Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Hvala ti Samsunže stari koreanski vraže
Mogu telefon da bacim u đubre ili nosim powerbank od 400g
Ako uopšte uzmem S25U prvi dan ću ubiti updates.
Jeste da imam 2.5g ovaj telefon i stvarno sam ga urnisao od korišćenja za poslovne apps i navigaciju, YT, Bluetooth muzika, ali ovo je jbna sramota šta oni rade, želim im da ili propadnu ili se opamete jer će ih kinezi vremenom pojesti.

Ajd pre nego sto krenem sa vrtim oglase za S25U probao bi jos factory reset na ovom nesrećnom S23U ubivenim sa sigurnosnim zakrpama.
Šta treba da prebacim na komp?
1. Slike i videos
2. Contacts to je već sinhronizovano
3. Uhvatim screenshots svih folders, home screen zbog navike na raspored ikonica
4. Secure folder kako se on backupuje? Prebaci se sve nazad u gallery ili ima neka opcija na Smart switch kad spojiš na PC?
5.?
6.?
Ima Smart Switch program za PC, vrlo je jednostavno uraditi backup na PC. Takođe u settingsu imas opciju temporary cloud backup (zavisno od neta/uploada traje dosta duže od pc backupa).

Ja sam juče baš bacio pogled na nove kineze, ja papiru sa kamera sistemom su bolesno ispred Samsunga, ne znam kako to ispada u praksi. Takođe ne znam da li kinezi ubijaju telefone update-ima kao Samsung. Ako bih mogao da se priviknem na taj OS, rado bih prešao na drugi brend.

@marko_ns пробај фактори ресет, верујем да ће ти средити телефон. Баш ти је лош СоТ. И ја ћу урадити после Оне УИ 7.

Просто је немогуће да имаш тако лоше трајање батерије, шта год да си му радио за ове 2 године. Зато мислим да ће ти се после ресета средити. То се сигурно нешто покарабасило у систему, да ли апдејтовима, да ли неком несрећном апликацијом, ко зна. Али 95% сам сигуран да ће ти се значајно поправити СоТ после ресета. Срећно! 🙂

Hvala ti Samsunže stari koreanski vraže
Mogu telefon da bacim u đubre ili nosim powerbank od 400g
Ako uopšte uzmem S25U prvi dan ću ubiti updates.
Jeste da imam 2.5g ovaj telefon i stvarno sam ga urnisao od korišćenja za poslovne apps i navigaciju, YT, Bluetooth muzika, ali ovo je jbna sramota šta oni rade, želim im da ili propadnu ili se opamete jer će ih kinezi vremenom pojesti.

Ajd pre nego sto krenem sa vrtim oglase za S25U probao bi jos factory reset na ovom nesrećnom S23U ubivenim sa sigurnosnim zakrpama.
Šta treba da prebacim na komp?
1. Slike i videos
2. Contacts to je već sinhronizovano
3. Uhvatim screenshots svih folders, home screen zbog navike na raspored ikonica
4. Secure folder kako se on backupuje? Prebaci se sve nazad u gallery ili ima neka opcija na Smart switch kad spojiš na PC?
5.?
6.?
Koja/e aplikacija/e ti toliko jedu bateriju?

Cisto da dopunim i svoje utiske posle hard reseta, prva dva punjenja mi se cinilo da se sutuacija mozda malo popravila, ali izgleda je samo trebalo malo vremena da se baterija vrati na svoje default stanje...
Mozda ne bih previse ni obracao paznju da se ta prva dva punjenja nije desilo da od 10 do 0% baterija izdrzi sat vremena...
Inace, tih poslednjih 10% su bukvalno minuti u pitanju(10-15), pogotovu od 5 do 0, tesko minut-dva da sastavi...
I kako posle neko da ne sumnja da se sistemski degradiraju i baterija i performanse... Vec sam i zaboravio da je od maja prosle godine krenulo i grejanje... A bukvalno je bio savrsen telefon...

Takvo ponašanje od 15-0% je meni na prošlim telefonima bio signal za "vreme je za zamenu baterije" i menjali su mi je u garantnom roku u Promobiju zbog gašenja/srozavanja na nulu u par minuta.

