu.

AI treba obuzdati. Previse slobode znaci previse sr.nja. Ne znam tacno zasta bi im AI pomagao. Kamera ajde, to mogu da ukapiram, port sa ERP-ovima itd., ali gde u samom radu moze da pomogne konkretno...pitanje je.

Kacio sam i pre ovde, ip13pro vs s23 nocne slike. To je slikano kad se s23 tek pojavio. Neke su bolje na iphone a neke na samsungu po meni. Prve su sa iphone a druge sa samsunga...

Prilozi

• IMG_7881.JPG
    IMG_7881.JPG
    393.2 KB · Pregleda: 72
  • 20230221_224519.jpg
    20230221_224519.jpg
    335.9 KB · Pregleda: 84
  • IMG_7876.JPG
    IMG_7876.JPG
    328.3 KB · Pregleda: 83
  • 20230221_223035.jpg
    20230221_223035.jpg
    237.9 KB · Pregleda: 78
  • IMG_7879.JPG
    IMG_7879.JPG
    440.2 KB · Pregleda: 79
  • 20230221_224448.jpg
    20230221_224448.jpg
    339.5 KB · Pregleda: 74
Kacio sam i pre ovde, ip13pro vs s23 nocne slike. To je slikano kad se s23 tek pojavio. Neke su bolje na iphone a neke na samsungu po meni. Prve su sa iphone a druge sa samsunga...
Kapiram da je iP levo i ovde nema dileme mnogo bolje fotke.

Ovo je bilo za s23 temu, moja greska, ali hvala na komentarima 😂

Toliko je zakovala mobilna industrija sa unapredjenjima da se prica o Al mogucnostima.🤣
Ovo. Toliko nema unapredjenja da pricamo o par softverskih "gimmick"-a i novim bojama. Promila napretka u bateriji, izdrzljivosti, kamerama, samo sw *******cije...

S24 i S24+ Exynos i Ultra sa SD.
Regularna S24 je 6,2" umesto 6,1" a Plus dolazi sa WQHD+.
Oba S24 i S24 Plus imaju 1-120hz varijabilni ekran.

Plus model odavno visak u S seriji.
Pogotovo sad gde su iste veličine i gde i plus i ultra imaju ravan ekran.

Baš bih voleo da nađem podatak koliko jedinica proizvedu a koliko prodaju i koliko zapravo para bacaju samo na proizvodnju i lagerovanje tih telefona 😁

Šta uopšte rade posle sa njima?
rastavljaju i koriste pojedinačne stvari za lupam pametne frižidere, veš mašine i te stvari?

I ja sam tako mislio dok nisam skontao da u mom okruzenju imam cak 3 plus modela... Ljudi koji nisu iz tech sveta, hoce s seriju a vole veci ekran... Tako da pitanje koliko je plus bas toliki visak.
Gledajuci ove specifikacije procesora, od pocetka mi je utisak da su kupci 24/24+ u Evropi u stvari beta testeri za Exynos nakon fijaska prosle godine i njegovog izostanka iz s serije (na svu srecu)...

Znam momka, isao na fax sa likom cija zena ima sestru ciji momak radi na aerodromu i kune se da je video coveka koji ima Sony mobilni.
Tek sad isčitavam temu,doobra😅
Kao neko ko je dugo koristio Sony doduše ne zadnje 3 generacije zapažam da je 24U dizajnom kao njihovi modeli poklopac,ram,ekran-samo s manje bezela.
Posebno poleđina,makar po tizerima
Generalno sačekaću da vidim kako će da se snalazi procesor sa svim tim Ai operacijama ostalo mislim da će biti ok i jedina dilema mi je oko boje.
Do tada će S23U 512 da gura

I ja sam tako mislio dok nisam skontao da u mom okruzenju imam cak 3 plus modela... Ljudi koji nisu iz tech sveta, hoce s seriju a vole veci ekran... Tako da pitanje koliko je plus bas toliki visak.
Gledajuci ove specifikacije procesora, od pocetka mi je utisak da su kupci 24/24+ u Evropi u stvari beta testeri za Exynos nakon fijaska prosle godine i njegovog izostanka iz s serije (na svu srecu)...
Da, u pravu si. I ja u svom okruženju znam ubedljivo najviše ljudi koji imaju plus. Mada sam se uvek pitao zašto to kupiti kad za 100 evra više imaš ultru

Posle
Plus model odavno visak u S seriji.
Prethodnih X godina konstantno sam vukao razne Ultre po dzepovima, zatezao kais da mi ne spadnu farmerke zbog nje i uvek gledao kako cu da sednem i gde da je pomerim/stavim u tom trenutku. Osecaj bukvalno ko da drzim video kasetu u dzepu. I onda kod 23 serije resih da je prodam i uzmem Plus varijantu. Mislim da mi je to najpametniji potez bio u 2023 :) Sad evo merkam s23 obican i jedva cekam da otopli da mogu da obucem sorc normalno bez bojazni da ce da mi spadne zbog cigle u dzepu, i u isto vreme gledam gomilu ljudi po firmi kako se lomataju sa Ultrama pokusavajuci da jednom rukom obave neku jednostavnu funkciju tipa povlacenje notifikacija na dole i neretko koriste i nos kao ispomoc :D

Ok, sve zavisi ko sta voli ali opet, mala je razlika u Plus i Ultra modelu po pitanju dijagonale. Ja sam uvek za opciju jaceg modela osim ako nekome bas smeta cigla.

Meni najjace pre neki dan u teretani, ja sa svojih 176cm na s23u, lik pored mene, pa jedno 190cm ako ne i vise, na malom s23 :ROFLMAO:

Ne znam, meni veliki telefon nikad nije pravio problem. Niti mi je ispadao iz dzepa niti su mi sorcevi spadali 🤷‍♂️

AH-Exclusive-Galaxy-S24-Series-Promo-Leaks-9-1420x765.webp

Samsung will adopt Google’s update strategy of 7 years of updates!
For starters, Samsung will be adopting Google’s update strategy launched with the Pixel 8 and Pixel 8 Pro.
Presumably, this means not just security updates, but updates with new features and updates for the OS version of Android. This is a big deal. Because with Samsung onboard, other smaller or less popular OEMs may adopt the same strategy for updates going forward.

Ne znam kako to mogu da obećaju kada snapdragon sam po sebi ne dozvoljava android nadogradnje i podršku preko 3,4god.
Valjda je zato i Google prešao na Tensor SoC

Nazad
Vrh Dno