Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Hvala ti Samsunže stari koreanski vraže
Mogu telefon da bacim u đubre ili nosim powerbank od 400g
Ako uopšte uzmem S25U prvi dan ću ubiti updates.
Jeste da imam 2.5g ovaj telefon i stvarno sam ga urnisao od korišćenja za poslovne apps i navigaciju, YT, Bluetooth muzika, ali ovo je jbna sramota šta oni rade, želim im da ili propadnu ili se opamete jer će ih kinezi vremenom pojesti.

Ajd pre nego sto krenem sa vrtim oglase za S25U probao bi jos factory reset na ovom nesrećnom S23U ubivenim sa sigurnosnim zakrpama.
Šta treba da prebacim na komp?
1. Slike i videos
2. Contacts to je već sinhronizovano
3. Uhvatim screenshots svih folders, home screen zbog navike na raspored ikonica
4. Secure folder kako se on backupuje? Prebaci se sve nazad u gallery ili ima neka opcija na Smart switch kad spojiš na PC?
5.?
6.?
Ovo je J E Z I V O trajanje baterije.Sa mojim korišćenjem telefona,bio bi mi neupotrebljiv.Sa tim da sam većinu vremena u zatvorenom prostoru,gde uvek imam gde da ga dopunim.Ne smem ni da pomišljam da izadjem napolje sa njim.
Ovo je situacija kod mene.Imam slobodan dan,pa je manji screen time.Sasvim solidno, 4G sa 2 sim kartice.

Prilozi

• Screenshot_20250422_224847_Device care.jpg
    Screenshot_20250422_224847_Device care.jpg
    57.2 KB · Pregleda: 167
Опет постови о трајању батерије.
Бракови трају 3-4 године ви од произвођача тражите подршку и батерију која траје. Мислим свашта..

Prilozi

• Screenshot_20250422_153334_Device care.jpg
    Screenshot_20250422_153334_Device care.jpg
    103.6 KB · Pregleda: 123
Sada kad nakacim ultru na punjač krene telefon da pišti - ima kao vlage .Nema šanse da ima vlage , isprobavali smo kucne punjače i kada htedoh moj da stavim na punjac krene da pisti i pokazuje da ima vlagu .
Zna li ko sta da radim , a da ga ne nosim u Pro mobi

Ja na 23 ultri nikad nisam imao ove cifre tipa 7 sati ili nesto slicno, ali cini mi se kako sam uradio update pre par nedelja(cekao bar mesec dana) da bas srce. Inace je baterija zamenjena u servisu, tako da mislim da nije do baterije. Dobio skoro mali s24, tek kod njega mi deluje da baterija curi samo tako, ali cenim da je kod njega exynos.
Sto se tice punjaca, duni u konektor, probaj sa necim nekako da obrises iznutra, ako ima prasine ili vode i na kraju mozes da probas fenom, pa sacekaj. Ako je bilo do vode, prestace kroz koji sat.

Nemaju svi ludacke sotove, naravno i da ume da varira od dana do dana, od nacina koriscenja, ali ako sam ja godina dana u najgorem slucaju imao 5h (standard profil, navigcija oko 2.5-3h i koriscenje na direktnom suncu), a sada 5h izvucem samo kad sam ceo dan u kanc ili kuci na wifi, sa osvetljenjem na 30% i light profilu, i to se bukvalno promenilo preko noci, onda je jasno da nema veze sa degradacijom baterije. Sigurno je vremenom i baterija oslabila, ali to je 5-6 do 10%, ne 40-50... Pride se u sada u ovom laganom koriscenju neretko vise greje nego ranije dok se przio kao navigacija...

Опет постови о трајању батерије.
Бракови трају 3-4 године ви од произвођача тражите подршку и батерију која траје. Мислим свашта..

Ako baterije koje se koriste za aku alat, koje su veceg kapaciteta i koje se brze i cesce pune i koriste u znatno tezim uslovima, mogu da izdrze par godina, ne vidim razlog zasto ne bi isto bilo i sa mobilnim telefonima...