E to, bas sam to i ja zapazio, od 5 do 0 svuce za bukvalno minut, dva! Nije da mi se cesto desavalo da ga toliko ispraznim dok ne dodjem do punjaca, ali situacija sa baterijom je sve jezivija. Da ne kazem sto se pri koriscenju metinih aplikacija, pogotovo jos ako je na 4g zagreva toliko da moze jos malo jaje da se przi sa zadnje strane.
Pritom, ja sam telefon uzeo u martu prosle godine, posle izlaska 24 serije, nisam korisnik kao neki od samog izlaska.
Tesko mi je da se rastanem od one ui, koji je fenomenalan, ali ovo prevazilazi svaku meru. Znam da mogu da ga dopunim za 15 minuta ali zasto bih? Posto je samsung resio sad vec ocigledno da igra tu igru, ne treba mu mojih 800-1000 evra svakih godinu i po dana, a ja cu se vec snaci i u nekom drugom interfejsu.

Pa nije valjda da puštate da se telefon spusti na toliko malo procenata i na kraju ugasi?

Pa nisam puštao dok je baterija mogla da gura dan lagano... :D Sad nije da se svaki dan prazni do kraja, ali dešava se...

Ne pustam, to mi se desilo mozda 3,4 puta. Ako pokusavate da nabacite na korisnika da je sam degradirao bateriju, nece moci, bar ne u mom slucaju, jer znam vrlo dobro kako se telefon ponasao pre problematicnih update-a i kako se baterija ponasala, a star je telefon 13 meseci.

Korea dobila One UI 7 na s23 seriji.

Kakve to baterije stavljaju u telefone od 1500e da tako brzo propadnu posle 2god ? Tu bi mogla i neka tužba da padne na globalnom nivou :)

Postali su teška sramota poješće ih uskoro kinezi.
Moj iPhone 13 PM posle dal 3 ili 3.5g is battery health 98%, drži bolesno baterija kad samo slušam muziku sat dva na BT, lagano 10 dana, ali ne podnosim iOS zbog gestures

Misliš onaj iPhone što je popio tužbe da obara clock procesora u zavisnosti od toga koliko je baterija degradirala? ☺️

Baterija traje onoliko koliko ciklusa obrneš. Da, vremenom sama od sebe degradira, kao i svaka druga, jer baterije to prosto rade.

Evo situacija kod mene posle 1226 dana korišćenja na S20 FE

I zamisli, baterija ne drži kao nekad. Wow kakvo otkriće. Okačio sam apk aplikacije pa probajte, možda radi i na s23u - proverite broj ciklusa.

Prilozi

• Screenshot_20250422_103202_Photos.jpg
    Screenshot_20250422_103202_Photos.jpg
    47.7 KB · Pregleda: 83
  • Screenshot_20250422_103336.jpg
    Screenshot_20250422_103336.jpg
    76.7 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
Jednostavno to je biznis i novac. Vi ste kao korisnik neisplativi da koristite uredjaj 4-5 god.
Taman traje onoliko koliko vam traje i pretplata kod operatera, nakon toga deluje da je sve sporiji i baterija krece naglo da gubi kapacitet.
Sada je dobar dil prodati S23U i doplatiti za S25U, nakon toga azuriranja idu skroz na off i uredjaj ce trajati bez problema 4 god.
Postali su teška sramota poješće ih uskoro kinezi.
Moj iPhone 13 PM posle dal 3 ili 3.5g is battery health 98%, drži bolesno baterija kad samo slušam muziku sat dva na BT, lagano 10 dana, ali ne podnosim iOS zbog gestures
Isto to rade i Kinezi. Meni je Pocophone nakon nepune dve godine, doziveo istu sudbinu kao i vecina Samsung modela ovde.

Niko tu nije zao, baterija ima fizički kapacitet koji se korišćenjem smanjuje. To je priroda baterije.

Ono, radi vam telefon, zadovoljni ste, ali nećete jednom u 3-4 godine da date 6000 za novu bateriju?

