Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Jel zvanično došao update za kameru ili ne? Obično security update je do 400mb.
Zvanicno.
Aprilski apdejt.

Dete u pokretu. Portretni mod sa 3x zoom

Jako,jako lepo ovo zagleda. Ivice nigde zamućene. Primetno da fokus mnogo brže radi i "hvata" pokret.

Nakon apdejta odrađen vajp keš kroz rikaveri

Pogledajte prilog 383971

Pogledajte prilog 383972

Stigle i sluške sa ažuriranjem 😁

Pogledajte prilog 383973
Testirao sam i ja na svoje male dece u pokretu i bas super slika. :)

Objektivan prvi utisak je da brze "curi" baterija...
Ček da završi indeksiranje 🤣
Šalu na stranu, meni je bolja baterija.
Skinut s punjača oko 11, do 90% i nešto je punjen, sad sam na 62.
Po nekom mom osećaju, trebao sam biti na 50%

Poslednja izmena:
Е то ме занимало. 'Начи update иде на чекање :)

Ne mozete znati za bateriju bar dan dva. Ne moguce je za 2 -3 sata posle update reci da crpi vise bateriju.

Al ako ocete bas, da pricamo o tome posle par sati od update, onda evo za sad :)

Prilozi

• Screenshot_20230403_193842_Device care.jpg
    Screenshot_20230403_193842_Device care.jpg
    60.7 KB · Pregleda: 182
Kod mene mrlja malca. Ni priblizno da "opegla" pokret ruke recimo.

Evo jedna slika u punoj veličini sa Aprilskim apdejtom. Kada se zumira,jasno se vidi odličan prelaz

3x zoom portret

Nisu to uslovi po kojima treba testirati motion blur... Ja se iskreno nisam opterecivao time jer znam sta je potrebno da bi se isti izbegao, ali kad sam video da jabuka i pixel ipak uspevaju da izbace znatno upotrebljivije fotke u takvim uslovima, ipak sam se osecao po malo namagarceno... :D

^Dete u pokretu,tmurno vreme napolju sa ograničenim telefoto senzorom. Ovo je za mene i više nego dobro

Ok, donekle, ali ni izbliza nije isto tmurno vreme i zatvoren prostor sa vestackim osvetljenjem. To ako neko moze da uporedi, bilo bi malo relevantnije...

Vedro vece pre adejta,kisno posle
S23 ultra

Prilozi

• 20230319_191101.jpg
    20230319_191101.jpg
    174.9 KB · Pregleda: 132
  • 20230403_220206.jpg
    20230403_220206.jpg
    168.1 KB · Pregleda: 117
Potpuno je bespredmetno kačiti pre i posle slike ukoliko uslovi nisu identični.

Nebitno koji je firmver.

U suprotnom, dolazimo do slučaja u kome na dva različita firmvera, ista baba izgleda različito, ali ne možemo sa sigurnošću znati da li je do babe ili do firmvera.

93bc6f8a0cc4f9805df7070154ba9064.jpg

Potpuno je bespredmetno kačiti pre i posle slike ukoliko uslovi nisu identični.

Nebitno koji je firmver.

U suprotnom, dolazimo do slučaja u kome na dva različita firmvera, ista baba izgleda različito, ali ne možemo sa sigurnošću znati da li je do babe ili do firmvera.

93bc6f8a0cc4f9805df7070154ba9064.jpg
Ma jok bre.. Slike okacene da se vidi da ne postoji bilo kakava razlika i napredak u kvalitetu nocnih slika. Eto srece da je prvo bila baba a posle devojka.

Meni su iskreno ove slike od 200mpix previse tamne, mada neko ce reci da su ove binovane previse svetle, ali je to realnije stanje stvari

Prilozi

• 1680592157778.png
    1680592157778.png
    1.1 MB · Pregleda: 135
  • 1680592167176.png
    1680592167176.png
    1 MB · Pregleda: 120
Popadali ljudi u nesves koliko bolje radi fontele :)

Kod mene update bio ispod 900mb. manji telefon manji update :)

Razmišljao sam da li da pravim post, da ne smaram ljude sa nečim što najverovanije već znaju, ali možda naleti neko kao ja, kome bi ove informacije možda bile korisne.
GCAM, tj. Google Kamera se za S23 može naći ovde:
Ime teme je S23 ultra, ali ovo radi i na svim ostalim S23 modelima, a za podešavanja samo obratite pažnju da pored njih piše da je i vaš model podržan (nekad je podešavanje samo za Ultra model).

