Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ljudi, jel osetna razlika izmedju ultre 8/256 i 12/512. Memorijski prostor mi nije tako bitan. Vise mi je potreban odgovor zbog rama.
Пуно пута питано/одговорено овде али ајде још једном:
Нема осетне разлике(осим ако ниси бесни гејмер који игра 4 захтевне игре паралелно), ако ти није простор потребан онда нема потребе да бацаш паре на 12гб.

Izgleda dobar update za kamere

Пуно пута питано/одговорено овде али ајде још једном:
Нема осетне разлике(осим ако ниси бесни гејмер који игра 4 захтевне игре паралелно), ако ти није простор потребан онда нема потребе да бацаш паре на 12гб.
Izvinjavam se,preskocio sam verovatno odgovor. Ok,hvala,trebala mi je samo potvrda.
A da li cu biti razocaran kamerama kako se pise ovde ili je ok u sustini za telefon tog ranga? 🙂

Izvinjavam se,preskocio sam verovatno odgovor. Ok,hvala,trebala mi je samo potvrda.
A da li cu biti razocaran kamerama kako se pise ovde ili je ok u sustini za telefon tog ranga? 🙂
Zavisi koja su ti očekivanja. Ja sam zadovoljan kao i dosta ljudi ovde, ali ima i onih koji nisu. Koji telefon trenutno koristiš?

Imao sam s8,,s10+,s22+, pa sad iphone 13. I planiram S23 ultra.
Malo su razlicite boje na iphonu. Meni je kamera na 14p bila dosta bolja nego na tadasnji s21u. Video je malo bolji na iphonu, a kamere su u 99% situacija iste, negde ce bolje iphone da izvuce, a negde samsung.
Ja sam bio odusevljen slikom kad se stavi visoka rezolucija (preko dana), dosta kvaliteta, ali mora da se pazi kako se slika i ostalo.
Ako si pre koristio sa exy bice ti bolji signal, a ako si koristio snap bice ti isto.
Komsija mi ima ultru pa s vremena na vreme mogu da procackam, a i sredjujem mu tel.
Najbolje bi bilo da naprave s23 obican, ali sa ultra specs, razbili bi sa prodajom.
Ako te jos nesto zanima pitaj.

Hvala na odgovoru. Svi prethodni su bili exynos. Imao sam sa S22 serijom problem sa restartom telefona tokom razgovora,to koliko sam cuo sa s23 nema niko kao bag,bar na ovom forumu. To ako me zadesi ponovo,poludeo bih.
Na ios se nisam navikao,zato i prodajem.
Oduvek sam fan samsunga samo mi ti neki sitni bagovi smetaju.
Kamere nadam se da nisu lose. U jednom trenutku sam se zamislio da li kupiti s23u ili honor magic 5 pro. Nikad nisam imao honor,sta znam.
I tih 8 gb rama mislim da je ok,jer ne ludujem sa radom u 5 aplikacija u isto vreme.a i narednih 3,4 godine ako ga ne budem menjao,mislim da ce tih 8 gb rama biti ok?

Ја сам захтеван корисник што се камере тиче и врло сам задовољан овом на Ѕ23 (ултра је још боља)
Није савршена или најбоља у свему али ни једна није.
Препорука за пар подешавања која драстично поправе искуство са камером.
Scene optimizer je смеће од опције које само квари квалитет и фокус ОБАВЕЗНО искључити.
Друга глупост која се лако поправља је фамозни shutter lag узрокован опцијом да се слика чува у моменту кад пустимо тастер а не кад стиснемо.
Што се лако мења кроз Finelock->Camera assistant->Quick tap shutter.

