Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

H
Ja probao malopre i ne radi, takodje beta 3.
Ne mogu da verujem da gpay i to da l radi il ne zavisi od csc....danas sam iz dosade promenio csc (od ilo na sek) i malopre u apoteci, bam gpay nece da otvori karticu...udjem u app obo pise kao na beta 2 i beta 1 sto je stajalo....mrzelo me da vracam csc nazad, al bas cu da vratim da vidim da l je moguce da ima to veze

@Migrant @Mladja996 ma to je ludnica sta se radi. Jeste off topic, ali da vam ispricam jednu pricu, moze da bude i za nauk za nove clanove ili za nekoga ko se ne razume u tel, IT, itd..
Otisao sam kod coveka (preprodavca) koga znam licno da bi mu dao tadasnji s21u i doplatio za 14pro, posto mi je dao dosta vecu cenu za s21u nego sto su mi nudili ovde na forumu.
Trazio sam iskljucivo nov i vakuum 14pro zato sto umeju lepo da za*ebu ko se ne razume.
Dajem ja njemu moj tel i prvo pitanje mu je bilo jel ti je ovo nov tel ili polovan, kazem ja polovan, star godinu ipo dana, imam garanciju iz yettela, pise kad je uzet.
Kaze on odlicno, bas je ocuvan tel, nema ogrebotinu, kazem da sam stavio whitestone staklo i od prvog dana koristim futrolu.
Drugo pitanje kaze jel imas komplet pakovanje, ja kazem da i on uzima sve, slaze i uzima tel i trazi mikrofiber krpicu, nalazi, uzima tel, cisti skroz da se sija i stavlja u kutiju. Dajem mu ja papire iz yettela da bi sledeci vlasnik mogao da resi problem ako bude imao, uzima on papire i cepa ispred mene i baca u kantu i kaze ne treba mi. Ja se nasmejem i kazem dobro.
Cekam ja sa strane 14pro i izneo mi sve sa 128gb i kaze kao biraj boje i ja kazem trazio sam sa 256gb ili vise i on kao okej, cekaj da vidim da li mi imaju dobavljaci i on tu prica sa nekim.
Ulaze ljudi, kakve price sam cuo pa to je da neko ko se razume u IT je neverovatno, lazi, lazi i lazi. Da se ne ljute kolege, ali najvise varaju ljude za iphone, valjda ih svi zele.
Dok sam cekao ulazi neki lik sa devojkom i trazi tel za devojku, on kao imas taj, taj, a imas i nov s21u, malopre stigao, taman sto sam mu stavio zastitno staklo i daju mu. Ja se okrecem prema njemu i nasmejem se, lik me samo pogleda i nista, drugar (preprodavac) pocrveneo i kaze nov, imas komplet pakovanje, garanciju dve godine, bruka kao tel, odlican za nju. I on okej, hoce, devojka odusevljenja i platio ga je 100e vise nego sto sam mu ja dao.
Odlaze oni i drugar dolazi kod mene i kaze braticu nasao sam ti tel, ja kazem okej i pitam jel vakuum pakovanje, kaze on da, da. Nakon toga ja u sali kao prodao si odmah moj tel, on ma da, dobar tel, ocuvan. Ja samo dobro, a u sebi auu brate..
Ostalo je kod mene proslo okej, posto znam da nikad nema problema sa novim iphone telefonima.
Imao je i s23ultra 256gb otvoren bez kutije, ali ga ne bi uzeo ni za dzabe.
Poenta price je da preprodavci rade svasta da bi zaradili novac i ne zanima ih koliko dobru pricu ce da sloze da bi to ostvarili.
Moje misljenje je da- za sve tel je bolje kupovati iskljucivo sa pravom garancijom, da li operateri, da li neke ovlascene prodavnice, nebitno, nego se zezati kasnije ili kupiti kopiju.
Cene sa pravom garancijom su iste kao i kod njih ili cak jeftinije.
Izvinite ako sam dosadan. 😊

Vam stiglo azuriranje za s23u A1/TOP? Zeni na s23 stiglo, gledam na samfw, ima. Meni nista. Prebacim na THL CSC, instant skida, prekinem, vratim na TOP, i dalje nema.

Jel ste bre vi realni šta pričate? Kopija telefona može da se provali za sekund gledajući sočiva kamera, ne morate ni da ga upalite, to ne može da se iskopira. Ako i upalite telefon, dovoljno je da vidite da upalite kameru i pogledate koliko je krš.
@nekibatica Imaš original telefon, ali imaš i tesne džepove, nateg'o si telefon, pritisnuo olovku nečim i izašao je onaj deo koji se klikće odozgo...ne možeš sa tolikim telefonom da se savijaš i obuvaš patike. Sim tray pogledaj da li ima gumice i ubaci ga lepo i neće biti problema.

Što se tiče prevara polovno/novo, zna se kako izgleda nov neraspakovan fon i polovan, očuvan kao nov, tako da ko plati ono "samo otvoren radi probe i vraćen u kutiju" po punoj ceni, onda je da ne kažem šta.

I meni zna olovka ne bude gurnuta nekad do kraja, a to primetim tek posle par sati, na ultra modelu, tako da niste jedini. A olovku ni ne koristim, tako da tesko i da je luft neki veci zbog koriscenja stalnog.

Evo mozda i prve prave mane S23U modela, ako se moze tako reci.

Prvo sam mislio da tripujem da mi good lock i njegovi dodaci troše bateriju ali uzeh da testiram prethodnih nedelju dana prvo nekoliko dana upaljeni svi dodaci a onda ugašeni i primećujem da mi se brže praznio. Naravno nisam radio iste stvari u potpunosti ali dnevna rutina je približno slična bila svakog dana. E sad problem je što imam više dodataka pa će mi trebati vremena da provalim da li neki troši nešto ekstremno ili svaki pomalo

Mene je jedina stvar koja je na ovom telefonu S23 U ako tako mogu da kazem "zabrinula" sto telefon previse zvecka/lupka kad se protrese ili mucne u nekim momentima imam utisak kao da se ceo sistem kamera lupa unutar njega, razumem opticka stabilizacija i sve to ali ovo mi nekako deluje bas previse zveckanja i lupanja unutar uredjaja 😮‍💨 jel i kod ostalih slicna situacija ?

Ne mora csc da se menja samo zbog snimanja razgovora, neko hoće brže da dobija ažuriranja, nekome treba Samsung Pay/Samsung Wallet...
Koji csc treba da se postavi da bi samsung wallet radio? Izgleda da je u tome problem što mi izbacuje da nije podržan u Srbiji?

INS - Call Recorder, CallerID, Samsung Pay
THL - Call Recorder, CallerID
XXV - Call Recorder, Samsung Pay

INS CSC najbolje

Inače S23 FE:

gsmarena_001.jpg

In addition to the phone, Samsung will also introduce two tablets – the Galaxy Tab S9 FE and Tab S9 FE+ (€550 and €750) – along with new TWS headphones, the Galaxy Buds FE ($100). While not part of the “FE” branding, the same event should also bring the new Galaxy SmartTag 2 as well. As for the phone, it is expected to cost ₹55,000 in India (the equivalent of $660/€620).

Poslednja izmena:
INS CSC najbolje

Inače S23 FE:

gsmarena_001.jpg

Meni je već INS i ne radi samsung wallet. Jel da se cimam da probam xxv?
Mnogo je ovo konfuzno, ima mnogo dezinformacija na netu, negde piše ne zavisi od csc, negde da zavisi od države za koju je telefon namenjen, negde da svakako i da se instalira neće raditi u državi koju ne podržava samsung wallet, negde da zavisi od modela telefona..šta je istina je veliko pitanje

Gde naći postupak za ubacivanje CSC fajla kao i fajlove?

@geteks
Koristim Google Wallet, snimi na xda forumu za SW, očigledno da pored CSC-a još nešto treba...

npr.

Proveri i da li ti na Google Play Store-u piše da je uređaj sertifikovan?

GPS.png

Poslednja izmena:
Mene je jedina stvar koja je na ovom telefonu S23 U ako tako mogu da kazem "zabrinula" sto telefon previse zvecka/lupka kad se protrese ili mucne u nekim momentima imam utisak kao da se ceo sistem kamera lupa unutar njega, razumem opticka stabilizacija i sve to ali ovo mi nekako deluje bas previse zveckanja i lupanja unutar uredjaja 😮‍💨 jel i kod ostalih slicna situacija ?
Mora da zvecka, to je normalno

@geteks
Koristim Google Wallet, snimi na xda forumu za SW, očigledno da pored CSC-a još nešto treba...

npr.