Ja trenutly vidim ogromno nezadovoljstvo među Samsung korisnicima koji imaju uređaj stariji od godinu dana, a mislim da to proizilazi iz Samsungovog licemerja. Na prezentaciji uređaja iznose se neke tvrdnje da će taj uređaj da traje po 4-5 godina pa time ljudi opravdaju investiranje od 1500€ u uređaj. Druga stvar koja mene lično više pogađa jeste to što Samsung pokušava sebe da predstavi kao društveno odgovornu kompaniju koja brine o prirodi, međutim nije mi jasno kako to ni brinu o prirodi ako moj savršeno dobar uređaj sakate softverski ne bi li me naterali da kupim nov koji je maltene isti kao i star, osim što nije softverski unazađen? Obiće im se ovo u glavu, a nadam se da će neka nezavisna tela izaći sa konkretnim dokazima i pokrenuti odgovarajuće pravne radnje.

Pa, ja imam S23, ovo je drugi S23 koji koristim. Srećom sam ga zaustavio na januarskom ažuriranju. Telefon je star pola godine, ali ako treba da strepim šta će se desiti posle običnog ažuriranja, to za mene nije više proizvođač čiji uređaj ću kupiti. Sačekaću još malo da vidim šta će biti sa UI7, mada sve više naginjem ka Iphone-u i da završim sa androidima.

A nista ni ui7 nece doneti... Doduse i ja ga cekam u nadi bice ipak malo bolje... 😂
Ima li jos custom romova, nisam se time zanimao 10god, ali ako ima neki precisceni one ui, mozda bih porazmislio...

@Mihailo02
Čini se da je ipak doneo nešto , UI7 na S24U mi je dodao još sat SOT-a , sa 7-8 na ui6.1 na 9 i više sati. Što se tiče prečišćenog custom ui -a , treba prvo prečistiti svoje aplikacije i Google-ova podešenja na telefonu pre nego optužimo samsung i njegove zakrpe.

@Mihailo02
Čini se da je ipak doneo nešto , UI7 na S24U mi je dodao još sat SOT-a , sa 7-8 na ui6.1 na 9 i više sati. Što se tiče prečišćenog custom ui -a , treba prvo prečistiti svoje aplikacije i Google-ova podešenja na telefonu pre nego optužimo samsung i njegove zakrpe.
Kako se to tačno čiste Google podešavanja I apps? Obrišeš sve apps ostaviš dialer da duže traje baterija?

Kako se to tačno čiste Google podešavanja I apps? Obrišeš sve apps ostaviš dialer da duže traje baterija?
U prevodu, hteo je da kaze da je gomila korisnika nesposobna i ne zna da koristi telefon, da ne smemo da optuzimo samsung sto nam je SOT preko noci sasecen, a nismo nista novo instalirali, tj. poceli da koristimo telefon drugacije.

Apropo baterije, cesto ima dosta upaljenih sitnica koje umeju da vrebaju SoT a cesto su pojedincu beskorisne pa moze da se izvuce manje ili vise SoT-a.

Ovo je za S21 Ultru ali isto je skoro sve i dalje.

Tako da igrajte se dok ne dodje One UI 7 koji ce da resi sve probleme, SoT +3h, mir u svetu i to :)

@marko_ns
@Bassnectar91
Da se razumemo , 90% korisnika klika "yes, next, yes" kod instaliranja bilo čega ( bez da razmisli kojoj aplikaciji treba šta odobriti) , a google svako malo dodaje servise aktivne u pozadini i ako ne reaguješ ode SOT u 3pm. Samsung telefone koristim godinama i nijedno ažuriranje softvera me nije saseklo na način koji opisujete.

Od kad imam telefon mislim da mi nijedno nije pokazivalo da nesto radi battery drain u pozadini, mnoge apps su mi na deep sleep.
Ti si jedan u 100 bukvalno kome updates nisu urnisali bateriju. Jedan drugar juce baš šalje screenshot baterije sa S23U i ima tipa 4h SoT do 50% uglavnom na wifi, slične apps koristimo.
Zadnja nada još probati factory reset ovih kišnih dana.

