Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Onaj light mode? To je oznaka za to? Nisam je do sada primetio...

Tako je.

Dešava se u svim pravcima, tako je koliko ja znam još od Note 4, i totalno ne obraćam pažnju na to

Vam stiglo azuriranje za s23u A1/TOP? Zeni na s23 stiglo, gledam na samfw, ima. Meni nista. Prebacim na THL CSC, instant skida, prekinem, vratim na TOP, i dalje nema.
Aaaaajde neko da mi se javi sa s23u iz A1, vec je pocelo opasno da me nervira :D

Kod mene isto S23U iz A1, 16 septembra instalirao, pise tacno kad je instaliran.

Staro pravilo, ne ideš da kupiš novo tamo gde rade zamene baš iz tog razloga. Ideš samo tamo gde ne rade zamene i prodaju samo novo.
Znam za to. Vec sam bio uzeo 14pro sa KP, a za s21u mi je dobra cena ispala u zamenu i onda aj da ga dam u zamenu, svejedno cu nakon toga taj tel da prodam.
A i rekao sam sebi da cu pre da dam nekome ovde na forumu za nizu cenu, nego da se zezam kao za prosli da li cu da uzmem odredjenu svotu novca.

Gracias, znači ide na THL i ne vraća se nazad.
Mada mi stvarno nije jasno što se zaglupeo, sve je ok, SE enforcing, SPSV je kao i kad je izvađen iz kutije.

Ljudi treba mi pomoc, na s23 ultra nece da ocita vezu sa kompom (win 10) usb A na usb C, ne znam kako drugacije da pristupim telefonu da prebacim fajlove?

Evo sad hoce, ali sam probao kabl od redragon mehanicke tastature, cudno... Inace telefon sam danas kupio u mobil sopu u Indjiji, uzeo sam verziju 12/256 csc mu je bas kao sto su rekli ljudi ovde XSG/KSA. Sve ostalo je u fulu, telefon leti :)

Izmeni csc 😂😂 ili korosti smart switch
Smart switch prob'o, kaže nema ažuriranja.
CSC sam promenio na THL i odmah je povukao update, ali sam prekinuo i vratio na TOP da vidim hoće li, pošto sam video na samfw da za TOP ima, a i ljudi su ovde dobili.
Ne znam šta bi moglo biti.
Doduše kod poslednjeg ažuriranja od 1.3gb sam bio na SEK-u, kod njih i dalje nije stigao septembarski, tako da se možda tu zaglupeo. I dalje umišlja da je Ukrajinac.

Prilozi

• SmartSelect_20230918_220716_Settings.jpg
    SmartSelect_20230918_220716_Settings.jpg
    71.1 KB · Pregleda: 72
Smart switch prob'o, kaže nema ažuriranja.
CSC sam promenio na THL i odmah je povukao update, ali sam prekinuo i vratio na TOP da vidim hoće li, pošto sam video na samfw da za TOP ima, a i ljudi su ovde dobili.
Ne znam šta bi moglo biti.
Doduše kod poslednjeg ažuriranja od 1.3gb sam bio na SEK-u, kod njih i dalje nije stigao septembarski, tako da se možda tu zaglupeo. I dalje umišlja da je Ukrajinac.
Stavi na sek opet i cekaj tamo apdejt, zafrknuli su stvar sa ovim apdjetom koji smo cekali 2meseca...

SEK za avg
  • AP VERSION S918BXXU3AWGJ
  • CSC VERSION S918BOXM3AWGJ
TOP za avg

• CSC VERSION S918BOXM3AWHH
ZBog toga ne dobijas na TOP ovaj posleenji apdjet...nije isto bilo iako se cini da jeste :D
jedino da flesujes preko odina samo CSC_HOME( i jos jedan fajl bese nmg se setim) od ovaj TOP za avg da bi izmenio veeziju pa onda tad mozes da dobijes TOP za sept

Mene zeza rutina da kad sam na odredjenim lokacijama gde je los signal a ima wifi, kad sam na toj wifi da iskljuci zakljucavanje ekrana i promeni mrezu na 2g....e tu svakih par puta zaglupi kad istekne rutina, on ga ostavi na 2g i ne vrati na 4g

Stavi na sek opet i cekaj tamo apdejt, zafrknuli su stvar sa ovim apdjetom koji smo cekali 2meseca...

