Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ovo su koncept slike fanova lol

Znam za čika Mecu, okačio sam ranije, samo da napravi nešto lepo.

S22u.png

Zbog olovčice i zaštitnog stakla odlično!

Ovo je fenomenalno , sve naše želje , htenja i nadanja su uslišena .... kad je preorder ???
Ma uzimam ga pa makar koštao 250.000 - ipak je Bog na nebu / Samsung na zemlji .
Još jednom aplauz i sve čestitke na inovativnosti .... i sigurno najboljem telefonu 1993 -2023 .
Takav do danas neviđen dizajn , performanse kojima čemo slati poruke brzinon munje , kamerom kojom više nećemo fotkati samo mesec - već i Mars, Jupiter , Veneru , Klingtonce ...
Ljudi , huhhhh bez daha sam ostao .... 👏👏👏 evo gledam na sat 13:45 i do nove 2023 je ostalo još 1.740 dinara , pardon još oko 10-tak sati i kreče odbrojavanje do Samsung SHOW - S23 Unpacked, 😇🙏❤️‍🔥

Ne čitaju ovaj forum, zato će i da propadnu :cool:
Imaju oni i tim za citanje raznih foruma i generalno pracenje po internetu sta korisnici misle... Nokia kao ekstreman primer nije dovoljno osluskivala zelje i kritike kupaca, pa je brzo propala. Samsungu prodaja S22 serije nije isla po planu, razne informacije po internetu su sigurno imale bar malo uticaja na prodaju.
Ako samo ukucas "S22u review", na yt recimo, @Mrwhosetheboss sam ima preko 8 miliona pregleda, a gde su ostali, pa na raznim jezicima... Kupci se sve vise informisu pre kupovine. Ovde generalno vlada pogresno misljenje da je samo ~0.1% kupaca (geekova) dovoljno informisano sta kupuju. Kao da su svi ostali ultra bogati kupci koji lako posle kupe nesto drugo ili telad pa kupe nesto toliko skupo bez da se imalo informisu. Pa i za obicne patike se sve vise gugla, a kamoli za telefon od 1000+e...

Gugla se za patike? 🤣 Daj neki meteor ako može što pre. Oduvek je bilo 1% informisanih. Ostali su čuli za apple i samsung i kako koji izbaci nešto to kupuju. Ne znam šta očekujete od inovacija kada je ovo limit cigla telefona.

^Ma da, samo 1% populacije u 2022. koristi gugl, ostali su telad? Svih 99% kupaca su videli "influenserku" kako drzi iPhone pa zato kupili, a ne zato sto je trenutno hardverski najbolji tel? I na hiljade tech youtubera sirom sveta niko ne obraca paznju? Pa na malom Balkanu, S22u recenziju benchmark redakcije je videlo 149.000 ljudi... To je sigurno mnogo vise od 1% kupaca...

Upravo tako. Šta ti misliš da u Americi većina gugla iphone ili samsung i prema tome se vodi ka kupovini dotičnog?🤣🤣🤣 Kakvi bre tech tuberi(većina) plaćena kamarila koja dobija telefone za review čast izuzecima. Na "malom" Balkanu imaš 15miliona ljudi. Taj broj pregleda je smešan i vrlo moguće da neko gleda i više puta.

Zurim sad pa ne mogu da sad trazim linkove... Guglaj upite tipa:"Percent of consumers who research online before buying", iznenadices se procentima koliko ljudi gugla proizvode pre kupovine. 😉 I srecna vam Nova godina, da se ponovite Ultra modelima u 2023. 😁

Mora 256 jer nema ufs 4.0 na 128

Не жури, полако. Треба сада бити стрпљив.

^Ma da, samo 1% populacije u 2022. koristi gugl, ostali su telad? Svih 99% kupaca su videli "influenserku" kako drzi iPhone pa zato kupili, a ne zato sto je trenutno hardverski najbolji tel? I na hiljade tech youtubera sirom sveta niko ne obraca paznju? Pa na malom Balkanu, S22u recenziju benchmark redakcije je videlo 149.000 ljudi... To je sigurno mnogo vise od 1% kupaca...
Razocarao bi se koliko je to zapravo istinito u drugima branshama (van ITa)... bukvalno ako imas kintu i hoces da budes hip uzimas apple pro/max ili s22u i onda ti je konverzacija kome se svidja velicina tel, notch/izrez, pilula težina. A da li je s22u sd/exy i kakvi du vs bionica nit ko zna nit priča. Eventualno mozes da cujes izraze jaci/brži ip od sam i to ti je 99% ljudi sto ja znam koji uzimaju $$$skupe modele... doduse pomene neko fold/flip al takvi su entuzijasti i early adopteri a isto o tel znaju da im se ekran savija xD

