Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Koji csc imaš, jel si menjao nešto?

Nisam menjao ništa, a kupljen je u Samsungovoj radnji u Beogradu tako da mu je csc za naše tržište, OXM_EUY

XID, ILO...

Ima li neka slim varijanta poput Pitake a da ne kosta 70e?

Ima li neka slim varijanta poput Pitake a da ne kosta 70e?
Ima,ovako nesto:
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
RSD370.09 33%OFF | Ultra Slim Fit Carbon Fiber Texture Pattern PC Case For Samsung Galaxy S22 Ultra S23 Plus Business Shockproof Phone Cover Conque
Ja porucio,nije uopste losa. Nije bas kao Pitaka,ali sasvim korektna. Okacim koju fotku kasnije kako stoji na telefonu.

Prilozi

• IMG-d004b0d3b7ad340e002347667f758172-V.jpg
    IMG-d004b0d3b7ad340e002347667f758172-V.jpg
    82.5 KB · Pregleda: 176
  • IMG-54adff5813e7c645de14d4db0e639c3f-V.jpg
    IMG-54adff5813e7c645de14d4db0e639c3f-V.jpg
    69.1 KB · Pregleda: 135
  • IMG-db124bfc3538e05f9663b68df68a671d-V.jpg
    IMG-db124bfc3538e05f9663b68df68a671d-V.jpg
    73.5 KB · Pregleda: 128
  • IMG-7959e556bdfbbc02b7483e81c997bb61-V.jpg
    IMG-7959e556bdfbbc02b7483e81c997bb61-V.jpg
    67.4 KB · Pregleda: 124
  • IMG-afa5b90d55bb39ba4c6d79d4173bd84a-V.jpg
    IMG-afa5b90d55bb39ba4c6d79d4173bd84a-V.jpg
    64.1 KB · Pregleda: 154
Poslednja izmena:
Inace i trenutno ti je Pitaka na 20% i mozda moze da se iskoristi onih 10% sto uvek daju, tako sam i ja mislim uzeo u nekoj varijanti za oko 45e.

Da li neko zna bilo koji model telefona (ne mora da bude Samsung) koji podrzava mogucnost da imam internet dok telefoniram preko druge kartice (upaljen mi je VoLte na obe i svasta sam pokusavao)?Internet mi ide preko Sim1,ali cim mi zazvoni Sim2,internet se prekida.
Nemoguce mi je da ne postoji takva mogucnost..za S23 ultra sam prilicno ubedjen (jer sam svasta probao) da nema (sto je sramota za jedan telefon tog cenovnog ranga)

^како ти користи то да имаш нет за време разговора? Мислим, шта конкретно не можеш да урадиш док разговараш?
Едит: сад сам детаљније прочитао твој пост па ми је јасније.

^како ти користи то да имаш нет за време разговора? Мислим, шта конкретно не можеш да урадиш док разговараш?
Едит: сад сам детаљније прочитао твој пост па ми је јасније.
Za HotSpot (ako to ne moze),mozda preuzimam nesto u pozadini..a svakako ocekujem da telefon ovog cenovnog ranga to podrzava (ako vec podrzava dve kartice) :)
Ne razumem mozda bas tu tehnologiju oko mreze itd. ali ne verujem da nije moguce.

Да, требало би да може. Нисам никад користио 2 картице, али ми некако делује да може.

To nije do telefona, već do Dual SIM Standby tehnologije, sama reč kaže... dok koristiš jednu karticu, druga je u Standby. Probaj da se pozoveš običnim pozivom sa sim1 na sim2 videćeš da ne možeš da se dobiješ. 😄

Ja koristim dual sim telefone više od 15 godina, još pre vremena smart telefona. Uvek je tako, kad pričaš na jednoj kartici, druga je neaktivna. Znači ne može ni internet. Ne znam da li postoji neki telefon gde bi obe kartice mogle da budu aktivne, možda neka egzotična kineska marka

Pokušao sam da nađem ovde da li je neko imao sličan problem, ali ne vidim baš.

U suštini, uzeo sam S23 pre 2 nedelje otprilike i još tad tek izvađen iz kutije posle setupa se restartovao sam od sebe. S obzirom da je imao i neki update mislio sam da je do toga, ali posle toga se desilo još jednom i onda je prestao tako da nisam mnogo ni razmišljao o tome. Međutim, poslednja 2-3 dana je krenuo baš da zeza. Restartuje se dok se puni onako random i ne svaki put, killuje appove dok se koriste ili zabode na par sekundi i onda se restartuje i to koliko vidim češće kad se malo zagreje ako igram nešto ili pustim neki benchmark.