Ako na zamenu baterije gledate kao na veliki servis, sve ima više smisla.

Niko ne prica o tome da je normalno da baterija traje 3,4 godine, jer uz svakodnevno punjenje nije, nenormalno je da telefon (23 ultra) kupljen u martu prosle godine NOV, nepunih godinu dana kasnije biva sasecen apdejtom ili ko zna cime. To nije normalno.

Niko tu nije zao, baterija ima fizički kapacitet koji se korišćenjem smanjuje. To je priroda baterije.

Ono, radi vam telefon, zadovoljni ste, ali nećete jednom u 3-4 godine da date 6000 za novu bateriju?

Kolega bez ljutnje ali počinješ da zvučiš kao klasičan Samsung, Sony fanboy, tamo ti je bilo ok da gledaš Woke bolesti u Last of Us 2, a ovde ti je ok da premium brend ubije bateriju na svoj premium uređaju posle 2g i to naglo, odjednom. Nije izolovan slučaj koliko o tome ovde ljudi već piše, 30 sigurno, Reddit, Samsung forumi prepuni bensih ljudi kako im je autonomija odjednom uništena.
Bateriju bi sutra zamenio kad bi znao da bi nešto posebno dobio ali verovatno bi dobio 20-25% duži battery life.
Uopšte se ne radi o novcu, dao bi vrlo rado i 3000 evra da mi telefon bez nekog *****avanja radi 4-5g, da je baterija dobra i sistem brz i stabilan, ekran dobar na suncu. Previše je podešavanja oko 100 apps, customization uz Goodluck da bi se s tim mlatio svake 2g.
Mnogo volim ovaj OneUI i sistem bez isključivosti rada sa prokletim gestures (swipe back kad pogrešim 5x telefon i zid najrađe), ali vrti mi se u glavi da sam lud ako im opet dam 1100 evra (1500 radnja) za S25U koji ce isto biti bukvalno neupotrebljiv sto se tice baterije posle 2g.
Gledam kineze sa ovim premium telefonima imaju skoro svi baterije oko 6000mah, neke nove ultra tanke silicon carbon.
Samsung šatro lider inovacija već 5g ništa menjali nisu...

Mislim da si pomešao korisnike, jer Last of Us nisam ni igrao a jedva gledao (prvu sezonu)

Ako je novi OS ubio premium telefon od pre dve godine, ništa novo. Lično znam da je svojevremeno Apple to uradio IPad 2 i iOS7 nadogradnjom a isti je radio super na iPad4... Koji je izašao 9 meseci nakon iPad3. Zamisli te korisnike tek? ☺️

Svet mobilnih telefona je svet potrošnog materijala. I umesto ds se opiremo treba da razumemo da je to tako i da se neće menjati u našu korist skoro.

A u tom svetu, tek ćeš sa Kinezima da se usrećiš. Kinezi i flagship meni ne idu u istu rečenicu i jedini izuzetak od tog pravila o kome se zbilja i dan danas priča je Huawei P30 Pro.

Da ne širimo temu, sigurno postoji još ok kineskih uređaja, ali, meni su upravo oni definicija da traju koliko i garancija. Dok sa druge strane ljudima uopšte nije problem da kupe Samsung i bez garancije.

Poslednja izmena:

Nije samo to u putanju kao sto je neko rekao nisu svi kupili u isto vreme. Ima nesto i do kvaliteta same baterije, ali ovde je Software Problem skoro pa sigurno. Nije za poređenje, ali imam stari ThinkPad možda je 10 godina star i baterija još uvek radi slabije, ali drži oko 3 sata, a neki fensi Dell koje je dobro plaćen i umrela baterija posle 3 godine. Očigledno sada mogu bolje da proracunaju da ti izdrži tanam toliko koliko i garancija, ali svi znamo da su ranije stvari pravljene kvalitetnije, a ako to preživi gore navedeno oni ga *****u sa Softwaremom.

A u tom svetu, tek ćeš sa Kinezima da se usrećiš. Kinezi i flagship meni ne idu u istu rečenicu i jedini izuzetak od tog pravila o kome se zbilja i dan danas priča je Huawei P30 Pro.

