Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ja takođe nemam nikakvih problema sa otiskom prsta na običnom s23. Stavljena zaštitna folija slična kao mobile outfitters, otisak kao i odziv istog radi perfektno i jako brzo.

Šta mu dođe hydrogel folija, jel su to ove sto se same obnavljaju od ogrebotina?
Takva je ova moja grebem je noktom ili S pen i nekako sve nestane

Isto pitanje. I kakva je u odnosu na outfitters recimo? A za otisak, ja sam stekao utisak da mi bukvalno zavisi od vlažnosti kože. Na primer kad operem ruke posle toga radi dobro neko vreme i onda krene da brljavi. Trebalo mi je po 4-5 puta da pritisnem da otključa ili da ponudi pin

Moguće da je fora sa S23U fingerprint scanner fora da moraš jače da stisneš ekran
Na Oneplus 8 sam sam naslonio prst uvek
Nije radilo samo kad je baš prljav prst ili kad prsti utrnu od nečega
Jedina za sad "mana" uz glupo postavljene volume +/- dugmiće i nedostatak silent dugmeta kao onaj na Oneplus ili iP13PM

1688770173127.png1688770180585.png
Prva slika je u Light modeu, a druga u standardnom (bez ogranicenja snage). Izgleda da se ram kao i cpu underclockuje ili sta vec, cim je u pitanju tolika razlika u random write-u izmedju njih.

Oba sa ramplus 8GB.

Treca slika, bonus, ramplus iskljucen, 16GB stavio da vergla umesto 1GB.

1688770254682.png

S23U 512/12, zeleni, uzet par sati pre. Junski tj poslednji apdejt sto je nudio.
Okreni obrni, malo bespotreban benchmark, ali kad smo vec sve ostalo prezvakali na temi, jos i ovo nam ostaje.

Mali review:

U principu za ovih par sati koliko se druzim sa njim, odlican saputnik, deluje mi kao da ima snage u njemu za narednih 5 godina, utegnut softver skroz, najveci benefit ima ko god je Exynos imao (N20U Snapdragon npr mislim da je okej, uporediv, i da nije toliki skok sa njega na S23U). Prosli Samsung mi je bio Exynos S21+ 128GB, i definitivno se vidi ogromna razlika. I u light modeu (koji je manje vise zagarantovanih 10h+ SOT dok god je signal dobar) ga sije samo tako, a mogu misliti u standardu.

U principu ovo je defakto sampion 2023 iz android sveta, telefon bez kompromisa, ostaje samo ko moze da prelomi da kupi zbog cene, ali nema jeftinijeg SD 8 Gen 2 od ovoga sve i da dubite na trepavicama, samo je pitanje za koji ce se model neko odluciti. Po meni S23+ bespotreban, S23 zbog dimenzija ili ovo, i to je to.

Inace mnogo lepse u rukama stoji (naravno, u masci je, neka justincase maska 2u1) od skoro svih androida koje sam imao skorije. F3, P40 Pro+, eventualno mozda F1 je lepse stajao u ruci ali je izrada tj kvalitet iste i generalno segment neuporediv, a vala 4 god sam F1 nosao pa sam ocigledno pristrasan. Dimenziono uopste nije toliko glomazan koliko sam mislio da ce biti, imao sam jedno vreme i Note 9, ovaj jednostavno ima lepsi 'balans' taj neki, tih delova unutra, takav da ne vuce ni na jednu stranu pa da je nezgrapan za nosenje.

Zvuk je odlican, pustio bio live snimak Brothers in Arms - Dire Straits, na yt music, slusao par minuta, izuva, ali stvarno, fantazija. 13 Pro koji sam pre imao, na primer, nije ni priblizno takav..da nazovem, "soundstage" imao.
Od UI-a me (za sad, za prvih par sati koriscenja) jedino nervira sto status bar nema opciju da pokazuje network speed, jer mi je to dobar indikator da vidim da li mi nesto radi dobro, tipa kad nesto nece da se salje/uploaduje, da vidim da li je do mene ili do njih, itd, i tako te stvari, ali to je sitno iskreno.
Sto se tice light modea, vidi se da je malcice fluidnost "losija" dok je u njemu, ali stvarno treba imati utrenirano oko i jos brze prste da bi smetalo nekome.

