Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Tačno posle pola godine.

Samsung je očigledno napravio vrhunski uređaj kome samo zlonamjerni mogu naći zamjerku.
E sada, druga je stvar što većina nema novac koji je potrebno izdvojiti.

Nadam se da će neki pad cijene ipak da se desi za pola godine

Dok ne vidimo globalno na većem primerku korisnika kako odličan uređaj radi ne možemo da kažemo kakav je. Pilićari su dok ih korisnici ne populjuju pa brže bolje tada mogu da stave najmoćnije komponente i tada ne prave razlike za tržišta.

Zelena na onom snimku deluje kao neka siva sto ne mora biti lose, videcemo uzivo....
Ova cream je vise ka beloj sto je o5 dobro, meni licno kod s22 serije sve boje bile okej, za belu sam se bio zalepio u ZG u Samsungovom store-u i sigurno bih jurio beli da sam isao na kupovinu istog, a onda covek kad vidi onu zelenu ili bronzanu....sta reci, prelepo.
Mogli su mnogo bolje ove godine po mom skromnom misljenju.

Mogli su i mogu, ali to bi sigurno pravdali onda i povećanjem cene. Kada se setim samo one prelepe Aura Glow bolje na Note 10 seriji.

N20U SD je brutalan telefon! Jedina mana mu je sto nece biti A14 za njega, posto ne vazi za njih novo pravilo od 4 velike nadogradnje Androida.
S23U dolazi sa instaliranim A13, tako ce biti nadogradnje do A17, sto je super. Ima sve po meni, IP68, odlicno osvetljenje ekrana na suncu, QHD na 120Hz, UFS 4.0, LPDDR5X, 5000mAh, SD (nadam se TSMC), jos ako cena bude normalna, bice sigurno jedan od kandidata za telefon godine!

Sve ovo lepo ali ja bih voleo da vidim da smanje shutter lag za fotke u pokretu, to je bitno.
Са главним сензором од 200mp јако тешко, нека бар направе да смањиш резолуцију на 50mp па да пуца. Чини ми се да су поправили то са најновијим ажурирање у смислу да није толико приметан shutter lag, али наравно кад сликаш децу у покрету опет покретни делови замућени , ако је пробао неко са мањом резолуцијом (или телефото) нека јави, да видимо каква је ситуација на S21, S22...

Ova "bela" boja je bas lepa, a i zelena. Crna vise vuce na sivo, ali videcemo ga uzivo, mozda mi se samo cini. Nisam mislio da cu ovo reci, ali mozda je vreme za zamenu tel hahahahahaha :D
Ako opet bude samsung pravio cip, ne sluti mi na dobro..
Nije ni 8/256 malo, ali sa 12gb ram-a koliko sad imam ne ide mi se na 8gb (bez obzira sto je i 8gb vise nego dovoljno).
Najveci problemi na s22u su bili: modem, baterija, procesor, kamera, zvuk i sto su pojedini "kukali" da im se ljusti boja oko sociva kamere, ako sve to budu ispravili bice lepa kupovina tamo na kraju proleca.
Jel jedan "kolega" u s22 temi pisao sta je bolje na stolu- s22u ili 14pm? Sta li ce tek sad da radi kad izadje s23u hahahahaha :p :D :D
Edit: Kao sto kaze kolega sa 200mpx senzorom tesko da ce da poprave shutter lag, moze da se smanji jedino, ali opet ce da se primeti.
Ne mogu da te oznacim Cicarito, probao sam ja sa s21u i da kazem 1 od 10 ispadne okej, ne i odlicno, to je bilo na a12, mozda su na a13 nesto popravili.
Za pokrete je pixel najbolji ili iphone, j*lg zaboravio sam.
Citao sam pre neki dan na netu da dosta njih hvali x90pro plus, ali njega tek nema gde da se pogleda, a ni da se kupi.

Poslednja izmena:
Ocekuje se pocetkom aprila update od 5gb da isprave bagove. Ili 2 po 3gb 🤣. Posle toga 3-4 lagana update-a po 500mb, pa onda opet jedan od tipa 2gb. To ce vec biti zalazak leta i idealno vreme za kupiti ovaj telefon.
Ne kupujem ja za dzabe u Avgustu telefone njihove, i za HW ako ima neke greske a i Software 😁

Са главним сензором од 200mp јако тешко, нека бар направе да смањиш резолуцију на 50mp па да пуца. Чини ми се да су поправили то са најновијим ажурирање у смислу да није толико приметан shutter lag, али наравно кад сликаш децу у покрету опет покретни делови замућени , ако је пробао неко са мањом резолуцијом (или телефото) нека јави, да видимо каква је ситуација на S21, S22...
Samsung treba da batali postojeće ISOCELL senzore i pumpanje 200MP+ rezolucija, i da pređe na ovakve tehnologije (da kupi, ili da razvije sopstvenu verziju, ako Japanci neće da im prodaju):

Ne postoji smartfon kamera koja nema problem u tim uslovima ali Samsung tu najviše kilavi u poslednjih nekoliko godina. Nije ni ova sony tehnologija svemoćna (čak ni na MILC kamerama), ali jednim delom pomaže, i trenutno ne postoji ništa bolje na smartfonima. Problem je i to što ljudi imaju nerealna očekivanja od malih senzora i limitirane optike, ne kupuju ljudi bez razloga veoma skupe MILC kamere. A mnogi bi hteli i brze eye AF rafale, i guglov HRD+ efekat uz to, što nije realno.

Živeo TSMC ☺️ Konačno Snapdragon najjači u Galaksiji,na svim modelima.

Već je pisano da su zvučnici unapređeni,sa S22 serijom su podbacili.

Samo još da da se dokopam informacije u vezi vibro motora i to je to

@Hbis Kako unapredjeni kad zvuk na S21U kida u svakom pogledu?

Na S21U je lično kidao stereo zvuk. Sa S22 serijom stereo zvučnici nisu bili u klasi sa prethodnom,tj S21 serijom.

Sa novom serijom očekujem u najmanju ruku da kvalitet bude kao na S21U. Ali koliko su pisali,očekujem bolji da budu

Iskreno, tesko da mogu sta da unaprede sto se tice zvuka i vibra motora. Na S21U su po meni tu postavili neke standarde. Ne uporedjujem sa S22U jer je toj seriji namerno uradjeno losije, ne bi li sjajnom inovacijom to sredili u novim modelima.

Ove godine 2 glavna hajpa su Snapdragon i 200mp senzor. 😁
Vratiće sve što je valjalo na S21U a zeznuli su na S22U. 🤣

Kako će da mi oduzmu novac🤣🤣🤣. Finally kršten Samsung.

I onda niko nece da menja mobilni 3 godine. Cak ni Proday 🤣

Hoće, hoće, update će dovesti to u "red" :) Pa nije Samsungu cilj da ti budeš zadovoljan telefonom na duže staze, već da kupiš sledeći model posle godinu ili najviše dve... Daju ti hajp maksimum pola godine, onda kreću lagano sa update-ovima da te pripremaju za novo korisničko iskustvo :D

Čekajte ljudi prvo da bude predstavljen S23 Ultra, pa će se lako iskeširati 1500 + evra Samsungu ako sve bude ok :)

1500+e za telefon. 🤣 Nije bolest sve što boli.
Da vam zarađuje neke pare pa i ajde. A vi ćete samo da se hvalite kako vam konačno dobro drži baterija i imate kršten signal i kako se zahvaljujućii novoj 200mp kameri kad slikate žbun vidi svaki listić i mrav na istom. 🤣

Mislim da nije na mestu prozivanje u pogledu količine novca koje neko troši na telefone i to još na forumu koji okuplja ljubitelje telefona i tehnike generalno. Svako ima pravo da troši svoj novac kako želi i na šta želi.

Nazad
Vrh Dno