Da ne širimo temu, sigurno postoji još ok kineskih uređaja, ali, meni su upravo oni definicija da traju koliko i garancija. Dok sa druge strane ljudima uopšte nije problem da kupe Samsung i bez garancije.

Nisi svestan kakvu si glupost napisao. 😂
Da li si koristio bilo koji kineski flagship u poslednje 2,3 god?
Kinezi su bukvalno godinama ispred Samsunga i iPhone-a u pogledu hardvera a sada ih stižu i softveru. Ovo ti priča neko ko je sa Samsunga prešao na Vivo x100u.

Imam neke starije uređaje npr iz 2006 k800i koji radi sa fabričkom baterijom, ili lg g2 iz 2013 koji gura dan bez problema i još par uređaja u kolekciji svi sa fabričkom baterijom. Ali ti telefoni su se punili oko 3h do 100%, možda je tu caka.
A danas imamo s23u koji je jedva star 2 godine, prvo što je počelo je plansko degradiranje kamere, degradiranje baterije, zanemarivanje ažuriranja (ovo važi i za s24u do pre par meseci najjači uređaj koji Samsung može ponuditi) Android 16 ima premijeru uskoro oni nemaju predstavu kada će pustiti 15 na prošlogodišnje modele a S serija iz godine u godinu nikad hardverski sličnija. 6-7 godina softverske podrške može se svrstati isključivo u propagandi materijal. Pored svega neki korisnici rešenje problema vide u kupovini s25 koga zasigurno čeka ista sudbina. Ovakve stvari su nekada polazile za rukom samo jednom proizvođaču

Nemoj samo LG, na primer LG G3 je imao ocaj bateriju, da ne pominjem njihova "planska" degradiranja koja sam resavao novcicem koji je pritiskao procesor.

Nije toliko losa situacija 😄

Dok sam imao S23U nisam imao niti jedan problem sa ažuriranjima, sve uvek ubacim čim izađe i baterija je uvek ista. Možda mi je 2 puta problem pravio Google play services ali čim izađe update, drain stane, tako da ne bih ja mnogo krivio Samsung za bateriju. Treba napomenuti da sve telefone punim sa Samsung punjačem od 25w čak i Vivo sada, bez obzira što imam njegov punjač od 80w. Ne vidim potrebu za brzim punjačima ako telefon punim preko noći. Da imam punjač od 5w punio bih sa njim.

Taj lg i dalje radi, imao sam i g3 koji je imao nešto slabiju bateriju zbog samog ekrana a imam i g4 i on je ispravan. Lično meni, do peha sa g4 uvek su bili bolji izbor od samsunga (ah taj touchwiz i plastične lajsne koje se ljušte) a i V serija je bila top. Ali sami su krivci za njihovu sudbinu.
A što se tiče Samsunga, moj prvi i zadnji Samsung novije generacije.

Cela ova priča se tr
Nisi svestan kakvu si glupost napisao. 😂
Da li si koristio bilo koji kineski flagship u poslednje 2,3 god?
Kinezi su bukvalno godinama ispred Samsunga i iPhone-a u pogledu hardvera a sada ih stižu i softveru. Ovo ti priča neko ko je sa Samsunga prešao na Vivo x100u.
Ja sam skoro bacio pogled na X200 Ultra i oduševio sam se (na papiru). Ne znam da li bih negde uživo mogao da bacim pogled na telefon ako je izložen u nekoj radnji. Gledajući specifikacije takođe mi nije jasno zašto Samsung već 5 godina stagnira na bateriji od 5000 mah. Vidim da su kinezi već uveliko prešli na veće kapacitete. Nadam se samo da ni kinezi neće krenuti sa degradacijom kroz update.

Preliminarno kazu da je One UI 7 popravio kameru, sad ne bi bilo lose da neko fotka istu stvar na 6.1 i posle na One UI 7 da se ne raspravlja na narednih 300 strana do narednog update-a sta je s kamerom 😄

Nazad
Vrh Dno