- Učlanjen(a)
- 20.06.2011
- Poena
- 785
Ne moraš me opet citirati ... Različi sistemi različito korišćenje RAM-a.@zoreli_ a ko se vodi sa ramom na PC? Jel znaš uopšte koliko rama može da se stavi na PC? Korišćenje rama je drugačije kod svakog sistema, ios radi sa 6gb dok android voli više a sa tim je bolje uzeti verziju S23U sa 12gb umesto 8gb
Za deset godina koliko sam kod njih mi je jednom pre 9 godina nestao signal u Mirijevu. Iz mog iskustva radi savrseno a nije da se nisam kretao ni po zemlji ili inostranstvu.А1 је крш што се тиче покривености сигналом, посебно за људе који се крећу/раде ван града..
U realnom zivotu se ne primeti razlika. U proslosti sam imao 1440p, predjem na 1080p i ne primetim nikakvu razliku. Mozda pojedinci koji imaju oko sokolovo u ekstremnim slucajevima primete razliku, ja apsolutno ne primetim.Vidim da se nije ovo spominjalo mnogo, pošto se uglavnom piše o Ultri, a ovo je vezano za S23+ koji mene interesuje:
Compare Samsung Galaxy S23+ vs. Samsung Galaxy S20+ - GSMArena.com
www.gsmarena.com
Ekran na s20+: 1440 x 3200 pixels, 20:9 ratio (~525 ppi density)
Ekran na s23+: 1080 x 2340 pixels, 19.5:9 ratio (~393 ppi density)
Na papiru, izgleda kao ozbiljan downgrade,.. 393 ppi naspram 525 ppi.
Da li je neko možda prešao sa s20+ na s23+ i da li se ova razlika toliko primeti u realnom životu?
I o tome sam pisao prije nekoliko dana. I ja sam se raspitivao za 512gb verziju, i dobio odgovor da ga više nemaju u ponudi, niti će imati, što sam i prenio na ovoj temi. Ja sam uzeo 8/256GB, a kolega kojem sam odgovorio nije specificirao o kojoj verziji je riječ.O kom modelu govoriš? Mi koji čekamo čekamo 512gb
Са ризиком да неком "згазим цвеће", ово изјавом, тврдим да је све то маркетинг паткометрија и гађање бројкама. Све преко 1080p тј. ~400PPI (+-50 зависно од дијагонале) је сумануто и немерљиво чак преко 200PPI људско око више не може да види појединачне пикселе а овде причамо о дуплој вредности која се сматра за превазиђено.Vidim da se nije ovo spominjalo mnogo, pošto se uglavnom piše o Ultri, a ovo je vezano za S23+ koji mene interesuje:
Compare Samsung Galaxy S23+ vs. Samsung Galaxy S20+ - GSMArena.com
www.gsmarena.com
Ekran na s20+: 1440 x 3200 pixels, 20:9 ratio (~525 ppi density)
Ekran na s23+: 1080 x 2340 pixels, 19.5:9 ratio (~393 ppi density)
Na papiru, izgleda kao ozbiljan downgrade,.. 393 ppi naspram 525 ppi.
Da li je neko možda prešao sa s20+ na s23+ i da li se ova razlika toliko primeti u realnom životu?
Ja sam u nedelju poslao upit za sluske i posle prepiske u sredu sam dobio potvrdu da je odobren poklon.Kada ti je stigao mail da ti je zahtev odobren?
То је бар данас никад лакше на андроиду (и по мени велики плус у односу на iOS)
Имаш опције мењања Icon pack-a унутар Samsung store-a или коришћење неког од многих custom launchera - ја конкретно користим Nova launcher, он је један од моћнијих где буквално свака ставка може да се промени и модификује. Али му је то уједно и мана за почетнике (у свету модификација интерфејса) зато постоји доста једноставнијих и довољно способних poput Lawnchair-a
Ево и линка ка видеу ако не желиш са лаунчерима да се петљаш, како да модификујеш OneUI.
Edit:
Ево како мој интерфејс тренутно изгледа (nova launcher )
Pogledajte prilog 382511
Jesi probao Samsungovu implementaciju?Isprobao sam notification light for Samsung (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jamworks.alwaysondisplay), jeste kul ideja da se nameste različite varijante svetla koje će vam skrenuti pažnju da imate notifikacija, ali mi se čini da implementacija nije najbolja.
Jesam i radi tip top!
Mana kod tog naknadnog istiskanja baloncica je sto izguras dosta lepka u tom procesu, samim tim smanjis prilicno taj medjusloj; ukoliko ti se iz nekog razloga posle 10-15 dana krenu pojavljivati crtice po obodu (nadam se da nece), da znas da je zbog toga.Zalepio sam danas 2 Whitestone Domea na ja 2 Ultre bez nekih problema.
Na prvom lepljenja nisam uopšte primetio višak lepka igde, oni sunđeri sa strana su odradili dobar posao. Pri drugom, kad sam morao da teram balončiće, lepka je bilo svuda po ivicama i prstima. 😅
- Neko jeste spomenuo da mu je staklo zaplivalo, ili poletelo, a i mene je to iznenadilo kod prvog. To se desi onda kada stavite gumeni teg. Neka vas to ne uplaši, dovoljno je samo blago nagnuti celu skalameriju i staklo će se opet pomeriti gde treba. Mislim da je poenta tog tegića samo da bolje pritisne staklo, međutim, i samo njegovo skidanje će opet uzrokovati blago pomeranje stakla, što se opet može korigovati nagibom ili, u tom trenutku, čak i dodirom.
- Pri lepljenju drugog stakla su mi se nekako pojavila 2 balončića kad sam spustio staklo na lepak. Ne paničite, pustite da se lepak raširi ispod stakla celom površinom, a onda možete onim belim gumenim tegićem poterati balončiće ka najbližoj ivici.
- Kada završite sa lepljenjem, obrišite stare otiske i ponovo ih dodajte, stari će slabije raditi, pa da se ne mučite. Sa novim (i to sam opet dodao prst koji najčešće koristim kao 2 otiska) sada nemam nekih problema. Radi dobro kao i pre stakla (ali ne dobro kao onaj na Fold4 🤭).
Ringke Onyx i Spiegen Though Armor lepo leže i ne podižu staklo.
Onyx ostavi dovoljno prostora sa bočnih strana do stakla da mogu noktom da osetim gde počinje stalo, a Tough Armor baš i ne, ne vidi se prelaz između stakla i kejsa. Gore i dole oba stakla imaju više preostalog prostora.
Pogledajte prilog 382565
Pogledajte prilog 382566
Jedini pravi neprijatelj baterije je prijem signala t.j. mnogo ali bas bas lose mreze svih operatera.Evo da se kratko vratim na bateriju i moj "problem". Danas sam ceo dan u smeštaju na WiFi i telefon lagano gura 5+h SoT na 50% baterije. Ogromnu razliku je pravila osvetljenost ekrana (bila je na maks, jer sam bio po ceo dan na suncu) i loš prijem mreže/loš internet, radi čega sam izlazio na maks 4:30 SoT-a za 100% baterije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari