Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

E ok, tako je i meni radio a na OnePlus Nordu 2 hvata iz prve, jedan od razloga što sam ga se rešio posle mesec dana. Znači ništa nije bolje

Jako lose, ali od pocetka. Tj evo vec 2 nedelje kako ga imam. Radio sam sve moguce, ali otisak na A52s 5G radi mnooogo bolje tj uvek iz prve. Ovaj S23 sam morao face unlock koji ne volim da aktiviram zbog otiska..
Imam s22 ultra i hidroagel foliju preko ekrana,ama bas nikakav problem nemam sa otiskom prsta
Neverovatno mi da s23 ima takav problem

U mom slučaju, običan S23 iz Mts-a, pre nego što je uključen prvi put stavljena mobile outfitters folija ona tanja i radio je 50/50. Posle sam nju skinuo i stavio neko tanje staklo i isti slučaj. Pojačana osetljivost ekrana uključena i otisci brisani, skenirani po više puta i uvek isto.

Kod mene neka obicna folija iz trznog centra, otisak radi dobro, retko kada omasi. Davno je neko ovde kacio neki tutorial kako da se memorise otisak, ja od tada tako radim i nemam problem u 90% slucajeva.

Mislim, moze biti da je staklo lose ali kupio sam telefon sa original ambalazom od punjaca i staklo iz Samsung store-a. Tako da mi je zao samo zbog testiranja da skidam staklo koje bas dobro lezi. Ali eto, otisak prsta mi bas kvari utisak. A na A52s 5G imam sa AliExpressa 5kom za 2-3e neko staklo i radi kao babaroga.

Edit: vidim nekima nije problem da skidaju i menjaju stakla i folije nekoliko puta. Meni je to neprihvatljivo da na premium uredjaju moram jos da spucam nekoliko desetina eura dok ne namestim otisak prsta pritom na jeftinijim uređajima radi iz prve sa jeftinim staklima.

Koleginica ima bas a52s i muku muci sa otiskom prsta.

Kod mene neka obicna folija iz trznog centra, otisak radi dobro, retko kada omasi. Davno je neko ovde kacio neki tutorial kako da se memorise otisak, ja od tada tako radim i nemam problem u 90% slucajeva.
Pa ne znam kakav poseban tutorijal treba, eventualno da se skenira otisak više puta, ali je u mom slučaju bila ista situacija. Jako me nerviralo jer je to ono što radiš 100 puta dnevno čim uzmeš telefon, a face id je u tamnijim prostorijama beskoristan kao i na svim telefonima osim na ajfonu. I kamera mi je bila razočaranje za telefon od 1000 evra al to je sad druga priča... Žao mi je jer su gabariti telefona za mene idealni, i veličina i težina

Na Aliexpress je 3.75 evra, a Samsung original je dal 4000 kod nas
Glavu dajem da je sem kutije isti kkk
Biće verovatno osetne razlike. Ako je baš jeftina kopija, onda će se mekoća materijala razlikovati.

Ja uvek uzmem 5-10 futrola pa vidim sta mi najviše odgovara
Nešto slično do sad sto sam video je Ringke Onyx ali pozadi je clear silikon a la masan burek.
Nema Onyx nazad clear. Ja ga imam i neprovidan je to kejs. Lepa tačkasta tekstura sa strane i nenametljiv tekstura nazad.
Planiram je jedan jači armor za planinarenje
Spigen Tough Armor?

Niko ne uzima u obzir da svi imamo razlicite sake, prste i kozu uopste.

Opticki otisci su neprecizniji, zato i propustaju vise.

Samim tim sto se ide na vecu preciznost, svaka promena na kozi dovodi do toga da nisi prepoznat. Na primer kod moje keve na A54 moji prsti rade savrseno, njeni nikako - jer radi "fizicki" posao gde prsti trpe.

Pa on po ovome ispade najgori. I ja sam njega pre koristio ono po defaultu a Safari na iPhonu.

Preporuka za Vivaldi. Svi drugi koje imam su tu samo ako se nešto testira (Chrome, Samsung, Firefox i Opera). Još ako ga koristite i na desktopu, odlično.

Pošto sam apsolutno oduševljen brzinom instaliranja apps na S23U zanima me da li ima negde test brzina unutrašnje memorije na na S23U vs iP13PM?
Ovako od oka što bi rekli zbog UFS 4.0 install je ovde brži 10x nego na iP13PM, a jedno 5x brže od Oneplus 8 koji ima UFS 3.0
Izvolte.
Inace, cekam moj primerak veceras da mi dostave, S23 Ultra, pa kacim ja, 512GB/12.
Resio da se prebacim u Samsung tabor, posle dugog cekanja na 13 Ultra po normalnoj ceni, prelomih za soma eura 23U, mislim da nema greske sto se cene tice.

Inace, promocija ova za sat/slusalice, da li jos vazi registracija, ili je bila do kraja maja, posto razne info nalazim na netu?

Izvolte.
Inace, cekam moj primerak veceras da mi dostave, S23 Ultra, pa kacim ja, 512GB/12.
Resio da se prebacim u Samsung tabor, posle dugog cekanja na 13 Ultra po normalnoj ceni, prelomih za soma eura 23U, mislim da nema greske sto se cene tice.

Inace, promocija ova za sat/slusalice, da li jos vazi registracija, ili je bila do kraja maja, posto razne info nalazim na netu?

Prilozi

• Screenshot_20230707_150048.jpg
    Screenshot_20230707_150048.jpg
    118 KB · Pregleda: 56
Screenshot_20230707_151408_com.Saplin.CPDT.jpg

Evo npr sa P40 Pro+ 512gb. Cekam S23U veceras pa javljam. Zivo me zanima kako se ponasaju S21, S22

Izvolte.

Nema više promocije

Prilozi

• IMG_3143.png
    IMG_3143.png
    461.2 KB · Pregleda: 30
  • IMG_3144.png
    IMG_3144.png
    473.2 KB · Pregleda: 36
Ni meni nije baš jasno kako radi ova fingerprint scanner
Mora duže da se drži i stisne jače
Neverovatno loše naspram 3g starog Oneplus 8 koji otključa 9/10 uvek
Sad vidim d aje ipak odličan Face ID ali da ima i fingerprint uz to jer u vožnji je užas otključati telefon

Ni meni nije baš jasno kako radi ova fingerprint scanner
Mora duže da se drži i stisne jače
Neverovatno loše naspram 3g starog Oneplus 8 koji otključa 9/10 uvek
Sad vidim d aje ipak odličan Face ID ali da ima i fingerprint uz to jer u vožnji je užas otključati telefon
Андроид Ауто/рутина вожња/аутоматски ти је откључан телефон када си у колима. Додуше зависи колико је стар аутомобил...

Da, meni za tu rutinu nudi blutut vezu sa kolima .

Takodje je dobra stvar ista ta fora samo kada se zakaci na kucni wifi da nije zakljucan. Al mi je brze da pipnem otisak prsta nego da probudim ekran i onda swipe gore.

Prilozi

• Screenshot_20230707_194851_Modes and Routines.jpg
    Screenshot_20230707_194851_Modes and Routines.jpg
    31.7 KB · Pregleda: 20
Андроид Ауто/рутина вожња/аутоматски ти је откључан телефон када си у колима. Додуше зависи колико је стар аутомобил...
Iz pretprošle decenije 😂
Ima Bluetooth za razgovore

Pozdrav svima,
Planirao sam da uzmem s23 ultru 512/12 , medjutim sto vise citam komentare po netu sve se vise dvoumim. Prvo problemi sa otiskom prsta,a drugo kamera - mnogi govore da je poprilicno razocaravajuca s obzirom da je rec u flegsip modelu. Jel stvarno kamera osetno slabija u odnosu na druge flegsip modele?
I jel se isplati uzimati uredjaj preko kp ? Gde biste preporucili da se kupi , ukoliko se odlucim za njega (preko operatera ne bih) ?

Iz pretprošle decenije 😂
Ima Bluetooth za razgovore

To ti je dovoljno, treba da prepozna da se povezao sa tim bt uredjajem. Znaci umesto driving izaberes da je povezan na bt uredjaj (kao meni ovo za slusalice npr)

Prilozi

• Screenshot_20230707_195303_Modes and Routines.jpg
    Screenshot_20230707_195303_Modes and Routines.jpg
    34.7 KB · Pregleda: 26
Nikakvih problema ja nemam sa otiskom prsta na s23. Pre sam imao staklo na ekranu i onda zamenio za hidrogel foliju, na novo odradio otiske i radi sve super.

Nazad
Vrh Dno