Procedura za instalaciju je sledeća:
1. Skinite i instalirajte:
Ili
---Nemojte još pokretati aplikaciju---
Ako se pitate koja je verzija bolja, ili koja je razlika, objašnjenje je jednostavno.
Imena im samo označavaju biblioteku Samsung aplikacije koju koriste za pristup kamerama.
Samsung voli malo da zaključa stvari, a i Google voli da oteža korišćenje njihove aplikacije na drugim ne Pixel telefonima.
Koliko znam nema nikakve razlike u kvalitetu, tako da instalirajte bilo koju.
U Galaxy Store ćete posle instalacije videti ili Ruler Aplikaciju ili Scan3D koju će Galaxy Store prijaviti kao da ima novija verzija, to nije ta aplikacija već Galaxy Store vidi GCAM kao jednu od tih aplikacija.
Nema potrebe da se brinete, sve je sasvim ok.

2. Skinite podešavanja iz ovog posta:
Novija podešavanja su obično bolja od starijih, preporučio bi da pročitate najnovije komentare u toj temi i da vidite šta ljudi pišu tj prijavljuju.
I vodite računa da skinete podešavanja koja su za vaš telefon.

3. Podešavanja će biti u zip fajlu, prebacite na telefon i u Internal storage odzipujte sve.
Pojaviće se folder LMC8.4 i imaće u sebi druge foldere, fajlove itd.

4. Pronađite GCAM aplikaciju koja se zove LMC8.4, pritisnite je i držite dok se ne pojave dodatne opcije.

5. Odaberite "Capture video"

6. Pipnite dva puta između dugmeta za snimanje i galerije, pojaviće se dijalog u kome će već biti izabrana podešavanja. Samo stisnite IMPORT i to je to.

7. Gotovi ste!

Ako nemate Google Photos aplikaciju, možete namestiti da se koristi neka druga galerija, to se nalazi u podešavanjima->LMC Tweaks->Use Google Photo. To isključite i onda ćete moći da izaberete drugu aplikaciju koju će kamera da koristi kada stisnete galeriju na glavnom ekranu.

Ograničio sam tel do 85% kao ajde da probam jer stvarno ne mogu da potrošim bateriju kada je napunim do 100%.
Ok, danas tmuran dan, uglavnom 90% wifi ali ovo je stvarno odličan rezultat i sad opet idem u krevet sa preko 30% baterije, mislim sta reći 😎Screenshot_20230404_235158_Device care.jpg

Ograničio sam tel do 85% kao ajde da probam jer stvarno ne mogu da potrošim bateriju kada je napunim do 100%.
Ok, danas tmuran dan, uglavnom 90% wifi ali ovo je stvarno odličan rezultat i sad opet idem u krevet sa preko 30% baterije, mislim sta reći 😎Pogledajte prilog 384229
I ja sam posle par dana od kupovine shvatio da ne mogu da potrošim 100% baterije nikako pa sam ograničio do 85% vodeći se mišlju "ako makar 5% bude baterija 'zdravija' posle tipa 6 meseci ili godinu dana, ja ću biti zadovoljan" i kako vidim imamo donekle slične rezultate, moj je više bio u standby režimu jer sam bio na poslu pa ga nisam koristio toliko.
Edit: SS-ovi mi automatski skrate gornji panel pa se ne vidi, ali stanje kad je odrađen ss bilo je 29%
Samo mi nije jasno kako imamo skoro pa isto korišćenje recimo youtube-a a kod tebe potrošio skoro duplo više baterije.

Prilozi

• Screenshot_20230405_001253_Device care.jpg
    Screenshot_20230405_001253_Device care.jpg
    70.9 KB · Pregleda: 49
Zeznućete se jednom kada se naviknete na tih 85%, pa odete negde gde će vam značiti da ste imali još tih 15%.

Sada je takođe koristite sa 85% kapaciteta, nadajući se da će za godinu dana njen realni kapacitet biti 95%...ali ćete je i tada puniti do 85%, pa opet nećete biti na dobitku, osim ako ne uključite onda da se puni do 100%, za šta videti prvi paragraf. 😊

Pre april update punio telefon do 100%, medjutim od 96% pa do 100% tel se poceo grejati. Nije mnogo ali se osetila toplota... Kapiram da nije nista strasno...

Poz

Evo jedna slika u punoj veličini sa Aprilskim apdejtom. Kada se zumira,jasno se vidi odličan prelaz

3x zoom portret

Treba slikati decu ili kucne ljubimce u kucnim uslovima pod kucnim osvetljenjem , da vidimo kako ce da ispadne i da li ce da zamrlja sliku 😀

Vrh Dno