Fingerprint na staklu ocajno ocitava, tj mora da se pritisne jako, verovatno zbog ovog stakla iz outfitersa ili odakle vec sto sam uzeo, ali koristim face ID pa nije cimanje. Jedino sto zameram je sto nisu uzeli da se prebace na to u fulu kao ajfon, ne znam sta im treba tolike godine, valjda stede na delovima, ili Android nema podrsku krstenu posle onog Pixel 4 (ili 5, ne secam se vise) debakla, pojma nemam.

Za soma eura koliko se krecu cene, mislim da ko god planira da stvarno, istinski, zadrzi telefon par godina, nema sta da razmislja, ko zeli zaokruzen telefon.

Da se ne lazemo, i dalje mislim da je mnogo i toliko, i da postoje telefoni koji ce zavrsavati 70-80% posla za 20% cene, i da ce i ti telefoni, mozda ne 4-5 godine, ali definitivno 2-3 god trajati bez problema, ali ko sebe smatra entuzijastom, i uopste cita ovu temu, zna kakva mu je racunica i zasto ovo kosta koliko kosta i zasto jednostavno vredi imati ovako nesto.
Kroz nedelju dana se javljam sa battery statsom i slikom SOT-a, cim sve fon izindeksira, dok sve slegne, ocekujem 10h+ SOT kao na starom RN4 Mido, kad je zario i palio bio 💪😂

Meni je u startu loše radio otisak preko stakla. Lošije nego na A72 (desnim palcem nikako) ali popravilo se na skroz ok. Da li mi se otisak "popravio" (nakon dve, tri godine!?) ili me je telefon "naučio", ko će ga znati. Slična priča i sa face unlock. U startu loše sad ko bombona.

Još jedna zanimljiva stvar S23U vs iP13PM je da se S23U daleko manje greje napolju i na punjaču, dok iP13PM ima tripove da bude vreo posle 2min korišćenja. Jezivo sporo punjenje neću ni da spominjem jer su oba pomalja šajze posle 65-120W.
Toliko o izvikanoj niđe veze sa realnošću superiornošću A15 chipseta
Ovo stvarno izgleda radi
Mnogo manje držim prst da otključa
Definitivno radi
Probao sam verovatno 50x
Kao blesav otključava
Baterija baš obećava ako je ne ubiju apps ili updates, jako slično kao na iP13PM

Prilozi

• Screenshot_20230708_113457_Device care.jpg
    Screenshot_20230708_113457_Device care.jpg
    71.5 KB · Pregleda: 55
Još jedna zanimljiva stvar S23U vs iP13PM je da se S23U daleko manje greje napolju i na punjaču, dok iP13PM ima tripove da bude vreo posle 2min korišćenja. Jezivo sporo punjenje neću ni da spominjem jer su oba pomalja šajze posle 65-120W.
Toliko o izvikanoj niđe veze sa realnošću superiornošću A15 chipseta

Ovo stvarno izgleda radi
Mnogo manje držim prst da otključa
Definitivno radi
Probao sam verovatno 50x
Kao blesav otključava
Baterija baš obećava ako je ne ubiju apps ili updates, jako slično kao na iP13PM
Jel koristis light mode ili standard?

Pa, izgleda da radi bolje. Videcemo u praksi posle par dana, mokri prsti, suvi prsti... ali znaci da postoji problem ipak i da se ne tripujemo.

A koja je to tacno opcija? Ja ne vidim "screen off" opciju?

Pa, izgleda da radi bolje. Videcemo u praksi posle par dana, mokri prsti, suvi prsti... ali znaci da postoji problem ipak i da se ne tripujemo.
Optički senzor je najbolji. Manje je precizan od ovog pa nema ovih problema a dovoljno precizan da ne može neko drugi da otključa telefon. Ali da, dobro je da su priznali da postoji problem i da ga ima dosta ljudi

Opet zeza
Nešto je do njih popravili sa update 😂
Šta sad treba 16x da skeniram isti prst da bi ubo
Zanimljivo kod baterija S23U vs iP13PM
Kod iP13PM nekad 1h SoT npr baterija bude tipa 97%, pa posle krene brže da pada, a kod S23U 1h SoT je oko 90%
Vrlo malo je bolja baterija na iP13PM koliko vidim za sad.
Daleko ali daleko je lepši ekran napolju na S23U, nebo iz zemlja jedan pored drugog. A ni iP14PM ništa puni bolji nije po top pitanju

Poslednja izmena:
Može li jos neko od vas da proba Vivaldi browser, ja ga koristim od juce i cini mi se da sve brze otvara u odnosu na samsungov browser.

