Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Evo ti fotka sa ugasenim mozgom, bez da razmislim sta sam fotkao, posto jos nisam ni zagrebao telefon, nemam kad.

Lose vreme, ne vidim sta fotkam jer cucim i telefon mi je ispod nivoa kolena.

I pored toga skroz korektno.

Verovatno ce je sahraniti kompresija ali nema veze.

Prilozi

• 20250417_123308.jpg
    20250417_123308.jpg
    633.2 KB · Pregleda: 220
^ lepa fotka svaka čast , samo što 95% korisnika koristi kameru za kačenje fotki po društvenim mrežama i za eventualno po koju uspomenu sa odmora a za a to je i neki tel od 250€ više nego dovoljan .

^ lepa fotka svaka čast , samo što 95% korisnika koristi kameru za kačenje fotki po društvenim mrežama i za eventualno po koju uspomenu sa odmora a za a to je i neki tel od 250€ više nego dovoljan .
Jeste ali konzistentnost belezenja uspomena je bitna, svi mogu da izvuku dobru fotku eventualno ali za neke momente imas samo 1 pokusaj i ode voz.

@iva22 od mene like za oneui 5.1 na telefonu
Svi su mi se smejali pre godinu ipo dana što i dalje drzim oneui 5.1.Vredjali me.Sad bi platili da mogu da se vrate na tu verziju.Pametni smo mi sto smo ostali, znali smo da će updateovima pogoršati sve,od baterije pa sve do kamere
Evo ti fotka sa ugasenim mozgom, bez da razmislim sta sam fotkao, posto jos nisam ni zagrebao telefon, nemam kad.

Lose vreme, ne vidim sta fotkam jer cucim i telefon mi je ispod nivoa kolena.

I pored toga skroz korektno.

Verovatno ce je sahraniti kompresija ali nema veze.
Izgleda da kompresija nije smanjila kvalitet tvoje fotografija, meni je u fhd rezoluciji.Ali kad udjem na moje slike na forumu izgledaju mi kao da su u 480p

Батерија деградира временом + коришћење, нове функције оптерећују систем + захтевније верзије андроида итд. Камера на премиуму су нијансе. Постају неозбиљни са андроид верзијама мада самсунг никада није био на том аспекту ажуран осим пар задњих година али креће вртешка на том пољу опет.

Pametni smo mi sto smo ostali, znali smo da će updateovima pogoršati sve,od baterije pa sve do kamere

Jao, Bože, dokle ova pamet? Je li vam neko rekao da ako držite telefon ugašen, trajaće vam večno i baterija i telefon? Aman više sa 5.1 stvarno niko ovde nije kupio telefon od hiljadu i kusur evra da bi posle plaćao da ga vrati unazad. Okej punićemo ga češće i malo ćemo više da razmišljamo kad fotkamo, mi što ("pametni smo") znamo da i razmišljanje utiče na kvalitet fotografije pored softvera. Ove animacije koje telefon sada ima i upeglanost UI ja ne bih da menjam ni za kakav 5.1 i za sat-dva SOT više koje ionako koristite za zevanje u Meta aplikacije.

Punjenje za tih 1-2h SOT traje onoliko koliko traje dok se istuširaš posle posla. Nije loše istuširati se, počelo je da nas na to podseća stanje u GSP. A samim tim će i baterija biti punija.

Prosečan screen time mi bude između 11 i 12h dnevno.Ukupna potrošnja baterije oko 130%
Bitno mi je da može da izdrži 8h iz cuga što bi se reklo,a uveče mi nije problem da ga malo dopunim.Svakako se puni preko noći.
60hz,sve aplikacije stavljene u mirovanje,pola vremena airplane mod i wifi,pola 4g sa 2 sim kartice.Svi mogući režimi za uštedu uključeni,light performance mod,animacije isključene.

Prilozi

• Screenshot_20250419_230145_Digital Wellbeing.jpg
    Screenshot_20250419_230145_Digital Wellbeing.jpg
    61.8 KB · Pregleda: 103
  • Screenshot_20250419_231120_Device care.jpg
    Screenshot_20250419_231120_Device care.jpg
    63 KB · Pregleda: 122
11-12h Sot dnevno 🤔 ... Jel se baviš testiranjem telefona, neki servis radnja ?
Pitam čisto , nije lako raditi 12h dnevno .
Posao radim kompletno preko telefona,znači tiktok i instagram 8 sati dnevno.Posao su mi društvene mreže.
Ostalih 3-4 sata koristim za svoje potrebe, viber,whatsapp,chrome,youtube itd.
Nije lako svaki dan 12h screen time to se slažem.
Kupiš telefon od hiljadu i po evra, pogasiš mu sve i napraviš ga da bude kao onaj od 200. Pa dobro, sve je za ljude....
Kome je prioritet baterija, on radi tako.
Nista mi ne znači 120hz,animacije ,ali mi znaci da u 15h popodne imam 40%baterije,a ne 0%

Poslednja izmena:
Naravno, jasno. Više sam mislio da imaš mnogo jeftinije telefone koji to mogu da izvrše. Ja sam jedno vreme koristio Realme 8, plaćen 90 evra na KP, i sad mi je malo žao što nisam ostao na njemu. Baterija ne može da se potroši, punjenje super brzo, fluidan i brz UI...

4g ceo dan i ceo dan na otvoreno.
OneUI 6.0

Prilozi

• Screenshot_20250420_092336_Device care.jpg
    Screenshot_20250420_092336_Device care.jpg
    52.8 KB · Pregleda: 107
Hristos Voskrese.
Završi se i moje putešestvije sa S23 Ultrom,dobih od firme S25+ pa prelazim na njega.
Ženi sam uzeo isto S25+ pre mesec dana da zamenimo njem običan S23.
Pišem i ovde utiske,poređenja za par dana.

Jel Gcam za koji ima uputstvo par postova ranije stvarno pravi bolje fotke nego stock app? I radi li na obicnom s23

Nema pravila, za nešto je bolji GCam za nešto stock, kombinacija koga ne smara da vergla dve aplikacije za kameru.

S23 ultra, oneui 5.1
Solidno,ali mora mnogo bolje za premium klasu.
Kakva ti je baterija? Još si na originalnom softveru
Sad mi je mnogo vec lakše kaže good
Znači ja umišlja SoT 2h do 50% i verovatno ni 4h 0-100%
Sledeći Samsung day 1 ubijam update, briga me za te "sigurnosne" zakrpe, vidim samo kako bateriju krpe

Prilozi

• Screenshot_20250420_134255_Samsung Members.jpg
    Screenshot_20250420_134255_Samsung Members.jpg
    67.1 KB · Pregleda: 75
Nešto razmišljam zašto su ovako ubili bateriju, shvatio je Samsung da previše vremena provodimo na telefonima pa je rešio da nas spase tako što će ubiti bateriju na 50% i nema da nas oči peku.
Bravo Samsunže ti si nas spasitelj 👏
Iliuzija je da žele naših 1200 evra za S25U, greh je misliti na to

A realno je da danas i N20U SD sa prvim softverom radi savršeno dobro. Dostigli su otprilike maksimum

To je standardno kod svih, ili od zadnjeg punjenja, ili po danima.

Nazad
Vrh Dno