Prilozi

• Screenshot_20230716_125535_Camera Assistant.jpg
    Screenshot_20230716_125535_Camera Assistant.jpg
    117.1 KB · Pregleda: 69
EVo posle neki dan, baterija fenomenalna, a pritom sto na ajfonu sam imao ono kao "brzo punenne" sad je ovde to ja mislim troduplo brze...kamera je okej, zum predobar, glavna ume da zafkne nekad(i to sa ovim camera asistent opcijama) ali ovih dana kad puste android 14 betu videcemo mozda ispleglaju jod bolje..signal nije nista bolji u odnosu na iph14p(pa cak i note9)-bar kod mene...ekran je top, otisak odlican(iako vidim da se zale)..kad se sve sbere, odlican je

Imao sam s8,,s10+,s22+, pa sad iphone 13. I planiram S23 ultra.
Ja sam imao ip13 i Pixel 7 pre ovoga i ja sam zadovoljan kamerama. A o ostatku šta telefon nudi neću ni da pričam. Ako su ti kamere prioritet nad svim ostalim tu su Huawei p60 , HM5P i google pixel7 pro. Ako hoćeš telefon koji kao celina zaokružen onda je ovo pravi izbor.
Ovo je moje mišljenje. Ako imaš priliku pogledaj ga negde uživo i testiraj

EVo posle neki dan, baterija fenomenalna, a pritom sto na ajfonu sam imao ono kao "brzo punenne" sad je ovde to ja mislim troduplo brze...kamera je okej, zum predobar, glavna ume da zafkne nekad(i to sa ovim camera asistent opcijama) ali ovih dana kad puste android 14 betu videcemo mozda ispleglaju jod bolje..signal nije nista bolji u odnosu na iph14p(pa cak i note9)-bar kod mene...ekran je top, otisak odlican(iako vidim da se zale)..kad se sve sbere, odlican je
Punjenje je skoro pa identično, možda se 5-10 min brže napuni S23. 😂 Pisalo se milion puta o tome.

Ја сам захтеван корисник што се камере тиче и врло сам задовољан овом на Ѕ23 (ултра је још боља)
Није савршена или најбоља у свему али ни једна није.
Препорука за пар подешавања која драстично поправе искуство са камером.
Scene optimizer je смеће од опције које само квари квалитет и фокус ОБАВЕЗНО искључити.
Друга глупост која се лако поправља је фамозни shutter lag узрокован опцијом да се слика чува у моменту кад пустимо тастер а не кад стиснемо.
Што се лако мења кроз Finelock->Camera assistant->Quick tap shutter.
Ne mogu da nađem gde je se menja ovo drugo quick tap shutter, može li jos neki info? U settings search nema ništa, na kamera settings ne vidim Finelock

Moraš da instaliraš camera asistent imaš na galax store. I onda dobijaš opciju u podešavanjima kamere
Instalirao ne vidim Finelock ni u toj app, ni u camera settings ni u settings search.
Možda mora restart telefona?

Mali S23, jel se oseća razlika između 128 i 256 u radu? Ta brža memorija....
Има пуно тестова по нету, 4.0 је драстично бржа и што је битно штедљивија је од 3.1.
По огласима има гомила 128-ца од оператера али ја сам дуго чекао а се појави 256 за куповину.
Сад зависи колико је неко опседнут перфирмансама и секундама у извршавању нечега, контам да већини обичних корисника не прави неку дан/ноћ разлику.
И даље је то исти чип који је заслужан за добре перформансе на свим пољима.
Instalirao ne vidim Finelock ni u toj app, ni u camera settings ni u settings search.
Možda mora restart telefona?
Ај да разјасним забуну, Goodlock апликација није доступна на нашим просторима па је ту алтернатива звана Finelock коју исто прави Samsung (то се раније звало Galaxy Labs) служи за инсталирање додатних модула које Samsung разматра да дода у будуће генерације телефона.
Неке од тих апликација могу да буду, "Standalone" као што је случај са Camera Assistant и Theme park
Остале су зависне од Finelock-a да би се инсталирале.
Слика у прилогу модула које ја имам инсталиране.
Пошто смо причали о подешавању камере унутар Camera Assistant, није неопходно да се инсталира Finelock, може да се инсталира са Galaxy store-a директно.

Prilozi

• Screenshot_20230716_155400_Fine Lock.jpg
    Screenshot_20230716_155400_Fine Lock.jpg
    50.3 KB · Pregleda: 45
Poslednja izmena:
Punjenje je skoro pa identično, možda se 5-10 min brže napuni S23. 😂 Pisalo se milion puta o tome.
Nema sanse hahah znaci aiguran sam 🤣 na super brzo se poveze ja dok zadjem krug nesto bacim ppgled on je vec 80% ... i iph se brzo punio al ne ovolko

Има пуно тестова по нету, 4.0 је драстично бржа и што је битно штедљивија је од 3.1.
По огласима има гомила 128-ца од оператера али ја сам дуго чекао а се појави 256 за куповину.
Сад зависи колико је неко опседнут перфирмансама и секундама у извршавању нечега, контам да већини обичних корисника не прави неку дан/ноћ разлику.

Ај да разјасним забуну, Goodlock апликација није доступна на нашим просторима па је ту алтернатива звана Finelock коју исто прави Samsung (то се раније звало Galaxy Labs) служи за инсталирање додатних модула које Samsung разматра да дода у будуће генерације телефона.
Неке од тих апликација могу да буду, "Standalone" као што је случај са Camera Assistant и Theme park
Пошто смо причали о подешавању камере унутар Camera Assistant, није неопходно да се инсталира Finelock, може да се инсталира са Galaxy store-a директно.
Baš to idi samo na Galaxy store i skini camera assistant aplikaciju i instaliraj. Ne treba ti finelock.

Snašao sam se zbunio si me sa tim Finelock
Imam te opcije u Camera asistent
Thx

Kako Vam se ponasa outfitters folija sto se tice otiska prsta?
Gledam i na aliexpresu onaj hidrogel sto ste rekli,medjutim ima ih od 10000D,50000D itd. Koji izabrati?

Gledam i na aliexpresu onaj hidrogel sto ste rekli,medjutim ima ih od 10000D,50000D itd. Koji izabrati?
To 1000000+ o 5000000+ šarene laže i marketing. Gledaj recenzije kupaca i ako možeš gledaj da budu case friendly. Onda su malo manje i maska ih neće podizati. Ja sam naručio neku malkice i foliju. Kad stigne javljam utiske. Mada u poslednje vreme neko pravi veliki problem sa pošiljaka. Da li Madjari ili naši ne znam. Dosta pošiljka mi kasni ili mi ne stiže

Imao sam na s21+ outfitters foliju, nije pravila problema sa otiskom. Ali nije mi se svidela ima cudnu strukturu

Ја ставио mobileoutfitters фолију једнослојну и Самсунгову гумену маску у ТЦ Ушће, и презадовољан.

Иначе, телефон је мајка, екран, звучници, фотке (нисам захтеван), аутономија, брзина, звук током разговора, брзина пуњења... све на врло високом нивоу. Никад нисам имао овако добар телефон. За сада немам замерку.

Mali S23, jel se oseća razlika između 128 i 256 u radu? Ta brža memorija....
Verovatno se vidi kad je jace opterecenje u pitanju, svako ima razlicite nacine koriscenja telefona, obicno manji entuzijasti idu na ne-ultra modele, pa njima je verovatno svejedno.

Ipak, UFS standard razlika izmedju 256 i 128 postoji, i definitivno ne bih isao ispod 128, sve i da imas samsung/onedrive cloud, jednostavno posle sat dva snimanja (a to ces kad tad za godinu dve sigurno napuniti) biva prepuna, i nema puno opcija.

Koliko vidim, svi kao najveću manu navode to što sam sistem na EU modelima zauzima preko 60 gb! Tako da u startu dobiješ pola....

Vrh Dno