Da li je i kod vas tako?

Zašto bi to iko koristio pored provereno dobrog Brave browser?
Uz DNS podešen sa adguard nema nijedne reklame sem glupog instagrama

Drustvo,jel moze neko da preporuci proverenog prodavca sa KP (putem privatnih poruka, ukoliko ovde nije dozvoljeno) ? Definitivno uzimam s23U , samo je pitanje od koga/gde :)

Za vas što imate običan 23 i neku zaštitu na ekranu, kako vam radi otisak prsta sad posle ovih apdejtova?
Meni radi odlično, pogotovo ako uporedim sa S10+ sa kog sam prešao.
Otisak sam registrovao preko čistog ekrana, naknadno stavio foliju i ništa ne utiče.
Otisak sam registrovao za palac i kažiprst, po dva puta, tako sam radio i na S10+
Folija je ova samsungova original.
Nekad se desi da i nehotice otključam telefon uzimajući u ruku (ako kažiprst bude preko senzora), jer je sam senzor sada nešto bliži sredini ekrana, a kod S10+ je bliži ivici.

Ono što mi se ne sviđa je drastično lošija vibracija u odnosu na S10+ i to baš, baš

Koja je to original Samsung i gde si uzeo? Vibraciju sam i ja primetio da je slaba a pogotovo mi je bio smešan onaj zvuk vibracije koji može da se uključi uz samu vibraciju

Zašto bi to iko koristio pored provereno dobrog Brave browser?
Uz DNS podešen sa adguard nema nijedne reklame sem glupog instagrama
Iz istog razloga zbog koga nego ko godinama koristi Vivaldi bi tebe pitao što bi preporučio išta osim Vivaldija 🤷‍♂️
Mislim da ti uz njega čak ni adguard ne treba 😊

Hteo bi da uzmem neku zaštitu za camera lenses
Samo Ne znam dal kad se ovo stavi odgovara Nillkin frosted shield ili neki sličan case?
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €2.50 20%OFF | Metal Camera Lens Protective For Samsung Galaxy S23 Ultra S22 Plus Aluminum Alloy Lens Glass Screen Protector Film Accessories

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €0.92 50%OFF | Camera Protector For Samsung S22 S23 Ultra 5G Camera Lens Protectors Metal Camera Case For Samsung S22Ultra S23 Plus Accessories

Koja je to original Samsung i gde si uzeo? Vibraciju sam i ja primetio da je slaba a pogotovo mi je bio smešan onaj zvuk vibracije koji može da se uključi uz samu vibraciju

To je ova folija:

Guglao sam po šifri (EF-US911-CTE) i našao sam je na stanju u blizini posla, u prodavnici Repro Market kod Hrama.
Ne vredi ove pare (2.500rsd) nikako (2kom u pakovanju). Ne kažem da je loše, ali punjač original sam toliko platio :)
Nekako mi je na klipu delovalo da se lako i idealno postavlja, ali ja ne bi bio ja da nešto ne iskomplikujem.
Na kraju sam gornji deo lepio/podizao nekoliko puta jer nikako nisam mogao da se otarasim neke prašine i u nekom trenutku već znoja od nervoze :)
Na YT su podeljena mišljenja, jedan deo pljuje samo tako foliju, i ostali koji su kao (pre)zadovoljni.
Ja sam za sada vrlo zadovoljan, bez obzira na komplikacije kod postavljanja :)
Na klipu se kod postavljanja i fiksiranja pozicije, prvo odlepljuje mali središnji deo folije i tako postavlja na erkan, da se ostatak ne pomera. E, meni je delovalo kao da je taj "lepak" bio slab, pa i pored pritiskanja "skvidžijem", taj središnji deo se lako odlepljivao i cela folija se pomerala.

Nevezano za foliju, juče me iznenadi kako se telefon baš brzo ugasio nakon što je došao na 5% baterije. Možda ni minut-dva posle obaveštenja. Na S10+ sam na 5% baterije sigurno još jedno 45min do 1h mogao da puštam klipove na YT :)

Nazad
Vrh Dno