@adachi
Poenta moje price je bila da sve vise ljudi gugla pre kupovine, informisu se sta ce da kupe...😉 Vecini naravno nisu bitni detalji, dovoljno im je npr. da vide da iP ima bolju autonomiju, a to mogu da vide i kod placenih tech youtubera koji imaju odredjen okvir koliko mogu da muljaju, jer ako izgube reputaciju izgubice i preglede i mito od proizvodjaca/prodavaca....
Evo jedan od gomile linkova koji dokazuje moje tvrdnje da se mnogo vise od 1% ljudi informise online pre kupovine:
Po nekim anketama, procenat ide i do 80% u 2022, naravno u zavisnosti od toga sta se kupuje. Izvinjavam se za offtopic, necu vise.😊

@adachi
Poenta moje price je bila da sve vise ljudi gugla pre kupovine, informisu se sta ce da kupe...😉 Vecini naravno nisu bitni detalji, dovoljno im je npr. da vide da iP ima bolju autonomiju, a to mogu da vide i kod placenih tech youtubera koji imaju odredjen okvir koliko mogu da muljaju, jer ako izgube reputaciju izgubice i preglede i mito od proizvodjaca/prodavaca....
Evo jedan od gomile linkova koji dokazuje moje tvrdnje da se mnogo vise od 1% ljudi informise online pre kupovine:
Po nekim anketama, procenat ide i do 80% u 2022, naravno u zavisnosti od toga sta se kupuje. Izvinjavam se za offtopic, necu vise.😊
Ne ulazim ja u debatu sa tobom i tvojim podacima nego samo kazem da meni nije cudno kao i ostalima koji su iz zezanja naveli nasu sredinu kao primer jer bukvalno ljudi sa kojima radim iskljucivo uzimaju flagship apple malo redje samsung ultre samo da bi pricali koliko su platili i da budu deo klike sto je realno malo transfer blama i teenage stadijum ljudi koji su u 30im god ipak... i nikog ko ima 13pm/14pm/s21u/s22u nisam cuo da prica o karakteristikama tel pa cak ni o bat nego uglavnom koliko su ga skupo platili i kakav je na oko. Ne kazem da je ceo svet takav i srbija nego prosto postoje delovi naseg drustva koji su malo u out-u sa mozgovima. Najgore sto sam izgleda deo toga... xD sad razmatram pixel7 da se iscupam iz sablona samo sto mi je iskustvo sa p6 uzas gde ne mogu da pricam na tel duze od 50s da se ne restartuje...

Možda guglaju da se informišu o bojama, cenama ili šta je trenutno "in", a da guglaju da vide koji soc/procesor/memorija se nalazi u telefonu...ni pod razno više od 10% kupaca.
Niti ih to zanima, niti znanu šta je to, niti imaju vremena od Instagrama, Twittera, Facebook i ostalih društvenih mreža. A o tome koja verzija Androida ili iOS-a je u telefonu da i ne pričamo...

Oni telefone dele na IPhone, Samsung i ostale...

Rekao sam da necu vise, ali da ispostujem replike forumasa...😊
@marinko98
Pise u linku kojeg sam postavio da 45% ljudi cita recenzije, bar neke osnove saznaju, nisu u pitanju samo boje i cene na drugom mestu... Cak i kad bi samo 10% citalo, opet to nije malo, a oni koji citaju sire dalje informacije u porodici i uzem krugu prijatelja kad oni kupuju tel. Evo mene koji citam to iz hobija, bar 10 ljudi godisnje pita za savet pred kupovinu.😁
@adachi
Kod nas je situacija malo specificnija, siromasna zemlja, pa je i obican telefon statusni simbol. Zato verujem da ce pre prosecan Amer ili Nemac da pogleda recenziju ili bar specifikacije, nego prosecan Srbin.

Ja očekujem cene u rangu IPhone 14 serije.
I Huawei je manje više pratio te cene, što ne bi Samsung?

^ sigurno će biti +/- 5%. Nemaju razlog da ne isprate ostale

Samo da ne bude zbog logistike cena 15-20% veća od S22 serije, jer sada mogu da se vade na to da imaju veće troškove itd.

^ kao i sve do sada, stave cenu i uvek će neko kupiti. Obično najskuplje se prvo prodaje.

Ove godine imaju razlog da podignu cene. Ja bih pre platio 200-300e vise od prosle godine, nego da mi telefon ima Exynos😅

^ podržavam izbacivanje exynosa iz premijum modela, ali pitanje sa koje cene će ići 200-300€ gore?

S22U je bila ako se dobro secam oko 1400e, to mi je neka osnova😁

Da, 1400e ako ne racunas popust u preorderu. Tacnije cena je bila 165.000, popust za preorder 15.000 + slusalice...

Znaci osnovna je 1400€ i ako dodaju 300€ biće prelepa cena.

Bice tu i poklona u preorderu, koliko sam video, bice ili sat ili slusalice.
Sve je na Samsungu, ovoj model bi mogao biti za njih game changer ako dobro odigraju. Imaju zestoku konkurenciju, previse dobrih telefona ce biti sa SD 8 Gen 2 i ako previse preteraju sa cenom, bira se alteenativa i to je to😁

Poslednja izmena:
Za 30 dana kreće preorder. Tipujem cenu za preoder za Samsung S23 Ultra 12/256, 159k plus sat. Licitacija može da krene 😁

Vrh Dno