SEK za avg
  • CSC VERSION S918BOXM3AWGJ
TOP za avg

• CSC VERSION S918BOXM3AWHH
ZBog toga ne dobijas na TOP ovaj posleenji apdjet...nije isto bilo iako se cini da jeste :D
jedino da flesujes preko odina samo CSC_HOME( i jos jedan fajl bese nmg se setim) od ovaj TOP za avg da bi izmenio veeziju pa onda tad mozes da dobijes TOP za sept
Slepci slepacki. Nista, odo' sad na Tajland pa cemo sa sledecim ponovo da se snalazimo :D

Slepci slepacki. Nista, odo' sad na Tajland pa cemo sa sledecim ponovo da se snalazimo :D
Kad u jednom trenutku vrate na iste verzije, onda tad mozes da se vratis sa Tajlanda :D
Mene zeza rutina da kad sam na odredjenim lokacijama gde je los signal a ima wifi, kad sam na toj wifi da iskljuci zakljucavanje ekrana i promeni mrezu na 2g....e tu svakih par puta zaglupi kad istekne rutina, on ga ostavi na 2g i ne vrati na 4g
Ja i jos mozda neki kolega smo pisali ovde...ja sam rexio tako sto sam obrisao drugu rutinu koja je posle 00h prebacivala na power saving mod, a kolega je apdejtovao rutinu app i mialim da je resio...baci pogled da li se ukrsta s jos neku ,meni je bilo samo ako su obe aktivne da nece da vrati nazad na 4g...

Google rešenje:

Samsung rešenje:

Microsoft rešenje:

OpenSource rešenje za sve platforme i uređaje uključujući Android/Fire TV:

Ako nećeš ništa da instaliraš postoje i:

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, zanima da li je otkonjen problem sa autofokusom na primarnoj zadnjoj kameri koji se javljao prilikom fotografisanja dokumenata? Taj problem je updateom trebao biti otklonjen još u maju mesecu nakon onog velikog updatea ali nije. Pominjalo se da će problem biti otklonjen opet velikim julskim updateom pa me interesuje šta se s tim desilo? Da li je nakon julske nadogradnje problem konačno rešen? U planu mi je kupovina ovog telefona, samo mi taj problem sa atufokusom smeta pošto telefon koristim za skeniranje dokumenata na poslu. Hvala unapred na odgovoru. Uzeo bih plus model pa me zanima da li ima neke nedostatke?

Pozdrav svima, zanima da li je otkonjen problem sa autofokusom na primarnoj zadnjoj kameri koji se javljao prilikom fotografisanja dokumenata? Taj problem je updateom trebao biti otklonjen još u maju mesecu nakon onog velikog updatea ali nije. Pominjalo se da će problem biti otklonjen opet velikim julskim updateom pa me interesuje šta se s tim desilo? Da li je nakon julske nadogradnje problem konačno rešen? U planu mi je kupovina ovog telefona, samo mi taj problem sa atufokusom smeta pošto telefon koristim za skeniranje dokumenata na poslu. Hvala unapred na odgovoru. Uzeo bih plus model pa me zanima da li ima neke nedostatke?
Проблем је хардверске природе са сочивом па то никад неће решити апдејтом осим ако не пребаце да нека друга камера преузме документа причам за 23/23+ колико сам схватио Ултра нема тај проблем.
Ако ти је битно скенирање документа боље узми неки други телефон.
Ево примера:
Прва слика је сликана Ауто само текст у кадру.
Друга слика је сликана са метар размака књига и сто па зумирано (кроп текста)
Трећа слика је сликана Gcam-om да се види да не брља и апликација камере већ је до хардвера/сочива.

Prilozi

• 20230919_114434.jpg
    20230919_114434.jpg
    166.9 KB · Pregleda: 64
  • 20230919_114446.jpg
    20230919_114446.jpg
    234.9 KB · Pregleda: 65
  • PXL_20230919_094857321.jpg
    PXL_20230919_094857321.jpg
    171.9 KB · Pregleda: 66
Vrh Dno