@marko_ns
Aplikacije na "deep sleep" režimu znaju i povećati potrošnju baterije, najbolje je da sve redom budu na "optimised" režimu. Ako već radiš factory reset , naoštri živce i svakoj pojedinačno pretresi dozvole. Zarovi se i u guglova podešenja, iznenadićeš se koliko ima stavki da se pogasi.

Ja za sad ne mogu mnogo da se bunim, doduse preskocio sam poslednji update, ali može ovo i bolje. Takodje, nisam ubijao telefon ko zna cime, mada mislim da bi pri takvom istom koriscenju ranije potrosio manje %.

1000054229.jpg

Самсунг нема добру оптимизацију софтвера вс хардвера. Можемо овде да пишемо разне хипотезе, уи јесте богат функцијама али ни један телефон било ког бренда (доступног код нас) нисам морао да сакатим стављањем апликација у мировање и сваки је имао бољу оптимизацију (СОТ).

@marko_ns
Aplikacije na "deep sleep" režimu znaju i povećati potrošnju baterije, najbolje je da sve redom budu na "optimised" režimu. Ako već radiš factory reset , naoštri živce i svakoj pojedinačno pretresi dozvole. Zarovi se i u guglova podešenja, iznenadićeš se koliko ima stavki da se pogasi.
U deep sleep su mi automatski one koje jako retko koristim, pa valjda kad to ima u sistemu treba da radi ono za sta je namenjeno.
Za Google servise mislim da su skoro svi na optimized ako uopšte na to misliš?
Znam da ima onih stvari precise location I slično, ali to ne gasim jer koristim suludo mnogo maps.
Nisam svakako ništa drastično menjao sem što sam dobio "sigurnosne zakrpe" 🔪

Vidim mnogo ljudi predlaže da s upali power saver mode I 60Hz, pa tačno bi pre bacio telefon u smeće nego ti radio na premium uređaju od 1500 evra...

@marko_ns
Mislio sam na podešenja google naloga, vezano za sinhronizaciju , deljenje statistika korištenja, i slično. Ima i nekih dupliranih funkcija , tipa "pronađi moj uređaj" ima i samsung i gogle komponentu koje rade u pozadini...

^ ima mnogo bespotrebnih stvari koje crpe bateriju iz pozadine (ima više tutorijali na YT o tome) plus stavljanje FB/Instagram/Tik-Tok u "mod spavanja" je must have za dobro trajanje baterije , evo kod mene ovako:
1.APLIKACIJE KOJE MIRUJU
2.APLIKACIJE U POTPUNOM MIROVANJU

Screenshot_20250423_203755_Device care.jpgScreenshot_20250423_203823_Device care.jpg

Stigao aprilski Google Play Update, sa famoznim optimizacijama za potrosnju

Prilozi

• Screenshot_20250423_221648_Google Play Store.jpg
    Screenshot_20250423_221648_Google Play Store.jpg
    32 KB · Pregleda: 59
Na xda imate procurelu stabilnu verziju(DYD9-isti taj je u Koreju pusten) , ide na zadnji 6.1 preko adb.. ako se nekome zuri :D

@marko_ns
@Bassnectar91
Da se razumemo , 90% korisnika klika "yes, next, yes" kod instaliranja bilo čega ( bez da razmisli kojoj aplikaciji treba šta odobriti) , a google svako malo dodaje servise aktivne u pozadini i ako ne reaguješ ode SOT u 3pm. Samsung telefone koristim godinama i nijedno ažuriranje softvera me nije saseklo na način koji opisujete.
Aha, mda, vidi, godinama sam koristio kineze i kliktao sve i svašta, apsolutno se nisam opterećivao nisačim, ali na samsungu sam nesposoban da ga koristim, po tvojim rečima. Jel ima neki kurs za korišćenje samsung telefona od 1000€+ eura pa da krenm na obuku.
Ajmo malo ozbiljnosti.
Ps
Koristim S24+, za sad je sve ok, ali krene li nešto da zeza zbog sakaćenja putem ažuriranja, vraćam se na kineze bez da rqzmislim dva puta. A te priče kako su premium kinezi premium samo na papiru, to samo pokazuje da kaskate jedno deceniju unazad

Nazad
Vrh Dno