Već sam probao da obrišem cache, dvaput rađen factory reset, ista priča, samo što se dešava maltene konstantno posle reseta dok skida appove sa Play i Galaxy store-a i tek kad skine sve i ohladi se prestane dok ne probam da ga isforsiram malo opet.

Inače je uzet preko A1 tako da normalno ide reklamacija, ali moje dosadašnje iskustvo sa reklamacijama kod njih (doduše ima par godina od tad) je bilo da prvo šalju u servis i načekam se jedno mesec dana, a jednom se i desilo da su popravili šta nije valjalo ali je ekran ceo bio izgreban, tako da bih ja tražio nov telefon ali nisam siguran kolike su šanse da odmah prihvate.

Moj savet je da im napises tacno kako ce uvek da reprodukuju reset i posaljes telefon. Pre toga, hard reset, NE INSTALIRAJ ni jednu aplikaciju pa onda probaj da izazoves reset.

Zasto ti ovo kazem? U servisu uvek urade hard reset ili upis zadnje verzije softvera pre ikakvog testiranja. Ovo se radi da bi se iskljucile korisnikove aplikacije i podesavanja iz jednacine "zasto telefon ne radi kako treba"

Znaci ako nakon hard reseta uspes da izazoves restart, zapisi korake kako da se izazove, to im napisi, nece moci reci da je sve ok.

Onda nisi in
Ja nemam te profile sa tvoje slike... Ima 10 profila ali samo pise profile 1..2...3...i ne vidim nikakvu razliku
Onda nisi importovo config file u podesavanjima...podesavanje kamere>custom file>import izaberes u download folderu prethodno skinut config

Onda ides na profile gore desno u cosku, pa izaberes load configs....1000008509.jpg

Restartuje se dok se puni onako random i ne svaki put,
Ne znam da li ova opcija AUTOMATSKO RESTARTOVANJE ima neke veze,ja sam je ugasio odmah posle nekoliko apdejta nakon kupovine telefona...Da pokusas mozda da je ugasis?

Prilozi

• Screenshot_20240509_174315_Device care.jpg
    Screenshot_20240509_174315_Device care.jpg
    83.6 KB · Pregleda: 85
Naravno da sam koristio, imam nekoliko S23 Ultra u okruženju. Znam da postoji kao neki fix, i gcam port, ali te Šaomiolike akrobacije su ipak sramota za skup uređaj, koji je na svojoj premijeri (i u prvih nekoliko meseci prodaje) ima bolju kameru.
Ovo je posebno veliki problem kada neko kameru koristi za fotografisanje prirode, pri planinarenju i na ostalim putovanjima.

Na kraju postoje profesionalne test ekipe koje su to konstatovale:
Let's start with the main camera, which has sadly prompted Samsung to revert to an old negative habit. Images from the main camera oftentimes come out excessively sharpened. While the rendering of buildings, objects, or people are moderately oversharpened to the point of making fine detail stand out, the sharpening algorithm really goes overboard with any foliage and grass that happens to be in the frame. Things look fine at fit-to-screen level, but zoom in closer or, better yet, look at the photos on a monitor, and the overdone sharpening becomes obvious.

Worse yet, we can notice a clear difference between our Galaxy S23 Ultra photos from the camera comparison we did back in March and the phone's photos today. The main camera images were sharper than average back then but are way oversharpened now, to the point that you can see a halo at the edge where the trees meet the sky in the shots below.

Primer u idealnim svetlosnim uslovima

fvTR7E5.jpeg

U poslednjih 10 godina Samsung ima ovakav problem sa post processing-om ali je do sada dokazano više puta da sve ovo pogoršaju na aktuelnom flagship modelu, najčešće nekoliko meseci pred izlazak nove Galaxy serije.

^ Ja sam totalni laik kada su ovakve stvari u pitanju. Prosto, ne razumem se u fotografiju.
Samo cu reci da mi se slika koju si ^ gore okacio @hsv.stoned uopste ne dopada.

Vidim neki rekose da mu je dnevna slika odlicna a nocna ne.
Ali ako je ova dnevna ^ gore 'odlicna', ne smem da zamislim kakva je nocna.
Mozda kada tu fotografiju gledas na telefonu ona izgleda odlicno, medjutim kada je pogledam u punoj velicini na monitoru... ne dopada mi se.
Posto sam laik, pretpostavljam da se radi testa fotografije namerno slika drvece (zbog lisca) da bi se videlo koliko dobar (ili los) moze biti kvalitet snimka?

Ako sam razumeo Samsung pred izlazak svake nove serije premium telefona, kroz update software-a za prethodnu generaciju (izgleda namerno) pogorsa kvalitet fotografije na prethodnoj seriji (da bi nova serija delovala da ima 'bolju' fotografiju). Jesam li ovo dobro razumeo?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno