n.petrovic
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 22.12.2022
- Poena
- 105
Znaci ne updatovati sistem pre izlaska nove serije telefona?
Ako si koristio ili koristiš s23u onda bi trebalo da znaš da postoji opcija "picture softening" gde i medium podešavanja izgledaju prilično bolje od ovog a high je baš pixelovski.Naravno da sam koristio, imam nekoliko S23 Ultra u okruženju. Znam da postoji kao neki fix, i gcam port, ali te Šaomiolike akrobacije su ipak sramota za skup uređaj, koji je na svojoj premijeri (i u prvih nekoliko meseci prodaje) ima bolju kameru.
Ovo je posebno veliki problem kada neko kameru koristi za fotografisanje prirode, pri planinarenju i na ostalim putovanjima.
Na kraju postoje profesionalne test ekipe koje su to konstatovale:
Let's start with the main camera, which has sadly prompted Samsung to revert to an old negative habit. Images from the main camera oftentimes come out excessively sharpened. While the rendering of buildings, objects, or people are moderately oversharpened to the point of making fine detail stand out, the sharpening algorithm really goes overboard with any foliage and grass that happens to be in the frame. Things look fine at fit-to-screen level, but zoom in closer or, better yet, look at the photos on a monitor, and the overdone sharpening becomes obvious.
Worse yet, we can notice a clear difference between our Galaxy S23 Ultra photos from the camera comparison we did back in March and the phone's photos today. The main camera images were sharper than average back then but are way oversharpened now, to the point that you can see a halo at the edge where the trees meet the sky in the shots below.
Primer u idealnim svetlosnim uslovima
![]()
U poslednjih 10 godina Samsung ima ovakav problem sa post processing-om ali je do sada dokazano više puta da sve ovo pogoršaju na aktuelnom flagship modelu, najčešće nekoliko meseci pred izlazak nove Galaxy serije.
Uspeo, hvala... Jos jedno pitanje, kako forsirati 50mp naspram 12...Onda nisi in
Onda nisi importovo config file u podesavanjima...podesavanje kamere>custom file>import izaberes u download folderu prethodno skinut config
Onda ides na profile gore desno u cosku, pa izaberes load configs....Pogledajte prilog 441721
Pa kako znači stigne mi update npr .na Samsunga ili Honoru i ja to ne uradim !?Nikako. Ni sistem ni aplikacije. I onda ti je svejedno što proizvođač nudi 5-7 godina novog Androida i funkcija, ti si im doskočio i ostao na fabričkoj verziji sistema.
Koje su cene na Ali ekspresu i da li neko ima nalog jer to je za mene viša matematika 😃Narucio na Aliju one hidro folije 10 komada da ih menjam, imao onu iz Promobija, kad sam zalepio novu foliju displey kao nov, zaboravio sam kako izgleda displey![]()
Nemam ja to , čuo sam da mora u Banku pa registracija pa uplate na računu i ništa nisam uradio .Celih 1 euro 5 komadabukvalno je ista kao ove sto lepe po radnjama sto naplacuju od 1 000 do 3 000 din.
Tako i rade ozbiljni ljudi . A ne kao neki kada nešto trebaju nekom oni kao fol " ispraznila mi se baterija " .A ima još i gorih nose Iphone naravno 14 ili 15 PRO ali nemaju kredit za fon. E oni su biseri.Ja koristim s23u na 5g i nemam nikakvih problema, kameru sam podesio da sam zadovoljan 90% korištenja, a imam u torbi uvik i P40 Pro ako baš zatriba za nešto.
Preiskreno i detaljno ste opisali sve što Vam je se dešavalo sa fon-om . Obavezno tako do detealja opišite i njima i zahtevajte na sav glas nov tel.Pokušao sam da nađem ovde da li je neko imao sličan problem, ali ne vidim baš.
U suštini, uzeo sam S23 pre 2 nedelje otprilike i još tad tek izvađen iz kutije posle setupa se restartovao sam od sebe. S obzirom da je imao i neki update mislio sam da je do toga, ali posle toga se desilo još jednom i onda je prestao tako da nisam mnogo ni razmišljao o tome. Međutim, poslednja 2-3 dana je krenuo baš da zeza. Restartuje se dok se puni onako random i ne svaki put, killuje appove dok se koriste ili zabode na par sekundi i onda se restartuje i to koliko vidim češće kad se malo zagreje ako igram nešto ili pustim neki benchmark.
Već sam probao da obrišem cache, dvaput rađen factory reset, ista priča, samo što se dešava maltene konstantno posle reseta dok skida appove sa Play i Galaxy store-a i tek kad skine sve i ohladi se prestane dok ne probam da ga isforsiram malo opet.
Inače je uzet preko A1 tako da normalno ide reklamacija, ali moje dosadašnje iskustvo sa reklamacijama kod njih (doduše ima par godina od tad) je bilo da prvo šalju u servis i načekam se jedno mesec dana, a jednom se i desilo da su popravili šta nije valjalo ali je ekran ceo bio izgreban, tako da bih ja tražio nov telefon ali nisam siguran kolike su šanse da odmah prihvate.
Nismo se razumelu, znam za stock ali me zanima za gcam.Idi na Camera settings pa skroluj dole na "Settings to keep" pa čekiraj "High picture resolution".Meni stoji na 50 i čuva podešavanje trajno.
Onda to zvuči skroz korektno. I više nego korektno, deca daju najbolje rezultate ovakvih testova više im verujem od military grade. 😄Pazi, meni je klinac zafrljačio telefon u ovom Nilkinu. Telefonu ništa, Ikeina polica ima rupicu. Nillkin - Ikea 1:0. Ali ne mogu da uporedim sa tim Spigenom. Jel ne žuti?
Nismo se razumelu, znam za stock ali me zanima za gcam.
Ja koristim Nilkinovu super frosted pro magsafe za mali S23, i mislim da je jača od te liquid Spigen. Ima podebljane ćoškove, a taj Spigen je samo providni silikon?
Zanima me kod te super frosted pro maske da li su ivice maske izdignute od ekrana?Ja koristim Nilkinovu super frosted pro magsafe za mali S23, i mislim da je jača od te liquid Spigen. Ima podebljane ćoškove, a taj Spigen je samo providni silikon?
A žena u fazonu..."amortizzer, kad završiš to donesi mi ovamo još jedno ladno zaječarsko i izvuci veš iz mašine da se ne ubuđa!"Nije najlepša na svetu ali je dosta funkcionalna. Dobra je zaštita i magnet je prilično jak. Pre neki dan sam klincu pustio crtani i zalepio ga na frižider (telefon , ne klinca) da bi on mogao da gleda crtani a da ne čačka telefon dok mu spremam ručak.
Ima, milimetar i malo više taman da lepo štiti.Zanima me kod te super frosted pro maske da li su ivice maske izdignute od ekrana?
Vidiš kako se lako zaključi ko kod nas u kući nosi pantalone, i zašto ne jaA žena u fazonu..."amortizzer, kad završiš to donesi mi ovamo još jedno ladno zaječarsko i izvuci veš iz mašine da se ne ubuđa!"
Zanima me kod te super frosted pro maske da li su ivice maske izdignute od ekrana?
Zadas kad se nakacis na kucni wifi(bolja opcija) ili gps kad si u kuci,odradi promenu zvuk i vibracija pa tu odaberes vibracija off
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari