Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Auuu kakvi ste, kao babe kad se sakupe ispred kapije pa komentarišu neku drugu babu...telefon će biti predstavljen za 10ak dana, znaće se sve iz prve ruke jer ga svi veći YouTuberi imaju na testiranju, nećete propustiti apsolutno ništa, opustite se.

Neće propustiti ništa i ako ne kupe S23 seriju. 😁

Naravno da ima puno alternativa Samsungu, tu su Xiaomi 13 Pro, OnePlus 11, Vivo X90 Pro+ i ostali sa SD 8 Gen 2, ali ovo je prvi Samsung posle S10L i S20FE koji vredi necemu i koji vredi kupiti. Nije mi zao da bude i skuplji od S22 serije, samo da konacno bude zaokruzen proizvod😁

Naravno da ima puno alternativa Samsungu, tu su Xiaomi 13 Pro, OnePlus 11, Vivo X90 Pro+ i ostali sa SD 8 Gen 2, ali ovo je prvi Samsung posle S10L i S20FE koji vredi necemu i koji vredi kupiti. Nije mi zao da bude i skuplji od S22 serije, samo da konacno bude zaokruzen proizvod😁
Tu je samo Vivo X90 Pro+ alternativa i verovatno bolji telefon generalno.
OnePlus 11 nije uopste isti rang, mozda alternativa s22/+
Xiaomi 13 Pro fali par stvari da bi bio pravi flagship.

X13P ima samo jednu manu to je USB 2.0, OP11 dve, nema IP68 i ima USB 2.0 ali su i dalje dobri telefoni i sugurno au alternativa za S23 i S23+. V90P+ je odlican, vec 31.01. izlazi globalno i bice pun pogodak.
Ja licno cekam S23U ili mozda cak i S23+, obican S23 ima premalu bateriju.

^12x zumirana fotografija
Sve mi deluje da ce cena biti bas ozbiljna.
S22 ultra se sad po prodavnicama prodaje za 160k na akciji u najbolje slucaju bice jedno 180k i to sa sve popustom u preorderu..

Ja ne vidim nešto woooow. Čak detalji u donjem levom uglu kao neki mid range.
Slikano sa glavnom kamerom, uvecano 12 puta. U reply-u je izbacio ostriju fotografiju. Predobro je, ako nije i bolja nego 10x opticki na s22u.

A moja greška, moja. Nisam video clearer version. Ovo će blizu 200.000 da ide kod nas :D. Još da je TSMC...ali zanimljivo je da iz nekog razloga imaju pad akcija na tržištu.

Ice preteruje kao i obično. 😁 Prosečnom korisniku je 10x zoom kamera više nego dovoljna i dobra. Ja je koristim često, meni je njen kvalitet za ono što mi treba sasvim dobar i završava mi posao.
Inače kad se slika sa S22U full 108mp mod omogućava 6x zum, a ovaj novi 200mp omogućava 12x. Znači samo zbog većeg senzora duplo veći zum, ništa revolucionarno i novo. 😁
Bolje da stave bar 16mp 3x i 10x kamere i 50mp uw, nego 200mp glavni senzor.

Nečim moraju da se opravdaju, a kada pogledaš statistike i masu, brojke su ono što privlači ljude. Sve je ovo dobar eksperiment za neku tamo 2024/25 godinu kada klasične S serije cenim da više neće biti.

Pa ne znam šta fali S22 Ultra, lično jako zadovljna sa tim modelom, niakakav problem radi savršeno, tako da ne vidim neku mani S22U. Razmtram S23U samo iz razloga jer volim tehniku i volim telefone.

@ILoveRoses s23 ispod 109.990 nece biti , ako ne i 114.990

Meni licno ce + biti sweet spot, narocito jer pocinje od 8/256 kombinacije, samo nek je SD u njemu i nema zime....

Takodje sam zainteresovan za + model, ravan ekran, idealne dimenzije (za moj ukus), nema ostre ivice, jeftiniji dosta... Ali pre da vidim cenu u gotovini sa preorder popustom ili uz box4 paket.

Ista situacija i kod mene, a 'slobodan' mi je i paket na postpaid broju pa cemo videti kako ce biti....

Jedno pitanje ali onako zaebavancija, bez uvrede.. Kako se osecate vi koji uzimate preko operatera na 2 godine, i placate im mesecno 8-10k? Sto mu dodje pola rate za stambeni kredit..

^ kamo srece da ima jos uvek stambenih kredita za 16k mesecno :D
Sve zavisi kako gledas, isto pitanje mogu da postavim ja kao nepusac tebi (ako si pusac) ili onima koji jesu kako se osecaju kad svaki mesec izvade 100+evra za cigare sto je pola stambenog kredita :)

Jedno pitanje ali onako zaebavancija, bez uvrede.. Kako se osecate vi koji uzimate preko operatera na 2 godine, i placate im mesecno 8-10k? Sto mu dodje pola rate za stambeni kredit..
Dao sam primer u iphone temi: nemam kes na gomili ali imam da dam ratu 8000 za telefon, a banka mi ne da kredit jer imam taj isti stambeni…

@ILoveRoses s23 ispod 109.990 nece biti , ako ne i 114.990

Meni licno ce + biti sweet spot, narocito jer pocinje od 8/256 kombinacije, samo nek je SD u njemu i nema zime....

110K-115K RSD za običan S23 u preorderu je veliki bezobrazluk ako će maloprodajna cena u Evropi biti $799.
90K RSD sam spreman da platim, ako bude više od toga kupiću nešto preko KP i to je to.

Poslednja izmena:
Galaxy-S23-cene.jpeg

Tema je zazivela, zato sto puno nas ceka konacno krsteni SD u Samsungu. Ovo bi mogao lagano biti flagship godine po meni, samo ako Samsung odigra kako treba😁
Kod nas je S22U bio 1400e, po ovoj tabeli cena za S23U kod nas bio bi tricavih 1600e😅

18.01.2023. godine je objavljeno. Ne kažem da nije navlakuša, ali rekoh da podelim i okačim. Možda su neke smernice oko cifara tu.

Nema sumnje S23 serija će biti skuplja od S22 serije.

110K-115K RSD za običan S23 u preorderu je veliki bezobrazluk ako će maloprodajna cena u Evropi biti $799.
90K RSD sam spreman da platim, ako bude više od toga kupiću nešto preko KP i to je to.

@nidzakv U kojoj banci postoji rata za stambeni kredit u ovom trenutku koja je u visini 65-80 € ? Hvala unapred :)

@ILoveRoses , ja mislim da je pocetna cena u US 899 a mozda sam pogresno video, sve da je i 799$ to je po danasnjem kursu nekih 85k rsd, samo 'legalno' da posmatramo proces uvoza jednog takvog uredjaja cifra caskom prelazi 100k rsd..... Ne bih da rusim sneska, ali stvarno ne vidim cemu se nadas....
Samo da se podsetimo (po ko zna koji put); sve cene u kojima stoji $ su cene BEZ POREZA (čast onih 5 usa stejtova gde istoga nema)!!

Mislim da niko nikoga ne drzi puskom na nisanu ko kupuje ovde. Skoknete do USA, popijete kafu i prodjete jeftinije nego da ste ovde kupili.

Nazad
Vrh Dno