Proveri i da li ti na Google Play Store-u piše da je uređaj sertifikovan?

GPS.png
Ja sam prešao na INS pre mesec dana ali nisam dobio još nijedan update posle onog koji ima datum 1.7

Zdravo ljudi, upadam pomalo kao padobranac al mi je bitna informacija ne zamjerite. Pogledao sam par strana unazad vidim da postoji problem sa plaćanjem preko walleta? Imam s23+ juče dodao karticu kad sam trebao da platim odbijeno. Ne kapiram zašto ima li još neko taj problem i kako ga riješiti?

Ja sam prešao na INS pre mesec dana ali nisam dobio još nijedan update posle onog koji ima datum 1.7

Možeš da flešuješ ručno u Odin-u (HOME_CSC ubaci obavezno inače će odraditi factory reset), a možeš i da prebaciš na neki drugi CSC (XXV, THL) u SamFW koji ima septembarsko ažuriranje pa da vratiš kasnije CSC na INS.

INS - Call Recorder, CallerID, Samsung Pay
THL - Call Recorder, CallerID
XXV - Call Recorder, Samsung Pay

Imaš tu fajlove i uputstvo za ODIN:

Poslednja izmena:
Prvo sam mislio da tripujem da mi good lock i njegovi dodaci troše bateriju ali uzeh da testiram prethodnih nedelju dana prvo nekoliko dana upaljeni svi dodaci a onda ugašeni i primećujem da mi se brže praznio. Naravno nisam radio iste stvari u potpunosti ali dnevna rutina je približno slična bila svakog dana. E sad problem je što imam više dodataka pa će mi trebati vremena da provalim da li neki troši nešto ekstremno ili svaki pomalo

Neko je ovde objavio da good lock sada može da se skine i za našu zemlju. Ja reko' ajde da probam. Bukv gomila šminkerskih gluposti. Ja kao, daj da probam samo da promenim oblik sata na lock screen-u. Čak nisam izabrao one u boji, nego obične... tapnem dva puta da se ekran aktivira, a on iscrtava kao da u pozadini radi neki težak render. Momentalno pao uninstall svega. Ostavio samo camera/music assistent što je moglo i bez glock-a, tako da me ne bi čudilo da dodatno srče bateriju, nizašta.

Koji csc treba da se postavi da bi samsung wallet radio? Izgleda da je u tome problem što mi izbacuje da nije podržan u Srbiji?
Tako je, samsung wallet nije podržan za našu zemlju tako da ne vredi da se cimaš za promenu jer ništa nećeš dobiti, mada mi nije jasno šta će ti to kad google wallet radi.

Moze neko da mi objasni kako funkcionise samsung telefon i galaxy watch?
Juce ulazim u bus i dobijam par pbavestenja da je galaxy watch detektovan(neka devojka usla u bus sa satom) iako je i nfc i bluetooth iskljucen, i wifi kako ga onda detektuje?
Mora preko necega, samo mi nije jasno sta je to preko cega on detektuje?

Sta znaci ova ikonica pored sata i alarma sa desne strane ekrana...?

Prilozi

• Screenshot_20230918_182026_Gallery.jpg
    Screenshot_20230918_182026_Gallery.jpg
    16.8 KB · Pregleda: 36
@Migrant @Mladja996 ma to je ludnica sta se radi. Jeste off topic, ali da vam ispricam jednu pricu, moze da bude i za nauk za nove clanove ili za nekoga ko se ne razume u tel, IT, itd..
Otisao sam kod coveka (preprodavca) koga znam licno da bi mu dao tadasnji s21u i doplatio za 14pro, posto mi je dao dosta vecu cenu za s21u nego sto su mi nudili ovde na forumu.
Trazio sam iskljucivo nov i vakuum 14pro zato sto umeju lepo da za*ebu ko se ne razume.

Staro pravilo, ne ideš da kupiš novo tamo gde rade zamene baš iz tog razloga. Ideš samo tamo gde ne rade zamene i prodaju samo novo.

Gigatron

Custommob_860.jpg

Nazad
Vrh Dno