@Migrant @Mladja996 ma to je ludnica sta se radi. Jeste off topic, ali da vam ispricam jednu pricu, moze da bude i za nauk za nove clanove ili za nekoga ko se ne razume u tel, IT, itd..
Otisao sam kod coveka (preprodavca) koga znam licno da bi mu dao tadasnji s21u i doplatio za 14pro, posto mi je dao dosta vecu cenu za s21u nego sto su mi nudili ovde na forumu.
Trazio sam iskljucivo nov i vakuum 14pro zato sto umeju lepo da za*ebu ko se ne razume.
Dajem ja njemu moj tel i prvo pitanje mu je bilo jel ti je ovo nov tel ili polovan, kazem ja polovan, star godinu ipo dana, imam garanciju iz yettela, pise kad je uzet.
Kaze on odlicno, bas je ocuvan tel, nema ogrebotinu, kazem da sam stavio whitestone staklo i od prvog dana koristim futrolu.
Drugo pitanje kaze jel imas komplet pakovanje, ja kazem da i on uzima sve, slaze i uzima tel i trazi mikrofiber krpicu, nalazi, uzima tel, cisti skroz da se sija i stavlja u kutiju. Dajem mu ja papire iz yettela da bi sledeci vlasnik mogao da resi problem ako bude imao, uzima on papire i cepa ispred mene i baca u kantu i kaze ne treba mi. Ja se nasmejem i kazem dobro.
Cekam ja sa strane 14pro i izneo mi sve sa 128gb i kaze kao biraj boje i ja kazem trazio sam sa 256gb ili vise i on kao okej, cekaj da vidim da li mi imaju dobavljaci i on tu prica sa nekim.
Ulaze ljudi, kakve price sam cuo pa to je da neko ko se razume u IT je neverovatno, lazi, lazi i lazi. Da se ne ljute kolege, ali najvise varaju ljude za iphone, valjda ih svi zele.
Dok sam cekao ulazi neki lik sa devojkom i trazi tel za devojku, on kao imas taj, taj, a imas i nov s21u, malopre stigao, taman sto sam mu stavio zastitno staklo i daju mu. Ja se okrecem prema njemu i nasmejem se, lik me samo pogleda i nista, drugar (preprodavac) pocrveneo i kaze nov, imas komplet pakovanje, garanciju dve godine, bruka kao tel, odlican za nju. I on okej, hoce, devojka odusevljenja i platio ga je 100e vise nego sto sam mu ja dao.
Odlaze oni i drugar dolazi kod mene i kaze braticu nasao sam ti tel, ja kazem okej i pitam jel vakuum pakovanje, kaze on da, da. Nakon toga ja u sali kao prodao si odmah moj tel, on ma da, dobar tel, ocuvan. Ja samo dobro, a u sebi auu brate..
Ostalo je kod mene proslo okej, posto znam da nikad nema problema sa novim iphone telefonima.
Imao je i s23ultra 256gb otvoren bez kutije, ali ga ne bi uzeo ni za dzabe.
Poenta price je da preprodavci rade svasta da bi zaradili novac i ne zanima ih koliko dobru pricu ce da sloze da bi to ostvarili.
Moje misljenje je da- za sve tel je bolje kupovati iskljucivo sa pravom garancijom, da li operateri, da li neke ovlascene prodavnice, nebitno, nego se zezati kasnije ili kupiti kopiju.
Cene sa pravom garancijom su iste kao i kod njih ili cak jeftinije.
Izvinite ako sam dosadan. 😊